Serie A - souhrn 17. kola

22.12.2018, 14:28, aktualizováno 22.12.2018, 22:25
Komentáře a souhrny
Lazio na úvod dalšího kola italské ligy zdolalo Cagliari a posunulo se na průběžnou čtvrtou pozici, jelikož AC Milán doma podlehl Fiorentina. Neapol jedinou brankou udolala SPAL, na což Inter zareagoval jen remízou s Chievem, Sampdoria loupila v Empoli. Suverénní zůstává Juventus, tentokráte porazil AS Řím...

Juventus FC - AS Řím 1:0

22.12.2018 20:30

Góly: 35. Mario Mandžukić

Juventus Turín sice proti AS Řím zahazoval jednu šanci za druhou, ale přesto slaví těsné vítězství. O jedinou branku utkání se po třiceti minutách hry postaral chorvatský kanonýr Mario Mandžukić.

Juventus Turín na své půdě uvítal soupeře, proti kterému se mu velmi daří. Navzdory každoročním ambicím AS Řím Juventus dál kraluje první italské lize a dnes to hodlal dokázat. V základní sestavě se opět objevil Cristiano Ronaldo, kterého podporovali hráči jako Pjanić, Bentancur, Dybala, Sandro nebo Mandžukić.

Hostující AS se potýká prakticky od počátku sezony s výpadky formy a to nejen u klíčových hráčů, ale prakticky u celého kádru. Trenér Di Francesco každým zápasem bojuje o místo na lavičce a jeho naděje se příliš nelepší. Proti Staré dámě nasadil do útoku Florenziho, Schicka nebo Ündera, zatímco v obraně nastoupili Manolas, Santon nebo Fazio.

Už v osmé minutě mohlo AS prohrávat. Za jeho obranou se totiž zjevil sprintující bek Juventusu Alex Sandro, který se dokonce dostal ke střele. Brankář Robin Olsen ale vytáhl parádní zákrok, kterým uchoval Římany ve hře. Po Cristanteho nahrávce na Patrika Schika se k odraženému míči dostal Cengiz Ünder, jenže do jeho rány vletěl Bentancur.

Na opačné straně pelášil s míčem u nohou Brazilec Alex Sandro, jehož skvělou ránu brankář Olsen se štěstím vyrazil! Proti dalšímu zakončení ikonického Portugalce Cristiana Ronalda v podobě akrobatických nůžek zasahovat nemusel. Do práce ale musel po další Portugalcově ráně, když se někdejší útočník Realu Madrid dostal ve vápně k přešlapovačce a technické ráně.

V tu chvíli sice Olsen ještě vytáhl perfektní zákrok, ale o minutu později už ani švédský brankář Římu nestačil. Obránce De Sciglio dostal míč na pravé křídlo a dokázal přesně odcentrovat. Toho využil chorvatský bomber Mario Mandžukić, který se na zadní tyči pověsil do vzduchu a předskočil obránce Santona. Na jeho přesnou hlavičku brankář Olsen už neměl nárok!

Další branku by Ronaldo moc rád přidal, jenže jeho slalom přes obranu Římanů skončil ranou dost vedle tyče. Do druhé půle už v dresu Vlků naskočil nositel slavného příjmení Justin Kluivert, který vystřídal Alessandra Florenziho. Kvalita Juventusu se ale jasně ukazovala a Římanům se nedařilo dostat soupeře pod tlak.

Navíc přibývalo faulů a například Steven Nzonzi měl jen velké štěstí, že mu sudí neudělil další žlutou kartu. U francouzského záložníka bylo obecně po celou dobu vidět určité pnutí, což se ukazovalo také nefér zákroky na domácí hráče. Potrestat to mohl Cristiano Ronaldo, jenž měl dvě další velké šance. V obou případech se ale vytáhl brankář Robin Olsen!

Švédský gólman držel naděje hostí nad vodou a často na to byl sám. Ofenzivní hvězdy Staré dámy ale často neměly den v zakončení a množství jejich snah končilo mimo tří tyčí. Dvacet minut před koncem sice Bianconeri docílili další branky, jenže ta nemohla ýt pro faul obránce Chielliniho na brankáře Olsena uznána.

V barvách AS Řím se do hry postupně dostali Edin Džeko nebo Diego Perotti, zatímco Juve použilo Cana s Costou. Ke konci zápasu se utkání převážně vinou hostujících faulů kouskovalo. V závěru sice Douglas Costa vstřelil po nahrávce od Cristiana Ronalda další branku, jenže sudí Massa ji následně odvolal! Juventusu to ale příliš vadit nemuselo, protože i přesto dokázal vyhrát.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Inter Milán 1:1

22.12.2018 18:00

Góly: 90. Sergio Pellissier - 39. Ivan Perišić

Inter Milán zklamal a z Verony si veze jen bod! Ačkoli byl prakticky po celý zápas s Chievem lepším týmem a dokonce po brance Perišiće vedl, v nastavení srovnal na konečných 1:1 Pellissier.

Chievo zahájilo svou zoufalou pouť za dalšími body na San Siru. K tomu využilo všechny "staré pušky" v podobě Giaccheriniho, Meggioriniho, Sorrentina, Rossttiniho nebo Pellissiera. V barvách Interu nechyběli na hrací ploše hráči jako Icardi, Mário, Politano, Handanovič, Škriniar nebo Nainggolan.

Od prvních minut Chievo ukazovalo, že se rozhodně nebude bát a naopak chce Interu zasadit nějaké rány hned na úvod. Hrálo jednoduše, účelně a nebezpečně. Na opačné straně se pokoušel prosadit Matteo Politano, jehož pas nakonec Icardiho nenašel. Stejně jako centrovaný míč od Nainggolana, který hledal svého kapitána.

Brozovićův přetažený centr Icardi nezpracoval podle představ a další šanci Periiće zablokoval obránce Bani pozorným zákrokem. Inter si na svou první velkou šanci počkal do 28. minuty. Portugalský záložník João Mário roztáhl hru do volné levé strany a Mauro Icardi po vynikajícím centru vypálil přesně do Sorrentina. Dobíhající Radja Nainggolan mířil svým pokusem nad!

Matteo Politano si s obranou Mussi Volanti v podstatě dělal, co se mu zachtělo. Další jeho rána z osy hřiště mířila těsně nad bránu a jeho další centr Ivan Perišić nevyužil. Zkušený Chorvat přesto vyplnil úlohu kapitána Maura Icardiho, když si naběhl na pas od D‘Ambrosia a poslal ho z místa penalty neomylně do brány!

Ještě do konce první půle pálil Radja Nainggolan těsně vedle a Inter dál dominoval. Nic se na tom nezměnilo ani ve druhé půli. Chievo se sice občas snažilo, ale jeho akce končily buď nepřesností, nebo je pochytali obránci Nerazzurri. Jako například při šanci Sergia Pellissiera, kterého obrana Interu zastavila pomocí ofsajdu.

V 56. minutě se po spolupráci s Perišićem kapitán Icardi zbavil obránce Baniho a dostal se do šance, jenže napálil jen brankáře Sorrentina. Na opačné straně se zčistajasna málem prosadil Emanuele Giaccherini, který Interu rázně připomněl, že Chievo ještě rozhodně neskládá zbraně. Brankář Handanovič musel na jeho spolupráci s Pellissierem reagovat hodně hbitě.

Po hodině hry se do šance dostával střídající Polák Mariusz Stępiński, s jehož zakončením si slovinský brankář Handanovič poradil. Chievo na favorita zápasu nestačilo fyzicky ani takticky. Ani Interu se ale v posledních minutách utkání nedařilo držet míč pod kontrolou.

Dvacet minut před koncem se k míči dral mladý útočník Stępiński, jehož až na kraji vápna zastavil Milan Škriniar. Jenže ani to Interu ke třem bodům nestačilo. V první minutě nastavení totiž Nerazzurri zahráli rohový kop hodně mizerně, z čehož se narodil protiútok Chieva. Mariusz Stępiński hlavou prodloužil vysoký nákop na Sergia Pellissiera, který elegantně přehodil brankáře Handanoviče!

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Bologna FC 0:0

22.12.2018 18:00

Góly: -

Boloňa znovu nevyhrála, ale ze severoitalského derby neodjíždí s prázdnou. Konečná remíza 0:0 je v podání Rossoblu již několikátá v sezoně a Filippo Inzaghi ani tentokrát nebude mít klidné spaní. Parma byla možná o trochu lepším týmem, ale její největší šance skončila na brankové konstrukci.

Očekávalo se vyrovnané utkání a devadesát minut nakonec dalo všem za pravdu. Parma sehrála s Boloňou podprůměrné utkání, které nakonec žádnou branku nepřineslo.

Všechno ale mohlo být docela jinak, kdyby Parma první vyloženou příležitost už ve druhé minutě utkání proměnila. Uzdravený Gervinho rozjel akci a narazil si se Siligardim, který už za obranou vystřelil a orazítkoval tyč! Boloňa následně srovnala hru a na trávníku se prakticky nic významného nedělo. Až v závěru prvního poločasu si Parma vytvořila větší nápor, který ale k ohrožení Skorupskiho branky nevedl.

Výraznější změnu nepřinesl ani druhý poločas, jehož úvod navázal na konec prvního dějství. Až po hodině hry došlo v pokutovém území Parmy k závaru a Arturo Calabresi nejprve hlavou orazítkoval břevno a posléze dorážkou donutil k zásahu brankáře Sepeho. Balón přitom už přešel brankovou čáru, ovšem veškeré vzrušení bylo pro odmávaný ofsajd zbytečné. O sedm minut později zase zahrozil na druhé straně Mattia Sprocati, když si zasekávačkou udělal prostor ke střele a s pomocí Ingleseho teče zamířil těsně vedle.

Utkání nakonec žádné rozuzlení nenabídlo, takže Parma remizovala s Boloňou 0:0. Bude to Filippu Inzaghimu stačit, aby i nadále setrval ve funkci hlavního trenéra?

Více informací k zápasu

Empoli FC - UC Sampdoria 2:4

22.12.2018 15:00

Góly: 11. Manuel Pasqual (pen.), 79. Francesco Caputo - 41. Gastón Ramírez, 69. Fabio Quagliarella, 87. Gianluca Caprari, 90+2. Gianluca Caprari

Domácí Empoli sice hrálo statečně a duel se Sampdorií Janov byl z jeho pohledu dlouho vyrovnaný, ale střídající Caprari v závěru vstřelil dvě rozhodující branky pro Námořníky.

Empoli se po změně trenéra pokoušelo o vybudování série dobrých výsledků, což mu chtěla zatrhnout hostující Sampdoria Janov. Hosté z přístavního města vletěli na svého soupeře hned od začátku hodně agresivně. Nestárnoucí Fabio Quagliarella docíli branky už po pěti minutách, když poslal hlavou míč do brány, jenže podle názoru sudího se tak stalo v rozporu s pravidlem o ofsajdovém postavení.

V deváté minutě na opačné straně fauloval obránce Nicola Murru svého soka ve vlastním vápně a sudí neměl na vybranou - pískal pokutový kop. K němu se postavil zkušený veterán Manuel Pasqual a zcela jasně a s přehledem proměnil - 1:0 pro domácí Empoli.

Doria sice byla aktivnějším týmem a v mnoha šancích vypadala sebevědomě, ale nedokázala je proměnit. Až pět minut před koncem první půle. Ofenzivní záložník Dorie Gastón Ramírez prošel zcela jednoduše a elegantně až do vápna soupeře. Odtud vypálil a jeho ránu nedokázal brankář Provedel zachytit - 1:1.

Trochu kuriózní 51. minuta nabídla penaltu pro Sampdorii. Sudí ji nejprve uznal, ale po zhlédnutí videa ji zase odvolal! Sampdoria se zlobila, ale vydrželo jí to jen chvíli. V 69. minutě totiž Fabio Quagliarella dostal přihrávku na hlavu a zakončil zcela přesně do protipohybu brankáře Provedela - 2:1.

Byly to pro Dorii ale ještě velké nervy. V 78. minutě totiž bomber Empoli Francesco Caputo vsítil branku po nádherné ráně z bezprostřední blízkosti. Sudí nejprve gól neuznal, ale po přehrání videa mu nezbylo, než souhlasit se záznamem.

Empoli sice srovnalo na 2:2, ale konec utkání to v žádném případě nebyl. V 85. minutě se totiž na hřiště dostal Gianluca Caprari, který čaroval. Jen o tři minuty později totiž po nahrávce od Saponary vstřelil vedoucí branku. A jen o čtyři minuty později se mu povedlo dát další gól, když krásnou ranou do šibenice rozhodl o třech bodech pro Dorii!

Více informací k zápasu

Janov CFC - Atalanta Bergamo 3:1

22.12.2018 15:00

Góly: 45+6. Rafael Tolói (vl.), 67. Darko Lazović, 89. Krzysztof Piątek - 55. Duván Zapata (pen.)

Atalanta trochu překvapivě padla v Janově, když nestačila na domácí CFC. Tomu hodně pomohly dvě branky polského kanonýra Krzysztofa Piąteka a také dvě červené karty pro celek z Bergama, který byl oslaben v závěru utkání.

Tak to bylo další z mnoha atraktivních a dramatických utkání, které diváci měli možnost vidět v rámci 17. kola nejvyšší italské ligy. Byl to především duel dvou velmi solidních útočníků, kteří se nacházejí v excelentní formě. Na jedné straně domácí střelec Piątek, kterého vyzval hostující Duván Zapata.

Hosté měli od začátku menší problémy a trenér Gasperini musel velmi brzy, již v páté minutě, řešit vynucené střídání. Zranil se mu totiž Marten de Roon, jehož musel na trávník nahradit Matteo Pessina. Navíc byli aktivnějším týmem domácí. Především mladý útočník Kouamé, které testoval brankáře Berishu jednou povedenou střelou za druhou.

Po dvaceti minutách se málem dostali do vedení hosté z Bergama. Obránce Tolói nasměroval do šestnáctky prudký přízemní centr, který směrem na bránu tečoval mladík Mancini. Brankář Radu měl s vyražením míče na roh plné ruce práce. Po třiceti minutách se navíc míče rukou dotkl mladý obránce Romero, takže sudí pískal penaltu. K ní se postavil zkušený záložník Josip Iličić, jenže nabídnutou šanci neproměnil a balon poslal na stejnou stranu, kam skákal i brankář Radu!

V nastaveném čase první půle se Atalanta dostala do obrovské šance, kterou ale opět nevyužila. Nejprve útočník Duván Zapata pálil jen do tyče, od níž se balon odrazil k Alejandru Gómezovi. Ten si však vylámal zuby na skvělém brankáři Raduovi! V delším nastavení se ale dočkalo CFC. Na krásný balon od rohového kopu si naskočil polský útočník Krzysztof Piątek, který přesnou hlavičkou nedal Berishovi šanci!

Krátce po změně stran se ale Atalanta dostala do zakončení a po pádu Freulera sudí pískal další penaltu! Obránce Criscita asi bude ještě dlouhou mrzet jeho neopatrný zákrok. Míč si postavil Duván Zapata, který se v posledních zápasech absolutně nemýlí. Nemýlil se ani tentokrát, takže Atalanta srovnala!

Jenže sotva se Atalanta Bergamo začala drát dopředu a dokonce poslala do hry útočníka Rigoniho, Janov udeřil. Srbský záložník Darko Lazović sice míč po centru od obránce Rômula nezpracoval ideálně, ale nikdo z hostí se k němu nepřiblížil. Takže Lazović mohl v klidu poslat míč na zadní tyč!

Utkání si Atalanta v podstatě sama zkomplikovala. Devět minut před koncem zápasu totiž José Luis Palomino dostal druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým. To ale nebylo všechno, protože v 88. minutě Bessa při rychlém kontru Grifů nahrál Piątekovi, který se technickou střelou na zadní tyč snadno prosadil - 3:1 pro aktivnější CFC Janov.

Více informací k zápasu

AC Milán - ACF Fiorentina 0:1

22.12.2018 15:00

Góly: 73. Federico Chiesa

Další hořkou pilulku museli spolknout fanoušci AC Milán. Jejich miláčci totiž po nemasném a neslaném výkonu prohráli s Fiorentinou 0:1 a přenechali čtvrté místo Laziu. Viola toho na tři body nemusela tolik ukázat, rozhodla parádní střela Federica Chiesy čtvrthodinu před koncem, na kterou neměl Donnarumma nárok.

Vedení Milána dalo před zápasem Gennaru Gattusovi ultimátum a jelikož AC opět zklamalo, dost možná to bylo Gattusovo poslední vystoupení na lavičce Rossoneri.

Milánští přitom začali poměrně dobře, ale podobně jako v úterý proti Boloni se trápili střelecky. Již ve třetí minutě se dostal k zajímavému pokusu Calhanoglu a Lafont předvedl první z řady solidních zákroků. Calhanoglu se po čtvrthodině hry dostal ke střele ještě jednou a tentokrát prostor mezi tyčemi netrefil. Ve 31. minutě byl o dost přesnější jeho kolega Riccardo Rodríguez, ale Lafont skokem balón vyrazil na rohový kop. Fiorentina neměla v prvním poločase žádnou větší příležitost a naopak měla štěstí, že těsně před přestávkou neinkasovala z kopačky Calhanoglua, který se ve vápně dostal k balónu, překonal Lafonta, nikoliv však zadáka Milenkoviče, který zasáhl na brankové čáře!

I ve druhém poločase byl o něco aktivnější Milán. Skvělou individuální akcí se prezentoval Suso, který si dvěma zasekávačkami ve stylu "Pojď sem-kam jdeš?" vytvořil prostor ke střele, ale Lafont byl na přední tyči připraven. O chvíli později pak znovu po Susově výtečné práci hlavičkoval Higuaín a i tentokrát musel zasáhnout Lafont.

Fiorentina vystrčila růžky až čtvrthodinu před koncem a Federico Chiesa doslova zmrazil domácí publikum, když se uvolnil přes Calabriu a z velké dálky zamířil parádní ranou přesně k tyči. Donnarumma se mohl natahovat jak chtěl, ale na balón prostě nedosáhl. AC Milán měl ve zbytku zápasu jen jednu zajímavou šanci. Po šajtli Susa hlavičkoval do protipohybu Lafonta obránce Rodríguez, ale opora Fiorentiny předvedla vynikající zákrok a balón vyškrábla na rohový kop. Závěrečné minuty patřily hostům, kteří Milán vůbec do ničeho nepustili a zápas dohráli v pohodě na jeho polovině.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - SPAL 2013 1:0

22.12.2018 15:00

Góly: 45+1. Raúl Albiol

Nakonec nejtěsnější vítězství si na své konto připsala Neapol. Parthenopei udolali jedinou brankou stopera Raúla Albiola o záchranu bojující SPAL a pojistili si druhé místo v tabulce. Neapol byla po celý zápas výrazně lepším týmem, avšak svojí převahu vyjádřila pouze jedním gól.

Neapol utkání po celou dobu jeho trvání kontrolovala a klidně mohla zvítězit mnohem vyšším brankovým rozdílem, kdyby byla přesnější a důraznější v koncovce. Trenér Carlo Ancelotti ale nakonec bude spokojen, protože Neapol povinnost splnila a získala tři body.

Šance domácího celku na sebe nenechaly dlouho čekat a už po pár minutách hry vyzkoušel kvality hostujícího brankáře Rog. Ten zakončoval z rohu malého vápna přímo do Gomisovy náruče. Hodně aktivní byl zejména Lorenzo Insigne, který obraně SPALu dělal velké problémy. Po pohledné kombinaci svého týmu vstřelil první gól zápasu, ovšem z branky se radovat kvůli ofsajdovému postavení nemohl.

Neapol udeřila až v nastaveném čase prvního poločasu. Raúl Albiol si po centrovaném balónu seběhl na přední tyč a přesnou hlavičkou nedal Gomisovi šanci. Vedení Parthenopei bylo vzhledem k průběhu naprosto zasloužené.

Ancelottiho svěřenci kontrolovali hru i po změně stran. SPAL si na stadionu San Paolo nevytvořil vůbec nic a spíše se neustále bránil akcím domácích. Z dobré pozice pálil aktivní Insigne jen vedle branky a gólem nekončily ani další příležitosti.

Sedm minut před koncem předvedla Neapol krásnou akci. Insigne si vyměňoval balón s Mertensem až do chvíle, kdy před prvně jmenovaným zívala prázdná branka, avšak Insigne dokázal trefit jen tyčku! SPAL byl sice ve hře o body do poslední minuty, jenže jak už bylo řečeno, směrem dopředu nebyl vůbec nebezpečný. Změnu skóre nakonec nepřineslo ani čtyřminutové nastavení. Neapol tedy udolala SPAL 1:0 a pojistila si druhé místo před Interem Milán.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Turín FC 1:1

22.12.2018 15:00

Góly: 90+2. Enrico Brignola - 55. Andrea Belotti

Nerozhodným výsledkem 1:1 skončilo utkání mezi Sassuolem a Turínem, takže oba celky se prozatím odmítly přiblížit evropským pohárům. Na Stadio Cittá del Tricolore šli do vedení zásluhou Belottiho hosté, ale v nastavení zařídil konečnou dělbu bodů Brignola.

První poločas rozhodně žádnou zábavnou podívanou nenabídl. Ve víceméně vyrovnané partii měli jedinou výraznější šanci hosté, jmenovitě Simone Zaza, který pelášil sám na Consigliho branku, ale domácí opora výborně zasáhla. Zahanbit se nenechal ani jeho konkurent v brance Turína Ichazo, který si pro změnu počíhal na Berardiho zakončení z bezprostřední blízkosti. Nic dalšího už první polovina dějství zápasu nepřinesla. Mnohem zajímavěji se vyvíjel druhý poločas.

V 55. minutě si naběhl na přihrávku Andrea Belotti a křižnou ranou k tyči překonal Consigliho, takže Granata v Sassuolu vedla 1:0. Hosté se pak rozhodli těsný výsledek bránit, což se později ukázalo jako chyba. Defenzívu po hodině hry posílil nový muž na trávníku Lorenzo De Silvestri a zatažený Turín se po zbytek zápasu jenom bránil.

Neroverdi se však dlouho nemohli prosadit a už se zdálo, že z domácího zápasu odejdou poraženi, když ve třetí minutě nastavení rozhodl o dělbě bodu střídající Enrico Brignola. Domácí hráč si počkal na padající centr a z malého vápna hlavou rozvlnil síť! V páté minutě nastavení ještě Turínští stihli vstřelit další branku, ale ta nebyla kvůli ofsajdu správně uznána. Sassuolo tak remizovalo s Turínem 1:1.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Frosinone Calcio 1:1

22.12.2018 15:00

Góly: 32. Rolando Mandragora - 61. Camillo Ciano (pen.)

Urputný boj a nepříliš pohledná podívaná přinesla na stadionu Friuli nerozhodný výsledek 1:1. Zklamaní jsou především hráči Udinese, kteří z tohoto zápasu chtěli tři body, ale nedokázali udržet, natož rozšířit, své vedení. O první gól se postaral Mandragora, ale po změně stran srovnal z pokutového kopu Ciano.

Udinese tak prohloubilo svojí výsledkovou krizi a vlastně ani pro Frosinone nerozhodný výsledek nic neřeší. Kanárkům patří po sedmnácti kolech nadále předposlední místo.

Až ve 14. minutě se k prvnímu střeleckému pokusu odhodlal domácí Fofana, avšak Sportiello vůbec nemusel zasahovat. Mnohem přesnější střelu vyprodukoval až po půlhodině hry Rolando Mandragora, jenž se z voleje opřel do propadlého centru a tím poslal Zebry do vedení! O okamžité vyrovnání výsledku se rovněž střelou z dálky pokusil Maiello a nechybělo zas tak moc, jenomže ani tady nebyl trefen prostor mezi tyčemi.

Bojovné utkání pokračovalo i po změně stran. Chibsah z poměrně nadějné pozice nakonec díky zásahu Troosta-Ekonga nevypálil, vzápětí Zampanův pokus mířil hodně nad. Druhý klíčový moment celého utkání přišel v 59. minutě. Troost-Ekong hodně nešťastně a i nechtěně trefil nohu Ciana a sudí po chvilce váhání odpískal pokutový kop. Sám postižený Camillo Ciano se rozhodl pro razantní střelu k pravé tyči a i když Musso vystihl směr, na střelu nedosáhl.

Vyrovnávací branka udala zbytku zápasu jasný ráz - ani jeden z týmů nechtěl riskovat porážku a skóre se až do závěrečného hvizdu nezměnilo. S remízou 1:1 však nejsou fanoušci Zeber vůbec spokojeni a při odchodu hráčů do šaten to dali hlasitým pískotem najevo.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Cagliari Calcio 3:1

22.12.2018 12:30

Góly: 12. Sergej Milinković-Savić, 23. Francesco Acerbi, 67. Senad Lulić - 90+3. João Pedro

Lazio si bez větších potíží poradilo s Cagliari, které domácímu týmu dokázalo dát jednu branku až v samém závěru. Jinak kralovalo Lazio, jež se do vedení dostalo díky trefám Milinkoviće-Saviće, Acerbiho a také Luliće.

Lazio potřebovalo konečně tři body, aby utišilo kritiku snášející se na trenéra Simoneho Inzaghiho. K tomu mělo sloužit nové rozestavení, do něhož se dostali Correa, Acerbi, Parolo, Alberto, Milinković-Savić nebo Immobile. Hosté odpověděli hráči jako Cragno, Bradarić, Barella, Cerri nebo Padoin s Pedrem.

Už ve 4. minutě Pisacane udělal hrubou chybu, čehož mohl využít napadající Lulić. Jeho dělovka ale prosvištěla mimo tři tyče. Stejně tak skončila akce Luise Alberta, který se hnal do útoku, jenže pálil vedle! Ve 12. minutě se už Lazio dočkalo. Correa se protáhl až do zakončení a mířil dobře. Brankář Alessio Cragno musel zasahovat a vyrazil míč před sebe. Tam si naběhl Sergej Milinković-Savić a pohodlně poslal míč do sítě!

Navýšit mohli Římané své vedení ve 23. minutě. Correa přiťukl Cirovi Immobilemu, jehož pumelenice skončila na břevně! Laziu to ale zase tak moc vadit nemuselo, protože se stejně dostalo do dvoubrankového vedení. Luis Alberto rozehrál rohový kop přesně na hlavu Correy, který ještě nahrál obránci Francescovi Acerbimu. Ten si nadvakrát poradil a míč dostal s trochou štěstí do sítě!

Hodně atraktivních pětadvacet minut ze strany Lazia, zatímco Cagliari své útoky nedokázalo využívat. Padoinova dobrá pobídka nenašla nikoho ve vápně Lazia a Barellova rána taktéž ne.

Cagliari bylo za první půli pod dekou a jeho hru měla oživit střídaní v podobě Fariase s Pajaćem. Laziu hodně prospívala spolupráce mezi Correou a Albertem, což byla pro hosty ze Sardinie hodně nebezpečná dvojka. Po chybě obránce Acerbiho se do zakončení dral Farago, který ale svou šanci nevyužil a napálil v obrovské šanci jen brankáře Thomase Strakoshu!

Marušićova rána zpoza vápna ze strany sice nenadělala brankáři Cragnovi moc starostí, ale v 67. minutě už se Lazio dostalo do dvoubrankového vedení. Ciro Immobile táhl útok po ztrátě míče Cagliari a našel nabíhajícího Senada Luliće. Kapitán Biancocelesti zamířil přesně a do protipohybu brankáře Cragna - 3:0 pro lépe hrající domácí.

Následně se k hlavičkovému pokusu prodral domácí útočník Alberto, který ale hlavičkoval nad branku. Lazio běželo ve čtyřech na jediné dva obránce soupeře a Lulić nahrával na Immobileho, jenže jeho křížná rána mířila mimo!

Pět minut před koncem zase obránce Dessena trefil jen prostředek brány Lazia, kde se pohyboval brankář Strakosha. Cagliari se proto branky dočkalo až v nastavení. Bastosův faul totiž neunikl pozornosti trenéra Manganiella, který pískal penaltu. K ní se postavil Pedro, který suverénně snížil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC17161034:849
2.SSC Neapol17132234:1441
3.Inter Milán17103429:1433
4.SS Lazio1784525:2028
5.AC Milán1776424:1927
6.UC Sampdoria1775529:2126
7.ACF Fiorentina1767425:1725
8.US Sassuolo1767427:2325
9.Atalanta Bergamo1773731:2324
10.AS Řím1766529:2324
11.Turín FC1758420:1823
12.Parma Calcio1764716:2122
13.Janov CFC1754825:3419
14.Cagliari Calcio1738616:2317
15.Empoli FC1744922:3316
16.SPAL 20131744914:2516
17.Udinese Calcio1735914:2314
18.Bologna FC1727813:2413
19.Frosinone Calcio17161012:369
20.Chievo Verona1708913:335
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
Pipo123

Po dlhej dobe super výkon, dúfam že Inzaghi zostane pri tom 3-4-3 a nebude mať snahu sa vrátiť k 3-5-2. Correa a Alberto musia hrať spolu, SMS dnes vedľa nich vyzeral ako futbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso už musí jít bohužel. Dlouho jsem se ho zastával, ale tu LM už musíme letos udělat a s ním to nepůjde...

Reagovat
AC.Milan

Mne už přijde, ze je úplně jedno kdo to tam bude koucovat.,.na LM bohužel nemáme

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, ten tým k tomu není, přijde mi, že ACM posiluje jen o hráče jinde nechtěné a je to nic moc poskládané

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme 1 bod za LM. Bude přestupové období a ty řekneš tohle. Tomu moc nerozumím...

Reagovat
AC.Milan

Tak rad bych se pletl, ale vem si, ze třikrát jsme vyhrali úplnou náhodou v nastaveni. Teď štěstí došlo a jde to vidět...tým co má LM hrát, by měl z těch posledních 3 zápasu co jsme hráli mít 9

Bodu a ne 2. Ano jsme bod za 4. ale příští kolo můžeme taky projet a být hned na 10. fleku...Budu rad, když mi na konci sezóny reknes jak jsem se strašně sekl, ale upřímně už tomu nevěřím...

Reagovat
smazaný uživatel

Však o tom mluvím. Pod Gattusem na tom nemáme. Ale vem si situaci loni před jeho příchodem. Taky jsme nikoho nepřehrávali. Hráli jsme ještě někde v půlce tabulky a měli skóre něco jako 24:24 a pak přišel Gennaro, dal tomu nový impuls a pak málem prohánel LM ještě. Bohužel ten impuls bylo asi jediné, co tomu dal a víc už nemá co nabídnout dle mě. Teď je ideální čas vyměnit Gattusa a dát novýmu manažerovi šanci třeba něco udělat s přestupy podle svého. V zimě má přijít ten Paqueta, což by měla být velká posila a pak uvidíme, co ještě vymyslí. Conti se vrací. Ten kádr podle mě na 4. místo má. Ještě když už vyfičeli i z EL

Reagovat
GEGE

S tímhle zdecimovaným kádrem by to nedal nikdo...

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí ze základu Caldara, Bonaventura a Biglia. To není zase taková decimace

Reagovat
El-Pistolero-68

Jako by snad Caldara hrál základ.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je furt zraněnej, jinak by asi hrál ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Bye bye, chenaro motùzo. Ty loser.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
formic81

ten pšonek je fakt tak dobrej jo?

Reagovat
Mrvinho

AC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

To že je "Chievo v remízové formě" neomlouvá to, že to dopadne takovým způsobem... hnus, hnus, hnus

Reagovat
smazaný uživatel

no ako by som to. jebnuti dementi sprosti smatlavi co si nezasluzia nic ine ako kopacku do hlavy. opat odporny zapas proti suverenne najhorsiemu timu ligy.

tito kokoti chceli nieco dokazat v lige majstrov? vdaka bohu, ze tottenham ukoncil to trapenie. Ja nechapem ako mozeme mat naskok na 4. tim 5 bodov po tom, co predvadzame posledne dva mesiace. mali by chodit kanalmi. toto je neskutocna hanba, čo sa dnes stalo.

neapol moze kludne nasadit Céčko a túto bandu kryplov rozjebe v suchom tricku.

ano. pisu za mna emocie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Emócie neemocie,ale je to tak.spallettiho nech už kopnú do zadku a nech ide kade ľahšie.neda sa tu jeho hru,taktiku pozerať.stale hrať na jedného útočníka?ci vonku,či doma,či proti poslednému ...sa čudujem icardimu,že ho to tam samého ešte baví behať,hrat.len obranná hra,blbá taktika na náhodu dať gól a potom brániť ešte viac?to čo je za trénera?kde je atraktívny,útočný futbal na ktorý bude radosť pozerať?je to trápenie kazdy zápas.SPALLETTI VOOON!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter hral nekdy atraktivní fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

No ved,aby sme ho už začali konečne hrať keď sme ho ešte nikdy nehrali

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko mas rokov 130?ked si pamätáš celu históriu,každú sezónu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo Inter má 110 rokov od vzniku

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že jste nikdy neprosluli atraktivním fotbalem. Každý tým měl období, kdy ho hrál, ok. Ale Inter si s atraktivním fotbalem nikdo nespojuje.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle nasranej jsem už dlouho nebyl.

Reagovat
Recoba Inter

jdi doprdele zasranej taliane

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzu rict na hru Ronalda ani popel, ale ten uz co letos pozahazoval za sance to sem snad jeste nevidel poslednich nekolik utkani se dostane vzdy zapas tak do tri lozenek a nepromeni nic.Nechapu to, tohle si v LM nemuzeme dovolit.Zatim je v zakonceni horsi jak Cuadrado.

Reagovat
smazaný uživatel

horší jak Juan v zakončení není nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Pust si sestrih poslednich 5 zapasu Juve.Mozna by to bylo v podani Crise na silvestrovske vydani.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle přesně hrál i v Realu. Bohužel pro vás na jeden gól potřebuje 20 střel.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle přesně hrál i v Realu v loni na podzim. Nemel tu blbosti. Kdyby spaloval pořád tolik šancí, tak by nikdy tolik gólů nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

Paj dal gol a na spalene šance se zapomnělo. Nebo chceš říct, že není pravda, že střílel ze vsech i nemožných pozic? Cpe se ke každému primaku a patří mezi nejhorší zahravace. Však uvidí sami.

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi přímáky souhlas ale taky to tak nebylo vždy. Jinak ano není pravda, že by střílel ze všech možných i nemožných pozic. Občas sice vystřelil z těžší pozice ale jinak se prostě do šancí dostával a proměňoval je. S věkem se samozřejmě efektivita snižuje. První období kdy neproměňoval kupu šancí byl loňskej podzim a bohužel letošní také. Ale jedinej kdo uvidí budeš ty až si to na jaře stejně jako vloni vybere zpátky a své hejtry jako vždy setře. Už by jste se tento zákon Ronalda mohli naučit a zbytečně se neztrapňovat.

Reagovat
technecium

Ronaldo je už asi 15 let hráč s nejvyšším počtem střel na zápas. V kvalitním týmu logicky góly prostě přijdou, ale o kvalitě hráče to příliš nevypovídá

Reagovat
smazaný uživatel

O kvalitě hráče vypovídá toto - 438 zápasů, 450 gólů, 131 asistencí.

Reagovat
technecium

35642 střel je taky dobrý zmínit

Reagovat
smazaný uživatel

Ano umění dostat se do šancí je taky skill. A Ronaldo je v tom nejlepší v historii.

Reagovat
technecium

Nechat si šance vytvořit lepšími spuluhraci, v tom je skutečně nejlepší v historii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BaggioRoberto

Saskarna. Padne gol, uzna se, hraje se dal a po zaverecnem hvizdu reknou ze neplatil.

Reagovat
DelPiero137

Dufam ze na jar budeme viac tocit zostavou, unava je na hracoch vidno. Potom sa stiahneme pred vlastnu 16ku a skusame zufale nefungujuce brejky.

Max si opat nasiel svoju 12-13 hracov, zbytok moze cakat na posledne 20minutovky. A to sa este vracia Khedira, ked sa vrati Cuadrado tak budu opat v zaklade. Mozno som narocny ale v lige by som rad videl sirsi kader a lepsiu hru. Na obe mame.

Pjanic je v slabsich zapasoch laxny, ale proti kvalitnym superom jeho prehlad a kontrolu tempa potrebujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Hraci jako Costa,Bernardeschi,Benatia,Rugani,Can nejsou o nich horsi nez ti protezovani hraci ze zakladu.Allegri by mel zacit davat sance i ostatnim, mam takove podezreni ze nema koule na to posadit Ronalda a Mandzukice, vzdy radsi sejme toho nejmladsiho a to Dybalu.Prestava se me to libit.Dybala se taky potrebuje v lize strelecky probudit, proc furt ceka na probuzeni Ronalda..do kelu uz.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mně ta situace v Juve dost připomíná Barcu. Špičkový široký kádr, pragmatický trenér, přehnané lpění na oblíbencích, skoro nemožná šance kohokoliv z lavičky vybojovat si stálý místo v základu, vzhledem k možnostem neatraktivní hra. Tyto týmy jsou na papíře mezi nejužší světovou špičkou, ale zároveň každý vidí, že pokud se do února/března nedají dohromady, může z toho být v Lize mistrů rychlý konec, zvlášť letos, kdy je ta Liga mistrů neuvěřitelně vyrovnaná, rozhodně nejvíc za několik posledních let.

Reagovat
Pinturicchio

A neposaditelný Chorvat jak v Barce, tak v Juve.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Znova sa ukázalo, že prečo sme nepostúpili do osemfinále LM. Predchádzajúci zápas s Udinese to tiež potvrdil (keby hráč Udinese nešťastne nezahral po našom rohovom kope rukou a keby neexistoval VAR, tak by sa penalta nekopala). A to hovoríme o súperoch ako Chievo (najhorší tým v tabuľke) a Udinese (4.najhorší tým), teda jednoznačne o tých ľahších. Ak sa hráči nespamätajú, tak to pôjde jedine dole a môže to znamenať aj odchod našich dvoch najväčších opôr - Škriniara a Icardiho. Toto nie je o šťastí alebo o nejakom nabitom programe (na ktorý by sa Spalletti mohol náhodou vyhovoriť, keby sme hrali cez týždeň EL alebo LM), toto je o chabých výkonoch (vyhorenie s Atalantou 4:1 je toho taktiež jasným dôkazom).

Reagovat
Deki

já z toho 3. místa nemam ani radost, protože jsme tam jen díky ještě větší neschopnosti ostatních. a to bych 3. místo před sezonou asi bral...

Reagovat
juventuska

Neviete preco neplatil gol Costu proti As Roma?diik

Reagovat
Nuno čomes

Spalletti

Reagovat
Recoba Inter

Pellissier je spolu s Ronaldem poslední hrající legenda v Serii A.

Reagovat
Recoba Inter

Ok + DeRossi, Chiellini a Barzagli

Reagovat
Stannis Baratheon

A co Škriniar?

Reagovat
Alberto Aquilani

15:37 Inter suspendoval Nainggolana

Belgický záložník Interu Milán Radja Nainggolan byl vlastním klubem suspendován. Důvodem má být už několikátý pozdní příchod na trénink. Nainggolan kromě toho, že vynechá úterní duel proti Neapoli zaplatí také nemalou finanční pokutu. (bbc.co.uk)

Aspoň v niečom predbehneme Inter v tejto sezóne. Tento trejd sme podľa mňa jasne vyhrali. Och, teda sme ešte ďalej v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Chalani, príjemné prežitie vianočných sviatkov vám prajem, no a do nového roka snáď z futbalového hľadiska toľko, aby sa tá naša milovaná liga opäť postavila na nohy a aby boli talianske kluby v Európe konkurencieschopné. Ideálne to naštartovať víťazstvom Juventusu v LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele