20. kolo
19.01.2019 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

AS Řím po dramatickém vývoji zvítězil nad Turínem

Domácí AS Řím se po skvělé první půli dostal do vedení o dvě branky, které ale po změně stran dokázal Turín smazat. O třech bodech pro Římany rozhodl až dvacet minut před koncem italský útočník Stephan El Shaarawy. Díky třem bodům se Římané dočasně posouvají na čtvrtou příčku.

AS Řím spoléhal na domácí prostředí, kde se mu obvykle daří. Trenér Eusebio Di Francesco nasadil v základní sestavě hráče jako Džeko, Zaniolo, Kluviert, Cristante nebo Karsdorp. Turín spoléhal na kapitána Belottiho, kterého podporovaly Parigini, Falqué nebo Rincón. Od prvních minut začalo lépe hrát domácí mužstvo. Velké problémy pro něj znamenalo zranění tureckého útočníka Cengize Ündera, který se po pěti minutách musel poroučet ze hřiště. Na jeho místo nastoupil oblíbenec fanoušků Stephan El Shaarawy a trenér Di Francesco si musel k tomuto kroku později blahopřát.

První zajímavou střelu si na své konto připsal zkušený veterán Kolarov. Ve 12. minutě se dostal ke střele, jenže jeho pokus dokázal odvrátit první obránce před ním. O chvíli později se k balonu dostal střídající El Shaarawy, který postupoval až do vápna. V rozhodující chvíli však nepřihrál přesně.

O pouhou minutu později už se domácí AS radovalo z vedení. Bývalý hráč Manchesteru City Aleksandar Kolarov poslal do vápna skvělý centr, který vrátil do ohně obránce Fazio. Míče se zmocnil mladý talent Nicolò Zaniolo, který vypálil. Jeho první ránu ještě Sirigu odvrátil, ale Zaniolo se k balonu dostal znovu a díky své bojovnosti zavěsil - 1:0.

Římané měli více ze hry a s další zajímavou střelou přispěchal záložník Lorenzo Pellegrini. Následně spěchal na brankáře Sirigua útočník Stephan El Shaarawy a byl zkušeným brankářem faulován. Rozhodčí Giacomelli ihned zapískal pokutový kop. K němu se postavil zkušený srbský bek Kolarov a nekompromisní střelou k pravé tyči nedal Siriguovi žádnou šanci. Giallorossi kontrolovali průběh první půle a hosty v podstatě nepouštěli k míči.

Obrovskou šanci měli hosté z Turína v nastaveném čase první půle. Iago Falqué dostal skvělou přihrávku za obránce a mohl běžet sám na brankáře Olsena. Ten proti němu ale skvěle vyběhl a Falquého rána skončila pouze na tyči Olsenovy branky.

Po změně stran Kolarov poslal do vápna přízemní centr, který se dostal k volnému Džekovi. Ten však mířil z bezprostřední vzdálenosti jen do brankáře Sirigua! Na to málem AS doplatilo. O pouhé tři minuty později totiž záložník Tomás Rincón dostal balón poblíž vápna a přesnou střelou k levé tyči nedal Olsenovi žádnou šanci. AS si mohlo vzít své vedení zpět, jenže mladý fenomén Zaniolo pálil po rychlé kombinaci jen do prvního protihráče. Deset minut po změně stran byl na hřiště vyslán hostující útočník Simone Zaza. Jeho přítomnost zvýšila nebezpečí před domácí brankou.

Římané začali být hodně nezvózní a přesunuli se do defenzívy. Stále častěji dostávali navíc za své zákroky žlutá napomenutí. V 67. minutě se jejich pasivita naplno projevila. K ráně z hranice vápna se totiž dostal obránce Cristian Ansaldi a tvrdou ranou srovnal na 2:2.

Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal i český útočník Patrik Schick, který se ihned zapojil do kombinace. Roztáhl hru na Lorenza Pellegriniho, který dokázal poslat míč do ulice na nabíhajícího El Shaarawyho. Ten převzal míč za obranou a střelou na bližší tyč překonal brankáře Turína. V nastaveném čase ještě pálil Schick, ale jeho volej zastavil skvělý brankář Sirigu!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele