37. kolo
14.05.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

David Okereke (© AFP)

Oslabená Venezia obrala o body smůlou prosáklé AS

Římané opět zklamali a evidentně se soustředí jen na finále Konferenční ligy. Jejich výkony v Serii A se totiž rozhodně nelepší a ani dnes to zejména v první půli nebylo z pohledu domácího AS ono. Venezia si i přes početní oslabení dokázala z Věčného města odvézt bod.

Ten jí samozřejmě k ničemu nebyl, protože Soncinovi svěřenci byli vlastně už před začátkem utkání s AS odsouzeni k pádu do druhé ligy. A je pravda, že minimálně z pohledu agresivity hostí to bylo jasně patrné. Vědomí, že je tohle předposlední zápas v první lize minimálně na rok, způsobovalo u hostí mnohdy až přehnané návaly agrese. A přitom začali utkání naprosto skvěle. Pouhých 47 vteřin jim stačilo k tomu, aby přesným centrem překvapili obranu AS a David Okereke míč jemně tečoval za záda překvapeného brankáře Patrícia.

To byla pro domácí fandy hodně studená sprcha a na hráče Vlků to chvíli působilo stejně. Až po dvaceti minutách se Lorenzo Pellegrini odhodlal k ráně z volného přímého kopu a trefil břevno! Situaci vlastním barvám posléze zkomplikoval Sofian Kiyine, který naprosto zbytečně a nesmyslně kopl Pellegriniho do míst, která jsou pro muže obzvláště citlivá, a dostal od sudího Sozzy červenou kartu!

Po změně stran se primárně díky několika střídáním AS začalo osmělovat, ale štěstí prostě dnes nestálo na jeho straně. Cristaneho dělovku zase zastavilo břevno a do ní mířil o chvíli později i Pellegrini. Patnáct minut před koncem Cristante narýsoval krásný pas, který patičkou prodloužil na Pellegriniho Šomurodov. Ke střídajícímu hráči se míč hned vrátil a mladý Uzbek ho napálil pod břevno. V závěru ještě trefil dnes už počtvrté břevno Zalewski.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele