20. kolo
21.01.2019 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Chievo dostalo od Juventusu tři branky

Juventus si na domácí půdě poradil s Chievem velmi snadno a díky brankám Costy, Cana a Ruganiho slaví další tři body. Skvělý výkon brankáře Sorrentina hostům nakonec nestačil.

Fanoušci Chieva cestovali s týmem do Turína, aby jim pomohli s větší odvahou konfrontovat domácí Juventus. Šance hostí byly hodně mizivé, ale přesto se Chievo pokusilo naskočit do utkání s optimismem. Pomáhala mu k tomu zkušená dvojice útočníků Pellissier a Meggiorini, kteří se měli prát s hráči jako De Sciglio, Rugani, Can nebo Sandro.

Právě zkušený brazilský bek se vydal na ofenzivní výlet ve druhé minutě, jenže jeho nahrávka na Ronalda nebyla z nejpřesnějších. Lídr ligy se držel na polovině soupeře celkem bez větších problémů a hosté jej možná až příliš respektovali. Někdejší hráč Juventusu Emanuele Giaccherini zkusil individuální průnik po levém kraji, jenže včas a pořádně se s ním vrátil Daniele Rugani.

O chvíli později se pokusil prosadit se Paulo Dybala, který však po obhození Hetemaje napálil míč příliš vysoko nad bránu. Mnohem lépe to jen o pár vteřin později udělal Douglas Costa. Oceňovaný záložník si nenápadně navedl míč na levačku a i přes sevření tří protihráčů se rozhodl pro střelu. Dobře udělal, protože jeho projektil byl nádhernou brankou - 1:0.

Za další tři minuty se v pokutovém území Mussi Volanti zřítil k zemi Cristiano Ronaldo po kontakt s nešikovně zasahujícím obránce Rossettinim. Sudí sice zkoumal celou situaci na videu pro podezření k penaltě, ale nakonec se pro ni nerozhodl. První půle se pomalu chýlila ke svému konci a Chievo soupeřovu bránu v podstatě nedokázalo ohrozit.

Až ve 45. minutě pálil poměrně přesvědčivě Sergio Pellissier, jehož ráně chyběly centimetry. A Juventus trestal. Paulo Dybala proběhl s míčem k vápnu a v něm našel milimetrově přesnou nahrávkou Emreho Cana. Někdejší hráč Liverpoolu téměř ze stoje umístil balon přesně k tyči a Juve vedlo o dvě branky.

Chievu nevycházel ani vstup do druhého půle a mohlo být rádo, že ihned po změně stran domácí nenavýšili náskok. Bek Sandro se prosadil k hlavičce přes Baniho a mířil velmi dobře, jenže brankář Stefano Sorrentino byl proti a jeho zakončení parádně vyrazil mimo!

Duel obránce Baniho se Sandrem se odehrál také o chvíli později, přesně v 52. minutě. To už Bani trefil míč po ráně Sandra rukou a sudí tentokrát vyzval Ronalda k penaltě. Jenže hvězdný Portugalec zklamal a vybral si stejnou stranu, na kterou skákal dnes velmi dobře chytající Stefano Sorrentino!

Po spolupráci Bernardeschiho s Matuidim se dostal k balonu Dybala, jemuž se do cesty postavil Tomović. Chievo se přesto nevzdávalo a patnáct minut před koncem musel balon po několika odkopech odvracet až Giorgio Chiellini.

V samém závěru fauloval u vlastního vápna Kiyine a následný volný přímý kop parádně rozehrál Federico Bernardeschi. Jeho pas si našel Daniele Rugani a neměl problém dostat míč do sítě - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele