17. kolo
22.12.2018 15:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Caprari dvěma góly rozhodl o výhře Dorie

Domácí Empoli sice hrálo statečně a duel se Sampdorií Janov byl z jeho pohledu dlouho vyrovnaný, ale střídající Caprari v závěru vstřelil dvě rozhodující branky pro Námořníky.

Empoli se po změně trenéra pokoušelo o vybudování série dobrých výsledků, což mu chtěla zatrhnout hostující Sampdoria Janov. Hosté z přístavního města vletěli na svého soupeře hned od začátku hodně agresivně. Nestárnoucí Fabio Quagliarella docíli branky už po pěti minutách, když poslal hlavou míč do brány, jenže podle názoru sudího se tak stalo v rozporu s pravidlem o ofsajdovém postavení.

V deváté minutě na opačné straně fauloval obránce Nicola Murru svého soka ve vlastním vápně a sudí neměl na vybranou - pískal pokutový kop. K němu se postavil zkušený veterán Manuel Pasqual a zcela jasně a s přehledem proměnil - 1:0 pro domácí Empoli.

Doria sice byla aktivnějším týmem a v mnoha šancích vypadala sebevědomě, ale nedokázala je proměnit. Až pět minut před koncem první půle. Ofenzivní záložník Dorie Gastón Ramírez prošel zcela jednoduše a elegantně až do vápna soupeře. Odtud vypálil a jeho ránu nedokázal brankář Provedel zachytit - 1:1.

Trochu kuriózní 51. minuta nabídla penaltu pro Sampdorii. Sudí ji nejprve uznal, ale po zhlédnutí videa ji zase odvolal! Sampdoria se zlobila, ale vydrželo jí to jen chvíli. V 69. minutě totiž Fabio Quagliarella dostal přihrávku na hlavu a zakončil zcela přesně do protipohybu brankáře Provedela - 2:1.

Byly to pro Dorii ale ještě velké nervy. V 78. minutě totiž bomber Empoli Francesco Caputo vsítil branku po nádherné ráně z bezprostřední blízkosti. Sudí nejprve gól neuznal, ale po přehrání videa mu nezbylo, než souhlasit se záznamem.

Empoli sice srovnalo na 2:2, ale konec utkání to v žádném případě nebyl. V 85. minutě se totiž na hřiště dostal Gianluca Caprari, který čaroval. Jen o tři minuty později totiž po nahrávce od Saponary vstřelil vedoucí branku. A jen o čtyři minuty později se mu povedlo dát další gól, když krásnou ranou do šibenice rozhodl o třech bodech pro Dorii!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele