37. kolo
15.05.2022 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán porazil Atalantu a klepe na dveře mistrovskému titulu

Novým šampionem se už velice brzy může stát AC Milán. Slavný celek porazil ve 37. kole Atalantu 2:0 a pokud večer nezvítězí Inter v Cagliari, bude Scudetto jeho. A pokud by Nerazzurri uspěli, bude Milánu v příštím kole stačit bod. Obrovskou euforii odstartoval na zaplněném San Siro gólem Rafael Leao a o něco později ho doplnil po úchvatném sólu Theo Hernández.

AC Milán hostil v neděli pod večer Atalantu a pokud by zvítězil, prakticky by jednou rukou držel titul v ruce. Na San Siro však zavítal silný soupeř, který stále usiluje o účast v evropských pohárech.

Utkání mělo dobré tempo, ale bohužel pro diváky nabídlo jen minimum šancí. V prvním poločase se ochozy stadionu dokonce žádné nedočkaly. Asi nejzajímavějším okamžikem byl pád Girouda v pokutovém území. Francouzský útočník ucítil dotek obránce a škubl sebou v pokutovém území, načež se sudí Orsato nenechal zviklat a Giroudovi udělil žlutou kartu za simulování.

Případná remíza by sice byla pro AC Milán ztrátou, ale pořád by to znamenalo, že před posledním kolem by měl situaci ve svých rukou. Stefano Pioli chtěl utkání rozhodnout ve svůj prospěch a tak podpořil ofenzívu příchody Rebiće a Messiase. A zabralo to, protože v 56. minutě šel Milán do vedení. Rafael Leao využil perfektní přihrávky Messiase a střelou mezi nohy Mussa rozjásal zaplněné San Siro. Atalanta sice protestovala a reklamovala předchozí zákrok Kalulua na Pessinu, nicméně hlavní sudí branku uznal.

Burácející San Siro hnalo Rossoneri kupředu a dočkalo se ještě jednoho zásahu. Theo Hernández se nadechl k parádnímu sólu a v šestnáctce křižnou ranou zvýšil na 2:0. V tento moment už to měla Atalanta hodně těžké, přesto neskládala zbraně a snažila se snížit. AC ale bylo při chuti a s další pohromou pro hosty se hnal Rebić, jenž před Mussem ještě píchnul do balónu, nicméně přes hostujícího brankáře ho nedostal. Na druhé straně zase Zapaata neprostřelil z malého vápna Maignana a stav 2:0 se neměnil. AC si nenechalo vzít vedení a bude bedlivě sledovat večerní duel Interu na půdě Cagliari.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,03-3,75. Velký rozdíl. Snad dal bookmaker do vypsání kurzu veškeré své znalosti.

Reagovat
smazaný uživatel

3,43-3,67. UMÍ.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele