17. kolo
22.12.2018 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Chievo v závěru uhrálo s Interem bod

Inter Milán zklamal a z Verony si veze jen bod! Ačkoli byl prakticky po celý zápas s Chievem lepším týmem a dokonce po brance Perišiće vedl, v nastavení srovnal na konečných 1:1 Pellissier.

Chievo zahájilo svou zoufalou pouť za dalšími body na San Siru. K tomu využilo všechny "staré pušky" v podobě Giaccheriniho, Meggioriniho, Sorrentina, Rossttiniho nebo Pellissiera. V barvách Interu nechyběli na hrací ploše hráči jako Icardi, Mário, Politano, Handanovič, Škriniar nebo Nainggolan.

Od prvních minut Chievo ukazovalo, že se rozhodně nebude bát a naopak chce Interu zasadit nějaké rány hned na úvod. Hrálo jednoduše, účelně a nebezpečně. Na opačné straně se pokoušel prosadit Matteo Politano, jehož pas nakonec Icardiho nenašel. Stejně jako centrovaný míč od Nainggolana, který hledal svého kapitána.

Brozovićův přetažený centr Icardi nezpracoval podle představ a další šanci Periiće zablokoval obránce Bani pozorným zákrokem. Inter si na svou první velkou šanci počkal do 28. minuty. Portugalský záložník João Mário roztáhl hru do volné levé strany a Mauro Icardi po vynikajícím centru vypálil přesně do Sorrentina. Dobíhající Radja Nainggolan mířil svým pokusem nad!

Matteo Politano si s obranou Mussi Volanti v podstatě dělal, co se mu zachtělo. Další jeho rána z osy hřiště mířila těsně nad bránu a jeho další centr Ivan Perišić nevyužil. Zkušený Chorvat přesto vyplnil úlohu kapitána Maura Icardiho, když si naběhl na pas od D‘Ambrosia a poslal ho z místa penalty neomylně do brány!

Ještě do konce první půle pálil Radja Nainggolan těsně vedle a Inter dál dominoval. Nic se na tom nezměnilo ani ve druhé půli. Chievo se sice občas snažilo, ale jeho akce končily buď nepřesností, nebo je pochytali obránci Nerazzurri. Jako například při šanci Sergia Pellissiera, kterého obrana Interu zastavila pomocí ofsajdu.

V 56. minutě se po spolupráci s Perišićem kapitán Icardi zbavil obránce Baniho a dostal se do šance, jenže napálil jen brankáře Sorrentina. Na opačné straně se zčistajasna málem prosadil Emanuele Giaccherini, který Interu rázně připomněl, že Chievo ještě rozhodně neskládá zbraně. Brankář Handanovič musel na jeho spolupráci s Pellissierem reagovat hodně hbitě.

Po hodině hry se do šance dostával střídající Polák Mariusz Stępiński, s jehož zakončením si slovinský brankář Handanovič poradil. Chievo na favorita zápasu nestačilo fyzicky ani takticky. Ani Interu se ale v posledních minutách utkání nedařilo držet míč pod kontrolou.

Dvacet minut před koncem se k míči dral mladý útočník Stępiński, jehož až na kraji vápna zastavil Milan Škriniar. Jenže ani to Interu ke třem bodům nestačilo. V první minutě nastavení totiž Nerazzurri zahráli rohový kop hodně mizerně, z čehož se narodil protiútok Chieva. Mariusz Stępiński hlavou prodloužil vysoký nákop na Sergia Pellissiera, který elegantně přehodil brankáře Handanoviče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele