20. kolo
20.01.2019 15:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Přestřelka na půdě Fiorentiny skončila remízou

Dramatická přestřelka s nerozhodným koncem byla k vidění ve Florencii. Fiorentina se přetahovala se Sampdorií o důležité vítězství, které nakonec nezískal žádný z celků. Remíza 3:3 potěšila spíše diváky, než samotné aktéry. Viola chtěla doma jistě vyhrát, Sampdoria zase ztratila vedení v samotném závěru, navíc proti oslabenému soupeři a o výhru tím pádem přišla. Dvěma góly se na obou stranách blýskli Luis Muriel a nestárnoucí Fabio Quagliarella.

Návrat kolumbijského fotbalisty do města renesance byl poměrně velkou událostí. Luis Muriel dal totiž přednost svému někdejšímu týmu, před slavným AC Milán a domácí fanoušci byli zvědaví, co v utkání předvede. Kouč Stefano Pioli ho nasadil od úvodní minuty a svého rozhodnutí nemusel litovat.

Zápas na Stadio Artemio Franchi toho nabídl opravdu dost. Od opatrného začátku, až po divoký závěr. Lepší začátek měli domácí, kteří si postupně vytvářeli šance z nichž ta první vážnější přišla v 15.minutě po průniku Chiesy, ale střela zakončujícího Simeoneho byla zablokována. Pozadu nezůstala ani Sampdoria a po půlhodině hry zazdil na zadní tyči velkou šanci Fabio Quagliarella. Zkušený forvard nedokázal pořádně trefit balón, přitom před ním zívala prázdná branka. Nerozhodný výsledek nakonec trval do 34.minuty, než se prosadili domácí, jmenovitě staronová posila Luis Muriel. Kolumbijec se ve sprintu natlačil před obránce a pak přízemní střelou překonal Audera! Radost z vedení vzápětí vystřídaly obavy, protože o pět minut později uviděl druhou žlutou kartu Fernándes a Viola musela do početní nevýhodu. Sampdoria na nic nečekala a ještě do přestávky srovnala krok, když se krásným přímákem prosadil Gaston Ramírez - 1:1.

Fiorentina hrála celý druhý poločas bez vyloučeného Fernándese, což ji ale nezabránilo, aby šla dvacet minut před koncem do opětovného vedení. Luis Muriel se dostal do samostatného úniku a překonal i Audera. Domácí Tifosi oslavovali Kolumbijce, ovšem zápasu ještě nebyl konec. O deset minut později zahrál ve vlastním vápně rukou Hugo a sudí Di Bello odpískal pokutový kop. Fabio Quagliarella hrál na jistotu, penaltu střelou doprostřed proměnil a srovnal na 2:2.

Ani tento výsledek ještě nebyl konečný. O pár minut později udržel Quagliarella balón na kopačce a leč držen dokázal střelou strhnout vedení na stranu Námořníků. Sampdoria konečně vedla, navíc proti oslabenému soupeři a do konce utkání už moc nezbývalo. V tu chvíli už málokdo věřil, že by se Fiorentina zmohla na vyrovnání, ovšem přesně to se stalo. V nastavení si seběhl ke vzdálenější tyči Germán Pezzella a jen nastavil kopačku na padající balón, čímž srovnal na konečných 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele