osmifinále - odvety
18.03.2010 21:05 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Lille OSC 3:0

Fotbalisté Liverpoolu odbočili od "plánu" vyřazování favoritů a dokázali v těžké odvetě s Lille odvrátit hrozbu nebezpečí. Hodně jim k tomu pomohla brzká, i když velmi přísně nařízená penalta v jejich prospěch, nicméně na to se historie už neptá. Liverpool dokázal smazat jednobrankové manko z prvního klání na francouzské půdě a i díky dvěma gólům španělského ostrostřelce Fernanda Torrese postoupil do čtvrtfinále.

Přitom po celý průběh se anglický velkoklub musel o výsledek strachovat až do poslední minuty, jediná branka by ho totiž vystavila velkému tlaku a nutnosti v útočné činnosti ještě přidat. Lille se drželo až do 50. minuty, kde hájilo přijatelný výsledek 0:1, a tedy i naději na prodloužení. Jenže hned po pauze se dokázal trefit španělský toreador a francouzský výběr neměl jinou možnost, než vsítit gól. Čas však ubýval a v poslední minutě proto přišel definitivní konec.

Lille otevřelo obranu, čehož liverpoolský štírek využil a přidal pohodlně druhou branku zápasu, stanovil proto konečný stav 3:0. A hned po tomto momentu byl za bouřlivého potlesku tribun nahrazen Davidem Ngogem, Anfiled Road tentokráte musel být spokojen. Domácí Reds totiž soupeře téměř do ničeho nepustili a potvrdili dobrou formu z posledního ligového klání s Portsmouthem, postup do čtvrtfinále je proto zcela zasloužený.

Smůla si na hosty sedla již v 8. minutě, kdy se oba soupeři teprve oťukávali. Po kombinaci na pravé straně dostal krásnou přihrávku na hranici vápna záložník Lucas a předvedl přenádherný průnik přes tři hráče, zastavovat ho musel až v pokutovém území Adil Rami. Ten sice pouze lehce vložil nohu do jeho trajektorie, i to ale sudímu Nicola Rizzolimu stačilo k jasnému rozhodnutí - pokutový kop. K němu se postavil jako správný kapitán Steven Gerrard a bez větších problémů otevřel střelou po zemi skóre.

Hosté měli velkou šanci na vyrovnání - ve 38. minutě šel sám na Reinu Hazard, ale trefil jenom hlavu španělského gólmana. Na druhé straně mohl skórovat Daniel Agger, jeho hlavička po rohu Gerrarda skončila těsně nad. Ovšem čtyři minuty po pauze zvyšoval lehce Torres, obrovskou chybu totiž udělal smolař duelu Rami. Nechal přes sebe školácky přeskočit míč, který doplachtil až k Torresovi - a ten po rychlém běhu zakončil do protipohybu k tyči - 2:0. I přes veškerou snahu Lille se na osudu klání nic nezměnilo, Torres pouze povedenou ranou upravil skóre.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
Honda

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lille minimálně 1 gól dá takže není o čem. Frantíci jdou dál

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne.. nepočítal sem s tím že bude Liverpool hrat ve 12-ti lidech

Reagovat
Honda

ve 12ti ??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele