37. kolo
16.05.2022 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus v domácí rozlučce dvou legend jen remizoval s Laziem

Juventus si delší dobu udržoval příznivé vedení o dvě branky, ale ani to mu proti Laziu nakonec na výhru nestačilo. S Allianz Stadium se dvě ikony - Dybala a Chiellini - rozloučily jen remízou, protože Biancocelesti dokázali v páté minutě nastavení srovnat na konečných 2:2.

Lazio potřebovalo porazit Juventus, aby odrazilo ataky římského AS a uchovalo si i před posledním kolem pátou příčku s nějakým náskokem. Jenže pro Juvewntus bylo tohle utkání speciální - byl to poslední domácí zápas dvojice legend, Paula Dybaly a Giorgia Chielliniho, kteří po sezoně v barvách Juve končí. Takže bylo jasné, že dnes Lazio nečeká snadný úkol.

Oba loučící se hráči dostali šanci od prvních minut a zejména pro Juventus to byly šťastné minuty. Nejprve sice Bianconeri museli přečkat šanci Lazia, když Cataldi napálil dělovkou břevno za zády brankáře Perina. Pak už ale hrálo Juve. Álvaro Morata, který taky dost možná hrál v Turíně poslední duel, skvělým pasem oslovil na zadní tyči nehlídaného Dušana Vlahoviće a mladý snajpr si poradil přesnou hlavičkou - 1:0.

Pak se symbolicky v osmnácté minutě loučil evidentně dojatý borec Chiellini, který uvolnil místo De Ligtovi. Zaplněný stadion mu dopřál standing ovation a to zcela po právu. Po sedmnácti sezonách v klubu vyprovázel legendu. První půle patřila domácímu týmu, kterému se navíc povedlo ještě zvýšit své vedení. Po 36. minutě načal rychlou akci Juan Cuadrado, který u vápna našel Álvara Moratu. Ten se nenechal obrat o míč ani jedním z obránců, navedl si jej na střed a vypálil. Strakosha si sice na míč sáhl, ale to bylo tak všechno.

Juventus si ale brzy po změně stran uvědomil, že vyhráno ještě zdaleka nemá a že Lazio bude bojovat. Po šesti odehraných minutách si totiž na Lazzariho centr od rohového praporku naskočil Patric a jeho zakončení zásadně tečoval nešťastný Alex Sandro do vlastní brány!

Mezi střelce se hodně chtěl zapsat i Moise Kean, který si v 70. minutě sklepl míč hrudí a z otočky vypálil. Jenže jeho ráně pár centimetrů do brány chybělo. Jinak se ale Staré dámě moc nedařilo zakládat další šance a i když to samé lze říct o Laziu, nakonec jsme se přece jen jedné branky ještě dočkali. A bylo to právě Lazio, které se Sarrim na lavičce mělo Juventusu co vracet.

Už se zdálo, že si Juventus nechá v tomhle emotivním utkání tři body doma, když byl v páté nastavené minutě Cuadrado poměrně razantně obrán o míč a ten se po rychlém brejku dostal k Sergejovi Milinkovićovi-Savićovi. První ránu sice Mattia Perin zneškodnil, ale dorážku už lapit nedokázal! Výsledek je příznivější pro Lazio, protože to si pojistilo účast v evropských pohárech i pro další ročník.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Taarabt_QPR

Opravdu politiku Juventusu poslednich par let nechapu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele