20. kolo
20.01.2019 20:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Neapol si po výhře nad Laziem pojistila druhé místo

Druhé místo si v tabulce pojistila Neapol, která doma ve šlágru kola přehrála 2:1 Lazio Řím. Parthenopei dvakrát udeřili v průběhu prvního poločasu a to v rozmezí pouhých tří minut. Lazio sice po změně stran snížilo, ale o chvíli později přišlo o vyloučeného Francesca Acerbiho a tím bylo po nadějích.

Natěšené publikum v ochozech stadionu San Paolo mohl už po pěti minutách pořádně zmrazit Sergej Milinković-Savić, ten v bezprostřední blízkosti ale nevyzrál na golmana Mereta. O několik minut později byla ve vyložené šanci i Neapol a po Milikově ráně zachránilo hosty břevno! Úvodní partie zápasu byla z obou stran hodně aktivní, polský kanonýr jen o chvíli později zazdil další dvě gólovky a tu jednu věřte nebo ne, poslal opět do brankové konstrukce. Ve 25.minutě se pak znovu opakoval minisouboj Milinkoviće-Saviće s Meretem a znovu byl úspěšnější brankář Neapole.

Fotbal musel diváky bavit a po půlhodině hry také začaly konečně padat branky, byť výhradně do hostující sítě. Parthenopei v rozmezí pouhých tří minut vstřelili dvě slepené branky. Nejprve se prosadil střelou na přední tyč rozeběhnutý José Callejón a krátce po něm vymetl z přímáku šibenici Arkadiusz Milik. To byla pro Inzaghiho partu studená sprcha a hostující kouč musel o přestávce sáhnout ke změnám. Hrací plochu opustil Jordan Lukaku a nahradil jej Joaquín Correa.

Byl to právě nový muž na hřišti, který měl po pěti minutách na kopačce kontaktní gól. Correa však hlavičku z malého vápna nezvládl a branku minul. To vzápětí mohl potrestat Ruiz, který napálil břevno nebo dorážející Milik proti kterému zasáhl Strakoša. Lazio už po třetí v zápase zachránila branková konstrukce! Biancocelesti se po hodině hry kýžené kontaktní branky skutečně dočkali. Immobile na Mereta ještě v 59.minutě nevyzrál, ale o šest minut později už se mohl radovat. Ciro Immobile v šestnáctce vypálil přízemní střelu k tyči a Meret se mohl jen ohlédnout.

Lazio sice zadělalo na drama, jenomže okamžik na to šlo do oslabení. Francesco Acerbi uviděl za ostrý skluz rovnou červenou kartu a výrazná komplikace byla na světě. Parthenopei ve zbytku zápasu mohli výsledek pojistit, ale v největší šanci pohořel Ounas. Carlo Ancelotti však mohl být spokojen, Neapol výsledek 2:1 dotáhla do zdárného konce a na druhém místě ještě zvýraznila svůj náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele