20. kolo
19.01.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Gervinho hlavní hvězdou při výhře Parmy

Udinese doma nakonec nestačilo na Parmu. Domácí tým sice dokázal ve druhé půli srovnat, ale doplatil na schopnosti hostujícího útočníka Gervinha. Ten zařídil nejdříve penaltu a v 68. minutě rozhodl zápas druhým gólem.

Udinese začalo doma poměrně odhodlaně a zajímavou ránu vyslal od kopačky útočník Kevin Lasagna. Jeho pokus však odrazil dobře postavený obránce Iacoponi. V desáté minutě se do vápna prohnal rychlík Gervinho, který po kontaktu s protihráčem spadl. Sudí Mazzoneli konzultoval celou situaci s videem a rozhodl se pro odpískání penalty. K té se postavil zkušený útočník Roberto Inglése a s velkým přehledem ji proměnil.

Hosté z Parmy dál tlačili svého soupeře a přímý volný kop jim mohl dát naději na druhou branku. Zakončující Antonio Barillà sice poslal štiplavou ránu do brány, ale mladý brankář Juan Musso ji vyboxoval skvělým zákrokem na rohový kop. Hodně problémů pro Udinese znamenal také rychlonohý útočník Jonathan Biabiany. Jinak ale první půle mnoho vzrušení nepřinesla.

Po návratu ze šaten se Udinese nadechlo k větší aktivitě a bylo za ni odměněno. Po závaru před brankou se ve vápně nejlépe zorientoval útočník Stephano Okaka. Jeho přesná hlavička zaskočila brankáře Parmy a Okaka si tak mohl připsat první branku v barvách Udinese.

A zase nastala delší chvíle, kdy jsme čekali na větší akci. Po hodině hry nejprve brankář Sepe zastavil hlavičku Lasagny a následnou dorážku De Aula vrátila do hry místo něj tyč. Z následného protiútoku navíc Udinese inkasovalo. Fantastickou práci odvedl zkušený křídelník Gervinho, který od polovině hřiště běžel sám na bránu. Nikdo ze soupeřů mu nestačila Gervinho si mohl dovolit dokonce i kličku brankáři. Do odkryté brány pak už snadno poslal balón - 2:1.

Deset minut před koncem utkání musel opět zasahovat brankář Seppe. Vyzkoušel ho totiž Rodrigo De Paul, jehož ránu Seppe brilantně vyrazil na tyč. To byla poslední velká šance zápasu a Parma díky skvělému Gervinhovi získala cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele