20. kolo
21.01.2019 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Milán se po úspěchu v Janově posunul na čtvrté místo

Na čtvrté místo se po pondělní dohrávce posune AC Milán, který zvítězil na stadionu Luigi Ferraris v Janově 2:0. Všechny branky padly až po změně stran a zasloužili se o ně Fabio Borini a Suso. Nedá se říci, že by Grifoni byli horším týmem, jenomže veškeré jejich příležitosti pochytal golman Donnarumma.

Janov byl dokonce v počátcích zápasu více na balónu a určitě i nebezpečnější. Biraschi si udělal prostor ke střele a balón pak zakroutil těsně nad. Milán musel už po čtrnácti minutách poprvé střídat a stopera Zapatu nahradil již plně uzdravený Andrea Conti. Pochopitelně došlo k přeskupení zadní řady, takže na stopera se posunul Abate a Conti hrál pravého beka.

Do další šance se Janov dostal ve 24. minutě a Lazovičovu tvrdou ránu fantasticky vyškrábl Donnarumma! Navíc brankář AC si za chvíli připsal další zákrok, když ho v tutovce zblízka nastřelil Bessa. Oporu AC nepřekonal z malého vápna ani Panděv a pak nadvakrát znovu Bessa. Milán všechny šance soupeře přežil a svůj potenciál naznačil až s blížícím se koncem prvního poločasu, kdy začal ovládat hru. Těsně před koncem, v již 45. minutě, se k odraženému balónu dostal Paquetá a z voleje orazítkoval tyčku.

Milán na konec prvního poločasu po změně stran navázal a hledal skulinky v obraně Grifonů. V 55. minutě se uvolnil ke střele Borini, ale jeho kroucený balón brankář Radu bez problému chytil. Na druhé straně se zase opřel do balónu Criscito, ale Donnarumma zasahovat nemusel.

AC si začalo vytvářet více šancí a Borini z úhlu donutil k zákroku Radua. U sudího Orsata ještě reklamoval evidentní rohový kop, ale arbitr zápasu mu ho upřel. Za chvíli Calhanoglu přetaženým centrem na zadní tyči našel Paquetu, ovšem tomu hlavička vůbec nesedla.

Rozhodující moment zápasu přišel čtvrt hodiny před koncem. Conti nenápadnou přihrávkou před branku a na malé vápno našel nikým nehlídaného Boriniho, který si přiběhl k balónu a nekompromisně zavěsil! Janov mohl bleskurychle odpovědět, ale Veloso z dálky napálil břevno! Znovu se přitom vyznamenal Donnarumma, který balón na brankovou konstrukci vytěsnil. Sedm minut před koncem pak AC zasadilo domácím definitivní k. o. Po rychlém brejku utíkal sám na Radua Suso a křížnou ranou od tyče zvýšil na konečných 2:0. Suso branku vzhledem k janovské minulosti neslavil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele