37. kolo
15.05.2022 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol přejela Grifony o tři góly

Roli favorita splnila dle očekávání SSC Neapol a Janov vyprovodila ze svého stadionu tříbrankovou porážkou. Pro Partenopei se na třetím místě tabulky vůbec nic nemění, ovšem pro Janov je porážka další komplikací. Kolo před koncem je jeho sestup do Serie B takřka hotovou věcí.

Janov to měl pochopitelně na stadionu Diega Armanda Maradony složité, neboť tam naposledy zvítězil před patnácti lety. Roli outsidera se však hodlal vzepřít a o nic hrající Neapol obrat o body.

To se nakonec ukázalo být čistou utopií. První vrásky hostujícím fanouškům přidělal zraněný záložník Milan Badelj, jenž musel přenechat místo na hřišti Mortenu Frendrupovi. Když pak Di Lorenzo neomylně posadil centr na hlavu Victora Osimhena vedla Neapol 1:0. Domácí navíc stupňovali tlak a střela Insigneho minula pravou tyč, zatímco centr Mertense se do pokutového území nedostal.

Pro Janov ještě nebylo vše ztracené. Portanova se v první větší šanci Grifonů dobře uvolnil, ale Ospinovu svatyni hodně přestřelil. V 63. minutě bylo z pohledu hostů zase zle. Hernani zahrál v pokutovém území rukou a sudí bez váhání odpískal penaltu. Lorenzo Insigne si však počínal zle a balón poslal do tyče. Následně sice přišla rychlá dorážka, ale kvůli předčasnému vyběhnutí se kop opakoval. Druhý pokus už Lorenzo Insigne zvládl a přesně umístěnou ranou zvýšil na 2:0.

Hosté už neměli co ztratit a ještě se pokusili vrátit do zápasu. Velmi nebezpečnou skákavou střelu vyslal Amiri a Ospina výtečným zákrokem u tyčky balón vytěsnil. V 81. minutě pak Neapol pojistila vítězství třetí brankou. Stanislav Lobotka potáhl balón od vlastní poloviny hřiště až před šestnáctku, kde přesně zakončil. Neapol je i přes výhru stále na třetím místě, zatímco Janov je předposlední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele