17. kolo
22.12.2018 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus díky Mandžukićovi těsně porazil AS Řím

Juventus Turín sice proti AS Řím zahazoval jednu šanci za druhou, ale přesto slaví těsné vítězství. O jedinou branku utkání se po třiceti minutách hry postaral chorvatský kanonýr Mario Mandžukić.

Juventus Turín na své půdě uvítal soupeře, proti kterému se mu velmi daří. Navzdory každoročním ambicím AS Řím Juventus dál kraluje první italské lize a dnes to hodlal dokázat. V základní sestavě se opět objevil Cristiano Ronaldo, kterého podporovali hráči jako Pjanić, Bentancur, Dybala, Sandro nebo Mandžukić.

Hostující AS se potýká prakticky od počátku sezony s výpadky formy a to nejen u klíčových hráčů, ale prakticky u celého kádru. Trenér Di Francesco každým zápasem bojuje o místo na lavičce a jeho naděje se příliš nelepší. Proti Staré dámě nasadil do útoku Florenziho, Schicka nebo Ündera, zatímco v obraně nastoupili Manolas, Santon nebo Fazio.

Už v osmé minutě mohlo AS prohrávat. Za jeho obranou se totiž zjevil sprintující bek Juventusu Alex Sandro, který se dokonce dostal ke střele. Brankář Robin Olsen ale vytáhl parádní zákrok, kterým uchoval Římany ve hře. Po Cristanteho nahrávce na Patrika Schika se k odraženému míči dostal Cengiz Ünder, jenže do jeho rány vletěl Bentancur.

Na opačné straně pelášil s míčem u nohou Brazilec Alex Sandro, jehož skvělou ránu brankář Olsen se štěstím vyrazil! Proti dalšímu zakončení ikonického Portugalce Cristiana Ronalda v podobě akrobatických nůžek zasahovat nemusel. Do práce ale musel po další Portugalcově ráně, když se někdejší útočník Realu Madrid dostal ve vápně k přešlapovačce a technické ráně.

V tu chvíli sice Olsen ještě vytáhl perfektní zákrok, ale o minutu později už ani švédský brankář Římu nestačil. Obránce De Sciglio dostal míč na pravé křídlo a dokázal přesně odcentrovat. Toho využil chorvatský bomber Mario Mandžukić, který se na zadní tyči pověsil do vzduchu a předskočil obránce Santona. Na jeho přesnou hlavičku brankář Olsen už neměl nárok!

Další branku by Ronaldo moc rád přidal, jenže jeho slalom přes obranu Římanů skončil ranou dost vedle tyče. Do druhé půle už v dresu Vlků naskočil nositel slavného příjmení Justin Kluivert, který vystřídal Alessandra Florenziho. Kvalita Juventusu se ale jasně ukazovala a Římanům se nedařilo dostat soupeře pod tlak.

Navíc přibývalo faulů a například Steven Nzonzi měl jen velké štěstí, že mu sudí neudělil další žlutou kartu. U francouzského záložníka bylo obecně po celou dobu vidět určité pnutí, což se ukazovalo také nefér zákroky na domácí hráče. Potrestat to mohl Cristiano Ronaldo, jenž měl dvě další velké šance. V obou případech se ale vytáhl brankář Robin Olsen!

Švédský gólman držel naděje hostí nad vodou a často na to byl sám. Ofenzivní hvězdy Staré dámy ale často neměly den v zakončení a množství jejich snah končilo mimo tří tyčí. Dvacet minut před koncem sice Bianconeri docílili další branky, jenže ta nemohla ýt pro faul obránce Chielliniho na brankáře Olsena uznána.

V barvách AS Řím se do hry postupně dostali Edin Džeko nebo Diego Perotti, zatímco Juve použilo Cana s Costou. Ke konci zápasu se utkání převážně vinou hostujících faulů kouskovalo. V závěru sice Douglas Costa vstřelil po nahrávce od Cristiana Ronalda další branku, jenže sudí Massa ji následně odvolal! Juventusu to ale příliš vadit nemuselo, protože i přesto dokázal vyhrát.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 2x CR7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele