19. kolo
23.01.2021 15:00 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Poslední rána kapitána. Římané přestříleli Spezii gólem Pellegriniho

I bez Džeka s Mchitarjanem to jde. AS Řím si opět hodně zahrávalo a ještě v 90. minutě by proti cílevědomé Spezii bral jen bod, ale nakonec jej spasil kapitán Pellegrini. Dalším domácím hrdinou je Borja Mayoral, autor prvních dvou branek AS.

Římané teď požívají hodně smutnou část sezony a atmosféra v jejich kabině je dle mnoha zdrojů hodně napjatá. Po sérii negativních výsledků dnes hrál trenér Paulo Fonseca o hodně a určitě ho mrzelo, že si musel poradit bez Manciniho s Mchitarjanem. Spezia v týdnu šokujícím způsobem vyřadila právě AS Řím z Coppa Italia a dnes to chtěla zopakovat i bez Saponary.

Po začátku opatrném z obou stran se AS dostalo k rychlému brejku, Leonardo Spinazzola bravurním nákopem z první vysvobodil míč pro Pellegriniho a římský kapitán běžel po straně do vápna. Krásnou nahrávkou našel volného Borju Mayorala, který sám před Provedel dobře věděl, co chce udělat. Pálil nad hostujícího brankáře a AS vedlo.

Jenže to by nebyl Řím, aby nevymyslel další chaotickou sebevražednou akci. Kumbulla míč ve snaze o odkop napálil jen do nechápajícího Smallinga, od něhož se balon odrazil k Faríasovi. Toho sice Kumbulla téměř uhlídal, ale nakonec Farías přeci jen vystřelil. Jeho nahrávku před bránu sice padající López vyškrábl, jenže nikdo z jeho obránců ho nehlídal. Proto se dorážející Roberto Piccoli mohl radovat ze snadného srovnání.

Římané chtěli vedení zpět a krásnou ranou se o to pokoušel kapitán Pellegrini. Jeho tvrdou ránu zpoza vápna ale brankář Provedel vyrazil krásným skokem mimo! Vstup do druhé půle se Vlkům povedl mnohem lépe. Borja Mayoral rozeběhl akci nahrávkou doprava, Karsdorp mu míč vrátil, Mayoral obešel prvního obránce a střelou do protipohybu brankáře Provedela skóroval!

O pouhé tři minuty později rozběhl Pellegrini krásnou nahrávkou Spinazzolu, který sprintoval až do vápna. Pak poslal zdánlivě přetažený míč na zadní tyč, kam si seběhl druhý bek AS, Rick Karsdorp. I s pomocí teče hostujícího Marchizzy dostal míč do sítě a slavil svůj první gól v sezoně. Zdálo se, že se nic nemůže pokazit.

Jen o čtyři minuty ale Diego Farías udělal hlupáky z obránců Ibañeze a Kumbully, snadno je obešel a propálil brankáře Lópeze! A začal festival zahozených šancí AS. Krásnou nahrávku Veretouta do vápna o kousek nestihl Pellegrini. Mayoral měl následně na noze hattrick, když Pérez vběhl do vápna a volil nahrávku do druhé vlny. Jenže španělský hrot pálil v záklonu příliš vedle!

A Spezia trestala. Další hrubou chybu dopustil naprosto nekoncentrovaný Smalling, který míč nedokázal odvrátit a spíš se do něj komicky zamotal. Toho využil někdejší hráč AS Daniele Verde a v 90. minutě srovnal! Giallorossi však nakonec svého kouče přeci jen podrželi. Ve druhé minutě nastavení se totiž dokázal na straně uvolnit Spinazzola, přetáhl míč na zadní tyč a tam jej zpracoval bek Bruno Peres. Místo rány nahrál na volného Lorenza Pellegriniho a Tottiho oblíbenec střelou pod víko zachránil Vlky!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele