19. kolo
23.01.2021 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Atalanta vyhrála v Miláně hladce 3:0

O tři góly vyhrála Atalanta na hřišti milánského AC a to mohou být Rossoneri ještě rádi. Vedoucí tým Serie A předvedl asi nejhorší výkon sezony, na druhou stranu Atalanta hrála skvěle a vlastně bez potíží zvítězila rozdílem třídy. Gigiho Donnarummu postupně překonali Romero, Iličić a Zapata.

Atalanta minulý rok v lednu uštědřila Milánu pětibrankový debakl a v sobotu na něho dala vzpomenout. Hosté vedoucí tým zcela přejeli a klidně mohli zvítězit i výraznějším rozdílem.

Bergamaschi byli od začátku lepším týmem a už v úvodních minutách se usadili na milánské polovině. Obrana Rossoneri, která postrádala kapitána Romagnoliho jen s vypětím všech sil zastavovala hostující útoku a v 18. minutě čelila první velké gólovce. Hateboer z úhlu pálil na přední tyč, kde ale operoval Donnarumma. Atalanta si také vypracovala několik rohů a balóny nebezpečně létaly pokutovým územím. AC si koledovalo o gól a ve 26. minutě Atalanta poprvé udeřila. Stoper Kalulu ve vápně neuhlídal Gabriela Romera a ten po centru Gosense hlavou vsítil první branku. Hosté se pak nezatáhli a naopak pro branku Gigiho Donnarummy byli dál nebezpeční. Ve 39. minutě zachránil domácí od další inkasované branky Donnarumma, který skvěle zasáhl po střele Iličiće.

Slovinský útočník byl hodně při chuti a defenzíva Rossoneri si s ním vůbec nevěděla rady. Krátce po změně stran ho rukama nohama bránil Kalulu a když mu přišel na pomoc Kessié, zřejmě nevědomky udeřil Iličiće loktem do obličeje a následoval pokutový kop. Sám Iličić měl při jeho exekuci obrovské štěstí, Donnarumma vystihl směr, ale balón mu prošel pod tělem do branky. Každopádně Atalanta vedla už 2:0 a s Milánem to nevypadalo vůbec dobře.

A Atalanta pokračovala v náporu. Iličić se znovu dobře uvolnil jeden na jednoho a přízemní střelou těsně minul vzdálenější tyč. Stefano Pioli už se nemohl na nemohoucnost svého týmu dívat a do hry poslal novou akvizici Maria Mandžukiče. Ten byl na hřišti jen pár sekund, když se dostal k odraženému balónu, ale Gollini proti němu vytáhl fantastický zákrok.

Po hříchu to byla jedna z mála šancí domácích, jinak zcela úřadovala Atalanta. V 75. minutě hlavičkoval do tyče Zapata a za další dvě minuty už se kolumbijský útočník mohl radovat. Po Romerově přihrávce zakončil neomylně z malého vápna a zvýšil na rozdíl tří branek. AC Milán byl zralý na ručník. Bylo jasné, že tenhle zápas už nezvládne, ale v závěru chtěl alespoň korigovat výsledek do příznivější podoby. Nepovedlo se. Milán byl v ofenzívě zcela bezzubý a s Atalantou nakonec jasně prohrál.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book si z nás dělá prdel?- 2,85-3,84-2,32. Jestli mu to vyjde dám mu palec.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jedničku přidal 4 stovečky na dvojku 3 ubral .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slíbil jsem .

Reagovat
smazaný uživatel

Musím mu dát ještě jeden za vymazlenou hcs. Bergamo -1,5 kurz 4,14. Jeho výhra přesně o jeden gol byly ohodnocena kurzem 4,27. I tohle on umí. Nejsme schopní od něj to jenom opsat. Přitom se CHYTÁME na uplně jiné tutovky.

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele