Serie A - souhrn 37. kola: AC Milán kousek od titulu

14.05.2022, 16:54, aktualizováno 16.05.2022, 22:42
Komentáře a souhrny
Rafael Leão (© AFP)
AC Milán si poradil s Atalantou a kolo před koncem má dvoubodový náskok na druhého městského rivala Inter, jenž zareagoval výhrou nad Cagliari. Neapol si poradila s Janovem. AS Řím nedokázalo otočit zápas se sestupující Veneziou a dává šanci pronásledovatelům. Empoli neudrželo vedení nad Salernitanou. Spezia naopak udolala Udinese a bitva o záchranu se jí už týkat do konce sezony nebude...

Juventus FC - SS Lazio 2:2

16.05.2022 20:45

Góly: 10. Dušan Vlahović, 36. Álvaro Morata - 51. Alex Sandro (vl.), 90+5. Sergej Milinković-Savić

Juventus si delší dobu udržoval příznivé vedení o dvě branky, ale ani to mu proti Laziu nakonec na výhru nestačilo. S Allianz Stadium se dvě ikony - Dybala a Chiellini - rozloučily jen remízou, protože Biancocelesti dokázali v páté minutě nastavení srovnat na konečných 2:2.

Lazio potřebovalo porazit Juventus, aby odrazilo ataky římského AS a uchovalo si i před posledním kolem pátou příčku s nějakým náskokem. Jenže pro Juvewntus bylo tohle utkání speciální - byl to poslední domácí zápas dvojice legend, Paula Dybaly a Giorgia Chielliniho, kteří po sezoně v barvách Juve končí. Takže bylo jasné, že dnes Lazio nečeká snadný úkol.

Oba loučící se hráči dostali šanci od prvních minut a zejména pro Juventus to byly šťastné minuty. Nejprve sice Bianconeri museli přečkat šanci Lazia, když Cataldi napálil dělovkou břevno za zády brankáře Perina. Pak už ale hrálo Juve. Álvaro Morata, který taky dost možná hrál v Turíně poslední duel, skvělým pasem oslovil na zadní tyči nehlídaného Dušana Vlahoviće a mladý snajpr si poradil přesnou hlavičkou - 1:0.

Pak se symbolicky v osmnácté minutě loučil evidentně dojatý borec Chiellini, který uvolnil místo De Ligtovi. Zaplněný stadion mu dopřál standing ovation a to zcela po právu. Po sedmnácti sezonách v klubu vyprovázel legendu. První půle patřila domácímu týmu, kterému se navíc povedlo ještě zvýšit své vedení. Po 36. minutě načal rychlou akci Juan Cuadrado, který u vápna našel Álvara Moratu. Ten se nenechal obrat o míč ani jedním z obránců, navedl si jej na střed a vypálil. Strakosha si sice na míč sáhl, ale to bylo tak všechno.

Juventus si ale brzy po změně stran uvědomil, že vyhráno ještě zdaleka nemá a že Lazio bude bojovat. Po šesti odehraných minutách si totiž na Lazzariho centr od rohového praporku naskočil Patric a jeho zakončení zásadně tečoval nešťastný Alex Sandro do vlastní brány!

Mezi střelce se hodně chtěl zapsat i Moise Kean, který si v 70. minutě sklepl míč hrudí a z otočky vypálil. Jenže jeho ráně pár centimetrů do brány chybělo. Jinak se ale Staré dámě moc nedařilo zakládat další šance a i když to samé lze říct o Laziu, nakonec jsme se přece jen jedné branky ještě dočkali. A bylo to právě Lazio, které se Sarrim na lavičce mělo Juventusu co vracet.

Už se zdálo, že si Juventus nechá v tomhle emotivním utkání tři body doma, když byl v páté nastavené minutě Cuadrado poměrně razantně obrán o míč a ten se po rychlém brejku dostal k Sergejovi Milinkovićovi-Savićovi. První ránu sice Mattia Perin zneškodnil, ale dorážku už lapit nedokázal! Výsledek je příznivější pro Lazio, protože to si pojistilo účast v evropských pohárech i pro další ročník.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 4:1

16.05.2022 18:30

Góly: 16. Alex Ferrari, 30. Fabio Quagliarella, 71. Morten Thorsby, 84. Abdelhamid Sabiri - 89. Nicolás González (pen.)

Sampdoria porazila ve 37. kole Serie A 4:1 favorizovanou Fiorentinu, která si tak zkomplikovala cestu za kvalifikací do evropských pohárů. K překvapivému výsledku zavelel již v 16. minutě neobvyklým zakončením hrudí Alex Ferrari, pro kterého šlo o premiérovou trefu v letošní sezoně. Fialky tak vstoupí do závěrečného zápasu sezony na sedmém místě se stejným počtem bodů jako osmá Atalanta.

La Samp mohla do posledního domácího utkání sezony nastoupit zcela v klidu. V minulém kole sice prohrála s Laziem 0:2, ale shoda ostatních výsledků zapříčinila její jisté udržení v soutěži. Na druhé straně Fiorentina ještě měla o co hrát, jelikož bojovala o umístění v první sedmičce zajišťující evropské poháry pro příští rok.

Zápas začala lépe Sampdoria, která aktivně napadala nervózní rozehrávku Fialek a na míči byla nebezpečnější. Hráči Fiorentiny ohrožovali jen zdraví soupeřů a po jednom z nešetrných zákroků přišel trest, kdy centr z přímého kopu usměrnil hrudí do brány obránce Ferrari. Celý poločas motal Abdelhamid Sabiri hlavy obráncům a podílel se na druhém gólu přihrávkou pro Fabia Quagliarellu, který zužitkoval letité zkušenosti a přehodil brankáře.

Po přestávce již naběhla Fiorentina na hřiště s větší vervou, hru ovšem kouskovala zranění a Fialkám se nedařilo vyvíjet plynulý tlak. Nejatraktivnější tak byl ve druhém poločase výkon fanoušků La Samp, které v 71. minutě odměnil brankou Morten Thorsby po přihrávce Antonia Candrevy, pro kterého to byla druhá asistence v zápase. Výsledek střelou z dálky upravil na 4:0 Sabiri, chvíli před koncem snížil rozdíl gólem z penalty Nicolás González.

Sampdoria se s vlastními fanoušky rozloučila výhrou nad Fiorentinou. V posledním kole vyzve 22. května titulového aspiranta v podobě milánského Interu. O konečném pořadí La Violy se rozhodne o den dříve doma proti Juventusu.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Inter Milán 1:3

15.05.2022 20:45

Góly: 53. Charampolos Lykogiannis - 25. Matteo Darmian, 51. Lautaro Martínez, 84. Lautaro Martínez

Mistrovské oslavy AC Milán se o týden odkládají, protože Inter naplnil roli favorita a z Cagliari veze snadnou výhru. Domácí chtěli bodovat, protože díky výhře by se posunuli mimo sestupové pásmo, ale to jim příliš kvalitní soupeř nedopřál.

Inter potřeboval odpovědět na dnešní náročnou výhru AC nad Atalantou, takže musel brát tři body. Pokud by prohrál, tak by mistrovské Scudetto již dnes oslavil AC Milán. Ten tlak na hráče Interu byl obrovský a bylo na nich vidět, že potřebují co nejdřív vstřelit branku, aby se trochu uklidnili. Jako první jim v tom mohl pomoci Milan Škriniar, který už v 11. minutě dostal míč do sítě. Jenže dle názoru videorozhodčího si pomohl rukou a gól tak nebyl uznán.

Netrvalo ale dlouho a diváci na Sardinii se dočkali úvodní branky. Bohužel pro většinu z nich inkasovali domácí. Ivan Perišić, který se stal obrovskou oporou Interu, dostihl míč u lajny a dokázal přesně odcentrovat. Na zadní tyči postřehl Mattea Darmiana, který hlavičkou do protipohybu brankáře Cragna poslal Inter do vedení!

Jinak toho první půle zas tak moc nenabídla a to primárně vinou Cagliari. Nerazzurri kontrolovali průběh hry a ve 45. minutě nebyli daleko od zvýšení. Lautaro Martínez sice překonal střelou z otočky brankáře Cragna, jenže sledoval, jak míč zastavuje o tyč. Pak se k němu dostal ještě jednou, ale mladý Argentinec pálil příliš vysoko nad!

Hráči Cagliari potřebovali ledovou sprchu, aby se trochu probrali, protože za tohoto stavu se povážlivě přiblížili sestupu. Ale po změně stran to z jejich pohledu rozhodně nebylo lepší. Obránce Altare totiž nestíhal Lautara Martíneze, který jej dokázal odtlačit od míče. Pak mu stačilo zamířit mezi nohy brankáře Cragna a Inter vedl o dvě branky.

Hotovo ale hosté ještě neměli, protože jen po dvou minutách se překvapivě probrala i ofenziva sardinského celku. Odpovědnost na sebe vzal obránce Babis Lykogiannis a dělovou ránou ke vzdálenější tyči vstřelil nádherný gól na 2:1.

Jenže ani několikeré střídání Cagliari nepomohlo k další trefě. Naopak, patnáct minut před koncem málem zvýšil Perišić, jehož hlavička zamířila těsně vedle. Líp se to povedlo Lautaru Martínezovi. Obrana Cagliari propadla, míče se chopil čerstvý Roberto Gagliardini a naservíroval jej volnému Argentinci. "Il Toro" si poradil elegantně a lobem stanovil konečnou podobu výsledku na 3:1 pro Inter. Jeho šance na titul ještě žijí...

Více informací k zápasu

AC Milán - Atalanta Bergamo 2:0

15.05.2022 18:00

Góly: 56. Rafael Leão, 75. Theo Hernández

Novým šampionem se už velice brzy může stát AC Milán. Slavný celek porazil ve 37. kole Atalantu 2:0 a pokud večer nezvítězí Inter v Cagliari, bude Scudetto jeho. A pokud by Nerazzurri uspěli, bude Milánu v příštím kole stačit bod. Obrovskou euforii odstartoval na zaplněném San Siro gólem Rafael Leao a o něco později ho doplnil po úchvatném sólu Theo Hernández.

AC Milán hostil v neděli pod večer Atalantu a pokud by zvítězil, prakticky by jednou rukou držel titul v ruce. Na San Siro však zavítal silný soupeř, který stále usiluje o účast v evropských pohárech.

Utkání mělo dobré tempo, ale bohužel pro diváky nabídlo jen minimum šancí. V prvním poločase se ochozy stadionu dokonce žádné nedočkaly. Asi nejzajímavějším okamžikem byl pád Girouda v pokutovém území. Francouzský útočník ucítil dotek obránce a škubl sebou v pokutovém území, načež se sudí Orsato nenechal zviklat a Giroudovi udělil žlutou kartu za simulování.

Případná remíza by sice byla pro AC Milán ztrátou, ale pořád by to znamenalo, že před posledním kolem by měl situaci ve svých rukou. Stefano Pioli chtěl utkání rozhodnout ve svůj prospěch a tak podpořil ofenzívu příchody Rebiće a Messiase. A zabralo to, protože v 56. minutě šel Milán do vedení. Rafael Leao využil perfektní přihrávky Messiase a střelou mezi nohy Mussa rozjásal zaplněné San Siro. Atalanta sice protestovala a reklamovala předchozí zákrok Kalulua na Pessinu, nicméně hlavní sudí branku uznal.

Burácející San Siro hnalo Rossoneri kupředu a dočkalo se ještě jednoho zásahu. Theo Hernández se nadechl k parádnímu sólu a v šestnáctce křižnou ranou zvýšil na 2:0. V tento moment už to měla Atalanta hodně těžké, přesto neskládala zbraně a snažila se snížit. AC ale bylo při chuti a s další pohromou pro hosty se hnal Rebić, jenž před Mussem ještě píchnul do balónu, nicméně přes hostujícího brankáře ho nedostal. Na druhé straně zase Zapaata neprostřelil z malého vápna Maignana a stav 2:0 se neměnil. AC si nenechalo vzít vedení a bude bedlivě sledovat večerní duel Interu na půdě Cagliari.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Janov CFC 3:0

15.05.2022 15:00

Góly: 32. Victor Osimhen, 65. Lorenzo Insigne (pen.), 81. Stanislav Lobotka

Roli favorita splnila dle očekávání SSC Neapol a Janov vyprovodila ze svého stadionu tříbrankovou porážkou. Pro Partenopei se na třetím místě tabulky vůbec nic nemění, ovšem pro Janov je porážka další komplikací. Kolo před koncem je jeho sestup do Serie B takřka hotovou věcí.

Janov to měl pochopitelně na stadionu Diega Armanda Maradony složité, neboť tam naposledy zvítězil před patnácti lety. Roli outsidera se však hodlal vzepřít a o nic hrající Neapol obrat o body.

To se nakonec ukázalo být čistou utopií. První vrásky hostujícím fanouškům přidělal zraněný záložník Milan Badelj, jenž musel přenechat místo na hřišti Mortenu Frendrupovi. Když pak Di Lorenzo neomylně posadil centr na hlavu Victora Osimhena vedla Neapol 1:0. Domácí navíc stupňovali tlak a střela Insigneho minula pravou tyč, zatímco centr Mertense se do pokutového území nedostal.

Pro Janov ještě nebylo vše ztracené. Portanova se v první větší šanci Grifonů dobře uvolnil, ale Ospinovu svatyni hodně přestřelil. V 63. minutě bylo z pohledu hostů zase zle. Hernani zahrál v pokutovém území rukou a sudí bez váhání odpískal penaltu. Lorenzo Insigne si však počínal zle a balón poslal do tyče. Následně sice přišla rychlá dorážka, ale kvůli předčasnému vyběhnutí se kop opakoval. Druhý pokus už Lorenzo Insigne zvládl a přesně umístěnou ranou zvýšil na 2:0.

Hosté už neměli co ztratit a ještě se pokusili vrátit do zápasu. Velmi nebezpečnou skákavou střelu vyslal Amiri a Ospina výtečným zákrokem u tyčky balón vytěsnil. V 81. minutě pak Neapol pojistila vítězství třetí brankou. Stanislav Lobotka potáhl balón od vlastní poloviny hřiště až před šestnáctku, kde přesně zakončil. Neapol je i přes výhru stále na třetím místě, zatímco Janov je předposlední.

Více informací k zápasu

Bologna FC - US Sassuolo 1:3

15.05.2022 12:30

Góly: 90+1. Riccardo Orsolini (pen.) - 35. Gianluca Scamacca, 75. Domenico Berardi, 80. Gianluca Scamacca

Dobrý výkon předvedlo na Renato Dall'Ara v Boloni Sassuolo. Hosté zvítězili 3:1 a zůstali na jedenáctém místě tabulky. Hosté si postupně vytvořili až tříbrankový náskok, který narušil pouze v nastaveném čase proměněnou penaltou Orsolini.

Utkání začalo opatrně a zatímco u hostů měl výkon vzestupnou tendenci, Boloňa nehrála dobře a nebyla vůbec aktivní. Sassuolo se postupně dostávalo čím dál do většího tlaku a po půlhodině se zaslouženě ujalo vedení. Gianluca Scamacca si naskočil na rohový kop a hlavou nedal brankáři šanci. Ještě do poločasu měl Skorupski co dělat, aby neinkasoval podruhé. Ve 42. minutě vyrazil u tyče Frattesiho ránu a Berardiho zkrotil nadvakrát.

Domácí se probudili až o přestávce a vůbec první příležitost měli v 54. minutě. Po Orsoliniho pasu zakončoval na zadní tyči Arnautović a naneštěstí pro Rossoblu trefil boční síť. Sassuolo ale nepolevovalo a Chiricheşovi nebyl pro hru rukou uznán gól.

Boloňa se nemohla dostat do optimálního tempa a její trápení prohloubil brankou na 2:0 Domenico Berardi, spojovaný s odchodem do AC Milán. Berardi si počkal na padající balón a z rohu malého vápna vystřihl razantní nůžky! Krásný gól Neroverdi uklidnil a za chvíli přetavil kolmou přihrávku do běhu ve třetí gól opět Gianluca Scamacca.

Deset minut před koncem bylo rozhodnuto, nicméně brankové příležitosti ještě pokračovaly. Orsolini neuspěl na zadní tyči, což ho nemuselo mrzet, protože v nastavení proměněnou penaltou zkorigoval na 1:3. Rozhodčí odpískal pokutový kop za Ruanovo hru rukou. Sassuolo vyhrálo v Boloni zcela zaslouženě a v tabulce zůstává na jedenáctém místě.

Více informací k zápasu

AS Řím - Venezia FC 1:1

14.05.2022 20:45

Góly: 76. Eldor Šomurodov - 1. David Okereke

Římané opět zklamali a evidentně se soustředí jen na finále Konferenční ligy. Jejich výkony v Serii A se totiž rozhodně nelepší a ani dnes to zejména v první půli nebylo z pohledu domácího AS ono. Venezia si i přes početní oslabení dokázala z Věčného města odvézt bod.

Ten jí samozřejmě k ničemu nebyl, protože Soncinovi svěřenci byli vlastně už před začátkem utkání s AS odsouzeni k pádu do druhé ligy. A je pravda, že minimálně z pohledu agresivity hostí to bylo jasně patrné. Vědomí, že je tohle předposlední zápas v první lize minimálně na rok, způsobovalo u hostí mnohdy až přehnané návaly agrese. A přitom začali utkání naprosto skvěle. Pouhých 47 vteřin jim stačilo k tomu, aby přesným centrem překvapili obranu AS a David Okereke míč jemně tečoval za záda překvapeného brankáře Patrícia.

To byla pro domácí fandy hodně studená sprcha a na hráče Vlků to chvíli působilo stejně. Až po dvaceti minutách se Lorenzo Pellegrini odhodlal k ráně z volného přímého kopu a trefil břevno! Situaci vlastním barvám posléze zkomplikoval Sofian Kiyine, který naprosto zbytečně a nesmyslně kopl Pellegriniho do míst, která jsou pro muže obzvláště citlivá, a dostal od sudího Sozzy červenou kartu!

Po změně stran se primárně díky několika střídáním AS začalo osmělovat, ale štěstí prostě dnes nestálo na jeho straně. Cristaneho dělovku zase zastavilo břevno a do ní mířil o chvíli později i Pellegrini. Patnáct minut před koncem Cristante narýsoval krásný pas, který patičkou prodloužil na Pellegriniho Šomurodov. Ke střídajícímu hráči se míč hned vrátil a mladý Uzbek ho napálil pod břevno. V závěru ještě trefil dnes už počtvrté břevno Zalewski.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Turín FC 0:1

14.05.2022 18:00

Góly: 19. Josip Brekalo

Hellas zaznamenal další porážku a tentokrát doma nestačil na FC Turín. Hosté se prosadili v prvním poločase a nejtěsnější vedení nakonec neměli problém uhájit.

Měl to být duel dvou českých reprezentantů, ale v základní sestavě se objevil pouze turínský David Zima, zatímco Antonín Barák nebyl vůbec v nominaci.

Úvodních patnáct minut nenabídlo nic zajímavého a až v 17. minutě vyzkoušel pozornost Berishy Kevin Lasagna. Vzápětí ukázala Granata svojí efektivitu a úžasná rána Josipa Brekala skončila od břevna v síti! Hellas potřeboval zvýšit obrátky a ještě do poločasu si dokázal vytvořit gólovku prostřednictvím Lazoviće, jehož střelu musel Berisha vyrazit na rohový kop. Stejná situace se opakovala i na sklonku prvního poločasu, a tak šli do šaten výrazně spokojenější hosté.

Turínští věděli, že je po přestávce čeká ještě pořádný kus práce a pět minut po změně stran měli velkou šanci odskočit. Brekalo nechal vyniknout Montipa, zatímco hlavička Davida Zimy už přišla z ofsajdu. Veroně se pranic nedařilo a Turín zůstával i nadále nebezpečnější. V 78. minutě dokonce orazítkoval tyč Pellegri. V závěru zápasu už hosté vsadili na tuhou defenzívu a snahy Verony bez problému eliminovali.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Spezia Calcio 2:3

14.05.2022 18:00

Góly: 26. Nahuel Molina, 90+4. Pablo Marí - 35. Daniele Verde, 45+3. Emmanuel Gyasi, 47. Giulio Maggiore

Fotbalisté Spezie si zahrají Serii A i v příštím roce. Ve 37. kole dokázali vybojovat tři body ze hřiště Udinese, když zvítězili po přestřelce 3:2.

Pro Spezii se utkání nevyvíjelo vždy příznivě a domácí po dvaceti minutách zaslouženě vedli. Nahuel Molina dohrával akci v šestnáctce a parádní ranou k tyči nedal Provedelovi žádnou šanci. Zebrám tak hrálo vše do karet, naopak pro Spezii přišly další problémy. Arkadiusz Reca musel kvůli zranění odstoupit ze hry a jeho místo zaujal Salva Ferrer.

Ve 35. minutě pak hosté rozjeli akci po levé straně hřiště a do centru se v šestnáctce položil z první Daniele Verde a srovnal na 1:1. Zebry před koncem poločasu vypadly z tempa a Spezia toho dokonale využila. Ve třetí minutě nastaveného času prvního poločasu vybojoval Ferrer zdánlivě ztracený balón a po jeho přihrávce otočil výsledek Emmanuel Gyasi!

Spezia ovládla první poločas a hned po změně stran na svůj výkon navázala. Ve 47. minutě přilétl do šestnáctky Udinese další balón a Giulio Maggiore ho doslova dotlačil za brankovou čáru, čímž zvýšil na 3:1. Hosté se pak rozhodli udržovat výsledek a to se jim dlouhou dobu dařilo. Až osm minut před koncem zahrozil po dlouhé době Nahuel Molina, jehož hlavička ale minul tyč.

V nastaveném čase se pak ještě děly zajímavé věci. Nejprve měla Spezia k dispozici pokutový kop, který neproměnil Rey Manaj a vzápětí se kopal na druhé straně volný přímý kop z dobré vzdálenosti. Deulofeu pak nasměroval balón na Pabla Marího, který snížil. Bohužel pro domácí přišla kontaktní branka příliš pozdě.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Salernitana Calcio 1:1

14.05.2022 15:00

Góly: 31. Patrick Cutrone - 76. Federico Bonazzoli

Fotbalisté Salernitany stále bojují o záchranu seč jim síly stačí a v sobotu odpoledne získali bod v Empoli. Jakou nakonec bude mí váhu ukáže až závěr sezony. Empoli vedlo brankou Cutroneho, avšak Salernitana po změně stran srovnala, když se trefil Bonazzoli a pak dokonce neproměnila pokutový kop.

Salernitana v posledních týdnech šlape jako hodinky a výrazně oživila své šance na záchranu. Ještě nedávno poslední tým soutěže neprohrál už sedmé utkání v řadě a v oněch zápasech získal dohromady patnáct bodů.

I na stadionu Carla Castellaniho to neměla jednoduché, nicméně už v 7. minutě se mohla ujmout vedení, kdyby hlavičku Djuriće nezastavil na brankové čáře obránce Parisi. Do vedení šli nakonec domácí a to po pěkné akci ze 31. minuty. Asllani parádní kolmicí vysunul Patricka Cutroneho, jehož přesně mířená střela k tyči skončila gólem. Salernitana si sice držela mírnou územní převahu, ale tu nedokázala nijak zužitkovat.

Na začátku druhého poločasu mělo Empoli velkou možnost odskočit na rozdíl dvou branek a dost možná utkání rozhodnout, ale střelu Verreho zlikvidoval brankář Sepe. Na druhé straně se činil i Vicario a po střele Cutroneho zase zvonila tyčka. Hektickou fázi zápasu udržel z pohledu Salernitany Sepe, jenž v další tutovce vychytal Bandinelliho i Bajramiho.

Salernitana si nakonec pomohla rohovým kopem čtvrthodinu před koncem. Balón propadl v pokutovém území a Federico Bonazzoli akrobaticky srovnal na konečných 1:1. Salernitana mohla dokonce vyhrát, ale devět minut před koncem neproměnil pokutový kop Perotti! Výtečný zákrok přitom předvedl Vicario.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AC Milán37258466:3183
2.Inter Milán37249481:3281
3.SSC Neapol37237771:3176
4.Juventus FC372010757:3570
5.SS Lazio371891074:5563
6.AS Řím371791156:4360
7.Atalanta Bergamo3716111065:4759
8.ACF Fiorentina371851457:5159
9.Hellas Verona3714101362:5652
10.Turín FC3713111346:3850
11.US Sassuolo3713111364:6350
12.Udinese Calcio3710141357:5844
13.Bologna FC3711101643:5543
14.Empoli FC379111749:7038
15.UC Sampdoria371062146:6036
16.Spezia Calcio371062141:6836
17.Salernitana Calcio377102033:7431
18.Cagliari Calcio376112034:6829
19.Janov CFC374161727:5928
20.Venezia FC37682334:6926

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (253)

Přidat komentář
Largo

Chudak Perotti.

Reagovat
Realita

Měl to kopnout po chůzi, jak je zvyklý, a ne s rozběhem.

Reagovat
Largo

Taky jsem si rikal, ze ho nejak nepoznavam

Reagovat
smazaný uživatel

Karmická kompenzace za vykopnutou LM při Tottiho rozlučce.

Reagovat
Largo

To byl ale nadhernej mac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kolotoc_nefunguje

Tak Salernitana až v takej kaši nie je, Cagliari či Janov, ktorí sú za nimi, hrajú s Interom, resp. Janovom, to ich asi nedobehnú. Rozhodne sa o týždeň - Ak Salernitana vyhrá nad Udinese, nemusí sa na nič obzerať.

Reagovat
Realita

Taky jsem po titulku kouknul na tabulku očekávaje, že jsou poslední tak o 3 body, a oni mají náskok a týmy za ní mají Neapol a Inter :-D

Reagovat
Tony Stark

José by mal hráčov poslať pešo domov bez výplaty

Reagovat
Ranoth

46 striel, 16 na branu, presilovka skoro cely zapas a 1 gol poslednej Venezii Akoze toto som snad este nevidel, taky zmar

Reagovat
Forza_Inter

tragedia

Reagovat
Alberto Aquilani

k tomu 4 brvná a na konci to Sharaawi nedotlačil z pol metra.... prcanie bez gulí

Reagovat
smazaný uživatel

Standard letošní sezóny, xG vs. vstřelené góly úplná marnost naše konverze je celou sezónu v hajzlu.

Reagovat
johan14

4 brvná, to bude možno rekord v SA v AS určite

Reagovat
ttopi

Zavarili hlavne vitezi MOL cupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Dyba, je to jen výkřik do tmy, nebo probíhají reálná jednání?

Bude ve hře i romantická vidina La Maggicy, jakkoliv to nedává s Mourinhem smysl, nebo to pro vedení bude dávat smysl i bez emocí? Když si Mou dupne, podepíšu ho bez rozmyslu?

Není to tak dávno, co jsme věřili, že Pastore Maggicu oživí. Nelze ho srovnávat s Paulem, který je stále top hráčem, nikoliv mrtvolu, udržovanou ve Francii na přístrojích, ale je tady stejný koncept - fantasista, který v zásadě nemá místo v plánovaném rozestavení, s příliš vysokou výplatou, diskutabilním zdravím.

Romanista kdesi uvnitř, který sledoval Tottiho od roku 2001, si to moc přeje. Ale fotbal se hrozně moc změnil.

Furt nevím, co si o tom myslet. Pokud to on sám bude chtít a Mou tez, jsem si jistý, že zaplatíme, co je třeba. Pak ale musí přijít další 3 hráči do základu a cíl v podobě 4. místa by byl alibismus.

Reagovat
smazaný uživatel

Po včerejším zaváhání AS do toho snad Atalanta šlápne na 100% a obere AC ideálně o všechny 3 body. Každopádně očekávám skvělej zápas.

Reagovat
Beči

Sleduje letos někdo Turín a může mi říct, jak hraje Zima?

Zaregistroval jsem, že občas byl na lávce, pak zase několik zápasů základ, pak zas lávka... Hrál špatně, nebo měl prostě jen kolísavou formu, nebo jak to vlastně je?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to celkem jedno, protože pokud odejde Bremer a Jurič bude chtít ykumbullu, trvalý základ ho asi zase nečeká.

Reagovat
Zark

Letos i první sestupující bojoval až do předposledního kola, nebyl tam žádný vyložený otloukánek o 15 bodů za ostatními.

Reagovat
10

bohužel, největší ostudu jsme tak dělali my

Reagovat
Shevchenko

No, kde sou ty časy kdys k záchraně potřeboval minimálně 40 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo kdy?

Co si pamatuju, ta hranice byla vždycky kolem 30-34.

Reagovat
10

Na udržení? To určitě ne, s 20 týmama je to v naprostý většina případů 35-40+.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná si to motám s naší trapnoligou, kde je méně týmů..

Reagovat
10

a třeba Juventusu jednou nestačilo k udržení ani 91 bodů...

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kapřík

Reagovat
8lampard8

Reagovat
stuff

Reagovat
pastal

Reagovat
Zark

nejtěžší liga světa, těžké ji vyhrát a těžké se v ní udržet

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Aj na titul koľko krát nebolo potrebné krekročiť 80 bodov.. liga bola vyrovnanejšia.

Reagovat
zurix_new

A to kdy?

Reagovat
10

v době, kdy hrálo ligu 18 týmů

nebo myslí Calciopoli, kdy to vám to přihráli kamarádi od stolu, přestože jste měli asi o 30 bodů míň než AC s Juve

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ok, mám na myslí 90s roky, kedy bolo 18 tímov, ale pravda je taká, že aj keby sa hralo o 2 zápasy viac, tímy by tých 80 bodov nedávali. Extrém bol niekedy rok 95 kedy AC vyhralo s ledva 50 bodmi. Googlit sa mi nechce, ale pamäť mi ešte celkom slúži a viem že tá liga bola úplne o niečom inom. Ale to je údel súčasného finančne premotivovaneho futbalu. A to v Taliansku vidno ešte najmenej.

Reagovat
zurix_new

No ale to by se hrálo o 4 zápasy více snad ne?

Reagovat
10

protože byly 2 body za výhru tyvoe...

Reagovat
maras93

Petelice, super výkon. Tak ted Cagliari

Reagovat
fRRR

15 zapasu neporazeni v lize, Fiorentina, Lazio, Verona, Atalanta down, Sassuolo to go. Byva to furt sice krec a je to fakt urvany kazdou kapickou potu, ale rekl bych, ze by to za ten finis bylo zaslouzeny.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Yanek

Pěkné emoce po dlouhé době Forza MIlan

Reagovat
Dejwa

AC Milán tyvole, chce se mi zvracet. Snad se stane příští týden zázrak... Ale musím uznat, že Leao, Kalulu a Tonali jsou boží.

Reagovat
Beči

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Eldarion

Nemyslím, že Sassuolo zrovna miluje Inter po tom ako ich dva krát zosmiešnili 7:0. Následne aj tie zápasy Sassuola a Interu mali aj iný náboj, čiže pochybujem, že sa pretrhnú aby získali Interu titul

Reagovat
smazaný uživatel

Berardi jako Interista by mohl kluky namotivovat.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Euphael

Pro tentokrat si odpustim svuj klasicky koment a rikam ti, ze ti preju kamosko ten titul AC....ale od pristi sezony jsem zpet na znackach

Reagovat
Milan.B

este s teba bude rossonero

Reagovat
Euphael

uprimne jsem to pral letos Neapoli, ale AC hned druhe nejsympatictejsi

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Beči

Ještě jeden bod a máme to doma! AC!

Reagovat
Seydou Doumbia

Gratulace AC k titulu, minulé kolo na Hellasu rozhodlo...fakt jsem to nečekal, zedli vajca

Reagovat
smazaný uživatel

Neni konec.

Reagovat
Seydou Doumbia

to už člověk pozná, kdy se rozhodlo o titulu...konec je

Reagovat
-Pato-

FORZA MILAN!!! 1 bod, pojdme chlapi, už je načase!!!

Reagovat
Ranoth

staci aj remiza v poslednom kole ked Inter vyhra ?

Reagovat
bobis21

Ano. Lepší vzájemný zápas.

Reagovat
Ranoth

Tak super, to uz snad AC zvladne

Reagovat
10

100% už není co bývalo

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Morgue

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem se přepsal no, proti Sassuolu.

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
FORZAMILAN

To bylo na Ranotha : ano

Reagovat
smazaný uživatel

Leao v lize předvádí přesně to, co potřebujeme od Nica.

Reagovat
Lech

Od Nica potrebujeme hlavne nahravky, obejiti 3 hracu naraz nikomu neprospiva, jeste navic kdyz to vyjde 1x za mesic

Reagovat
danko10

Ja by som, potom co som ho videl na ihrisku nazivo, povedal, ze od neho potrebujeme prestup do nejakeho Tottenhamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu i tento pohled, ale odepsat ho teď by byla podle mě velká chyba. Hráči takového potenciálu prostě v Itálii nejsou, stál nás v zásadě jen mzdu + léčba.

Podepsat, a pokud příští zimu neukáže progres, bohužel bude nutné zvážit prodej. Zájem o něho bude pořád a cena taky nižší nebude.

Něco mi říká, že Maldini s Massarou by to riskli i teď za 40, napravo nikoho nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, jde mi o to, že Leao má v lize 13+7 a ty góly, které dal, byly často rozhodující.

Nico má sezónní total 7+8 - mimochodem víc asistencí než Pelle, lepší jsou jen Veretout a Mkhi, ale v samotné lize je to bída (2+4) a tam potřebujeme to, co Milánu přináší Leao, který se po dvou letech trpělivosti ze strany klubu začíná oplácet.

Chápu, že jde o VEŠKERÉ přihrávky, ne jen ty gólové, s tím naprosto souhlasím. Ale pokud hraje nahoře, a víme, že potenciál dávat 10+ fíků ročně v lize má - tak je musí dávat.

- neustálá hrozba pro soupeře

- driblink monstrum

- dobrá střela a slušný přehled o ostatních, nelze říci, že by extrémně sobčil

Tak takový byl před zraněními. Nabídku na prodloužení na 100% dostane, ideálně s gradující mzdou, aby nedostal hned 4-4,5 od příští sezóny, protože si to prostě nezaslouží za letošek. A taky věřím, že chce v AS zůstat. Ted bere 2,5, bohužel v AS jsou ty mzdy blbě nastavené, třeba oproti Milánu, kde mají třeba Tonali nebo Leao platy skoro poloviční než Nico, tak 3,5 - 4 - 4,5 - 5 + bonusy do roku 2026 by mi dávalo velký smysl. .

Hodně věřm, že potřebuje orazit na 3 týdny od pozornosti, ktrá je mu Římě a Itálii celkově upřena, už se zklidnil na sockách, teď tam měl fotku i s malým, snad mu ho bývalka dovolí pravidelně. Musí zresetovat psychiku, přestat si chodit pro fauly, přestat přijímat očekávání okolí za vlastní a být jako dřív, rychlost mu nechybí, chce to jen málo, aby mu driblink zase začal vycházet a pak bude všechno cajk, snad i rozhodčí přestanou být ko.oti a budou ho posuzovat stejně jako jiné robustnější hráče. Ibra se ve 3: minutě zle podívá na žluťáka

a ten mu pak foukne i tu nejtrapnější simulaci.

A 100% musí být někdo za něj, klidně Solbakken, který má podobný somatotyp, umí makat pro tým a jsem si jistý, že góly a příhry nějaké přidá, takže Nico bude mít o motivaci postaráno. Konkurence ještě nikomu neuškodila.

Reagovat
smazaný uživatel

Prvně k těm mzdám, v Římě platy rozhodně nejsou blbě nastavené. Nico, jak píšeš, bere 2,5, což je adekvátní k tomu, že ji podepisoval po své první sezóně, kdy se stal nejlepším mladým hráčem SA a byl brán jako nej. talent italského fotbalu. Podobnou či stejnou mzdu pobíral Correa v Laziu, Kulu v Juve či pobírá Politáno v Neapoli. Tonali má 2, Leao 1,4 čož se může jevit jako málo, ale ani jeden z nich ji nepodepioval v tak dobré situaci jako byl Nico.

Nico by chtěl čtyři, neznamená to ale, že je dostane, a také to neznamená, že i když je dostane, v klubu zůtane. A to, že je chce, je svým způsobem oprávněné. Mediálně i z pohledů fanoušků patří mezi top 3 hráče týmu, to samé z pohledu TM hodnoty. Ne nadarmo na Moua chodí neustále jen dotazy na NIca, takže jeho prodloužení s tím, že by se třeba stal druhým nejlépe placeným hráčem, je opodstatněné.

Mimochodem, Leaovi končí smlouva jako Nicovi, tak uvidíš, jak bude probíhat jednání tam a rád bych ti taky připoměl, že z AC odešli nebo odejdou čtyři klíčoví hráči za dva roky po skončení smlouvy, což je strašný selhání dua M + M a je to také něco, co si v Římě nechtějí dovolit. Platy rozhodně nejsou nastaveny špatně a jsou nastaveny velice podobně tomu, jak je to v AC.

Jinak souhlasím, že Nco potřebuje pauzu od pozornosti. Má za sebou prvou sezónu po dvou ročnících bez fotbalu a vůbec bez zátěže, takže se dal čekat jeho pomalejší rozjezd. Další věc je, že na Leaova čísla se v Mourinhově systému hůře dostává, protože branech v zápasech AS padá celkově méně.

A nemyslím si, že by někdo nutně měl chodit za něj, těch alternativ je tam dost, Perez, ElSha, Miki, mohl by tam hrát i Zalewski, s Abrahamem může hrát i Eldor pokud by zůstal. Bude záležet i na rozetavení, který si Mou pro příští sezónu vybere.

Reagovat
fRRR

Ad AC. Kdo je ten ctvrtej? Myslis Romagnoliho? Ten uz druhou sezonu klicovej rozhodne neni (navic kdo vi jestli jeste nezustane). Hakan mel nahoru dolu, je dobre, ze mu ten plat nedali. Donnarummu nahradili lepsim za mensi penize, usetri se misto toho aby mel nesmyslne platu a ostatni chteli taky. Jedinej kdo podle me bude velka ztrata co nepujde moc dobre nahradit (a to i kdyz je letos daleko min klicovej) je Kessie.

Ja nerikam ze MM to nepodcenili, ale zas nastavili pravidla, ktery umoznili AC se zbavit dluhu, mit z prvni ctyrky nejmensi platovou zatez a presto bejt na prvnim miste. Nerikal bych, ze to v kontextu vseho lze oznacit jako "strasny selhani".

Reagovat
Yanek

Kessie je nahraditelný. Defenzivně má samozřejmě obrovský přínos, ale v Evropě (zvlášť proti Liverpoolu) se ukázalo, že pod tlakem neumí hrát konstruktivně, má zjevné technické limity. Renato Sanches ho ve vzájemném utkání vymazal, takže jestli ho opravdu přivedou a zůstane fit, myslím, že záloha bude ok. Problém je a myslím, že i po létě bude nadále útok.

Reagovat
fRRR

S tou Evropou mas samozreje pravdu, jen si moc nedokazu predstavit ze krom Sanchese ziskame nekoho takhle fyzickyho a defenzivniho za rozumny penize. Ale mozna to Tonali, Sanches, Bennacer, Krunic, Pobega uhrajou...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, myslím Romagnoliho. Samozřejmě celkově ta práce Maldini - Massara se zdá být dobrá, ale jak už zde někdo psal, veliký kredit zaslouží Moncada a k tomu Pioli z týmu dostává téměř maximum. Pro mě by bylo v pořádku nechat odejít jednoho kvůli platu, ale tady jde o tři hráče, za které AC zaplatilo dohromady 80 M + jednoho odchovance s TM hodnotou 65 M. To je strašně moc na to, aby se alespoň část financí nevrátila. Ono na příchodě posil má podíl třeba pět šest zaměstnanců, ale tyto neprodeje jdou na vrub zmíněného dua. Samozřejmě se nebavíme o tom je prodloužit, ale o tom je včas prodat.

Reagovat
fRRR

Jasny, je to tymova prace. Ja jen proste nesouhlasim s tim, ze je to obrovskej prusvih, tou praci vytahli (vsichni kdo tam makaj) AC za prakticky dva roky z hroznejch sracek. Furt je to v procesu, ale financne, vysledkove, tymove... myslim si, ze odchody vsech tech hracu ve vysledku davaj smysl a kdyby jim ustoupili, tak to povede k nabourani toho, co tam za praci delaj. No ale o tom se muzeme dohadovat donekonecna. Nehlede teda na to, ze nekteri ti hraci i slibovali, ze prodlouzi, dost explicitne a pak to proste neudelali. To je pak tezky.

Reagovat
Eldarion

Ten precedens hráčov ktorí idú ako voľní hráči je mimo IT celkom bežný a začína to už čoraz viac aj v IT. Bohužiaľ, Donnarumma, tak ako aj Calhanoglu, stále naťahovali vedenie a "plánovali" predĺžiť a nakoniec všetci vieme ako to dopadlo. Hlavne Donnarumma oj*ebal klub ktorý ho vychoval, preto Donnarummu aj Hakana berú fans Rossneri tak ako berú a netreba asi dopĺňať ako... Takže áno, pravdepodobne chyba a možno aj ponaučenie pre Paula, že byť menej soft a nemá každý hodnoty ako on. Kessie je typický príklad súčasnosti, trochu nešťastné vyhlásenia v lete, ale na rozdiel od dvoch vyššie menovaných jeho odchod bol dosť v predstihu jasný a vedenie o tom vedelo. Posledný zápas proti Atalante za mňa MOTM, keď hrá tak bojuje a aj preto ho fans AC nevypískavajú.

V AC sú platy nastavené dosť presne a celkovo politika klubu mi príde, že tam sú konečne kvalifikovaní ľudia ktorí sa riadia číslami a plánom na dlhodobý horizont, a nie prístupom k futbalu z pred 15 rokov dozadu. V tomto mi príde, že väčšina IT súdiac len z tých prestupov, výberov trénerov a futbal aký hrajú kluby v Serii A, tak je strašne pozadu. Inter síce vyhral Scudetto, ale za akú cenu a aký dlh ktorý sa s nimi ešte bude ťahať. Juve zachraňuje Exor, tam ten finance management a (ne)projekt je strašný, ale oba tieto kluby majú na to sa posunúť dopredu. Ani AC tam ešte zďaľeka nie je, ale progress tam je. Ale to je zas na inú tému.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas se vším. Všiml jsem si že Leao má taky jen do 2024, uvidíme, jestli ho letos střeli, nebo podepíšouy u něj přeci jen nelze čekat takové nároky jako měl Kessie a Donna.

Kdyz bude napravo alternovat Zale, budu happy. Carlesovi něco chybí, aby mohl být úspěšný profík. Furt mi přijde jak futsalista, není to ono, i když hraje málo a nemá možnost nabrat rytmus. Jsem pro, aby Eldor hrál více. Náhradu jsem zmiňoval spisprotoy že si myslím, že vepředu bude čistka a zůstat nutné nemusí ani Stephan.

Jinak k číslům - Nico mohl lehce mít 10 ligových golu, šance si vytváříme,i když opticky ten fotbal je defenzivnejsi než Milana.

Udělal bych totéž co M+M. Platové požadavky Kessieho byly postavené na hlavu a Donnarumma, byť sám loni udělal 10+ bodů, to taky přehnal. Milan si něco nastavil a musí se toho držet.

Holt uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám ElSha rád i proto, jak dlouhodobě přijímá roli náhradníka, takže doufám, že zůstane. Každopádně všechny hráče určené k odchodu se AS ještě nikdy prodat nepodařilo

Já bych ty hráče taky nechal jít, když už k tomu došlo, ale je to právě důvod. proč se Nico tak řeší, protože by klub tyhle věci měl řešit dřív a nenechat celou situaci dojít tak daleko, že se s nimi loučí s prázdnýma rukama. Navíc ty kluby, kam odcházejí, Barca, PSG, Inter a AC z toho nemá nic,

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Hráči ale dneska taky chtějí zvýšení po každé sezoně, i když mají smlouvy čerstvé.

Léto bude zajímavé, těším se :)

Reagovat
zurix_new

Tak ještě aby ne, inflace je svině

Reagovat
BaggioRoberto

No je to blby, kdyz odejdou zadarmo hraci, kteri se dali slusne zpenezit, ale to vypovida o charakteru tech hracu, nez ze by M+M udelali chybu. Ostatne Donaruma s Calhanoglem nikomu nechybi a usetrilo se na platech, podpisovych bonusech atd. Takze v konecnem dusledku na tom jeste vydelame. Ze se to melo resit driv...ono se to resilo. Jenze kdyz hrac podepsat nechce a zaroven tvrdi jak urcite zustane at pockaji dva mesice a takhle to odsouva az je pul roku pred koncem smlouvy, tak je to tezke. Proste Kessie a Donarumma se projevili jako lhari. Asi kazdy by chtek byval podepsat Donarumu uz minule na 5 let a ne pokazde jen na 3 roky a za dva zase resit zvysujici se naroky pana hvezdy. Jenze agent neboztik prave tohle nikdy nedovolil aby mohl stale vydirat klub a ziskavat podpisove bonusy. No dobre o mrtvych jen dobre. Proste Donaruma sedi na lavicce a my mame nejlepsiho golmana na svete. Calhanoglu vyhrava derby na playstationu a Kessie odchazi do rozlozene Barcelony. A Milan miri za scudettem a dostava se z financniho bahna s hraci, kteri jsou opravdu srdcari. Vse zle je pro neco dobre. Vlastne to byl ocistny proces.

Reagovat
Acquanni

Skvělý, snad už to AC dotáhne

Reagovat
10

V dnešní den před 40 lety získal Juventus 20. Scudetto a tím 2. hvězdu na dresu. Snad bude mít dřív 4. než konkurence druhou

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

njn, ak by nebolo CP, "stacili" by este dva tituly.

Reagovat
PISTOLERO

Nezbývá než věřit že je sestřelí Sassuolo

Reagovat
brvno

tak ako vas Bologna?

Reagovat
Nuno čomes

Klidně

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

https://fb.watch/d2srpIzHuV/

Fuck off, celé vedení.

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, mně je z toho stejně smutně, jako když odcházel Alex.

Reagovat
stuff

Reagovat
svkmd

Reagovat
smazaný uživatel

Paulo dobře rozjebán. Tak ani Francek nebečal.

Reagovat
smazaný uživatel

Zmrdi zkurvení.

Reagovat
10

co tam je? mě to hodí na obecnou stránku s videama fb/watch

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
10

díky...včera jsem u toho usnul, takže jsem to dokoukal teď ze záznamu

a jestli jsem ty kkty nesnášel předtím, tak teď je to ještě o level dál...

Reagovat
10

jak byl ještě píčus schovanej v chodbě tyvoe...

Reagovat
DelPiero137

predpokladam ze je rec o Nedvedovi. Ten sa mi sprotivil asi najviac + ta jeho pipinka od nas

Reagovat
10

+ Arrivabene a bohužel i Agnelli...

Reagovat
10

ale tyhle dva aspoň vylezli na hřiště, aby se nechali vypískat...Nedvěd se tam krčil schovanej v chodbě

Reagovat
Zark

To je fakt Merdvěd tvle

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Fakt ubohost.. Paulito ukazal jak vypada laska ke klubu

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
romeo351

A přitom to mohlo být tak jednoduchý:

Chiesa - Dybala, Vlahovic

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok pro něj musel být brutální, předpokládám, že Zampariniho smrt ho taky setla, přivedl ho do Evropy.

Tak si říkám, že by juventini možná fakt vůbec nevadilo, kdyby příští dvě sezony ničil ligu v dresu AS, jen aby zůstal a rozdával dál radost Narozdíl od Interu

Reagovat
10

Já bych byl rád. A už sem tady psal, že tomu našemu vedení bych přál, aby to ničil i v dresu Interu. Oni by to ale přes to svoje ego ani nevnímali, takže by to zase odsrali jen fanoušci...

Reagovat
smazaný uživatel

Až na ten Inter

Upřímně bych se divil, kdyby se Del Piero do toho teď zapojil.

Reagovat
10

Del Piero?

Reagovat
Pinturicchio

AS by mi nevadilo a fandil bych mu, Inter by mě hodně mrzel.

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
DelPiero137

Uz pri striedani a podpisovom kolecku bolo vidno ze je z toho v pecku. Fakt nasere, dufam ze to fanusikovia daju pocitit nasmu skvelemu vedeniu nie len prazdnymi tribunami.

Reagovat
Pinturicchio

Zasloužili by přes hubu, všichni.

Reagovat
stuff

Reagovat
Yanek

Takhle to vypadá, když jsou ve vedení lidi co nemají na prvním místě fotbal

Reagovat
GEGE

Pojď si zlepšit náladu do ACM Paulito M&M jednat!

Reagovat
GEGE

Dokud se vlastně nevyřeší ten ivenstor tak se nic dít nebude takže mezitím ho vezme někdo jiný...shit

Reagovat
Eldarion

Kiežby

Reagovat
10

za Kruniće by to byl docela upgrade

Reagovat
Furia Ceca

V AC by mi nevadil... ještě přiberte Bernardeschiho a budete víc fanditelní než Juve

Reagovat
The Krupy

Video: R. Kaliňáka prepúšťajú z väzby mi asi vyskočiť nemalo, že?

Reagovat
stuff

no vidis, furt moze byt horsie

Reagovat
Pinturicchio

Ne, viz Bianco.

Reagovat
M11

Takze jeho prachy pouzijeme na Di Mariu

Reagovat
stuff

Reagovat
cresposuper

Co si myslite o tom Perisicovi? Teraz citam, ze ho udajne chce Juve.

Za mna by som mu nepredlzoval (alebo ked tak na kratsiu zmluvu, napr. 1+1, a nizsi plat - a na to nepristupi), ma 33 a pravdepodobnost, ze zopakuje aspon jednu taku sezonu, je dost nizka.

Reagovat
Nuno čomes

Za jeho požadavků neprodlužovat. A mohli by se vyměnit s Dybalou no.

Reagovat
zurix_new

1+1 bych ho prodloužil klidně i za stejný/lehce vyšší plat. Pořád je hodně platný hráč.

Reagovat
Nuno čomes

Tuším, že měl žádat na 3 roky.

Reagovat
Dejwa

za stejný prachy ok, ale max 2 roky

Reagovat
10

z pohledu Maxe ideální hráč, proto se vůbec nedivím, že se o něm píše...navíc mi přijde, že ten standard má takhle vysoko už od Bayernu

Reagovat
cresposuper

Minimalne prvu polku sezony pod Contem hral prd, potom siel stale vyssie.

Reagovat
romeo351

Nevyzpytatelný hráč už od dob v BVB. Neprodlužoval bych na sílu rozhodně + je tam Gosens.

Pro Juve další hráč neItal ještě k tomu po třicítce? Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus pustí Dybalu a podepíše za 7 ročně 34letého Di Mariu

Reagovat
Melchior

Koncepce hadr.

Reagovat
stuff

always look on the bright side of life

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto logický krok, Paulo je pro Maxe ještě příliš mladý a nezkušený.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

Masakr. Jsem zvědavý kde nakonec Dybala skončí.

Pokud má k Juve tak silný vztah, tak nevím jestli by k nám opravdu šel hrát.

Reagovat
Nuno čomes

Bylo by to překvapení.

Reagovat
Pipo123

Keď to dokázal Conte čo bol Juventino snad 10x viac než Dybala, tak verím že je možné všetko

Reagovat
smazaný uživatel

Je to chujovina, ale svůj smysl to v aktuální "juve-dimenzi" dává. Nicméně jde zase jen o polovičaté řešení na rok, maximálně na dva.

ADM je producent. Představa je, mít zprava Chiesu a zleva ADM, aby předkládali míče Vlahovičovi. Klasické 433, kde jedno křídlo nabíhá i dovnitř a taky zakončuje.

Píše se a lidé diskutují o tom, jak ADM pomůže k růstu Soulému. Nevěřím tomu. Navíc klub chce šetřit, takže žádný "blockbuster", ale zkušený free agent na sklonku kariéry.

Ten tým je svou skladbou čím dál tím víc odpornější.

Reagovat
Pipo123

Dáva to zmysel, Dybala je super hráč, ale čo keď on zahraje asi dve pozície, kam myslíš že pôjde? Reálne v taliansku by dával zmysel Inter a AC, tam by pre neho mali miesto v systéme čo hrajú, do PL asi nepôjde, Atletico ma Felixa. Osobne si myslím že zostave v taliansku a bude to práve ten Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že kariéru končit ještě nechce, takže anglická super liga asi nepřipadá úplně v úvahu. Tam jsou United, Arsenal a Spurs. Nesedí mi do ligy celkově, natož do jakéhokoliv týmu.

Inter i AC dávají smysl, rozestavením je pro mě AC úplně nejideálnější variantou. Kdyby mělo AC peníze, šlo by to tam krásně poskládat a investovat i do italského mládí. Ale ten klub se mi svou zahraniční filozofií hnusí stejně jako Juve. On by pasoval i do Neapole, tam by ho milovali. Líbil by se mi v AS, kdyby tam nebyl José.

A pak tu máme Atletico - s Felixem je to na štíru, přijde mi, že tam nemá zrovna na růžích ustláno, ale odchází Suaréz, kdo ví, jak to bude s Moratou; a PSG - ADM odchází do Juve, Mbappe do Realu, kdo ví jak Messi.

Nechci úplně hádat, kam půjde. Ať to bude kamkoliv, přeju mu jen to nejlepší. Ale nevidím místo, kde bude mít prostor a klid se etablovat a ukázat svůj nejlepší fotbal. V Itálii by dostal nejlepší prostor, ale klid by neměl ani v nejmenším.

Reagovat
10

ono by to samo o sobě nebyl takový průser, kdyby tomu nepředcházel prodej Kulusevskiho, neprodloužení Dybaly, neprodloužení Bernardeschiho atd.

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Chytré hlavy z Juve údajně poslaly Pogbovi offer na 3 roky ve výši 7,5m ročně + bonusy.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedle toho se snaží o poslední offer Atleticu, snížení částky (opce 30m) za Moratu na 20m. Pokud na to Atletico nepřistoupí, Morata se vrátí do Madridu.

Reagovat
10

Obávám se, že těm hlavám dojde, že by vlastně museli koupit asi 3 nový útočníky, takže půjdou na krev a nakonec za Moratu dají klidně těch 30

Alvaro sice ke konci odehrál dobrý zápasy, ale já už se nenechám ovlivnit tím, že hraje dobře 3 týdny v roce a všechnu tu předchozí depresi tím vlastně smaže. Pokud se chtějí zbavit Keana za Paredese, tak snad udělají aspoň Raspadoriho.

Reagovat
smazaný uživatel

stále ta samá písnička, koncepce v záchodové míse a neutěšitelná hysterie "musíme šetřit, všechny vyházíme, darmožrouty" vs. "sakra, my vlastně nemáme hráče". Dementi.

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

rovnako ma presla chut na Alvara, pri Maxovi nemoze byt ani nahradnik, ten by ho staval aj na ukor Lewandowskeho.

Reagovat
stuff

Za Moratu coilen dat akukolvek ponuku je nepochopenim situacie a absolutnym nesledovanim zapasov

Reagovat
Pipo123

Akokoľvek sú pre mňa Pogba aj Di Maria mrdky, tak herne by vás posunuli o level vyššie.

Reagovat
smazaný uživatel

Když není zachované italské jádro, tyhle hvězdy pro mě absolutně ztrácí význam. Kultura klubu hoří jak Nerův Řím. ADM i Pogbu bych bral, kdyby se hrálo 4231, zůstal Dybala na SS, podepsal se Bernardeschi, Pellegrini by hrál základ, přivedli by se další dva Italové na kraje obrany a konečně by se poslal do horoucích pekel Polák.

Reagovat
smazaný uživatel

+ setrvání Fagioliho s Rovellou v prvním týmu a samozřejmě příchod Scamaccy

Reagovat
Pipo123

Nejaké to DNA a italské jadro v dnešnom futbale moc neznamená, príde mi že všetci majú už mix hráčov. Je to skôr taká nostalgia a pochybujem že vybudujete tak silnú taliansku zakladnu ako pred rokmi

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale mě nezajímá že "všetci majú už mix hráčov". To je právě to, co je na dnešní fotbale celé kompletní v prdeli. Psal jsem tu to mnohokrát. Všichni hrají jednu a tu samou sračku. Fotbalové styly a kultury se slily do jedné evropské sračky. Neitalské Juve pro mě nemá význam, nechci mu fandit a nebudu. Pokud přijdeš o svoji jedinečnost, o svoji DNA, tak jsi skončil, jsi jen jedním z mnoha. Nejsi víc než další hovno na kupě sraček.

Reagovat
Zark

ono to nakonec není špatné rozhodnutí, více volného času, ušetřené nervy ...

Reagovat
smazaný uživatel

lepší směřovat čas a nervy jinam

Reagovat
romeo351

Reagovat
Kapřík

Reagovat
10

Musím částečně souhlasit s Pipem, trvat za každou cenu na něčem jako italské jádro, je v dnešní době dost problematické. Podívej se, jak na klubu záleží Paulitovi, podobně to vypadá u Vlahoviće, De Ligta...

Druhá věc je mít v týmu hráče jako Rabiot, Ramsey, Danilo, kde se dá celkem bez problémů najít lepší alternativa z domácích hráčů. Ale zrovna Pogbu bych neodmítal kvůli tomu, že nemáme italský jádro.

Reagovat
smazaný uživatel

Slučuješ dvě různé věci. Vždycky tu byly zahraniční hvězdy. Ale hvězdy světového formátu a potenciálem do této kategorie De Ligt, Dušan a i Paulito spadají. Nejsou to zasraní zahraniční komparzisté. Když budeš mít 5-6 italů v základu a plnou lavičku Italů, je to OK. Průměrný zahraniční hráč nemá v klubu co dělat. Je to jen levná pracovní síla. Bohužel, ta blonďatá mrdka radši drahou pracovní sílu jako jsou ti tebou jmenovaní.

Reagovat
10

Tak když se bavíme o Pogbovi, tak mi naopak přijde, že slučuješ dvě věci ty. Na jedný straně superstar a rozdílovýho hráče, co u nás vyrostl, na druhý straně italský hráče vs. odpad jako Rabiot, Ramsey atd.

Trio Raspadori, Fagioli a Gatti bych bral jako dobrej start.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože k těm hvězdám musíš už mít vytvořené prostředí. Nemůžeš ho tvořit kolem nich, tak to nefunguje, protože časem půjdou o dům dál a ty je nahradíš jinými. Oni mají zapadnout do fungující kultury. To je taky důvod, proč je aktuální Juve tak rozjebané. Kupovali se "pokemoni" a ničilo se prostředí, jenomže nikdo nepřemýšlel, že když zničíš prostředí, tak ti "pokemoni" jeden po druhém pojdou.

Reagovat
10

Já ti rozumím, ale když to prostředí tvoříš, nebo se ho nějakým způsobem snažíš vytvořit, tak se nemůžeš zaměřit jen na tu jednu část a nechat si ujít příležitosti jako Pogba. Nejsme Sassuolo.

Realita bude klasicky taková, že vedení udělá 1 krok dobře a následně 3 úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, jen říkám, že Pogba nebo ADM sami o sobě nic neřeší. Jsou to jen "pokemoni", kteří tu kulturu nevytvoří. Přijít můžou, ale pokud s nimi nepřivedeš dalších 5-6 Italů, tak nemáš šanci.

Standardy se musí udržovat.

Reagovat
stuff

Reagovat
Kapřík

Reagovat
10

takhle naivní tu nabídku snad neposlali...ale snad přijde

Reagovat
stuff

Pogba za tie love stoji. Roky mame ubohu zalohu. Ten by tam blaznivo vycnieval

Reagovat
smazaný uživatel

Bude chtít minimálně 11, a to mu nedají. A pokud ano, jsou to obyčejný pokrytecký kurvy a nezaslouží si nic jiného, než aby jim někdo podpálil auta.

Reagovat
stuff

pises 7apol, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna věc je nabídka od klubu (7,5+bonus), druhá věc jsou požadavky hráče (spekuluje se o 11m).

Reagovat
stuff

Za 7-8 by bol fasa. Netreba zabudat, ze prichadza "zadarmo". Tam sa dnes zial priplaca. Vid diskusie kolo Mbappeho.

To spominam najma pre porovnanie s SMS. By u nas pogboom musel byt do 40tky aby v plate dorovnal, kolko si popyta Lotito

A neverim, ze je to byvaly futbalista ako Rabiot, Arthur ci Ramsey, ktory by k nam prisiel bez ambicii len poberat posledne vyplaty

Reagovat
pistacik11

Tak ako vyčnieva na lavičke Manu? Už to dávno nie je pogba čo odchádzal za 90mil

Reagovat
Pipo123

Pôjde hrať do horšej ligy, stále mu bude stačiť jeho fyzická sila a technická kvalita aby prevyšoval všetkých v lige. Verím že v Juve bude zase delo

Reagovat
pistacik11

Len aby nezlenivel ešte viac. Ja by som predsa len radšej SMS

Reagovat
Pipo123

Vraj sme dohodli prestup Caputa ako backup za Cira, cena 1,5 milióna eur.

Reagovat
cresposuper

Teraz ho kupili za 4.

Reagovat
Pipo123

Pozerám že on tam len hosťuje, tak to potom nedáva moc zmysel

Reagovat
cresposuper

Podla TM je to hostovacka 0.5 a opcia 3.5. Navyse v tej ich tragedii mi prisiel ako klucovy hrac.

Reagovat
Pipo123

No práve, čo som čítal nejaké diskusie fanúšikov Lazia tak všetci nadávali že má 35 rokov, hraje za priemernú Doriu atd. Ale ja by som ho chcel v Laziu, borec pozná ligu, všade kde hral tak dával góly a na tých pár zápasov kedy by nahradil Cira by bol fajn.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, Gigi! Ale co mi to tam jenom… a sakra…

https://pbs.twimg.com/media/FS59HbcX0AQ5Yik?format=jpg&name=medium

Reagovat
Il Architetto

Zvonek smůly.

Reagovat
Juventus 14

Pohled Ilarie je dost výmluvný. Večer u Buffonů nejspíš nic nebylo...

Reagovat
10

při pohledu na toho babochlapa musí být naprosto v klidu

Reagovat
Pipo123

Acerbi alla Juve, Rugani alla Lazio

pyčo ak by si Juve zobralo Acerbiho po katastrofálnej sezóne tak by ma to hodne prekvapilo

Reagovat
smazaný uživatel

Další koncepční krok

Reagovat
smazaný uživatel

Stará dáma bere jen týpky 30+

Reagovat
10

a néééé snad? proti Chiellovi -4 roky, omlazujeme

Reagovat
Pipo123

Reagovat
svkmd

stale je to oproti Ruganimu krok vpred

Reagovat
10
Reagovat
smazaný uživatel

Černobílé pohřebiště… Berna se měl vysrat na přizpůsobování se trenérům a vyhovění jejich požadavkům. Dneska už mohl být úplně jinde. Uvidím, kde Paulitovi s Fedem budu od nové sezóny přát to nej.

Reagovat
10

vždyť nehrál dobře nikde...u něj to bohužel opravdu není klubem, trenéra a čímkoliv jiným

doufám, že se ale někde rozjede, menší klub i očekávání a větší důvěra mu snad pomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nehrál svoji roli. Zapadl lidsky, nezapadl herně. A takových bylo víc. Od Berlína klub kupoval hráče, aniž by bral v potaz jejich herní kvality a typologii. Jeho hra ve Viole a v Juve jsou dvě diametrálně odlišné věci. V Juve nikdy nehrál jako ve Viole, tu roli nedostal a ani nemohl. Měl odejít dřív. Ale to je život.

Reagovat
10

Ve Viole hrál s lehkostí, bez tlaku. V Juve na něj byly velký očekávání, nechytil se a pak už to šlo z kopce. Bojoval s tím, snažil se to urvat na sílu, ale bylo to naopak kontraproduktivní, protože všechno komplikoval a snažil se každým míčem o nějakou nesmyslnou složitost, aby se ukázal.

Smutnej příběh. Tahle sezona jich je plná

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, a když to nešlo, snažil se přizpůsobit a za každou cenu chtěl do jakékoliv role. Celý špatně. Musíš znát svoje silný stránky a přes ty jít. Je to násobně lepší než se snažit učit jiné role. Lepší být v něčem vynikající, než ve více věcech průměrný. Proto je to o týmu, každý musí sehrát svoji roli a ne že tam bude 11 robotů, kteří umí od všeho něco průměrně, lehce nadprůměrně.

Smutnější to už být nemůže. Alespoň pro mě ne. Popojedem.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jít Berardiho cestou.

Reagovat
10

do 28 let hrát v provinčním klubu bez jakýkoliv formy evropskýho fotbalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Do Evropy se měl dostat s Violou

Reagovat
smazaný uživatel

Rezignovat na ambice? Fede měl velké ambice, chtěl jít do nejlepšího týmu v Itálii, navíc ho k tomu motivovala přítomnost Buffona. Byl hodně cílevědomý. První dva roky v Juve se rval, byť mnohdy kontraproduktivně, chtěl to až moc. Pak rezignoval a sám sebe s pomocí trenérů posunul do role "děvky pro všechno". Hodně upozadil sebe samého, problémy na osobní rovině ho zválcovaly a nehleděl na to, jestli může sám vyniknout a tím pomohl týmu, ale chtěl týmu pomoct v jakékoliv roli. Ztratil drajv.

Dom je jiný. Přijde mi, že to měl vždycky na salámu. Bylo mu jedno, kde hraje, jak hraje, z něho na hřišti vidíš, že se chce hlavně bavit fotbalem a proto je v Sassuolu spokojený. Nikam se necpe. "Nějak bylo, nějak bude, teď jsem tady a víc mě nezajímá." Kdyby měl Dom ambice, tak se o něm dneska nebavíme jako o živoucí legendě Sassuola, jakože jí beze sporu je, ale dost možná jako o dalším vyhořelém Italovi, co neunesl svůj talent.

Za mě jde o systémový problém celého italského fotbalu, který si sám zařezává své fotbalové talenty. V jiných zemích dávají mladým více prostoru, nechávají je rozvinout, dělat chyby, protože o tom to je. Dom si to zatím vyhodnocoval vyloženě pragamticky a pokud ho to naplňuje, pak jedině dobře, fandím mu o to víc. Fede chtěl, hodně moc, a teď "nemá nic". Samozřejmě v nadsázce, protože 3 vítězství v Serii A, 2 v domácím poháru, 2 v italském superpoháru a titul evropského šampióna nemá i řada hráčů, kteří ve své době patřili k hvězdám, kterou se Fede nikdy nestal a nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

Po roce dvou měl odejít a ještě by nebylo pozdě na Berardiho cestu :)

Ale nejsou stejní, máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tou dobou měl ty osobní problémy. Kdyby se mu rozpadlo i fotbalové angažmá, mohlo to s jeho kariérou dopadnout ještě hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

A může si za to sám, vo tom žádná. Posral se. Přitom nebyl důvod. Příliš mnoho respektu.

Reagovat
stuff

Tu to zas az taky pruser nie je. Ajked to mrzi

Reagovat
M11

Smutny konec dalsiho oblibence.. mrzi to, ale asi jsem rad, ze to trapeni je u konce.. pomuze to nejen jemu ale i nam.. mel odejit uz driv.. ztratil u nas nejlepsi leta..

Reagovat
10

Reagovat
stuff

Reagovat
Pipo123

Mohol by sa vrátiť do Fiore

Reagovat
M11

Tak udajne Morata nezustane.. nabídlo se 15+5 a Atleti odmítli

Reagovat
10

SKY píšou i o odchodu Keana s Pellegrinim...nakonec tam fakt zůstane je Rabiot

o těch největších průserech jako Sandro, Rabiot, Ramsey atd. nepíše nikdo

Reagovat
10

+ Arthur, na toho bych neměl zapomenout

Reagovat
M11

Reagovat
stuff

Prva sprava dobra.

To druhe, zial, tam vieme, ze je obrovsky problem sa ich zbavit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

oni to teď všechno budou hrát na cizince, protože je to díky tomu dekretu výhodnější...drž se, bro

Reagovat
smazaný uživatel

Jebu to, jdu fandit Sassuolu do středu tabulky, tam je klid. Jenomže tam teď rozprodají mladé italské jádro (Scama, Raspa, Frate), zůstane zase jen Dom, určitě Ferrari s Romagnou v obraně a budu mít zase po srandě.

Ne, tohle Juve už pro mě nemá smysl. Hodnoty, pro které jsem si klub vybral, jsou mrtvé. Se slzou v oku můžu vzpomínat na historii. Naliju si sklenici vína, zapnu si nějaký starší záznam a budu se dojímat a plakat. Jako se definuje období "před Kristem a po něm", tak já ho budu mít "před Ronaldem a po něm".

Reagovat
10

nemám to až takhle do extrému, ale vnímám to stejně...

Reagovat
stuff

Spolu s pogbom konecne naznaky dobrych sprav

Reagovat
snuff24

Schirà (Gazzetta dello Sport)

“Paulo Dybala do Interu bude čoskoro realitou. Ako sa očakávalo, po finále poháru kontakty medzi stranami zíntenzívili a dohoda je už viac menej dosiahnutá. Budúci týžden sa stretne agent hráča s vedením Interu aby prestup definitívne ukončili.”

“Prijatá bola 3 ročná zmluva s opciou na ďalší rok a ročný plat 7 miliónov €.”

Guarro (Sportmediaset)

“Paulo Dybala už zakúpil luxusný byt v strede Milána.”

Správy o príchode Dybalu do Interu potrvdzujú aj viacere Argentínske média

Reagovat
Pipo123

Bude zaujímavé sledovať ako to Inzaghi vyrieši. Či bude hrať Dybala a Lautaro spolu. Hodne by sa mi páčilo keby hral 3-4-1-2 a Dybalu dal pod útočíkov

Reagovat
cresposuper

V 3412 je zabity Brozovic.

Reagovat
10

a nakonec skončí v Římě

Reagovat
smazaný uživatel

PDF or die.

Reagovat
M11

At nepisem jen negativne.. zacinaji se rojit zpravy ze Pogba si vybere nas..

Reagovat
10

vypadá to nadějně...což je s ohledem na to, že mu údajně nabízí polovinu toho, co všude jinde, docela zázrak

Reagovat
M11

Asi rozhoduje ta role v klubu, kterou mu nabizime..

Reagovat
10

určitě to hraje roli, k tomu dobrý vztahy s Allegrim, měl by to herně docela "na jistotu", což on po těch prosraných letech v United bude řešit...

Reagovat
stuff

Reagovat
Kaka14

Ty v PSG sú dobrí komedianti …. že vraj ponúkajú Mbappemu aby mu bola udelená právomoc rozhodovať / meniť trénerov, manažérov a spoluhráčov, ako aj faraónska zmluva, aby bolo prakticky doživotne spojené s klubom prezidenta Al Khelaifiho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele