19. kolo
24.01.2021 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Weston McKennie (© AFP)

Juventus si doma poradil s bojovnou Bolognou

Juventus doma podle očekávání naplno bodoval, Bologna na jeho akce vůbec nestačila. I když jí ke cti slouží, že se po celý zápas snažila ohrožovat domácí bránu a obrana Juventusu se nejednou orosila. Za tři body děkuje Stará dáma Arthurovi s McKenniem.

Juventus byl doma mnohem aktivnější než hosté, byť se jeho ataky setkávaly poměrně dlouhou dobu s nepřesností. Především Juan Cuadrado se neustále snažil dostávat míče skrz obranu Felsinei. Větší šanci si ale Juventus nemohl vypracovat. Pomohlo mu až štěstí. V 15. minutě se k míči ve vzdálenosti asi pětadvaceti metrů od brány Łukasze Skorupskiho dostal Brazilec Arthur, který prozatím v Turíně spíš paběrkuje. Napřáhl, vypálil a slavil gól. Především však proto, že Jerdy Schouten tečoval míč do protipohybu svého brankáře.

Po dalších patnácti minutách mohl Juventus zvýšit své vedení. Nejprve se do zakončení dostal Ronaldo, Skorupski vyrážel pouze vedle sebe a dobíhající Kulusevski mohl vsítit druhou branku. Jenže napálil zblízka jen nohy polského brankáře, který bravurně zasáhl!

Jinak první půle zejména ze strany Bologny nestála za řeč a její ofenziva byla prakticky neviditelná. Do poločasu druhého už trenér Siniša Mihajlović leccos změnil. Do hry se podívali Sansone se Soumaorem a bylo to znát. Pomoci jí mohlo zase štěstí. Po centru od Schoutena se sice nikdo z hostí nedostal k hlavičce, ale míč trefil do hlavy zmateného Juana Cuadrada. Proti jeho vlastní brance ale výtečně zasáhl Wojciech Szczęsny!

Postupem času se hosté stále častěji zapojovali do ofenzivy a jejich manévry dávaly často faulujícím domácím hráčům zabrat. Finální nahrávka ale Bologně dělala velké potíže. Orsoliniho krásnou ránu vytáhla polská opora v bráně Staré dámy bravurně mimo. A Juve pak udeřilo. Na rohový kop Cuadrada si naskočil Weston McKennie a přesnou hlavičkou stanovil konečné skóre utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele