Serie A - souhrn 20. kola

19.01.2019, 16:56, aktualizováno 21.01.2019, 22:31
Komentáře a souhrny
Juventus porazil Chievo a znovu má na druhou Neapol, která si poradila s Laziem, k dobru devět bodů. AS Řím se po výhře nad Turínem posunul na průběžnou čtvrtou pozici, ale pouze do pondělního podvečera, kdy jej díky výhře nad Janovem vystřídal AC Milán. Dobrou formu potvrdila Atalanta, která rozstřílela Frosinone. Parma veze cenné vítězství z Udinese, zatímco Inter se rozešel bez branek se Sassuolem...

Juventus FC - Chievo Verona 3:0

21.01.2019 20:30

Góly: 13. Douglas Costa, 45. Emre Can, 84. Daniele Rugani

Juventus si na domácí půdě poradil s Chievem velmi snadno a díky brankám Costy, Cana a Ruganiho slaví další tři body. Skvělý výkon brankáře Sorrentina hostům nakonec nestačil.

Fanoušci Chieva cestovali s týmem do Turína, aby jim pomohli s větší odvahou konfrontovat domácí Juventus. Šance hostí byly hodně mizivé, ale přesto se Chievo pokusilo naskočit do utkání s optimismem. Pomáhala mu k tomu zkušená dvojice útočníků Pellissier a Meggiorini, kteří se měli prát s hráči jako De Sciglio, Rugani, Can nebo Sandro.

Právě zkušený brazilský bek se vydal na ofenzivní výlet ve druhé minutě, jenže jeho nahrávka na Ronalda nebyla z nejpřesnějších. Lídr ligy se držel na polovině soupeře celkem bez větších problémů a hosté jej možná až příliš respektovali. Někdejší hráč Juventusu Emanuele Giaccherini zkusil individuální průnik po levém kraji, jenže včas a pořádně se s ním vrátil Daniele Rugani.

O chvíli později se pokusil prosadit se Paulo Dybala, který však po obhození Hetemaje napálil míč příliš vysoko nad bránu. Mnohem lépe to jen o pár vteřin později udělal Douglas Costa. Oceňovaný záložník si nenápadně navedl míč na levačku a i přes sevření tří protihráčů se rozhodl pro střelu. Dobře udělal, protože jeho projektil byl nádhernou brankou - 1:0.

Za další tři minuty se v pokutovém území Mussi Volanti zřítil k zemi Cristiano Ronaldo po kontakt s nešikovně zasahujícím obránce Rossettinim. Sudí sice zkoumal celou situaci na videu pro podezření k penaltě, ale nakonec se pro ni nerozhodl. První půle se pomalu chýlila ke svému konci a Chievo soupeřovu bránu v podstatě nedokázalo ohrozit.

Až ve 45. minutě pálil poměrně přesvědčivě Sergio Pellissier, jehož ráně chyběly centimetry. A Juventus trestal. Paulo Dybala proběhl s míčem k vápnu a v něm našel milimetrově přesnou nahrávkou Emreho Cana. Někdejší hráč Liverpoolu téměř ze stoje umístil balon přesně k tyči a Juve vedlo o dvě branky.

Chievu nevycházel ani vstup do druhého půle a mohlo být rádo, že ihned po změně stran domácí nenavýšili náskok. Bek Sandro se prosadil k hlavičce přes Baniho a mířil velmi dobře, jenže brankář Stefano Sorrentino byl proti a jeho zakončení parádně vyrazil mimo!

Duel obránce Baniho se Sandrem se odehrál také o chvíli později, přesně v 52. minutě. To už Bani trefil míč po ráně Sandra rukou a sudí tentokrát vyzval Ronalda k penaltě. Jenže hvězdný Portugalec zklamal a vybral si stejnou stranu, na kterou skákal dnes velmi dobře chytající Stefano Sorrentino!

Po spolupráci Bernardeschiho s Matuidim se dostal k balonu Dybala, jemuž se do cesty postavil Tomović. Chievo se přesto nevzdávalo a patnáct minut před koncem musel balon po několika odkopech odvracet až Giorgio Chiellini.

V samém závěru fauloval u vlastního vápna Kiyine a následný volný přímý kop parádně rozehrál Federico Bernardeschi. Jeho pas si našel Daniele Rugani a neměl problém dostat míč do sítě - 3:0.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Milán 0:2

21.01.2019 15:00

Góly: 72. Fabio Borini, 83. Suso

Na čtvrté místo se po pondělní dohrávce posune AC Milán, který zvítězil na stadionu Luigi Ferraris v Janově 2:0. Všechny branky padly až po změně stran a zasloužili se o ně Fabio Borini a Suso. Nedá se říci, že by Grifoni byli horším týmem, jenomže veškeré jejich příležitosti pochytal golman Donnarumma.

Janov byl dokonce v počátcích zápasu více na balónu a určitě i nebezpečnější. Biraschi si udělal prostor ke střele a balón pak zakroutil těsně nad. Milán musel už po čtrnácti minutách poprvé střídat a stopera Zapatu nahradil již plně uzdravený Andrea Conti. Pochopitelně došlo k přeskupení zadní řady, takže na stopera se posunul Abate a Conti hrál pravého beka.

Do další šance se Janov dostal ve 24. minutě a Lazovičovu tvrdou ránu fantasticky vyškrábl Donnarumma! Navíc brankář AC si za chvíli připsal další zákrok, když ho v tutovce zblízka nastřelil Bessa. Oporu AC nepřekonal z malého vápna ani Panděv a pak nadvakrát znovu Bessa. Milán všechny šance soupeře přežil a svůj potenciál naznačil až s blížícím se koncem prvního poločasu, kdy začal ovládat hru. Těsně před koncem, v již 45. minutě, se k odraženému balónu dostal Paquetá a z voleje orazítkoval tyčku.

Milán na konec prvního poločasu po změně stran navázal a hledal skulinky v obraně Grifonů. V 55. minutě se uvolnil ke střele Borini, ale jeho kroucený balón brankář Radu bez problému chytil. Na druhé straně se zase opřel do balónu Criscito, ale Donnarumma zasahovat nemusel.

AC si začalo vytvářet více šancí a Borini z úhlu donutil k zákroku Radua. U sudího Orsata ještě reklamoval evidentní rohový kop, ale arbitr zápasu mu ho upřel. Za chvíli Calhanoglu přetaženým centrem na zadní tyči našel Paquetu, ovšem tomu hlavička vůbec nesedla.

Rozhodující moment zápasu přišel čtvrt hodiny před koncem. Conti nenápadnou přihrávkou před branku a na malé vápno našel nikým nehlídaného Boriniho, který si přiběhl k balónu a nekompromisně zavěsil! Janov mohl bleskurychle odpovědět, ale Veloso z dálky napálil břevno! Znovu se přitom vyznamenal Donnarumma, který balón na brankovou konstrukci vytěsnil. Sedm minut před koncem pak AC zasadilo domácím definitivní k. o. Po rychlém brejku utíkal sám na Radua Suso a křížnou ranou od tyče zvýšil na konečných 2:0. Suso branku vzhledem k janovské minulosti neslavil.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - SS Lazio 2:1

20.01.2019 20:30

Góly: 34. José Callejón, 37. Arkadiusz Milik - 65. Ciro Immobile

Druhé místo si v tabulce pojistila Neapol, která doma ve šlágru kola přehrála 2:1 Lazio Řím. Parthenopei dvakrát udeřili v průběhu prvního poločasu a to v rozmezí pouhých tří minut. Lazio sice po změně stran snížilo, ale o chvíli později přišlo o vyloučeného Francesca Acerbiho a tím bylo po nadějích.

Natěšené publikum v ochozech stadionu San Paolo mohl už po pěti minutách pořádně zmrazit Sergej Milinković-Savić, ten v bezprostřední blízkosti ale nevyzrál na golmana Mereta. O několik minut později byla ve vyložené šanci i Neapol a po Milikově ráně zachránilo hosty břevno! Úvodní partie zápasu byla z obou stran hodně aktivní, polský kanonýr jen o chvíli později zazdil další dvě gólovky a tu jednu věřte nebo ne, poslal opět do brankové konstrukce. Ve 25.minutě se pak znovu opakoval minisouboj Milinkoviće-Saviće s Meretem a znovu byl úspěšnější brankář Neapole.

Fotbal musel diváky bavit a po půlhodině hry také začaly konečně padat branky, byť výhradně do hostující sítě. Parthenopei v rozmezí pouhých tří minut vstřelili dvě slepené branky. Nejprve se prosadil střelou na přední tyč rozeběhnutý José Callejón a krátce po něm vymetl z přímáku šibenici Arkadiusz Milik. To byla pro Inzaghiho partu studená sprcha a hostující kouč musel o přestávce sáhnout ke změnám. Hrací plochu opustil Jordan Lukaku a nahradil jej Joaquín Correa.

Byl to právě nový muž na hřišti, který měl po pěti minutách na kopačce kontaktní gól. Correa však hlavičku z malého vápna nezvládl a branku minul. To vzápětí mohl potrestat Ruiz, který napálil břevno nebo dorážející Milik proti kterému zasáhl Strakoša. Lazio už po třetí v zápase zachránila branková konstrukce! Biancocelesti se po hodině hry kýžené kontaktní branky skutečně dočkali. Immobile na Mereta ještě v 59.minutě nevyzrál, ale o šest minut později už se mohl radovat. Ciro Immobile v šestnáctce vypálil přízemní střelu k tyči a Meret se mohl jen ohlédnout.

Lazio sice zadělalo na drama, jenomže okamžik na to šlo do oslabení. Francesco Acerbi uviděl za ostrý skluz rovnou červenou kartu a výrazná komplikace byla na světě. Parthenopei ve zbytku zápasu mohli výsledek pojistit, ale v největší šanci pohořel Ounas. Carlo Ancelotti však mohl být spokojen, Neapol výsledek 2:1 dotáhla do zdárného konce a na druhém místě ještě zvýraznila svůj náskok.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Empoli FC 2:2

20.01.2019 18:00

Góly: 36. Leonardo Pavoletti, 90+1. Diego Farías - 70. Giovanni Di Lorenzo, 81. Miha Zajc

Empoli sahalo na půdě Cagliari po třech bodech a ještě v 90. minutě vedlo nad svým soupeřem o gól. V nastavení ale udělalo jednu chybu, kterou potrestal domácí útočník Diego Farías.

Po deseti minutách se do první větší šance dostal záložník Luca Cigarini, který si naskočil na povedený centr ze strany. Byl sice v ideální pozici, ale balon namířil hodně vysoko nad bránu! Cagliari posléze sice dostalo míč do sítě a chvíli se radovalo, ale sudí Pasqua nakonec branku pro ofsajd správně nemohl uznat.

V 16. minutě se ke slovu dostal domácí útočník Leonardo Pavoletti, před kterým se díky tomu otevřel poměrně velký prostor. Rána urostlého hrota však nemířila mezi tři tyče. Na opačné straně mířil nůžkami Miha Zajc nad bránu stejně jako Pavoletti a ani efektní zakončení mu nepomohlo.

Po třiceti minutách hry už se skóre k radosti domácích příznivců měnilo. Velmi povedený a přesný centr z pravé strany vymyslel záložník Artur Ioniţă a posadil ho na hlavu Leonarda Pavolettiho. Ten byl na zadní tyči dostatečně důrazný a překonal brankáře Provedela!

Do konce první půle už nic dalšího ani jeden tým nestihl, avšak půle druhá už nabídla mnohem aktivnější přístup. Barella to nejprve zkusil z velké dálky a mířil nad. S ranou Cigariniho si Provedel poradil. Empoli začalo být aktivnějším týmem až po hodině hry. A dočkalo se za to odměny. Obránci domácích zcela zapomněli na Giovanniho Di Lorenza, který se objevil sám před Cragnem a v pohodě ho překonal - 1:1.

O dalších deset minut později už to s Cagliari vypadalo hodně špatně. Jeho obrana totiž dnes vůbec nepůsobila pevným a koncentrovaným dojmem, což v 81. minutě potrestal Miha Zajc. Talentovaný záložník prošel přes dva protihráče až do vápna Cagliari a tvrdou ranou k tyči překonal Cragna podruhé!

Sardinský celek se však nevzdal a nakonec vybojoval alespoň bod. Po chybě obrany Empoli se na bránu Provedela rozeběhl Diego Farías a šajtlí nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout - 2:2.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Bologna FC 1:1

20.01.2019 15:00

Góly: 63. Jasmin Kurtić - 24. Rodrigo Palacio

SPAL se s Boloňou rozešel smírně 1:1 a tím se pro oba celky v bojích o záchranu nic nemění. Zklamanější určitě budou hostující fotbalisté v čele s trenérem Inzaghim, kteří znovu nevyhráli, přestože po prvním poločase vedli.

Oba týmy si moc dobře uvědomovaly o co ve vzájemném utkání jde. Tzv. zápas o šest bodů ale skončil remízou, s čímž nemůže být spokojena ani jedna strana.

O něco lepší byla přeci jenom Boloňa, která si v prvním poločase vytvořila několik šancí a především vstřelila první branku. Ještě než se tak stalo, zmařil jednu z obrovských šancí Soriano. Ten si sice šikovně zasekl balón, ovšem hodně nepřesně vystřelil. Za dalších pět minut už Rossoblu slavili. Rodrigo Palacio nic nevymýšlel, potáhl balón k šestnáctce, kde si zasekávačkou udělal prostor ke střele a pak nekompromisní ranou pod břevo zařídil hostující radost! SPAL do konce prvního poločasu vyrovnat nestihl a o přestávce potřeboval nutně zrevidovat síly a zlepšit herní projev.

SPAL začal druhé dějství skutečně lépe a v 57.minutě vstřelil branku, která však nemohla pro údajný ofsajd platit. Chvíle domácích přišla až o osm minut později, kdy Jasmin Kurtić hlavičkoval z malého vápna za záda brankáře Skorupskiho. SPAL pak mohl zasadit hostům těžké KO, ale obrovský závar před brankou nakonec jeden z hostů dokázal zastavit na brankové čáře.

Rozhodčí zápasu pan Fabbri ještě přidal dlouhých šest minut nastavení, během kterých se ale nic podstatného neudálo.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - UC Sampdoria 3:3

20.01.2019 15:00

Góly: 34. Luis Muriel, 70. Luis Muriel, 90+3. Germán Pezzella - 44. Gastón Ramírez, 81. Fabio Quagliarella (pen.), 85. Fabio Quagliarella

Dramatická přestřelka s nerozhodným koncem byla k vidění ve Florencii. Fiorentina se přetahovala se Sampdorií o důležité vítězství, které nakonec nezískal žádný z celků. Remíza 3:3 potěšila spíše diváky, než samotné aktéry. Viola chtěla doma jistě vyhrát, Sampdoria zase ztratila vedení v samotném závěru, navíc proti oslabenému soupeři a o výhru tím pádem přišla. Dvěma góly se na obou stranách blýskli Luis Muriel a nestárnoucí Fabio Quagliarella.

Návrat kolumbijského fotbalisty do města renesance byl poměrně velkou událostí. Luis Muriel dal totiž přednost svému někdejšímu týmu, před slavným AC Milán a domácí fanoušci byli zvědaví, co v utkání předvede. Kouč Stefano Pioli ho nasadil od úvodní minuty a svého rozhodnutí nemusel litovat.

Zápas na Stadio Artemio Franchi toho nabídl opravdu dost. Od opatrného začátku, až po divoký závěr. Lepší začátek měli domácí, kteří si postupně vytvářeli šance z nichž ta první vážnější přišla v 15.minutě po průniku Chiesy, ale střela zakončujícího Simeoneho byla zablokována. Pozadu nezůstala ani Sampdoria a po půlhodině hry zazdil na zadní tyči velkou šanci Fabio Quagliarella. Zkušený forvard nedokázal pořádně trefit balón, přitom před ním zívala prázdná branka. Nerozhodný výsledek nakonec trval do 34.minuty, než se prosadili domácí, jmenovitě staronová posila Luis Muriel. Kolumbijec se ve sprintu natlačil před obránce a pak přízemní střelou překonal Audera! Radost z vedení vzápětí vystřídaly obavy, protože o pět minut později uviděl druhou žlutou kartu Fernándes a Viola musela do početní nevýhodu. Sampdoria na nic nečekala a ještě do přestávky srovnala krok, když se krásným přímákem prosadil Gaston Ramírez - 1:1.

Fiorentina hrála celý druhý poločas bez vyloučeného Fernándese, což ji ale nezabránilo, aby šla dvacet minut před koncem do opětovného vedení. Luis Muriel se dostal do samostatného úniku a překonal i Audera. Domácí Tifosi oslavovali Kolumbijce, ovšem zápasu ještě nebyl konec. O deset minut později zahrál ve vlastním vápně rukou Hugo a sudí Di Bello odpískal pokutový kop. Fabio Quagliarella hrál na jistotu, penaltu střelou doprostřed proměnil a srovnal na 2:2.

Ani tento výsledek ještě nebyl konečný. O pár minut později udržel Quagliarella balón na kopačce a leč držen dokázal střelou strhnout vedení na stranu Námořníků. Sampdoria konečně vedla, navíc proti oslabenému soupeři a do konce utkání už moc nezbývalo. V tu chvíli už málokdo věřil, že by se Fiorentina zmohla na vyrovnání, ovšem přesně to se stalo. V nastavení si seběhl ke vzdálenější tyči Germán Pezzella a jen nastavil kopačku na padající balón, čímž srovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Atalanta Bergamo 0:5

20.01.2019 12:30

Góly: 11. Gianluca Mancini, 44. Duván Zapata, 47. Duván Zapata, 64. Duván Zapata, 73. Duván Zapata

Nejhorší obrana ligy se znovu předvedla v plné parádě. Od hostů z Bergama totiž dostala rovnou pět branek. Hlavním hrdinou se stal útočník Duván Zapata, který se trefil čtyřikrát. Atalanta potvrzuje dobrou formu a opět míří za poháry.

Byl to zápas obra s trpaslíkem. A Frosinone se opět ocitlo na té špatné straně. Už při pohledu na soupisky muselo být domácím jasné, že to dneska nebude úplně slavné utkání. Do hry se od prvních minut dostali Gómez, Iličić, Zapata nebo Pašalić. Domácí poslali do útoku mladíka Pinamontiho a Campbella. Už v sedmé minutě hosté málem zahrozili. Od zadní tyče hlavičkující Hateboer našel před bránou Zapatu, který však netrefil balón ideálně.

Přesto trvalo hostům jen čtyři další minuty, než se prosadili. Gómez proběhl s míčem po straně vápna a nahrál balón Pašalićovi. Jeho jemný centr si ve vápně našel mladý stoper Gianluca Mancini a přesnou hlavou prostřelil brankáře Sportiella. Delší dobu se nic nedělo a až po půl hodině hry musel brankář Sportiello opět zasahovat. Po centru ze strany se k hlavičce dostal Pašalić a jeho hlavičku se štěstím brankář vyrazil.

Ještě před koncem první půle se balón dostal k Pašalićovi, jehož přesný pas z beprostřední blízkosti přeměnil v druhou branku Duván Zapata. Rovněž nástup do druhého poločasu se Atalantě vydařil na jedničku. Jen dvě minuty po příchodu mužstev na hřiště se k míči opět protlačil Duván Zapata a svým druhým gólem v zápase navýšil vedení.

Současně se dotáhl na třetí místo tabulky střelců. Po hodině hry se brankář Sportiello musel opět činit, když ho pořádně protáhl štiplavý projektil od Alejandra Gómeze. Sportiello dnes zažíval velmi těžké utkání a v 64. minutě se balón od Hateboera dostal k Duvánu Zapatovi. Ten důraznou střelou zvýšil na 4:0 a obstaral hattrick. Ani to ale nebylo všechno.

Patnáct minut před koncem totiž střídající mladík Pessina našel hlavu kolumbijského útočníka Zapaty a jeho přesné zakončení našlo svůj cíl u tyče. Tím se Zapata vyrovnal Cristianu Ronaldovi na čele tabulky střelců.

Více informací k zápasu

Inter Milán - US Sassuolo 0:0

19.01.2019 20:30

Góly: -

To proklaté Sassuolo, říkají si po dalším neúspěchu příznivci milánského Interu. Nerazzurri na neoblíbeného soupeře znovu nevyzráli a v domácím prostředí s ním berou jen bod. Pro Inter je remíza pochopitelně málo, na druhou stranu nadále zůstává na třetím místě, které znamená přímou účast v Lize mistrů. Na stadionu Giuseppe Meazzy tentokrát žádná branka nepadla.

Věřte nebo ne, ale Sassuolo zvítězilo nad Interem čtyřikrát v řadě a jeho bilance je proti slavnému soupeři zkrátka vynikající. I z tohoto hlediska se De Zerbiho svěřenci v Miláně nebáli a s favoritem nakonec sehráli zcela vyrovnané utkání.

Sassuolo bylo dokonce o něco nebezpečnější. Propadlý Duncanův centr okamžitě sebral Berardi a pelášil si to směrem na Handanovičovu branku, kterou následnou přízemní ranou těsně netrefil. Hodně vidět byl hostující Kevin-Prince Boateng, který v dresu městského rivala Interu AC Milán získal v roce 2011 mistrovský titul. Zajímavou příležitost měl i Inter, ale Perišić poslal D'Ambrosiův pas také vedle branky. Inter nakonec převážil držení balónu na svojí stranu, ovšem v samotném utkání to vlastně vůbec nic neznamenalo.

Ve druhém poločase se naskytly přeci jenom větší gólovky. V 55. minutě se objevil na zadní tyči v obrovské příležitosti Boateng a nebýt skvělého zákroku Samira Handanoviče, bylo by s Interem zle. Následovala nudná pasáž, během které si ani jedna strana nedokázala nic vypracovat a až v samotném závěru se na stadionu Giuseppe Meazzy zase začaly dít věci.

Šest minut před koncem prodlužoval centr jen do Consigliho náruče Lautaro a vůbec poslední šance utkání přišla v nastavení, když Mehdi Bourabia vypálil a Samir Handanovič musel vytasit další vynikající zákrok. Sassuolo se ještě snažilo dorážet, ale tyto snahy odvrátil obraným zákrokem Škriniar. Inter tak nakonec remizoval se Sassuolem 0:0.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Parma Calcio 1:2

19.01.2019 18:00

Góly: 50. Stefano Okaka - 11. Roberto Inglese (pen.), 68. Gervinho

Udinese doma nakonec nestačilo na Parmu. Domácí tým sice dokázal ve druhé půli srovnat, ale doplatil na schopnosti hostujícího útočníka Gervinha. Ten zařídil nejdříve penaltu a v 68. minutě rozhodl zápas druhým gólem.

Udinese začalo doma poměrně odhodlaně a zajímavou ránu vyslal od kopačky útočník Kevin Lasagna. Jeho pokus však odrazil dobře postavený obránce Iacoponi. V desáté minutě se do vápna prohnal rychlík Gervinho, který po kontaktu s protihráčem spadl. Sudí Mazzoneli konzultoval celou situaci s videem a rozhodl se pro odpískání penalty. K té se postavil zkušený útočník Roberto Inglése a s velkým přehledem ji proměnil.

Hosté z Parmy dál tlačili svého soupeře a přímý volný kop jim mohl dát naději na druhou branku. Zakončující Antonio Barillà sice poslal štiplavou ránu do brány, ale mladý brankář Juan Musso ji vyboxoval skvělým zákrokem na rohový kop. Hodně problémů pro Udinese znamenal také rychlonohý útočník Jonathan Biabiany. Jinak ale první půle mnoho vzrušení nepřinesla.

Po návratu ze šaten se Udinese nadechlo k větší aktivitě a bylo za ni odměněno. Po závaru před brankou se ve vápně nejlépe zorientoval útočník Stephano Okaka. Jeho přesná hlavička zaskočila brankáře Parmy a Okaka si tak mohl připsat první branku v barvách Udinese.

A zase nastala delší chvíle, kdy jsme čekali na větší akci. Po hodině hry nejprve brankář Sepe zastavil hlavičku Lasagny a následnou dorážku De Aula vrátila do hry místo něj tyč. Z následného protiútoku navíc Udinese inkasovalo. Fantastickou práci odvedl zkušený křídelník Gervinho, který od polovině hřiště běžel sám na bránu. Nikdo ze soupeřů mu nestačila Gervinho si mohl dovolit dokonce i kličku brankáři. Do odkryté brány pak už snadno poslal balón - 2:1.

Deset minut před koncem utkání musel opět zasahovat brankář Seppe. Vyzkoušel ho totiž Rodrigo De Paul, jehož ránu Seppe brilantně vyrazil na tyč. To byla poslední velká šance zápasu a Parma díky skvělému Gervinhovi získala cenné tři body.

Více informací k zápasu

AS Řím - Turín FC 3:2

19.01.2019 15:00

Góly: 15. Nicolò Zaniolo, 34. Aleksandar Kolarov (pen.), 73. Stephan El Shaarawy - 51. Tomás Rincón, 67. Cristian Ansaldi

Domácí AS Řím se po skvělé první půli dostal do vedení o dvě branky, které ale po změně stran dokázal Turín smazat. O třech bodech pro Římany rozhodl až dvacet minut před koncem italský útočník Stephan El Shaarawy. Díky třem bodům se Římané dočasně posouvají na čtvrtou příčku.

AS Řím spoléhal na domácí prostředí, kde se mu obvykle daří. Trenér Eusebio Di Francesco nasadil v základní sestavě hráče jako Džeko, Zaniolo, Kluviert, Cristante nebo Karsdorp. Turín spoléhal na kapitána Belottiho, kterého podporovaly Parigini, Falqué nebo Rincón. Od prvních minut začalo lépe hrát domácí mužstvo. Velké problémy pro něj znamenalo zranění tureckého útočníka Cengize Ündera, který se po pěti minutách musel poroučet ze hřiště. Na jeho místo nastoupil oblíbenec fanoušků Stephan El Shaarawy a trenér Di Francesco si musel k tomuto kroku později blahopřát.

První zajímavou střelu si na své konto připsal zkušený veterán Kolarov. Ve 12. minutě se dostal ke střele, jenže jeho pokus dokázal odvrátit první obránce před ním. O chvíli později se k balonu dostal střídající El Shaarawy, který postupoval až do vápna. V rozhodující chvíli však nepřihrál přesně.

O pouhou minutu později už se domácí AS radovalo z vedení. Bývalý hráč Manchesteru City Aleksandar Kolarov poslal do vápna skvělý centr, který vrátil do ohně obránce Fazio. Míče se zmocnil mladý talent Nicolò Zaniolo, který vypálil. Jeho první ránu ještě Sirigu odvrátil, ale Zaniolo se k balonu dostal znovu a díky své bojovnosti zavěsil - 1:0.

Římané měli více ze hry a s další zajímavou střelou přispěchal záložník Lorenzo Pellegrini. Následně spěchal na brankáře Sirigua útočník Stephan El Shaarawy a byl zkušeným brankářem faulován. Rozhodčí Giacomelli ihned zapískal pokutový kop. K němu se postavil zkušený srbský bek Kolarov a nekompromisní střelou k pravé tyči nedal Siriguovi žádnou šanci. Giallorossi kontrolovali průběh první půle a hosty v podstatě nepouštěli k míči.

Obrovskou šanci měli hosté z Turína v nastaveném čase první půle. Iago Falqué dostal skvělou přihrávku za obránce a mohl běžet sám na brankáře Olsena. Ten proti němu ale skvěle vyběhl a Falquého rána skončila pouze na tyči Olsenovy branky.

Po změně stran Kolarov poslal do vápna přízemní centr, který se dostal k volnému Džekovi. Ten však mířil z bezprostřední vzdálenosti jen do brankáře Sirigua! Na to málem AS doplatilo. O pouhé tři minuty později totiž záložník Tomás Rincón dostal balón poblíž vápna a přesnou střelou k levé tyči nedal Olsenovi žádnou šanci. AS si mohlo vzít své vedení zpět, jenže mladý fenomén Zaniolo pálil po rychlé kombinaci jen do prvního protihráče. Deset minut po změně stran byl na hřiště vyslán hostující útočník Simone Zaza. Jeho přítomnost zvýšila nebezpečí před domácí brankou.

Římané začali být hodně nezvózní a přesunuli se do defenzívy. Stále častěji dostávali navíc za své zákroky žlutá napomenutí. V 67. minutě se jejich pasivita naplno projevila. K ráně z hranice vápna se totiž dostal obránce Cristian Ansaldi a tvrdou ranou srovnal na 2:2.

Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal i český útočník Patrik Schick, který se ihned zapojil do kombinace. Roztáhl hru na Lorenza Pellegriniho, který dokázal poslat míč do ulice na nabíhajícího El Shaarawyho. Ten převzal míč za obranou a střelou na bližší tyč překonal brankáře Turína. V nastaveném čase ještě pálil Schick, ale jeho volej zastavil skvělý brankář Sirigu!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC20182041:1156
2.SSC Neapol20152339:1847
3.Inter Milán20124431:1440
4.AC Milán2097428:2034
5.AS Řím2096537:2633
6.SS Lazio2095629:2332
7.Atalanta Bergamo2094744:2731
8.UC Sampdoria2086635:2630
9.Parma Calcio2084819:2428
10.ACF Fiorentina2069528:2127
11.Turín FC2069526:2227
12.US Sassuolo2068630:3226
13.Cagliari Calcio2049719:2721
14.Janov CFC20551025:3720
15.Udinese Calcio20461017:2518
16.SPAL 201320461016:2818
17.Empoli FC20451124:3917
18.Bologna FC20281016:3014
19.Frosinone Calcio20171212:4210
20.Chievo Verona20181114:388
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Pred niekolkymi rokmi sa Barcelona zaujimala o Gersona, ktory nakoniec prestupil do AS Rim a dnes hra vo Fiorentine. Vie mi prosim niekto povedat, ako sa mu dari ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nijako, slaby je ako caj. Asi pojde naspat do Brazilie

Reagovat
smazaný uživatel

Zapata se zbláznil...13 gólů v 7 zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

To padá na Gaspa.

Reagovat
Largo

Trochu se ho bojim no

Reagovat
smazaný uživatel

Budí hrůzu v současné formě, ale když se podíváš na jejich domácí výkony, přijde mi, že venku jsou větší hrozbou, každopádně formu mají jak hrom, padá ji to tam, to vypadá na další hody, doufám, že budeme hrát na vítězství, ale bod z Bergama je dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to borci

Reagovat
The Krupy

Allegri: "Sami Khedira will be like a January signing for us."

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
tunkic

Arsene Wenger approves

Reagovat
smazaný uživatel

Quagliarella

Úžasné výkony a to mu bude do dvou týdnů už 36!

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
The Krupy

Matteo Darmian is poised to join Juventus on loan from Manchester United with Leonardo Spinazzola expected to join Bologna.

Gazzetta dello Sport report that United and Juventus have reached an agreement for the Italian full-back to join the Bianconeri on loan until the end of the season for a cost of €3-4m for the six-month loan.

Juve are expected to retain an option to buy the player outright in the summer, according to Goal Italia and various other Italian outlets.

As a result, Spinazzola is expected to leave Juventus on loan for the remainder of the season with Bologna his most likely destination.

Max Allegri hinted that Spinazzola may leave during his press conference earlier today, saying:

“Spinazzola will only leave if we have a suitable replacement.”

Reagovat
10

zvláštní deal, Spina se sice potřebuje rozehrát, ale zrovna Darmian na tom není o moc líp...jinak nevím, proč se všude píše o nějaký opci, když mu v létě končí smlouva a pokud se chytne, tak jde víceméně o přestup

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si ho nechaji, čochtana

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji oba dnešní góly Muriela

Reagovat
Kucka

https://www.youtube.com/watch?v=36o220IOlHQ

Jsem ho měl vždycky za dřeváka, ale tohle

+ Gastón to taky hezky vymetl

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Reagovat
pistacik11

Všetky góly paráda, séria a mašina na pekné góly

Reagovat
smazaný uživatel

Quagliarella je Jágr fotbalu! (ten japonskej dědek nehraje v Evropě, takže dontkéry)

Reagovat
Pipo123

Hraci Neapolu ine herecké výkony, hlavne Mertene a Callejon. Aspon ze sme nedostali vyprask, inak zapas o hovne, atmosfera jak na tenise

Reagovat
Lech

Nevidel jsem, ale umim si ty dva predstavit

Reagovat
smazaný uživatel

Callejón první gól v sezoně ten šel hodně dolů tvl

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
dave30

Co je vlastně s Tondou Barákem? Těch jeho letošních asi 330 minut mě trochu děsí. Přitom ve stavu zraněných byl oficiálně jen do 14.12. Potom byl na lavičce a mezi svátky dokonce chvilku hrál a o víkendu ani lavička. Tak co se děje?

Reagovat
mayday

Nevím, ale prostě asi Udinese no. Kádr 30 lidí a točí se to a točí. To není ten správnej klub. Jak se uzdravil, tak jsem vždy mrkl na sestavy, teď už to ani nekontroluju.

Reagovat
Stannis Baratheon

ztratili klíče od jeho pokoje

Reagovat
Pipo123

Za toto dostal Acerbi druhu žltú https://youtu.be/lA4hYNg_pdQ

Krasne zahral loptu, rozhodca nepiskal ihned, ale po kotrmelcoch Callejona si to rozmyslel a vylúčil Acerbiho.

Prva zlta tiez za vymyslení faul, navyse po standartke padol gol, jo sice sme hrali hovno, aj tak liga nic nespravi a nepotrestá tie simulácie ktorym Rochi dokonale naletel. Je mi luto hlavne Acerbiho, hral 149 zapasov bez prestávky, mal nadosah rekord Javiera :(

Reagovat
mastakillah

tohle na kartu nebylo, to máš pravdu. Možná tak žlutou pro Josého za simulování. Na druhou stranu to odnesl Acerbi místo Luliče nebo Bastose... oba to byly minimálně oranžový zákroky ... takže tohle bych rozhodně nerozváděl

Reagovat
Pipo123

Lenze tie cervene zákroky prisli v zavere zapasu kedy uz o nic neslo, to bola len frustrácia hracov. Skor ma mrzi ze to schytali hraci co nesimulovali, zaslúžil si to skor Callejon a Mertene, fakt hnus tie ich simulácie.

Reagovat
mastakillah

no tak Callejon se spíš bál toho, že ho Acerbi opravdu přes ty nohy vezme .. tak padal dopředu přihrál to slušně, to je fakt... na druhou stranu tam Acerbi šel dost nešikovně a kdyby ho vzal, tak mu asi ty nohy zláme

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Co si videl strach Callejona v očiach?

Reagovat
smazaný uživatel

Včera Neapol - Lazio skvělý zápas, spousta šancí, dobré tempo, Milik parádní přímák. Zamrzí jen ta návštěva na takovém šlágru. Jinak proč vyprodávají nejprve horní sektory a pak až spodek? Kvůli lepšímu výhledu? Protože v TV to vypadá dost blbě, ty prázdné spodní sektory, které zabírá kamera ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Atalanta ještě ukope Ligu mistrů!

Přál bych jim to

Reagovat
Eldarion

Dnes utrpené víťazstvo ale pri tej zostave sa to dalo ako tak aj čakať. Za mňa najlepší Gigio ktorý zas čo stvára túto sezónu je neskutočné, Bakayoko skvelý vôbec by som sa nebránil keby predáme Kessie-ho a kúpime Bakayoka. Paqueta, Suso taktiež super

Ak sa túto sezónu dočkáme zostavy Gigio - RR - Romagnoli - Caldara - Conti, Paqueta - Biglia - Baka, (nové krídlo?) - Piatek/Cutro - Suso tak by to vôbec nemuselo byť zlé

Reagovat
Reggie

Ja snad spatne vidim . To je snad poprvi, co tu vidim, ze nekdo neplive na Bakayoka a naopak ho chvali.

Reagovat
Eldarion

Starký už tak dobre 2 mesiace ho tu len vychvaluju fans AC, jeden z najlepších hráčov ak nie najlepší za posledne obdobie u nás

Reagovat
Reggie

To jsem asi nejak prehlidl, diky za info

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Shevchenko

Tvl pískej konec

Reagovat
smazaný uživatel

Bakayoko je po minulé sezoně neuvěřitelný Vsadil bych se, že mu hodně pomohl Gattuso

Reagovat
GEGE

Jako hraje fakt dobře... občas má sice nepřesnosti ale to krytí míče má famózní...jen mi přijde že je to furt taková časovaná bomba (možná je to jen můj blbý pocit)...

Reagovat
smazaný uživatel

to je tím jak působí nemotorně a na začátku sezony taky nebyl uplně jistý. Doufám, že ho vykoupíme

Reagovat
El-Pistolero-68

Akorát bychom se asi měli rozhodnout, jestli chceme mít v týmu jeho nebo Kessieho. Oba hrát nemůžou, z toho bolí oči, vtdycky si vzpomenu na dvojku Muntari - Essien. Jedině že by vždycky jeden hrál a druhý dělal backup, pak ok.

Reagovat
smazaný uživatel

teď, když máme Paquetu, tak bych tam radsi s Bakayokem viděl jeho. A Bigliu, až se vrátí

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
PP

Muntai - Essien? Nepamatuješ ten výprask naší záloze na MS (Rosa, Nedvěd), který tito dva režírovali a jen díky Čechovi jsme nedostali desítku?

Reagovat
El-Pistolero-68

Jo, jenze to byli oba na vrcholu. Vsak Essien byl jednu dobu mozna nejlepsi DM na svete. Ale v AC uz byli oba daleko za zenitem.

Reagovat
Eldarion

Tak tak, Kessieho som si dlho zastával ale minulú aj túto sezónu to nie je ani tieň toho Kessieho čo hral v Atalante. Stále je mega mladý má 21 rokov ale Bakayoko túto sezónu tak o 2 triedy lepší ako on. Tá záloha Paqueta - Biglia - Baka by mohla vyzerať dosť dosť schopne možno aj naša najlepšia záloha od sezóny 2010-2011.

Reagovat
El-Pistolero-68

Vloni se mi jeste obcas i libil, ale letos nepredvedl skoro nic. U nej je problem, ze si o sobe nekdy mysli, jak je kreativni a ma dobrou strelu, ale opak je pravdou. Kdyby zustal u odebirani micu, bylo by to lepsi. Mozna je to pokyny, ktere ma, nevim. Ale je zraly na lavicku a mozna by mu to i prospelo, protoze od zacatku angazma v AC je neposaditelny.

Reagovat
Kaka14

aj som niekde na talianskej stranke cital, ze ked pride dobra ponuka za Kessieho po sezone, tak ho predame a vykupime Bakayoka .... takze podla mna jeden z nich dvoch asi pojde..., otazkou je asi co bude s financneho hladiska vyhodnejsie pre AC

Reagovat
LesyJePan

Ja by som Kessieho nepúšťal, jemu prospeje lavička a fakt, že nemá základ istý. A za jeho vykony môže aj Gattusov nefungujúci systém hry.

Reagovat
Yanek

Je mladý a hraje všechno, to není správné.

Reagovat
cervo

hlavne by som nerobil rychle sudy, v lete pride novy trener a vsetko moze byt inak

Reagovat
Yanek

Kdo?

Reagovat
cervo

to neviem som to podal ako priklad, ze sa moze v lete ledaco obratit a v Rinove zotrvanie velmi neverim

Reagovat
Eldarion

Vôbec by som sa nečudoval keby prišiel Sarri.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
valek9610

Přesně Bakayoko neskutečný zlepšení.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sky Italia: Stefan Simič zamíří na hostování do Frosinone, dohoda by měla být uzavřena tento týden. Snad se chytne!

Reagovat
smazaný uživatel

Gigi podrzel, asi nejlepsi hrac ACM.. ale teda z pole se mne osobně úplně nejvic libil Paqueta..po dlouhý dobe melo AC na hristi fakt fotbalistu a ne jen hrace.

Reagovat
Kaka14

To posilennie AC vizera vacsie ako na papieri ... Conti, nadherne dve asistencie v poslednych zapasoch, Paqueta je neskutocny upgrade zalohy za posledne roky a este sa dostava do formy aj Gigi

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to vypadá na bodový rekord, ale je tam to ale.Totálně slabá konkurence v Serii A.Neapol,AS jsou určitě slabší jako loni, AC je pořád tak na svojem, to samé Inter.Nikdo se výrazně nezlepšuje..Tím si nemyslím že tohle bude hlavní problém který nás limituje v LM.To ani náhodou, jinak by sme neměli za poslední dobu tak dobré výsledky v téhle soutěži.Spíš mě trápí že to neuhrajeme z jiného hlediska a to je prostě špatná hra.Nehraje nám vůbec záloha, jediné světlo na konci tunelu vidím v Dybalovi, který včera hrál dost z hloubky hřiště a on dokáže ty finální nahrávky tam procpat.Nad tím že bude Dybala střílet gól za gólem sem už zlomil hůl, ale v té stažené pozici co byl včera, byl geniální.Snad ho zas Max nenapchá do útoku nebo na křídlo, což asi zase udělá..Další problém je problém Ronaldo. Všichni jsou z něj dosratí, všichni mu nahrávají i když je v horší pozici než jiný hráč.Několikrát jdeme do brejku 3 na 2.V lepší pozici je někdo jiný než Ronaldo a stejně mu to ti hráči nahrají, nepochopím. Není dobrý se spoléhat na genialitu jednoho hráče, teda myslím že by to tak nemělo být i když se můžu plést, teď příjde play off LM a on začne excelovat, to je taky možný.Ale zatím mě ta Ronaldova sobeckost dost trápí, trpí na ní celá naše útočná hra.

Reagovat
10

Nepřišlo mi, že by Dybala hrál defaultně nějak hluboko, spíš hrál konečně uprostřed a nebyl svázanej bráněním někde na křídle...

Reagovat
10

https://streamable.com/10205

Jak je to jednoduchý, 28 přihrávek před gólem Cana, rekord letošní sezony a taky ukázka, jak je pro Juventus Dybala naprosto klíčovým hráčem

Včera se ukázalo, jak dobře ten tým funguje, když v záloze nikdo nepřidržuje zbytečně míč (Pjanić) a hned to rychle chodí na kreativní ofenzivní hráče na křídlech a v útoku, který mají dostatek volnosti...Chievo samozřejmě není měřítko, ale nějak takhle bych si to s tím materiálem v záloze představoval, dokud nepřijde top mezzala, aby se mohlo hrát ve 3...a Ramsey to není

Reagovat
ED91

Reagovat
DelPiero137

Neviem ci si ho idealizujem ale nemal Pjanic v AS prave taketo rychle prihravky dopredu? Jeho prihravky casto "odomykali" obrany.

Reagovat
10

v AS hrál víc nahoře, což bych mimochodem zkusil i v Juve, Max to snad nikdy neudělal...já pořád doufám, že ten současný stav je dočasný a je to jen o nějaký formě jeho a celýho týmu, protože v minulých sezonách tohle v Juve plnil, hlavně teda v LM

Reagovat
Xavi

Murielovi asi svědčí italská liga, v Seville byl strašný

Reagovat
Kaka14

tak dnes by mal byt potvrdeny Piatek za 40M do AC bez dalsich hracov zahrntych do transakcie ...... a Higuain v Chealse, co by mohlo znamenat nejaku zlavu na vykupenie Bakayoka

Reagovat
10

jakou slevu, Higuain snad patří AC?

Reagovat
LesyJePan

Do leta áno

Reagovat
10

ne, do Chelsea jde z Juventusu

Reagovat
LesyJePan

bože, dobre že si mi to vysvetlil. Do leta sme mali právo ho držať v AC. Namiesto toho sme ho pustili, aby mohol ist do Chelsea. Docvaklo?

Reagovat
10

aha, takže za to, že vám Chelsea zachránila prdel a 18m, tak by vám ještě měla dát slevu na Bakayoka...teď už mi to docvaklo, ty hysterko

Reagovat
Kaka14

zato ze sme spravili radost Sarrimu a Higuinovi, ale ked bude hrat ako v AC, tak v lete je uz zase v Juve

Reagovat
10

já myslím, že největší radost má AC...jeho návrat v létě je dost reálnej, u něj už bude asi úspěch jen to, že ho někdo vezme na hostování a pokryje jeho plat

Reagovat
LesyJePan

no vidiš, niekedy aj keď spravíš zlý ťah (higuain) tak sa to može otočiť v tvoj prospeh. Nevravím, že sme chceli Pipitu udržať ale bola to Chelsea a Pipita kto tlačili na prestup a my sme im vyhoveli.

Reagovat
10

zeptal bych se na ten prospěch, ale radši na to seru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele