17. kolo
22.12.2018 12:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Lazio si jednoduše poradilo s Cagliari

Lazio si bez větších potíží poradilo s Cagliari, které domácímu týmu dokázalo dát jednu branku až v samém závěru. Jinak kralovalo Lazio, jež se do vedení dostalo díky trefám Milinkoviće-Saviće, Acerbiho a také Luliće.

Lazio potřebovalo konečně tři body, aby utišilo kritiku snášející se na trenéra Simoneho Inzaghiho. K tomu mělo sloužit nové rozestavení, do něhož se dostali Correa, Acerbi, Parolo, Alberto, Milinković-Savić nebo Immobile. Hosté odpověděli hráči jako Cragno, Bradarić, Barella, Cerri nebo Padoin s Pedrem.

Už ve 4. minutě Pisacane udělal hrubou chybu, čehož mohl využít napadající Lulić. Jeho dělovka ale prosvištěla mimo tři tyče. Stejně tak skončila akce Luise Alberta, který se hnal do útoku, jenže pálil vedle! Ve 12. minutě se už Lazio dočkalo. Correa se protáhl až do zakončení a mířil dobře. Brankář Alessio Cragno musel zasahovat a vyrazil míč před sebe. Tam si naběhl Sergej Milinković-Savić a pohodlně poslal míč do sítě!

Navýšit mohli Římané své vedení ve 23. minutě. Correa přiťukl Cirovi Immobilemu, jehož pumelenice skončila na břevně! Laziu to ale zase tak moc vadit nemuselo, protože se stejně dostalo do dvoubrankového vedení. Luis Alberto rozehrál rohový kop přesně na hlavu Correy, který ještě nahrál obránci Francescovi Acerbimu. Ten si nadvakrát poradil a míč dostal s trochou štěstí do sítě!

Hodně atraktivních pětadvacet minut ze strany Lazia, zatímco Cagliari své útoky nedokázalo využívat. Padoinova dobrá pobídka nenašla nikoho ve vápně Lazia a Barellova rána taktéž ne.

Cagliari bylo za první půli pod dekou a jeho hru měla oživit střídaní v podobě Fariase s Pajaćem. Laziu hodně prospívala spolupráce mezi Correou a Albertem, což byla pro hosty ze Sardinie hodně nebezpečná dvojka. Po chybě obránce Acerbiho se do zakončení dral Farago, který ale svou šanci nevyužil a napálil v obrovské šanci jen brankáře Thomase Strakoshu!

Marušićova rána zpoza vápna ze strany sice nenadělala brankáři Cragnovi moc starostí, ale v 67. minutě už se Lazio dostalo do dvoubrankového vedení. Ciro Immobile táhl útok po ztrátě míče Cagliari a našel nabíhajícího Senada Luliće. Kapitán Biancocelesti zamířil přesně a do protipohybu brankáře Cragna - 3:0 pro lépe hrající domácí.

Následně se k hlavičkovému pokusu prodral domácí útočník Alberto, který ale hlavičkoval nad branku. Lazio běželo ve čtyřech na jediné dva obránce soupeře a Lulić nahrával na Immobileho, jenže jeho křížná rána mířila mimo!

Pět minut před koncem zase obránce Dessena trefil jen prostředek brány Lazia, kde se pohyboval brankář Strakosha. Cagliari se proto branky dočkalo až v nastavení. Bastosův faul totiž neunikl pozornosti trenéra Manganiella, který pískal penaltu. K ní se postavil Pedro, který suverénně snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele