19. kolo
24.01.2021 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Antonín Barák slaví se spoluhráči (© AFP)

Neapol ve Veroně padla, od Hellasu dostala tři branky

Neapol jela do Verony jako jasný favorit, i když dobře věděla, že letošní Hellas je hodně nevyzpytatelný soupeř. A bohužel pro ni se to opět potvrdilo, neboť Hellas třemi góly otočil utkání.

Neapol v rámci ligy opět přitápí pod kotlem a Gattusovi svěřenci chtěli i ve Veroně dokázat, že snadno umí odemknout sebehorší zámek. Hellas sice proslul výbornou a pozornou obranou, ale i ta se musela před Neapolí poklonit. A to už po třiceti vteřinách hry! Po nákopu od Demmeho se obránce Dimarco po "smallingovsku" nepotkal s míčem, čímž dal prostor Hirvingu Lozanovi. Křídelní útočník si balon píchl do běhu a ranou na zadní tyč překonal brankáře Silvestriho - 1:0.

A s takovýmto úvodem se už těžko něco dělá. Zvlášť když proti vám stojí nejlepší obrana ligy. Na Silvestriho bránu se navíc valil jeden útok za druhým. Postupně si na něm ale vylámali zuby Lozano, Zieliński a taky Demme. Záložník pojmenovaný po Maradonovi (Diego, ne Demme) dostal krásný pas do běhu od Hysaje, jenže pálil pouze do Mereta. Stejný hráč dostal o pár minut později dost prostoru ve vápně, jenže proti jeho ráně z úhlu se včas vymrštil do vzduchu Silvestri.

Že se i mistr někdy utne, ukázala dosud výborná obrana Neapole ve 34. minutě. První střela Hellasu na bránu a hned gól! Nenápadný centr Faraoniho z pravé strany propadl až na úplně volného beka Federica Dimarca, který odčinil svou chybu z úvodu utkání vstřelenou brankou!

O pouhé čtyři minuty později mohli domácí kompletně otočit utkání. Stačilo, kdyby buď Lazović zakončil Zaccagniho centr trochu lépe, nebo kdyby Neapol neměla v bráně jistotu jménem Meret. Na opačné straně se krátce poté utrhl Lozano, jenže tentokrát bránu o chlup minul.

Druhá půle odstartovala zvýšenou aktivitou domácího Hellasu a Neapol se dostala pod konzistentní tlak. V 62. minutě se navíc domácím povedlo otočit výsledek! Střídající Di Carmine rozjel rychlou akci, následoval naprosto brilantní lob Zaccagniho na Antonína Baráka a český záložník z úhlu poslal míč ke vzdálenější tyči! Dvacet minut před koncem navíc uzavřel skóre zápasu Mattia Zaccagni, který dorazil hlavou míč do sítě po vyražené ráně Di Carmineho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele