základní skupiny - skupina A
27.11.2008 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Manchester City 0:2

Manchester City potvrdil roli jednoho z hlavních adeptů na zisk nejcennější trofeje v Poháru UEFA a na půdě velmi silného Schalke nakonec pohodlně dokráčel k vítězství 2:0. Ve skupině A má tak po dvou zápasech plný počet šesti bodů a postup ze skupiny mu neunikne.

Ani německý gigant na tom není špatně, ze tří duelů získal čtyři body a má též dobře našlápnuto. Navíc v posledním střetnutí hraje na půdě podceňovaného Twente.

Manchester rozhodl o svém vítězství skoro přesně v první a druhé třetině utkání, průběh celého zápasu s přehledem kontroloval. Hosté dokázali získat tři body i bez své největší hvězdy Robinha, který je zraněný, nahradil ho Daniel Sturridge a vymyslel přenádhernou nahrávku na první branku.

V úvodní šanci se ocitl v páté minutě Sturridge, jenž nebezpečně unikal po levé straně, nicméně vážněji nevystřelil. Na druhé straně skvěle zlikvidoval pokus Heiko Westermanna gólman Joe Hart.

Hart zasáhl též výborně o něco později proti dělovce asi z dvaceti metrů od Jonese, včas pak odkopával na roh Vassell. V dalším průběhu se zrodily tutovky na obou stranách, Neuer nejprve perfektně ukryl do náruče hlavičku Vassella, Hart v poslední možné chvíli zachytil střelu Kuranyiho z bezprostřední blízkosti. První branku tak dál krátce po půl hodině hry Benjani Mwaruwari. Nejprve si však teprve devatenáctiletý Sturridge vyškolil na levém křídle Kuraniho, po něm vyslal nádherný pas, a i když Ireland v snadné pozici netrefil, dobře ho zastoupil právě Benjani - 0:1.

Schalke vyrábělo chyby v obraně, po ráně Irelanda z dvanácti metrů měl Neuer velké štěstí. City nenavýšilo skóre ani po brejku Garrida. V druhé půli nebezpečně pálil z třiceti metrů Shaun Wright-Phillips, i tentokrát ale Neuer předvedl jistý zásah. Hosté využili svůj potenciál necelých dvacet pět minut před koncem, kdy Ireland střelou na vzdálenější tyč trefil přesně kout branky a Neuer byl bez šance.

V závěru klání se síly už srovnaly a příležitosti se urodily na obou stranách, jenže výsledek se už nezměnil a City po zásluze vyválčilo tři body. Schalke, pokud chce postoupit, by mělo v Holandsku bodovat.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 man city jsou rozjety

Reagovat
smazaný uživatel

díky jedné výhře

Reagovat
smazaný uživatel

ale hrajou dobrej fotbal.... a anglicka liga je nekde jinde.... radši se ani nevyjadřuj když tomu nerozumíš....jou??

Reagovat
smazaný uživatel

schalke vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

njn co jsem vam rikal

Reagovat
smazaný uživatel

to sem nečekal,ale

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to taky nečekal, ale bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Ireland má výbornú formu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele