17. kolo
22.12.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chiesa na San Siru vystřelil Fiorentině tři body

Další hořkou pilulku museli spolknout fanoušci AC Milán. Jejich miláčci totiž po nemasném a neslaném výkonu prohráli s Fiorentinou 0:1 a přenechali čtvrté místo Laziu. Viola toho na tři body nemusela tolik ukázat, rozhodla parádní střela Federica Chiesy čtvrthodinu před koncem, na kterou neměl Donnarumma nárok.

Vedení Milána dalo před zápasem Gennaru Gattusovi ultimátum a jelikož AC opět zklamalo, dost možná to bylo Gattusovo poslední vystoupení na lavičce Rossoneri.

Milánští přitom začali poměrně dobře, ale podobně jako v úterý proti Boloni se trápili střelecky. Již ve třetí minutě se dostal k zajímavému pokusu Calhanoglu a Lafont předvedl první z řady solidních zákroků. Calhanoglu se po čtvrthodině hry dostal ke střele ještě jednou a tentokrát prostor mezi tyčemi netrefil. Ve 31. minutě byl o dost přesnější jeho kolega Riccardo Rodríguez, ale Lafont skokem balón vyrazil na rohový kop. Fiorentina neměla v prvním poločase žádnou větší příležitost a naopak měla štěstí, že těsně před přestávkou neinkasovala z kopačky Calhanoglua, který se ve vápně dostal k balónu, překonal Lafonta, nikoliv však zadáka Milenkoviče, který zasáhl na brankové čáře!

I ve druhém poločase byl o něco aktivnější Milán. Skvělou individuální akcí se prezentoval Suso, který si dvěma zasekávačkami ve stylu "Pojď sem-kam jdeš?" vytvořil prostor ke střele, ale Lafont byl na přední tyči připraven. O chvíli později pak znovu po Susově výtečné práci hlavičkoval Higuaín a i tentokrát musel zasáhnout Lafont.

Fiorentina vystrčila růžky až čtvrthodinu před koncem a Federico Chiesa doslova zmrazil domácí publikum, když se uvolnil přes Calabriu a z velké dálky zamířil parádní ranou přesně k tyči. Donnarumma se mohl natahovat jak chtěl, ale na balón prostě nedosáhl. AC Milán měl ve zbytku zápasu jen jednu zajímavou šanci. Po šajtli Susa hlavičkoval do protipohybu Lafonta obránce Rodríguez, ale opora Fiorentiny předvedla vynikající zákrok a balón vyškrábla na rohový kop. Závěrečné minuty patřily hostům, kteří Milán vůbec do ničeho nepustili a zápas dohráli v pohodě na jeho polovině.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokiaľ AC nevyhrá čo určite nebude jednoduché verím k odvolaniu Gattusa.

Reagovat
smazaný uživatel

Musim bohuzel souhlasit....z 9 zapasu 9 bodu je skutecne malo. Takhle si tu LM nevybojuji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele