Serie A - souhrn 19. kola

22.01.2021, 22:46, aktualizováno 24.01.2021, 22:37
Komentáře a souhrny
Duván Zapata (© AFP)
Vedoucí AC Milán doma selhal a nestačil na produktivní Atalantu. Jeho zaváhání ale nedokázal využít Inter, který pouze remizoval na půdě Udine. Sobotní program odstartovala přestřelka v hlavním městě, AS porazilo Spezii 4:3. Lazio otočilo souboj se Sassuolem, Juventus zvládl souboj s Bolognou...

Parma Calcio - UC Sampdoria 0:2

24.01.2021 20:45

Góly: 25. Maya Yoshida, 34. Keita Baldé

Fotbalisté Parmy pod vedením staronového kouče Roberta D'Aversy nezvládli další ligový duel a se Sampdorií prohráli o dvě branky. Vše podstatné se z pohledu hostů odehrálo už v prvním poločase, ve kterém padly oba góly. Nejprve se prosadil Jošida a po něm Keita Baldé.

Parmě hrubě nevyšel první poločas a to jí nakonec stálo všechny body. Úvodních dvacet minut nic zásadního nepřineslo, až o chvíli později se dostal do koncovky útočník Gervinho a hostům pomohla branková konstrukce. Byl to jeden z klíčových okamžiků celého zápasu, protože kdyby šla Parma do vedení, mohlo se utkání ubírat jiným směrem. Šťastnější nakonec byli Námořníci. Maja Jošida byl ve správný čas na správném místě a propadlý centr dopravil za záda brankáře Sepeho.

Sampdoria vedla a ještě v první půli výsledek navýšila. Po ztrátě balónu na polovině hřiště následoval kontr hostů a Keita Baldé střelou k tyči zvýšil na 2:0. Parma byla v nelichotivé pozici, ovšem do konce zápasu zbývala ještě spousta času a nic nebylo předem ztraceno.

Je pravda, že Ducali měli i poměrně velkou porci smůly. Zvláště před koncem prvního poločasu, kdy zajímavá rána Juraje Kucky orazítkovala břevno. O tom, že má slovenský záložník vynikající střelu, se mohli hosté přesvědčit i v 62. minutě, kdy tentokrát skvěle zasáhl Audero. Další šance Parmy ale nepřicházely a Sampdoria nakonec dvoubrankové vedení uhájila.

Více informací k zápasu

SS Lazio - US Sassuolo 2:1

24.01.2021 18:00

Góly: 25. Sergej Milinković-Savić, 71. Ciro Immobile - 6. Francesco Caputo

Důležitý souboj o evropské poháry mezi Laziem a Sassuolem rozhodl dvacet minut před koncem kanonýr Ciro Immobile. Domácí se tím pádem bodově dotáhli na šestou Neapol, přičemž na Ligu mistrů ztrácejí už jen dva body. Naopak méně radostíimá Sassuolo, které se po porážce propadlo na deváté místo tabulky.

Boj o Ligu mistrů v italské Serii A nabírá na dramatičnosti a už na pouhé dva body se přiblížilo římské Lazio. Biancocelesti měli před sebou těžké utkání s tabulkovým sousedem Sassuolem, které nakonec zvládli.

Začátek se ale nevyvíjel podle představ trenéra Simona Inzaghiho. Sassuolo se už v 6. minutě dostalo do vedení, když zpětnou přihrávku Djuričiće poslal za Consigliho záda Francesco Caputo. Už předtím stihl spálit velkou šanci Traoré, ale o dvě minuty později už to hostům vyšlo. Sassuolu patřily i následující minuty, ale ve 25. minutě rozehrál Correa rohový kop a Sergej Milinković-Savić ze vzduchu srovnal na 1:1. Vyrovnávací branka Lazio povzbudila a až do konce prvního poločasu mělo herně navrch, ovšem na rozhodující gól si muselo ještě počkat.

Druhá půle nabídla vyrovnanou partii a na výraznější šanci se čekalo dlouho. Vlastně až do 71. minuty se na hrací ploše nic moc nedělo, než se rozhodl k úprku s balónem Adam Marušić a po jeho zpětné přihrávce vstřelil rozhodující gól kanonýr Ciro Immobile.

Sassuolo mělo na vyrovnání ještě dvacet minut, ale během nich si gólovku nevypracovalo. Naopak, v nastavení odmítl pojistku nejprve Muriqi, proti kterému se natáhl Consigli a z dorážky neuspěl ani Escalante.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Cagliari Calcio 1:0

24.01.2021 15:00

Góly: 10. Mattia Destro

Fotbalisté Janova zvládli pod staronovým trenérem Davidem Ballardinim další utkání a škrábou se v tabulce nahoru. Zápas s Cagliari rozhodl v jejich prospěch už v 10. minutě Mattia Destro. Komu se naopak nedaří je Cagliari, které ještě prodloužilo negativní sérii bez vítězství.

V Janově to trvalo pouhých deset minut, než se poprvé změnilo skóre ve prospěch domácích. Nákop za obranu vyřešili Grifoni skvostně, když Strootman přenechal balón lépe postavenému Destrovi, který přízemní střelou překonal brankáře Cragna. Cagliari po inkasované brance přidalo plyn a výsledkem bylo několik nevyužitých příležitostí. Ve 28. minutě vytáhl nebezpečnou střelu Pedra brankář Perin a o chvíli později těsně minul hlavou po rohovém kopu Gabriele Zappa. Do třetice pak nevyužil stoprocentní šanci Giovanni Simeone a Cagliari to muselo mrzet. Těsně před koncem poločasu zase odmítl druhou branku Shomurodov, když z malého vápna špatně trefil skákavý balón.

Šancí bylo v prvním poločasu hodně, ovšem padla jediná branka a na tom se nic nezměnilo ani po změně stran. Cagliari sice získalo držení balónu na svojí stranu, ale nebylo to nic platné. Celkově už nebylo k vidění tolik možností, ale protože Janov vedl jen o gól, byl závěr zápasu dramatický.

V 84. minutě zasáhl před Zappacostou skvělý Cragno a v 90. minutě odmítl vyrovnání Alberto Cerri, který sám před Perinem branku přestřelil. Janov už se v nastaveném čase bez problému ubránil a na své konto si připsal důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SSC Neapol 3:1

24.01.2021 15:00

Góly: 34. Federico Dimarco, 62. Antonín Barák, 79. Mattia Zaccagni - 1. Hirving Lozano

Neapol jela do Verony jako jasný favorit, i když dobře věděla, že letošní Hellas je hodně nevyzpytatelný soupeř. A bohužel pro ni se to opět potvrdilo, neboť Hellas třemi góly otočil utkání.

Neapol v rámci ligy opět přitápí pod kotlem a Gattusovi svěřenci chtěli i ve Veroně dokázat, že snadno umí odemknout sebehorší zámek. Hellas sice proslul výbornou a pozornou obranou, ale i ta se musela před Neapolí poklonit. A to už po třiceti vteřinách hry! Po nákopu od Demmeho se obránce Dimarco po "smallingovsku" nepotkal s míčem, čímž dal prostor Hirvingu Lozanovi. Křídelní útočník si balon píchl do běhu a ranou na zadní tyč překonal brankáře Silvestriho - 1:0.

A s takovýmto úvodem se už těžko něco dělá. Zvlášť když proti vám stojí nejlepší obrana ligy. Na Silvestriho bránu se navíc valil jeden útok za druhým. Postupně si na něm ale vylámali zuby Lozano, Zieliński a taky Demme. Záložník pojmenovaný po Maradonovi (Diego, ne Demme) dostal krásný pas do běhu od Hysaje, jenže pálil pouze do Mereta. Stejný hráč dostal o pár minut později dost prostoru ve vápně, jenže proti jeho ráně z úhlu se včas vymrštil do vzduchu Silvestri.

Že se i mistr někdy utne, ukázala dosud výborná obrana Neapole ve 34. minutě. První střela Hellasu na bránu a hned gól! Nenápadný centr Faraoniho z pravé strany propadl až na úplně volného beka Federica Dimarca, který odčinil svou chybu z úvodu utkání vstřelenou brankou!

O pouhé čtyři minuty později mohli domácí kompletně otočit utkání. Stačilo, kdyby buď Lazović zakončil Zaccagniho centr trochu lépe, nebo kdyby Neapol neměla v bráně jistotu jménem Meret. Na opačné straně se krátce poté utrhl Lozano, jenže tentokrát bránu o chlup minul.

Druhá půle odstartovala zvýšenou aktivitou domácího Hellasu a Neapol se dostala pod konzistentní tlak. V 62. minutě se navíc domácím povedlo otočit výsledek! Střídající Di Carmine rozjel rychlou akci, následoval naprosto brilantní lob Zaccagniho na Antonína Baráka a český záložník z úhlu poslal míč ke vzdálenější tyči! Dvacet minut před koncem navíc uzavřel skóre zápasu Mattia Zaccagni, který dorazil hlavou míč do sítě po vyražené ráně Di Carmineho.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Bologna FC 2:0

24.01.2021 12:30

Góly: 15. Arthur Melo, 71. Weston McKennie

Juventus doma podle očekávání naplno bodoval, Bologna na jeho akce vůbec nestačila. I když jí ke cti slouží, že se po celý zápas snažila ohrožovat domácí bránu a obrana Juventusu se nejednou orosila. Za tři body děkuje Stará dáma Arthurovi s McKenniem.

Juventus byl doma mnohem aktivnější než hosté, byť se jeho ataky setkávaly poměrně dlouhou dobu s nepřesností. Především Juan Cuadrado se neustále snažil dostávat míče skrz obranu Felsinei. Větší šanci si ale Juventus nemohl vypracovat. Pomohlo mu až štěstí. V 15. minutě se k míči ve vzdálenosti asi pětadvaceti metrů od brány Łukasze Skorupskiho dostal Brazilec Arthur, který prozatím v Turíně spíš paběrkuje. Napřáhl, vypálil a slavil gól. Především však proto, že Jerdy Schouten tečoval míč do protipohybu svého brankáře.

Po dalších patnácti minutách mohl Juventus zvýšit své vedení. Nejprve se do zakončení dostal Ronaldo, Skorupski vyrážel pouze vedle sebe a dobíhající Kulusevski mohl vsítit druhou branku. Jenže napálil zblízka jen nohy polského brankáře, který bravurně zasáhl!

Jinak první půle zejména ze strany Bologny nestála za řeč a její ofenziva byla prakticky neviditelná. Do poločasu druhého už trenér Siniša Mihajlović leccos změnil. Do hry se podívali Sansone se Soumaorem a bylo to znát. Pomoci jí mohlo zase štěstí. Po centru od Schoutena se sice nikdo z hostí nedostal k hlavičce, ale míč trefil do hlavy zmateného Juana Cuadrada. Proti jeho vlastní brance ale výtečně zasáhl Wojciech Szczęsny!

Postupem času se hosté stále častěji zapojovali do ofenzivy a jejich manévry dávaly často faulujícím domácím hráčům zabrat. Finální nahrávka ale Bologně dělala velké potíže. Orsoliniho krásnou ránu vytáhla polská opora v bráně Staré dámy bravurně mimo. A Juve pak udeřilo. Na rohový kop Cuadrada si naskočil Weston McKennie a přesnou hlavičkou stanovil konečné skóre utkání.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - FC Crotone 2:1

23.01.2021 20:45

Góly: 20. Giacomo Bonaventura, 32. Dušan Vlahović - 66. Simy

Fiorentina porazila na Stadio Artemio Franchi poslední Crotone a alespoň částečně napravila debakl z minulého kola. Viola si postupně díky brankám Bonaventury a Vlahoviće vypracovala dvoubrankový náskok a Crotone už stačilo jen snížit. Prosadil se Nwankwo.

Šest branek obdržela v minulém kole Fiorentina a povinnost jí velela porazit Crotone a onen zápas hrůzy tím napravit. Úvodní minuty nic zvláštního nepřinesly, až ve 20. minutě se dostal k odvrácenému balónu Giacomo Bonaventura a nádhernou střelou ze středí vzdálenosti překonal brankáře Cordaze. Fiorentina se uklidnila a za dalších dvanáct minut zvýšila skóre. Castrovilli rozdělil balón do strany na Ribéryho a ten našel před brankou volného Dušana Vlahoviće, který trefil prázdnou branku.

Domácí si dvoubrankový náskok do poločasu pohlídali a byli na nejlepší cestě ukořistit tolik potřebné vítězství.

I po změně stran byla Viola nebezpečnějším týmem. Po hodině hry dokonce vstřelil třetí gól Pezzella, ale jeho radost byla zbytečná, protože sudí odpískal předchozí hru rukou. Místo pojistky pak přišlo snížení. Pereira zakroutil centr na zadní tyč, kde se hlavou trefil Simeon Nwankwo. Crotone se přiblížilo na rozdíl jedné branky, což slibovalo dramatickou koncovku zápasu.

Fiorentina i v závěru kontrolovala hru a vlastně Crotone do ničeho nepustila. Hosté se sice snažili v závěru natlačit před Dragowskiho, ale ten nemusel řešit jediný krizový moment. Fiorentina tak napravila poslední porážku a Crotone porazila 2:1.

Více informací k zápasu

AC Milán - Atalanta Bergamo 0:3

23.01.2021 18:00

Góly: 26. Cristian Romero, 53. Josip Iličić (pen.), 77. Duván Zapata

O tři góly vyhrála Atalanta na hřišti milánského AC a to mohou být Rossoneri ještě rádi. Vedoucí tým Serie A předvedl asi nejhorší výkon sezony, na druhou stranu Atalanta hrála skvěle a vlastně bez potíží zvítězila rozdílem třídy. Gigiho Donnarummu postupně překonali Romero, Iličić a Zapata.

Atalanta minulý rok v lednu uštědřila Milánu pětibrankový debakl a v sobotu na něho dala vzpomenout. Hosté vedoucí tým zcela přejeli a klidně mohli zvítězit i výraznějším rozdílem.

Bergamaschi byli od začátku lepším týmem a už v úvodních minutách se usadili na milánské polovině. Obrana Rossoneri, která postrádala kapitána Romagnoliho jen s vypětím všech sil zastavovala hostující útoku a v 18. minutě čelila první velké gólovce. Hateboer z úhlu pálil na přední tyč, kde ale operoval Donnarumma. Atalanta si také vypracovala několik rohů a balóny nebezpečně létaly pokutovým územím. AC si koledovalo o gól a ve 26. minutě Atalanta poprvé udeřila. Stoper Kalulu ve vápně neuhlídal Gabriela Romera a ten po centru Gosense hlavou vsítil první branku. Hosté se pak nezatáhli a naopak pro branku Gigiho Donnarummy byli dál nebezpeční. Ve 39. minutě zachránil domácí od další inkasované branky Donnarumma, který skvěle zasáhl po střele Iličiće.

Slovinský útočník byl hodně při chuti a defenzíva Rossoneri si s ním vůbec nevěděla rady. Krátce po změně stran ho rukama nohama bránil Kalulu a když mu přišel na pomoc Kessié, zřejmě nevědomky udeřil Iličiće loktem do obličeje a následoval pokutový kop. Sám Iličić měl při jeho exekuci obrovské štěstí, Donnarumma vystihl směr, ale balón mu prošel pod tělem do branky. Každopádně Atalanta vedla už 2:0 a s Milánem to nevypadalo vůbec dobře.

A Atalanta pokračovala v náporu. Iličić se znovu dobře uvolnil jeden na jednoho a přízemní střelou těsně minul vzdálenější tyč. Stefano Pioli už se nemohl na nemohoucnost svého týmu dívat a do hry poslal novou akvizici Maria Mandžukiče. Ten byl na hřišti jen pár sekund, když se dostal k odraženému balónu, ale Gollini proti němu vytáhl fantastický zákrok.

Po hříchu to byla jedna z mála šancí domácích, jinak zcela úřadovala Atalanta. V 75. minutě hlavičkoval do tyče Zapata a za další dvě minuty už se kolumbijský útočník mohl radovat. Po Romerově přihrávce zakončil neomylně z malého vápna a zvýšil na rozdíl tří branek. AC Milán byl zralý na ručník. Bylo jasné, že tenhle zápas už nezvládne, ale v závěru chtěl alespoň korigovat výsledek do příznivější podoby. Nepovedlo se. Milán byl v ofenzívě zcela bezzubý a s Atalantou nakonec jasně prohrál.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Inter Milán 0:0

23.01.2021 18:00

Góly: -

Inter měl šanci dostat se na chvíli na první místo Serie A, jenže ji nevyužil. Nedokázal totiž překonat brankáře Juana Mussa, který Zebrám pomohl k hodně cenné remíze. Trenér Luca Gotti dnes musel být na svůj celek pyšný.

Milánské AC v současně hraném utkání dostalo klepec od Atalanty a Inter cítil velkou šanci na první místo. Jeho hra ale téhle touze vůbec neodpovídala. V osmé minutě sice jako první zahrozil Lautaro Martínez, který dokonce dostal míč do sítě, jenže jeho gól pro jasný ofsajd nemohl být uznán.

O chvíli později Udinese udělalo jednu velkou chybu, když špatně rozehrálo v kritickém území kolem vlastního vápna. Jenže Lautara Martínez opět vychytal skvělý Juan Musso. Ten ostatně velmi svědomitě dirigoval obranu Zeber a dodával jí potřebný klid. První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla, i když oba brankáři museli řešit několik střel. Ani po změně stran to nebylo lepší.

Inter se sice začal snažit o trochu víc a častěji měl míč na kopačkách, ale že by hrozil, to se říct nedalo. Naopak, v 67. minutě udělal jednu z mála chyb a málem ji Udinese potrestalo. Pereyra se uvolnil na straně a našel nahrávkou do druhé vlny Rodriga De Paula. Ten pálil z první a snažil se míč zakroutit pod břevno, ale to nakonec těsně minul. V závěru byl ještě za protesty vyloučen trenér Conte. Takhle se o titul nehraje.

Více informací k zápasu

AS Řím - Spezia Calcio 4:3

23.01.2021 15:00

Góly: 17. Borja Mayoral, 52. Borja Mayoral, 55. Rick Karsdorp, 90+1. Lorenzo Pellegrini - 24. Roberto Piccoli, 59. Diego Farías, 90. Daniele Verde

I bez Džeka s Mchitarjanem to jde. AS Řím si opět hodně zahrávalo a ještě v 90. minutě by proti cílevědomé Spezii bral jen bod, ale nakonec jej spasil kapitán Pellegrini. Dalším domácím hrdinou je Borja Mayoral, autor prvních dvou branek AS.

Římané teď požívají hodně smutnou část sezony a atmosféra v jejich kabině je dle mnoha zdrojů hodně napjatá. Po sérii negativních výsledků dnes hrál trenér Paulo Fonseca o hodně a určitě ho mrzelo, že si musel poradit bez Manciniho s Mchitarjanem. Spezia v týdnu šokujícím způsobem vyřadila právě AS Řím z Coppa Italia a dnes to chtěla zopakovat i bez Saponary.

Po začátku opatrném z obou stran se AS dostalo k rychlému brejku, Leonardo Spinazzola bravurním nákopem z první vysvobodil míč pro Pellegriniho a římský kapitán běžel po straně do vápna. Krásnou nahrávkou našel volného Borju Mayorala, který sám před Provedel dobře věděl, co chce udělat. Pálil nad hostujícího brankáře a AS vedlo.

Jenže to by nebyl Řím, aby nevymyslel další chaotickou sebevražednou akci. Kumbulla míč ve snaze o odkop napálil jen do nechápajícího Smallinga, od něhož se balon odrazil k Faríasovi. Toho sice Kumbulla téměř uhlídal, ale nakonec Farías přeci jen vystřelil. Jeho nahrávku před bránu sice padající López vyškrábl, jenže nikdo z jeho obránců ho nehlídal. Proto se dorážející Roberto Piccoli mohl radovat ze snadného srovnání.

Římané chtěli vedení zpět a krásnou ranou se o to pokoušel kapitán Pellegrini. Jeho tvrdou ránu zpoza vápna ale brankář Provedel vyrazil krásným skokem mimo! Vstup do druhé půle se Vlkům povedl mnohem lépe. Borja Mayoral rozeběhl akci nahrávkou doprava, Karsdorp mu míč vrátil, Mayoral obešel prvního obránce a střelou do protipohybu brankáře Provedela skóroval!

O pouhé tři minuty později rozběhl Pellegrini krásnou nahrávkou Spinazzolu, který sprintoval až do vápna. Pak poslal zdánlivě přetažený míč na zadní tyč, kam si seběhl druhý bek AS, Rick Karsdorp. I s pomocí teče hostujícího Marchizzy dostal míč do sítě a slavil svůj první gól v sezoně. Zdálo se, že se nic nemůže pokazit.

Jen o čtyři minuty ale Diego Farías udělal hlupáky z obránců Ibañeze a Kumbully, snadno je obešel a propálil brankáře Lópeze! A začal festival zahozených šancí AS. Krásnou nahrávku Veretouta do vápna o kousek nestihl Pellegrini. Mayoral měl následně na noze hattrick, když Pérez vběhl do vápna a volil nahrávku do druhé vlny. Jenže španělský hrot pálil v záklonu příliš vedle!

A Spezia trestala. Další hrubou chybu dopustil naprosto nekoncentrovaný Smalling, který míč nedokázal odvrátit a spíš se do něj komicky zamotal. Toho využil někdejší hráč AS Daniele Verde a v 90. minutě srovnal! Giallorossi však nakonec svého kouče přeci jen podrželi. Ve druhé minutě nastavení se totiž dokázal na straně uvolnit Spinazzola, přetáhl míč na zadní tyč a tam jej zpracoval bek Bruno Peres. Místo rány nahrál na volného Lorenza Pellegriniho a Tottiho oblíbenec střelou pod víko zachránil Vlky!

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - Turín FC 2:2

22.01.2021 20:45

Góly: 32. Nicolas Viola (pen.), 49. Gianluca Lapadula - 51. Simone Zaza, 90+3. Simone Zaza

Benevento sice dlouho tahalo za delší konec provazu a vypadalo to, že mu branky Violy a Lapaduly budou k výhře stačit. Tým nového trenéra Nicoly ale odmítl rezignovat a především díky skvělému Zazovi si nakonec odnáší bod.

Trenér Davide Nicola se chtěl uvést v novém působišti tím nejlepším možným způsobem, ale proti němu stálo agresivně hrající Benevento. A to začalo hodně zostra. Ve 12. minutě poprvé jásalo z vedoucí branky. Ale jen chvíli, protože Kamil Glik coby autor branky byl usvědčen ze hry rukou a gól tudíž platit nemohl. Na opačné straně to dělovkou zkoušel útočník Simone Zaza, který obral o míč Tuiu, jenže narazil jen na Montipa.

O pár chvil později už se ale prosadilo Benevento. Brankář Sirigu zcela zbytečně a trochu neohrabaně fauloval zakončujícího soupeře a sudí okamžitě pískal penaltu. K ní se postavil Nicolas Viola a střelou do protipohybu brankáře otevřel skóre. A Turínu trvalo poměrně dlouho, než dokázal reagovat.

Bylo s ním hned po změně stran totiž ještě hůř. Pět minut bylo ukrojeno z druhé půle, když Turín nedokázal odvrátit akci Beneventa dostatečně razantně, míč se vrátil zpět k Gianlucovi Lapadulovi a zkušený reprezentant Peru navýšil na 2:0!

Turín naštěstí dokázal reagovat hned po dvou minutách. Belotti sice v šanci neuspěl, ale akce Býků pokračovala centrem ze strany, který už zakončující Simone Zaza bezpečně proměnil! Další pas po hodině hry poslal Zaza znovu do sítě, jenže gól platit nemohl pro předcházející hru rukou kapitána Belottiho. Přesto Turín slavil. Belottiho gól ještě sudí pro ofsajd neuznal, ale v nastaveném čase Belotti krásnou nahrávkou vyslal do šance Zazu. Ten si míč zpracoval a v pádu jej poslal k tyči!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AC Milán19134239:2243
2.Inter Milán19125245:2341
3.AS Řím19114441:3237
4.Atalanta Bergamo19106344:2336
5.Juventus FC18106237:1836
6.SSC Neapol18111641:1934
7.SS Lazio19104532:2634
8.Hellas Verona1986525:1830
9.US Sassuolo1986532:2930
10.UC Sampdoria1982930:2926
11.Benevento Calcio1964923:3622
12.ACF Fiorentina1956820:3021
13.Bologna FC1955924:3320
14.Udinese Calcio1946920:2818
15.Spezia Calcio1946926:3618
16.Janov CFC1946919:3018
17.Turín FC1928928:3714
18.Cagliari Calcio19351123:3714
19.Parma Calcio19271014:3613
20.FC Crotone19331322:4312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (126)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Populární slovenský politik dal gól

Reagovat
EXoRcIsT

Popularny medzi ludmi s nizsim IQ. Im staci to ze sa vie usmievat a nevadi ze sluzil mafii

Reagovat
Milan.B

A volicov terajsieho vodcu by si ako popisal??

Reagovat
EXoRcIsT

cvok

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Spasitel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

No jo,podle facebookových diskusí Denníku N,to vypadá,že 99% Slovenska miluje Matoviče a Čaputovou a nenávidí SMER a HLAS

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Fico bude asi taky italského původu,je i nějaký italský politik Roberto Fico,se jmenuje

Reagovat
pistacik11

Dokonca predseda parlamentu alebo niečo také tam je

Reagovat
smazaný uživatel

To ze fico sluzil mafii vravi ten, kto je priamou sucastou mafie. Trnavsky curak vypraval pri smere, ze este nikdy mafia nebola tak blizko vlady. teraz je mafia uz priamo vo vlade. 2 miliardy za 40 dni stihol trnavsky hitler ukradnut obcanom z dani cez svoje firmicky a firmicky svojoch mafianskych kuncaftov. Fico je amater oproti nemu. Slape sa tu po ustave, ale niz sa nedeje. Keby si toto dovoloval fico, tak zidomedia pi pisali priamo do bruselu.

Reagovat
twelwer

Reagovat
ED91

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

sa radsej odjeb

Reagovat
smazaný uživatel

Az po Tebe kokotko, Dufam ze uz mas v sebe tu mnamku od Pfizeru.

Reagovat
rossoneri89

a to mas odkial? si cital na Facebook-u ako super zarucenu praUdu?

Reagovat
svkmd

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Largo

To zas byly nervy. Hlavně to představení naší absolutně neschopný a dezorientovaný obrany v čele se Smallingem a Ibanezem, to fakt stálo za to.

Reagovat
smazaný uživatel

Smůla je, že jakákoliv chyba v obraně končí gólem, dneska Spezia proměnila snad vše, co měla. Přitom to mohlo být v klidu, těch šancí z naší strany bylo hodně, jenže to zakončování a kolikrát i finální přihrávky jsou hodně laxní. Spina dneska hodně nebezpečný.

Reagovat
Largo

Přesně tak. Dva z těch tří gólů jsme jim absolutně darovali. Ta obrana je hrozná. Že dostaneme od Spezie za dva duely 7 branek, to bych fakt nečekal. Ty laxní přihrávky mi dneska přišly především od Carlese Péreze, kterej je hrozně zbrklej a evidentně si vůbec nevěří.

Spinu jsem na začátku spíš kritizoval, ale postupem času se zlepšily jeho náběhy i centry. MOTM podle mě Mayoral a Pellegrini.

Reagovat
smazaný uživatel

Pelleg hrál dobře i v kopě. Mayoral je, co se týče pohybu, práce pro tým a kombinace, úplně někde jinde než Džeko, ale je to strašný dřevo, dneska zase poslal střelu z místa penalty blíž rohovýmu pryporku než bráně.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To je pro mě španělská vesnice

Reagovat
lajka30

Reagovat
Dejwa

Kurva to je škoda otřesný řešení ve finální fázi

Reagovat
Nuno čomes

Trapný výkon. Opět. 1 zapas týdně a oni to odchodí. Staří přeplacení důchodci. Díky Conte.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to Udine nedlo gól

Reagovat
Nuno čomes

Z čeho

Reagovat
Jajinek

Bylo to utahaný jak v rajských uličkách...neměli jsme nic, čím bychom ten zápas vyhráli. Na hřišti podprůměrného Udine je to prostě slabota. Ztrácet budeme bohužel. Otázka, jak na to zareaguje Juve. Stále jsou pro mě největší favorité. AS moc nevěřím, na druhou stranu z Atalanty jde poslední dobou celkem hrůza. AC jsem na titul nevěřil nikdy.

Reagovat
Largo

Za me teda nejvetsi favorit Inter, pak Juve, Atalanta, AC, Neapol a pak AS.

Reagovat
smazaný uživatel

Som rád že AC neveríš , maš pravdu pre AC je ciel účasť v LM. Vy máte výhodu klasicky (takticky) ste v europe skončili už v jeseni a možete sa venovať iba lige,

Reagovat
Kaka14

Zápas nevyšiel, ale aj tak sme prví

FORZA MILAN

Reagovat
AngryPrd

Atalanta VYMAZALA AC v dnesnom zapase, klobuk dolu a gratulacia, plne zasluzena vyhra a mohlo byt aj viac golov v sieti AC. Dnes to viaceri chlapci prehrali v hlave, napr. Kessie proti svojmu byvalemu klubu vo viacerych situaciach nezvladal a robil chyby. LEAO je pre mna nadbytocny hrac a uz ma nikto nepresvedci ze tento hrac je dobry, je lenivy ja Balotelli, a zbytocne ho do 70 minuty drzal na ihrisku. Rebic nastupil na posledne minuty a jeho start na loptu bol pomalsi ako ked cigan ide do roboty Stred AC si celkovo nerozumel a tam sa to lamalo. Ibra nedostal jedinu kvalitnu prihravku a iba vidiet, ze sam to nemoze zahrat. Leo nebol hlavou pritomny az neviditelny. Meite aj Mandzukic budu prinosom, Diaz je sice technicky fajn ale to ako ho stale odhodi po kazdom kontakte....no neviem, ako dalsi Casti...na to sa tazko pozera... Ide sa dalej, treba trosku precistit kabinu. Taku facku si AC zasluzilo, dufam, ze pomoze. Forza Milan !

Reagovat
AngryPrd

oprava - nie Leo ale Theo

Reagovat
Seydou Doumbia

Na druhý straně energická, motivovaná Atalanta, která hrala místy až za hranou pravidel, ale svou bojovnosti a agilitou vás naprosto uzemnila. Leao asi za moc nestojí, ale primárně to je hrotový útočník, tak jeho kritizovat za to že ho Pioli dává na křídlo asi nelze. On ale i v Lille měl dobrou polovinu sezony a tam je to vždy risk. Mohl to být nový top borec a nebo totální flop. Podobný asi jako Origi nakonec.

Reagovat
AngryPrd

Ano mas pravdu ale je uplne jedno aky typ hraca on je. Ak raz dostanes sancu hrat zaklad, tak musis ukazat, ze si ochotny hrat vsade a ze svojim pristupom a bojovnostou si ho zasluzis. Ale pri Leaovi mam pocit, ze on si tam pride iba zatrenovat. Nikdy som od neho nevidel pristup pocas celeho zapasu, za ktory by som bol povedal, ze bol jeden z naj hracov na ihrisku. Na to aky ma potencial, mu stale treba dat vela casu a mna uz pri nom presla trpezlivost. Nemozem takych hracov ani citit, nech vypadne prec. Podla mna ho caka rovnaky pribeh ako Balotteliho. Bude sa ne neho spominat ako na hraca co mal vsetko aby uspel ale on si to v hlave neupratal. Taky Calabria bol vsetkymi fans AC posielany prec a teraz je z neho jeden z najvacsich pracantov. Kessie jeden zapas exceluje a druhy zapas beha po ihrisku ako opity, robi chyby, potom fauluje, nevie prihrat na 2 metre...Ak bude takto pokracovat Meite ho vytlaci velmirychlo zo zakladu. Tonali napriek priemernemu vykonu aspon makal a obetoval sa, ked stratil loptu aspon sa snazil ju ziskat naspat. Castillejo, napriek tomu, ze ho tam uz nechcem dlhsie vidiet, aspon podrzal loptu a rozdal aj par dobrych prihravok, aspon ked dostane sancu tak sa nejak snazi. Mozno to vidim zle ale par hracov tam uz dlhsie nema co robit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Italskou ligu a speciálně AC sleduji jen okrajově, ale dá se říct že přístup je polovina úspěchu. Poctiví a bojovní hráči jsou pořád lepší, než chodci, kteří mají v piči bo jím vyplata i tak jde dál. Takoví hráči mě taky serou, napříč všemi soutěžemi.

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
AngryPrd

Atalanta hrala ako jeden celok zodpovedne a efektivne a dokonale vysoko presovala, mala vsetko pod kontrolou. Jednoducho boli vo vsetkom lepsi.

Reagovat
Gazdo

Tak to vobec Leaov strop je uplne niekde inde ako Origiho. Ten borec ma vsetko na to aby bol svetovy utocnik mimo jednej veci a to je hlava

Reagovat
AngryPrd

som rad, ze to nevidim takto iba ja.

Reagovat
CubONE

Rebic bol mimo po covide, vraj mal aj nejake symptomy, snad to nebude mat dlhsie trvajuce ucinky.

Reagovat
AngryPrd

Ak je to pravda tak beriem spat, ale on stale podaval dobre vykony. Dnes akoby bol nestastny, ze vobec prisiel na ihrisko

Reagovat
AjaxFans

Hoši,co je Parma letos tak marná?

Reagovat
Benesse

Romero ešte že my to ideme stavať aspoň 5 sezon na Bonnucim.

Reagovat
CubONE

Mohlo byt aj 0-5 opat po roku. Atalanta zasluzene, ale netusim ako dohrali len s jednou zltou kartou. Ilicic je genialny.

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
Melchior

Je krasne videt, ze zadny tym neni letosni sezonu dominantni. Vsichni aspiranti na titul ztraci pomerne pravidelne kupu bodu. Zaver sezony bude konecne po dlouhe dobe napinavy.

Reagovat
Spasitel

To je super ale vy budete radi aj za LM s Prilom i ked máte faktor Ronaldo ale hádam po rokoch bude titul konečne inde prospeje to aj lige.

Reagovat
ED91

Nope!

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Pioli ven

Reagovat
AngryPrd

To je velmi prisne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V polovině sezony vede ligu ... Ale jen o 2 body! Za mě též jasná volba.

Reagovat
jackinho10

Proc byly kurzy na Atalantu kolem 2.2 a na AC kolem 3.3, kdyz hrali doma, pred zapasem byl mezi nimi rozdil 10 bodu, forma AC nebyla nijak strasna a ani nejak extra velka marodka.

Reagovat
El-Pistolero-68

No asi bookmakeři věděli proč. I když jsem byl taky překvapený.

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie

Reagovat
Inter Eterno Amore

Bilo to do očí

Reagovat
Kaka14

Pretože AC už 6 rokov nevyhralo doma s Atlantou na San Sire

Reagovat
FORZAMILAN

Taky se to ale mohlo brát opačně, že už to mohli zlomit tu špatnou sérii....ono, jak to vezmeš

Reagovat
snuff24

Tak se to nebere nikdy

Reagovat
FORZAMILAN

jasně

Reagovat
snuff24

Vzhledem ke kurzům ne

Reagovat
10

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
10

chyběl Calhanoglu, Bennacer, kapitán Romagnoli a Saelamakers, což vzhledem k lavičce AC jsou dost zásadní absence...a i ty poslední domácí zápasy AC a výkony proti týmům ze špičky asi sehrály roli

Reagovat
mayday

Parma, Cagliari, AC Turín, Janov, letos to někdo z nich odsere.

Reagovat
LesyJePan

Za posledne roky snad Janov, aj ked su to vsetko tradicne kluby a patria do serie A

Reagovat
mayday

Právě. Janov je tam namočenej několik let, letos si myslím, že tomu už neuniknou.

Reagovat
10

podle mě se Janov v pohodě zachrání, udělali dobrý zimní mercato, navíc poslední zápasy už je tam vidět dost velký zlepšení

Reagovat
Zark

Ballardini k nim pasuje, od jeho posledního vyhazovu(2018) se tam vystřídalo 6 trenérů. A k jeho průměru 1,47 b. za zápas se nepřiblížil žádný z jeho nástupců.

Preziosi no, aspoňže se ten janovský kruh zase uzavřel

Reagovat
mayday

No uvidíme, už tomu utíkají několik let.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně během léta a zimy přivedli do týmu snad patnáct, dvacet nových hráčů, to je šílený.

Reagovat
mayday

V Itálii se to točí docela dost, tam jsou schopný ty týmy to takhle přestavět během sezony Uvidíme, sestup jim nepřeju.

Reagovat
Largo

To je takovej janovskej standard posledních pár let

Reagovat
Largo

Snad Janov.

Reagovat
mastakillah

Duván

Reagovat
AngryPrd

Velmi dobry hrac

Reagovat
berliner

Atalanta

Reagovat
EXoRcIsT

Neviem preco fans AC zacinaju zrazu panikarit. Prehralo sa s Atalantou ktora ma teraz asi najlepsiu formu v lige zo vsetkych muzstiev. Zrazu uz niesme v boji o titul atd pritom sme furt na prvom mieste takze klud.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
LesyJePan

Nikto nepanikári, v boji o titul sme ale hra sa musí zlepšiť. Teraz treba vyhrať 3 zapasy s muzstvami zo spodnej casti tabulky (Crotone, Bologna, Spezia). Ja by som aj obetoval Coppu proti Interu. O tyzden s Bennacerom to uz snad bude lepsie.

Reagovat
snuff24

To je alibismus nějakých pár zápasů v coppě ti nepokazí titul

Reagovat
LesyJePan

To neni alibizmus to je moj nazor, ze by mi nevadilo keby prehrame. My to naviac budeme striedat s Uefou takze tych par zapasov nieco spraví.

Reagovat
ED91

ktorý sa väčšinou nevypláca

Reagovat
Eldarion

Reagovat
BaggioRoberto

Zápas blbec, nic se nedařilo, i takové dny jsou. A rozhodčí nám nepískl ani jasné fauly, naopak Atalantě i simulaci golmana, když mu vypadl míč, do toho se pak těžko dostává. Hodit tenhle zápas za hlavu a jedeme dál! Udine pomohlo, díky. Půlmistři! Skvělá práce.

Reagovat
AngryPrd

Rozhodca ide v tomto mimo. Atalanta nas vo vsetkom o level prehrala. Ale ide sa dalej.

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda no dnes AC na Atalantu nemalo..raz za čas facka pomôže.... Dúfajme

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je vlastne pravdy na tom že ideme po Mussovi? Dnes bol nanešťastie fakt super.

Reagovat
Largo

Mluví se o tom už pár měsíců, prakticky od poloviny minulý sezony. Ale konkrétního zatím nic není. I když on sám prohlásil, že by po sezoně rád do týmu, který hraje LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info A tak pomimo, ako Pau Lopez? Ja si ho pamätám skôr ako talent z Espanyolu, tak by ma zaujímal názor fanúšika AS ako vyzerá teraz.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Barák do repre Jestli místo něho bude hrát v základu nějaký Holeš, Provod nebo Masopust, tak mě jebne.

Reagovat
Pipo123

Trošku sme našli formu, obrana konečne hraje lepšie a nerobí také detinské chyby, o LM sa ešte pobijeme

Reagovat
10

Na Sardínii jim slušně m*dá, oni místo vyhození Di Francescovi prodloužili smlouvu

Reagovat
Zark

Reagovat
snuff24

Aplikace livesport měla nějaký error a ukazovalo mi to v zápase Lazio vs Sassuolo 90+54 minut nastavení tak jsem si říkal wtf a přitom si říkám jojo typický Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Deník La Gazzetta dello Sport vysvětlil skutečné důvody toho, proč Antonio Conte po utkání zuřil a křičel na rozhodčího Fabia Marescu: "Jsi to vždycky ty. I ve VAR!" Conte i Oriali viděli červenou kartu v samotném závěru zápasu. Kouč pro televizi Sky Sport řekl, že nesouhlasil s počtem nastavených minut, ale sportovní deník to vidí jinak.

Conte je na rozhodčího naštvaný hned ze dvou důvodů. V prvním poločase měl být za faul na Lukaka po druhé žluté vyloučen hráč Udinese Tolgay Arslan. S tím souhlasí i novináři. Arslan zastavil ve středu hřiště rodící se brejk, když podkopl útočníka nerazzurri.

Druhou věcí, která se mu nelíbila, je neustálé pískání jakýchkoliv faulů a tříštění hry. Zvláště v druhém poločase.

"Vždy jsi to ty, Maresco. Vždycky. Dokonce i ve VAR," zakřičel Conte sarkasticky poté, co byl vyloučen. Trenér si pamatuje, že to byl právě Maresca, který byl v říjnovém zápasu Parma - Inter jako rozhodčí VAR a po jasném faulu na Perišiče, hlavního sudího na penaltu neupozornil. Inter tehdy jen remizoval 2-2 a Beppe Marotta si stěžoval na nesprávné jednání sudích u videa. "Pokud je video používáno jen částečně, tak to škodí všem a vytváří nerovnost, " řekl tehdy.

Conte nyní údajně v tunelu takřka fyzicky rozhodčího napadl a dvojici museli rozdělovat hráči. Trenérovi hrozí více než jen jednozápasový distanc.

Reagovat
smazaný uživatel

ten VAR v taliansku je vysmech. Napr. ked da AC gol tak sa sleduje zaznam dobre ze nie od zaciatku zapasu len aby sa nasla nejaka chyba po ktorej by mohli neuznat gol... A ked je odpiskana penalta proti AC tak je VAR zahadne vypnuty vid. AS Rim....

Reagovat
Pharrell

VAR je k ničemu. V té Itálii.

Reagovat
Ranoth

nie len v taliansku... chujovina cely VAR

Reagovat
cresposuper

Reagovat
10

neuvěřitelnej...

Reagovat
Fortex

VAR je k ničemu všude

Reagovat
cresposuper

Conte sa zase spraval ako dement. Ta redka pre Arslana mohla byt, ale inak odpiskal Maresca v pohode zapas.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Kaka14

v predchadzajucej sezone mi prislo, ze VAR sa pouziva v kazdom zapase a v tejto sezone je to na hlavnom rozhodcovi ci sa nim bude riadit, alebo ho bude uplne ignorovat ....

Reagovat
Pipo123

"Druhou věcí, která se mu nelíbila, je neustálé pískání jakýchkoliv faulů a tříštění hry. Zvláště v druhém poločase."

V tomto má ale pravdu, extrémne sa hráči hádžu o zem po každom kontakte a potom sa nehrá takmer v žiadnom tempe, borcom stačí po súboji chytiť sa za nohu a rozhodca to odpíska

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je nejednotnost rozhodčích v rámci SA. Jednou rozhodčí píská všechno, jindy menší fauly a strkání pouští. Určitě by lize pomohl přísnější metr, ale ve všech zápasech.

Jinak Conte brečí pořád, a jak víme, neunáší ztráty bodů.

Reagovat
zoff

Najednou je celý VAR k ho.nu,pokud se to týkalo Juventusu tak jste tady tleskali a psali že dobře tak korupčníkům!!! Pro každého stejně na ho.no!!!(

Reagovat
smazaný uživatel

V tý první sezoně mi přišlo, že to fugovalo dobře, proti zbytku Evropy, teď mě s těma 2 cm ofsajdama serou. Tohle fotbalu nepomáhá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
berliner

Ofsajd je ofsajd a je jedno jestli je maly nebo obrovitansky

Reagovat
10

když to jsou centimetrový ofsajdy, tak mám dost velký pochybnosti o přesnosti měření během těch pár desítek vteřin, co na to VAR má...

Reagovat
cresposuper

To je pravda, ale nevidim moc zmysel v tom, aby sa riesil kazdy tesny ofsajd a zaroven sa neriesili jasne cervene karty/penalty. Respektive toto nebol povodny zamer.

Reagovat
Pipo123

Mohli by vo futbale zaviesť niečo ako v iných športoch, proste coach challenge a hotovo, inak by sa VAR nevyužíval. Hra by mala svoj priebeh a tréner by sa rozhodol kedy chce využiť VAR a kedy nie.

Reagovat
cresposuper

Tak ono hlavny problem spociva v naivnej viere (ktorej som aj ja podlahol), ze s VARom to bude omnoho objektivnejsie, pritom stale je to v konecnom dosledku na rozhodnuti konkretneho cloveka, ktory nejakym sposobom nazera na vyklad pravidiel, je pod nejakym tlakom atd.

Reagovat
Kaka14

to by bolo dobre riesenie, ze by kazdy trener mohol dajme tomu pouzit len 2-krat VAR za zapas ...

Reagovat
ED91

Reagovat
fenixLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele