17. kolo
22.12.2018 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol zvítězila díky Albiolově hlavičce 1:0

Nakonec nejtěsnější vítězství si na své konto připsala Neapol. Parthenopei udolali jedinou brankou stopera Raúla Albiola o záchranu bojující SPAL a pojistili si druhé místo v tabulce. Neapol byla po celý zápas výrazně lepším týmem, avšak svojí převahu vyjádřila pouze jedním gól.

Neapol utkání po celou dobu jeho trvání kontrolovala a klidně mohla zvítězit mnohem vyšším brankovým rozdílem, kdyby byla přesnější a důraznější v koncovce. Trenér Carlo Ancelotti ale nakonec bude spokojen, protože Neapol povinnost splnila a získala tři body.

Šance domácího celku na sebe nenechaly dlouho čekat a už po pár minutách hry vyzkoušel kvality hostujícího brankáře Rog. Ten zakončoval z rohu malého vápna přímo do Gomisovy náruče. Hodně aktivní byl zejména Lorenzo Insigne, který obraně SPALu dělal velké problémy. Po pohledné kombinaci svého týmu vstřelil první gól zápasu, ovšem z branky se radovat kvůli ofsajdovému postavení nemohl.

Neapol udeřila až v nastaveném čase prvního poločasu. Raúl Albiol si po centrovaném balónu seběhl na přední tyč a přesnou hlavičkou nedal Gomisovi šanci. Vedení Parthenopei bylo vzhledem k průběhu naprosto zasloužené.

Ancelottiho svěřenci kontrolovali hru i po změně stran. SPAL si na stadionu San Paolo nevytvořil vůbec nic a spíše se neustále bránil akcím domácích. Z dobré pozice pálil aktivní Insigne jen vedle branky a gólem nekončily ani další příležitosti.

Sedm minut před koncem předvedla Neapol krásnou akci. Insigne si vyměňoval balón s Mertensem až do chvíle, kdy před prvně jmenovaným zívala prázdná branka, avšak Insigne dokázal trefit jen tyčku! SPAL byl sice ve hře o body do poslední minuty, jenže jak už bylo řečeno, směrem dopředu nebyl vůbec nebezpečný. Změnu skóre nakonec nepřineslo ani čtyřminutové nastavení. Neapol tedy udolala SPAL 1:0 a pojistila si druhé místo před Interem Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele