37. kolo
14.05.2022 18:00 CET
2 : 3
(1:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Daniele Verde (© AFP)

Spezia je zachráněna

Fotbalisté Spezie si zahrají Serii A i v příštím roce. Ve 37. kole dokázali vybojovat tři body ze hřiště Udinese, když zvítězili po přestřelce 3:2.

Pro Spezii se utkání nevyvíjelo vždy příznivě a domácí po dvaceti minutách zaslouženě vedli. Nahuel Molina dohrával akci v šestnáctce a parádní ranou k tyči nedal Provedelovi žádnou šanci. Zebrám tak hrálo vše do karet, naopak pro Spezii přišly další problémy. Arkadiusz Reca musel kvůli zranění odstoupit ze hry a jeho místo zaujal Salva Ferrer.

Ve 35. minutě pak hosté rozjeli akci po levé straně hřiště a do centru se v šestnáctce položil z první Daniele Verde a srovnal na 1:1. Zebry před koncem poločasu vypadly z tempa a Spezia toho dokonale využila. Ve třetí minutě nastaveného času prvního poločasu vybojoval Ferrer zdánlivě ztracený balón a po jeho přihrávce otočil výsledek Emmanuel Gyasi!

Spezia ovládla první poločas a hned po změně stran na svůj výkon navázala. Ve 47. minutě přilétl do šestnáctky Udinese další balón a Giulio Maggiore ho doslova dotlačil za brankovou čáru, čímž zvýšil na 3:1. Hosté se pak rozhodli udržovat výsledek a to se jim dlouhou dobu dařilo. Až osm minut před koncem zahrozil po dlouhé době Nahuel Molina, jehož hlavička ale minul tyč.

V nastaveném čase se pak ještě děly zajímavé věci. Nejprve měla Spezia k dispozici pokutový kop, který neproměnil Rey Manaj a vzápětí se kopal na druhé straně volný přímý kop z dobré vzdálenosti. Deulofeu pak nasměroval balón na Pabla Marího, který snížil. Bohužel pro domácí přišla kontaktní branka příliš pozdě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
FOKER

Spezia neprehrá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele