17. kolo
22.12.2018 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Dva góly Piąteka Janovu na Atalantu stačily

Atalanta trochu překvapivě padla v Janově, když nestačila na domácí CFC. Tomu hodně pomohly dvě branky polského kanonýra Krzysztofa Piąteka a také dvě červené karty pro celek z Bergama, který byl oslaben v závěru utkání.

Tak to bylo další z mnoha atraktivních a dramatických utkání, které diváci měli možnost vidět v rámci 17. kola nejvyšší italské ligy. Byl to především duel dvou velmi solidních útočníků, kteří se nacházejí v excelentní formě. Na jedné straně domácí střelec Piątek, kterého vyzval hostující Duván Zapata.

Hosté měli od začátku menší problémy a trenér Gasperini musel velmi brzy, již v páté minutě, řešit vynucené střídání. Zranil se mu totiž Marten de Roon, jehož musel na trávník nahradit Matteo Pessina. Navíc byli aktivnějším týmem domácí. Především mladý útočník Kouamé, které testoval brankáře Berishu jednou povedenou střelou za druhou.

Po dvaceti minutách se málem dostali do vedení hosté z Bergama. Obránce Tolói nasměroval do šestnáctky prudký přízemní centr, který směrem na bránu tečoval mladík Mancini. Brankář Radu měl s vyražením míče na roh plné ruce práce. Po třiceti minutách se navíc míče rukou dotkl mladý obránce Romero, takže sudí pískal penaltu. K ní se postavil zkušený záložník Josip Iličić, jenže nabídnutou šanci neproměnil a balon poslal na stejnou stranu, kam skákal i brankář Radu!

V nastaveném čase první půle se Atalanta dostala do obrovské šance, kterou ale opět nevyužila. Nejprve útočník Duván Zapata pálil jen do tyče, od níž se balon odrazil k Alejandru Gómezovi. Ten si však vylámal zuby na skvělém brankáři Raduovi! V delším nastavení se ale dočkalo CFC. Na krásný balon od rohového kopu si naskočil polský útočník Krzysztof Piątek, který přesnou hlavičkou nedal Berishovi šanci!

Krátce po změně stran se ale Atalanta dostala do zakončení a po pádu Freulera sudí pískal další penaltu! Obránce Criscita asi bude ještě dlouhou mrzet jeho neopatrný zákrok. Míč si postavil Duván Zapata, který se v posledních zápasech absolutně nemýlí. Nemýlil se ani tentokrát, takže Atalanta srovnala!

Jenže sotva se Atalanta Bergamo začala drát dopředu a dokonce poslala do hry útočníka Rigoniho, Janov udeřil. Srbský záložník Darko Lazović sice míč po centru od obránce Rômula nezpracoval ideálně, ale nikdo z hostí se k němu nepřiblížil. Takže Lazović mohl v klidu poslat míč na zadní tyč!

Utkání si Atalanta v podstatě sama zkomplikovala. Devět minut před koncem zápasu totiž José Luis Palomino dostal druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým. To ale nebylo všechno, protože v 88. minutě Bessa při rychlém kontru Grifů nahrál Piątekovi, který se technickou střelou na zadní tyč snadno prosadil - 3:1 pro aktivnější CFC Janov.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele