37. kolo
15.05.2022 12:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Sassuolo zvítězilo v Boloni 3:1

Dobrý výkon předvedlo na Renato Dall'Ara v Boloni Sassuolo. Hosté zvítězili 3:1 a zůstali na jedenáctém místě tabulky. Hosté si postupně vytvořili až tříbrankový náskok, který narušil pouze v nastaveném čase proměněnou penaltou Orsolini.

Utkání začalo opatrně a zatímco u hostů měl výkon vzestupnou tendenci, Boloňa nehrála dobře a nebyla vůbec aktivní. Sassuolo se postupně dostávalo čím dál do většího tlaku a po půlhodině se zaslouženě ujalo vedení. Gianluca Scamacca si naskočil na rohový kop a hlavou nedal brankáři šanci. Ještě do poločasu měl Skorupski co dělat, aby neinkasoval podruhé. Ve 42. minutě vyrazil u tyče Frattesiho ránu a Berardiho zkrotil nadvakrát.

Domácí se probudili až o přestávce a vůbec první příležitost měli v 54. minutě. Po Orsoliniho pasu zakončoval na zadní tyči Arnautović a naneštěstí pro Rossoblu trefil boční síť. Sassuolo ale nepolevovalo a Chiricheşovi nebyl pro hru rukou uznán gól.

Boloňa se nemohla dostat do optimálního tempa a její trápení prohloubil brankou na 2:0 Domenico Berardi, spojovaný s odchodem do AC Milán. Berardi si počkal na padající balón a z rohu malého vápna vystřihl razantní nůžky! Krásný gól Neroverdi uklidnil a za chvíli přetavil kolmou přihrávku do běhu ve třetí gól opět Gianluca Scamacca.

Deset minut před koncem bylo rozhodnuto, nicméně brankové příležitosti ještě pokračovaly. Orsolini neuspěl na zadní tyči, což ho nemuselo mrzet, protože v nastavení proměněnou penaltou zkorigoval na 1:3. Rozhodčí odpískal pokutový kop za Ruanovo hru rukou. Sassuolo vyhrálo v Boloni zcela zaslouženě a v tabulce zůstává na jedenáctém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele