Serie A - souhrn 16. kola: Atalanta zvládla divoký zápas v Neapoli

04.12.2021, 16:56, aktualizováno 06.12.2021, 22:38
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)
Fiorentina zahájila nedělní program výhrou na půdě Bologny. Atalanta v pětigólovém thrilleru přetlačila domácí Neapol. AC Milán splnil povinnost a v domácím prostředí porazil poslední Salernitanu. Rossoneri těžili ze skvělého úvodu, odměnou jim je posun do čela tabulky. Šlágr kola vyzněl pro Inter, v hlavním městě dal tři branky za poločas a v klidu si dokráčel pro triumf 3:0...

Cagliari Calcio - Turín FC 1:1

06.12.2021 20:45

Góly: 53. João Pedro - 31. Andrea Carboni (vl.)

Remízou 1:1 skončilo pondělní utkání mezi Cagliari a Turínem. Hosté v Sardegna Aréně vedli, když se po půlhodině hry trefil Antonio Sanabria, ale Sardiňané po přestávce vyrovnali. Parádní nůžky si vystřihl João Pedro. Cagliari zůstává i po šestnácti kolech v sestupovém pásmu.

Šanci od úvodní minuty dostal v základní sestavě i český obránce David Zima a v prvním poločase nemusel řešit závažnější situaci v hostující šestnáctce. Vyrovnaný průběh dějství narušila až Granata prvním gólem. FC Turín se dostal do vedení ve 32. minutě, když Pobegovu dalekonosnou ránu Cragno vyrazil a s rychlou dorážkou přispěchal Antonio Sanabria, míči so sítě nakonec ještě pomohl Carboni. Sardiňané chtěli ještě do poločasu srovnat stav, ale obrana Granaty na čele se Zimou fungovala dobře.

To však platilo jen do přestávky. Po změně stran se nejprve ocitl ve velké šanci hlavičkující João Pedro a brankář Milinković-Savić předvedl vynikající zákrok. Hned vzápětí si ale obrana Turína neporadila s dalším centrem a João Pedro tentokrát famózními nůžkami srovnal na 1:1.

Do konce utkání stále zbývala více než půlhodina a zvítězit mohly oba týmy. Šest minut před koncem neproměnil stoprocentní šanci Praet, když napálil balón jen těsně vedle vzdálenější tyče a Baselli zase chvíli na to přestřelil. Rozhodující branka nepadla ani v průběhu nastaveného času, a tak zápas skončil spravedlivou remízou.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Udinese Calcio 3:1

06.12.2021 18:30

Góly: 49. Petar Stojanovič, 59. Nedim Bajrami, 78. Andrea Pinamonti - 22. Gerard Deulofeu

Azzurri se nadechují k zajímavé formě. V pondělní dohrávce s Udinese sice prohráli první poločas, ale po přestávce se prosadili třikrát a zvítězili. Tři body posunuly Empoli na jedenácté místo tabulky, pouhé čtyři body od pohárového umístění.

Pondělní várku zápasů odstartovali fotbalisté Empoli a Udinese. Utkání nemělo předem jasného favorita a od začátku se hrál na stadionu Carla Castellaniho dobrý fotbal. Už v 5. minutě prověřil nebezpečnou střelou brankáře Silvestriho polský záložník Žurkowski. Opora Zeber ale jeho pokus vytěsnila. O několik minut později si zpracoval dlouhý nákop za obranu Cutrone a poté poslal balón vysoko nad.

Ve 23. minutě zahrozili také hosté a rázem z toho byla vedoucí branka. Pěknou kombinaci předvedli Success s Deulofeuem a druhý jmenovaný parádně zakončil - 1:0 pro Udine. Hosté měli šance i na zvýšení, ale ránu Arslana vyrazil skokem k tyči Vicario a v nastavení nedokázalo Udine využít velkého závaru v domácí šestnáctce.

Udinese mělo utkání skvěle rozehrané, ale výsledek hned z kraje poločasu ztratilo. Nejprve si výborně navedl balón na pravačku Petar Stojanović a srovnal na 1:1. Success sice mohl vrátit vedení Zebrám, ale těsně před brankovou čárou domácí obrana balón odkopla. Byl to důležitý moment, protože po hodině hry dokonal obrat z bezprostřední dorážky Nedim Bajrami.

Empoli výrazně ožilo a chtělo utkání co nejrychleji rozhodnout ve svůj prospěch. Bajramiho v další akci zastavil skvělý zákrok Silvestriho a o chvíli později Nuytinck musel vyhlavičkovávat z brankové čáry. V 75. minutě odmítl vyrovnání Beto, když trestuhodně zahodil šanci z malého vápna. Andrea Pinamonti pak o tři minuty později pečetil výsledek třetí brankou a tento stav se do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Janov CFC 2:0

05.12.2021 20:45

Góly: 9. Juan Cuadrado, 82. Paulo Dybala

Juventus si poradil s hostujícím Janovem a dal mu dvě branky. V první půli se nádherně prosadil Juan Cuadrado a pár minut před koncem pečetil snadné vítězství Staré dámy Dybala.

Juventus potřeboval odpovědět na povedené zápasy svých konkurentů a znovu zabrat, aby se dostal blíž k příčkám Ligy mistrů. A začal proti janovskému CFC velmi dobře. V poměrně atraktivní sestavě, do níž se vešli Dybala, Morata, Kulusevski nebo Bernardeschi, vystartoval na Grify a od deváté minuty vedl.

Neprosadil se ale nikdo z ofenzivních hráčů, nýbrž univerzál a dnešní bek Juan Cuadrado. A byla to skvostná trefa. Cuadrado, který včera asi sledoval šlágr AS Řím s Interem Milán, zahrával rohový kop a troufl si na velkou kulišárnu. Míč totiž zakroutil od rohového praporku přímo do brány!

O pár minut později odmítl navýšit stav utkání jeho ofenzivnější kolega Federico Bernardeschi, který se procpal až do vápna, jenže v něm pálil jen do míst, kam se brankář Sirigu v pohodě natáhl. Potom se obraz hry trochu zklidnil a další šanci si Juventus vytvořil až v 37. minutě. Jenže jak pokus De Ligta, tak dorážku Moraty brankář Sirigu dokázal ustrážit.

První půli završil Juventus krásnou akcí, protože Paulo Dybala ukořistil míč a nádherným pasem poslal míč do vápna. Tam se po něm natáhl Álvaro Morata, který ho sice perfektně trefil, jenže brankář Sirigu si připsal ještě lepší zákrok!

Druhou půli si vzal na triko Paulo Dybala. Jeho první šance z 51. minuty volala po lepším zakončení a druhou tutovku po chybě hostující obrany zcela zazdil, protože v situaci dvou na jednoho pálil jen do Sirigua. Přesto se argentinský útočník přeci jen dočkal. Osm minut před koncem totiž po nahrávce Bernardeschiho dostal míč do vápna a křížnou střelou na zadní tyč upravil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - SS Lazio 1:3

05.12.2021 18:00

Góly: 89. Manolo Gabbiadini - 7. Sergej Milinković-Savić, 17. Ciro Immobile, 37. Ciro Immobile

Fotbalisté Lazia vezou ze stadionu Luigi Ferraris tři body, přestože od 67. minuty dohrávali bez vyloučeného Sergeje Milinkoviće-Saviće. V té době už Biancocelesti vedli o tři góly a jasně kráčeli za vítězstvím. Sampdoria dokázala jen snížit a to minutu před koncem prostřednictvím Manola Gabbiadiniho.

Hlavní hvězdou utkání byl útočník Ciro Immobile. Letos mu začátek sezony nevyšel podle představ, ale teď už zase střílí góly jako na běžícím páse a s celkovými třinácti zásahy vévodí společně s Dušanem Vlahovićem tabulce střelců.

Lazio šlo do vedení už v 7. minutě, kdy se po přihrávce Zaccagniho prosadil v šestnáctce neobsazený Sergej Milinković-Savić. O deset minut později odvedl Zaccagni další skvělou práci, ze které Ciro Immobile vytěžil druhý gól zápasu. Lazio se dvěma góly uklidnilo a výsledek v poklidu kontrolovalo. Po půlhodině hry zlikvidoval Audero nebezpečnou hlavičku Immobileho, ale italský kanonýr se o čtyři minuty později stejně znovu prosadil. Parádně si převzal balón a tvrdou ranou nedal Auderovi žádnou šanci. První poločas byl zcela v režii Biancocelesti, kteří vyslali celkem pět střeleckých pokusů oproti žádnému na domácí straně.

Výkon Sampdorie byl jednoznačně zklamáním a změnit průběh hry měli nově příchozí Caputo, Dragusin a Adrien Silva. Hra se skutečně zlepšila a k vidění byly i brankové příležitosti. Nejprve Thorsbyho vychytal Strakoša a po něm na zadní tyči minul cíl Manolo Gabbiadini.

Lazio mělo nadále větší územní převahu, ale to se mělo změnit. V 67. minutě totiž uviděl hned dvě žluté karty Sergej Milinković-Savić. Nejprve za podražení protihráče a vzápětí za nevybíravé poznámky na adresu sudího. Lazio šlo do oslabení, ale naštěstí pro něho mělo z prvního poločasu nahráno.

Každopádně šance Námořníků na sebe nenechaly dlouho čekat. Osm minut před koncem nebezpečně hlavičkoval obránce Yoshida a v další šanci nedokázal přesně zakončit Thorsby. Sampdorii se alespoň podařilo snížit. V 89. minutě se rychle obtočil s balónem u nohy Manolo Gabbiadini a přízemní střelou překonal Strakošu. Domácím zbývalo už jen málo času, ale i přesto byly k vidění další dvě šance. Ekdalova rána jen tak prosvištěla mimo a s dělovkou Gabbiadiniho měl plné ruce práce Strakoša. Lazio si už vedení pohlídalo a zaslouženě zvítězilo 3:1. Naopak druhou porážku v řadě zaznamenala Sampdoria a v tabulce zůstala na patnáctém místě.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - US Sassuolo 2:2

05.12.2021 15:00

Góly: 35. Rey Manaj, 48. Emmanuel Gyasi - 66. Giacomo Raspadori, 79. Giacomo Raspadori

Zajímavé utkání bylo k vidění také v La Spezii, kam v rámci 16. kola zavítalo Sassuolo. Hosté plnili roli favorita, ale postupně během zápasu prohrávali o dva góly a měli co dělat, aby dotáhli výsledek do remízového konce.

V konečném výsledku je remíza 2:2 ztrátou pro oba týmy. Sassuolo chtělo v La Spezii potvrdit dobrou formu a jednoznačně získat tři body. Spezia zase bojuje o záchranu a i ona potřebovala nutně zvítězit.

Hlavní sudí měli na začátku zápasu plné ruce práce a již ve třetí minutě museli dementovat pokutový kop ve prospěch Sassuola. Také na druhé straně se cítili být poškozeni, když branka Kovalenka ze 17. minuty nebyla uznána. Bezbrankový stav vydržel nakonec něco málo přes půlhodiny. Ve 31. minutě nejprve Scamacca orazítkoval břevno a jen pár minut po něm vstřelil úvodní gól domácí Rey Manaj. Reca mu po sérii chyb v hostující defenzívě nabídl přesný centr a Manajovi stačilo před brankou jen nastavit kopačku.

Spezia vedla 1:0 a na začátku druhého dějství odskočila na dva góly. Nzola se štěstím prošel až k brankové čáře, odkud našel volného Emmanuela Gyasiho a ten neměl problém trefit prázdnou svatyni.

Sassuolo prohrávalo o dva góly a muselo zabrat. V 54. a 56. minutě měl dvě velké šance Raspadori. Nejprve střelou líznul tyč a vzápětí mu nebyla uznána branka. Giacomo Raspadori se dočkal až po hodině hry, kdy sklepnutý balón napálil zblízka do sítě. Neroverdi byli v kontaktu a jedenáct minut před koncem vyrovnali na konečných 2:2. Byl u toho znovu Raspadori, jenž tvrdou přízemní střelou překonal Provedela. Spezia si mohla ještě jednou vzít vedení zpátky, ale proti byl brankář Consigli, který předvedl vynikající zákrok po střele Nzoly. Sudí ještě nastavili pět minut, ale během nich se už nic nestalo.

Více informací k zápasu

Venezia FC - Hellas Verona 3:4

05.12.2021 15:00

Góly: 12. Pietro Ceccaroni, 19. Domen Črnigoj, 28. Thomas Henry - 52. Thomas Henry (vl.), 65. Gianluca Caprari, 67. Giovanni Simeone, 85. Giovanni Simeone

Benátky prožily hrůzostrašně odpoledne, které jen tak nevyženou z hlav. V zápase s Hellasem vedly po prvním poločase už o tři góly, ale ani tom jim na bodový zisk nestačilo. Hellas předvedl neuvěřitelný obrat, podpořený i vyloučením domácího Ceccaroniho.

Takto promrhat zápas se jen tak nevidí, ale pojďme na začátek. Už v 7. minutě musely Benátky poprvé sáhnout ke střídání, když se zranil Okereke a jeho místo zaujal Johnsen. Na hře to nebylo nijak znát a o pět minut později vstřelili domácí první branku. Aramův centr sklepl na střed malého vápna Henry a Pietro Ceccaroni zblízka překonal brankáře Montipá. O dalších sedm minut později pak vlétl do pokutového území Johnsen, přihrávkou doprava našel volného Domena Črnigoje a ten trefil poloprázdnou branku - 2:0.

Takový začátek si Veronští nepředstavovali. A bylo hůře, protože ve 27. minutě se nepohodla hostující defenzíva s Montipem a Thomas Henry vsítil pohodlný třetí gól. Igor Tudor okamžitě zareagoval střídáním a jen nevěřícně kroutil hlavou, co že se to v Benátkách děje. Ještě do konce poločasu byl blízko snížení Miguel Veloso a Sergio Romero vytěsnil jeho střelu nad břevno.

Benátky měly utkání skvěle rozehrané a po poločase vedly o tři góly. Jak se ale nakonec ukázalo, na body to nestačilo. V 52. minutě vstřelil Hellas tolik kýženou první branku. Po rohovém kopu si vstřelil vlastní branku brankář Sergio Romero a když o pár minut později uviděl červenou kartu za hru rukou v pokutovém území Pietro Cacceroni, bylo všechno jinak. Vyloučení s následkem pokutového kopu bylo klíčovým okamžikem celého zápasu. Romero sice vystihl směr, ale střela Gianluky Caprariho byla přesně utažená k tyči.

Hellas už ztrácel jen jeden gól a tohle manko dohnal hned vzápětí. Giovanni Simeone postupoval sám na Romera a chladnokrevně si poradil - 3:3. Náskok Benátek byl fuč a do konce zápasu zbývala ještě spousta času. Oslabení domácí chtěli udržet alespoň bod, ale Hellas si došel pro famózní otočku. V 85. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Giovanni Simeone a nádhernou trefou rozhodl o vítězství Verony 4:3. Italská Serie A viděla jeden z největších obratů a zároveň potvrdila, že už dávno neplatí za ryze defenzivní soutěž.

Více informací k zápasu

Bologna FC - ACF Fiorentina 2:3

05.12.2021 12:30

Góly: 42. Musa Barrow, 83. Aaron Hickey - 33. Youssef Maleh, 52. Cristiano Biraghi, 67. Dušan Vlahović (pen.)

Derby mezi Boloňou a Fiorentinou dopadlo lépe pro hostující tým. Ten si postupně vypracoval náskok, o který už nepřišel. Hlavní hvězdnou byl opět srbský útočník Dušan Vlahović, nyní autor už třinácti ligových branek. Fiorentina se také po výhře 3:2 posunula na páté místo tabulky.

Na stadionu Renato Dall'Ara se potkali staří známí - Boloňa s Fiorentinou. Obě města jsou od sebe vzdálená zhruba 100 kilometrů a odděluje je apeninské pohoří.

Začalo se opatrně a teprve po jedenácti minutách vyslal nebezpečný pokus na branku González, branku však těsně minul. Ani potom nebylo tempo hry kdovíjak závratné, nicméně ve 33. minutě si naskočil na Gonzálezův centr Youssef Maleh a hlavou poslal Fiorentinu do vedení. Boloňa do té doby nic nepředvedla, ale teď musela přidat. Tři minuty před koncem poločasu ukázal cit pro hru Svanberg, který krásně přenesl balón na Musu Barrowa, který rovnou z první překonal brankáře Terracciana.

První poločas skončil remízou a vlastně byl příslibem i zajímavého druhého poločasu. Na jeho začátku zakroutil volný přímý kop nechytatelně k tyči Cristiano Biraghi a Fiorentina v derby opět vedla.

Fiorentina vedla zaslouženě, byla zkrátka lepším týmem a po hodině hry se jí podařilo vedení znásobit. Brankář Skorupski šel až nahoru na vápno, kde fauloval Gonázeleze, takže sudí Irrati odpískal pokutový kop. K němu se postavila největší hvězda Dušan Vlahović a střelou po zemi do opačné strany, než skákal Skorupski zvýšil na 3:1.

Domácí Rossoblu měli ještě zhruba půlhodinu na případné vyrovnání nebo alespoň zdramatizování zápasu. Sedm minut před koncem přenesl Orsolini hru na Aarona Hickeyho, který tečovanou střelou překonal Terracciana a snížil na rozdíl jediného gólu. Na stadionu Renato Dall'Ara bylo zaděláno na drama. Boloňa se ještě snažila o vyrovnání, ale Viola pozorně bránila a v její prospěch hrál i čas, který rychle ubíhal. Fiorentina vyhrála v Boloni 3:2 a Derby dell'Appennino ovládla znovu po roční odmlce.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Atalanta Bergamo 2:3

04.12.2021 20:45

Góly: 40. Piotr Zieliński, 47. Dries Mertens - 7. Ruslan Malinovskyj, 66. Merih Demiral, 71. Remo Freuler

Atalanta dokázala porazit domácí Neapol a pomohla AC Milán k osamostatnění na čele ligového žebříčku. Pod Vesuvem jsme se dočkali mnoha branek a ještě většího množství šancí, viděli jsme hned pět branek!

Jeden ze dvou šlágrů, které si pro příznivce calcia připravil sobotní program 16. kola, se odehrál pod stínem Vesuvu. Na nedávno přejmenovaném stadionu Diega Armanda Maradony se představil jeden z dlouhodobě nejatraktivnějších týmů Itálie, Atalanta. Že to dnes bude taky stát za to, naznačovala především jména v ofenzivě. Mertens, Zieliński, Lozano, Pessina nebo Zapata, to už je solidní lákadlo na gólové hody.

Jen sedm minut stačilo oběma týmům k tomu, aby padl první gól. Šťastnější byli hosté z Bergama. Zapata velmi dobře vybojoval míč a posunul ho na Ruslana Malinovského. Ten ze středu vypálil krásně a brankář Ospina se po jeho přesně umístěné ráně natahoval marně.

Vyrovnat mohli domácí jen o chvíli později, jenže ani Elmas s Mertensem si s brankářem Mussem neporadili. Naopak se málem znovu prosadila Atalanta. Zappacosta nejprve pálil nepřesně, po sedmadvaceti minutách se ale Atalanta ke gólu přiblížila rapidně. Zappacostovu ránu vyrazil Ospina jen do míst, kam si naběhl Zapata, jenže Ospina si poradil i s dorážkou zkušeného bombera Orobici!

Přeci jen se však ještě do konce první půle skóre měnilo. Psala se 40. minuta, když Piotr Zieliński nejprve tvrdou ránu poslal jen do prvního protihráče, ale se štěstím se dostal k dorážce a napodruhé už nezaváhal - 1:1.

Tyhle minuty patřily obecně právě domácím a Neapol to potvrdila po pouhých dvou minutách od začátku druhé půle. Eljif Elmas totiž krásnou nahrávkou oslovil Belgičana Driese Mertense, který si pokryl míč, pronikl do vápna a střelou na zadní tyč poslal Neapol do vedení!

A Neapol byla pořád při chuti. Přesto ji Atalanta nejednou pořádně připomněla, že je tady. Po sedmi minutách od inkasování Duván Zapata tečoval hlavou vysoký míč a pořádně protáhl brankáře Davida Ospinu. Tenhle duel se odehrál do konce utkání ještě několikrát a minimálně po hodině hry byla Atalanta hodně blízko vyrovnání. Jenže Zapatovu hlavičku mířící pod břevno dokázala velezkušený a veleobratný brankář Ospina vyrazit!

Jenže o pouhou minutu později byl i Ospina krátký. Do úniku se totiž po rychlé nahrávce dostal obránce Merih Demiral, který prokázal jednak rychlé nohy a jednak chladnokrevnost pro zakončení - 2:2.

Neapol potřebovala zabrat, jenže místo očekávaného jejího tlaku inkasovala. Po čtyřech minutách totiž Josip Iličić našel skvělou nahrávkou na střed Rema Freulera, který přesnou ranou k tyči nedal brankáři Ospinovi šanci zasáhnout a Neapol vedla! A protože v posledních minutách hry brankář Musso dokázal neutralizovat Ounasovu ránu, slavila Atalanta tři body!

Více informací k zápasu

AS Řím - Inter Milán 0:3

04.12.2021 18:00

Góly: 15. Hakan Çalhanoğlu, 24. Edin Džeko, 39. Denzel Dumfries

Mourinho prožil další smutný večer, protože jeho AS doma absolutně nestíhalo tempo Interu. Návštěva z Milána v tréninkovém tempu nadělila domácím Vlkům tři branky a odváží si z Věčného města snadnou výhru.

Trenér Mourinho znovu prožíval nostalgický amarcord, protože se znovu postavil proti týmu, s nímž zažil obrovské úspěchy. A dnes mu čelil jako trenér, který měl dokázat, že ještě překypuje motivací a dokáže pozvednout tým jako AS Řím. Měl ale hodně složitou práci, protože mu ze hry vypadlo několik es. A na hře jeho týmu to bylo hodně znát.

Na stadion Olimpico se vracel Edin Džeko, který odtud neodcházel zrovna v nejlepším. Ale přesto si pískot domácích fandů při čtení svého jména nezasloužil. Utkání si nenechal ujít ani Francesco Totti, který se vrátil do sedadel ve VIP lóži poprvé od svého konce coby činovníka AS. A nebyl to pro něj hezký pohled.

Kromě prvních pár minut, kdy se AS jakž takž snažilo budit zdání aktivity a jakéhosi nebezpečí, hrál prim Inter. Zatímco z pohledu domácích vypadala ofenzivní aktivita jako čistá náhoda bez ladu a skladu, hosté přesně věděli, co a jak mají hrát. Po patnácti minutách zahrával Inter rohový kop a dokonale skloubil genialitu s fatální chybou. Hakan Çalhanoğlu zahrál ostrý míč přímo na přední tyč, brankář Rui Patrício jeho úmysly včas nepochopil a turecký záložník se trefil přímo z rohu!

Stejný hráč si o pár minut později narazil u vápna AS míč s Bastonim a krásnou nahrávkou pod sebe oslovil bosenského kanonýra Edina Džeka. Ten vtělil do jediného pohybu veškeré zklamání a veškerý vztek, který k soupeři asi cítil, takže přesnou ranou navýšil na 2:0 pro svůj nový tým.

O chvíli později se zkušený kanonýr prosadil málem podruhé, jenže tentokrát se portugalský brankář nenechal překvapit a jeho pokus vyrazil. I jeho další rána po chybě obránce Ibañeze mířila mimo.

Deset minut před koncem poločasu pronikl Zaniolo, na němž snad jako jediném domácí hráči byla vidět snaha něco dělat, do vápna a nahrál Viñovi. Jeho ránu ale na poslední chvíli odrazil Denzel Dumfries! Ten se stal vzápětí hrdinou ještě jednou, protože si o dvě minuty později naběhl do vápna na parádní centr Bastoniho a krásnou hlavičkou navýšil skóre na 3:0 pro Inter.

Skóre, které vydrželo až do konce utkání. Římané totiž absolutně nevěděli, co a jak hrát, aby svému soupeři připravili nepříjemný druhý poločas. Hosté si mohli dovolit nasadit i hráče, kteří se běžně do zápasu nedostávají. Jedinou zmínku si zaslouží jen pokus Zaniola, který ale nakonec zamířil jen do boční sítě!

Více informací k zápasu

AC Milán - Salernitana Calcio 2:0

04.12.2021 15:00

Góly: 5. Franck Kessié, 18. Alexis Saelemaekers

Italská nejvyšší soutěž má minimálně do večera nového lídra! AC Milán porazil díky gólům Kessiého a Saelemaekerse Salernitanu 2:0 a v tabulce vystřídal na prvním místě Neapol. Oba góly Rossoneri padly už v prvním poločase, během úvodních dvaceti minut.

Domácí trenér Stefano Pioli se rozhodl šetřit Zlatana Ibrahimoviće na utkání s Liverpoolem, a tak od úvodní minuty dostal prostor Pietro Pellegri. Vidět ale příliš nebyl, přestože AC si rychle zajistilo dvoubrankový náskok. První branka padla po pěti minutách, kdy se rozeběhl s balónem u nohy Leão a zpětnou přihrávkou našel na malém vápně zakončujícího Franka Kessiého.

I nadále bylo častěji u balónu AC a svojí aktivitu zanedlouho proměnilo ve druhý gól. Saelemaekers nejprve nepřesně zakončil pravačkou, ale v 18. minutě si všechno vynahradil a křižnou střelou na vzdálenější tyč zvýšil na 2:0.

Milán i za dvoubrankového náskoku stále hrozil, často byl u balónu Theo Hernández, který se v jednu chvíli objevil i na pozici pravého útočníka. Brankář Belec musel zasahovat až před koncem poločasu po ráně Romagnoliho a za další tři minuty minul zařízení Kessié. AC Milán vedl po prvním poločase 2:0 a držel otěže utkání pevně ve svých rukou.

Salernitana udělala o přestávce jednu změnu a Di Tacchia nahradil Kastanos. Ke stejnému činu se odhodlal i Pioli a Leãa z důvodu šetření na Liverpool nahradil Messiasem. Druhý poločas byl zcela v režii domácích Rossoneri, kteří pálili další a další šance.

Krunićův střílený centr nezasáhl Díaz a v 70. minutě se dostal do zakončení také Junior Messias, ale jeho střelu vyrazil Belec. Hned vzápětí zase vysunul Díaze záložník Bennacer a i tady byl včas Belec. Deset minut před koncem Salernitana špatně rozehrála, Saelemaekers okamžitě přihrál Díazovi a ten v další ložence trestuhodně minul branku.

Gólem neskončila ani dalekonosná střela střídajícího Tonaliho, takže stav zůstával i nadále stejný. Salernitaně se nepodařilo zápas zdramatizovat a ze San Sira odjíždí bez bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AC Milán16122235:1838
2.Inter Milán16114139:1537
3.SSC Neapol16113234:1236
4.Atalanta Bergamo16104235:1934
5.Juventus FC1683522:1627
6.ACF Fiorentina1690727:2227
7.AS Řím1681724:1925
8.SS Lazio1674532:3025
9.Bologna FC1673623:2724
10.Hellas Verona1665532:2823
11.Empoli FC1672726:2923
12.US Sassuolo1655626:2520
13.Turín FC1654720:1719
14.Udinese Calcio1637621:2716
15.UC Sampdoria1643922:3215
16.Venezia FC1643915:2915
17.Spezia Calcio16331017:3612
18.Cagliari Calcio1617817:3010
19.Janov CFC1617817:3110
20.Salernitana Calcio16221211:338

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
adalbertus

ban

Reagovat
hilarious

ta lidská záliba v násilí je zajímavá

Reagovat
Milan.B

Forza Milan

Reagovat
Tomanatura

Inter je momentalne uzasny, Inzaghi jeste vybrousil tu Contem sehranou partu a fakt se na to dobre diva. Snad daji v tydnu Real a oujdou z prvniho mista.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Keď nerátam zápas s Neapolom tak to boli odovzdaní resp. slabí súperi pri tých výhrach.

Reagovat
snuff24

Proč to znevažuješ?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Nič neznevažujem, len píšem fakty. Zo silných súperov sme porazili iba Neapol. Stále má, čo Inter zlepšovať. Hra vyzerá pekne, ale bodov sme mohli nazbierať viac. Snáď teda táto fazóna vydrží a budeme strácať, čo najmenej. Oproti Conteho futbalu je to určite zaujímavejšie na pohľad.

Reagovat
snuff24

No jako souhlas ale spíš na to koukám tak, že nás porazilo jen Lazio a ve všech těch zápasech co jsme ztratili a remizovali jsme byli lepším týmem.To je taky změna oproti Contemu.Máme i po odchodu Lukaka nejlepší útok v lize a nejsme závislí na jednom fotbalistovi.Neříkam, že vyhrajeme titul ale kdybych si měl vsadit tak bych na to vsadil víc než loni.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Už by som veľmi rád videl aby sa tá liga zúžila miniálne o 2 teamy na 18. Lebo fakt tie zápasy so slabučkými súpermi sú k ničomu v podstate.

Reagovat
snuff24

zase bych tak to AS neodepisoval

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Lubinterista

Sice prohra, ale i Real jsme měli jednoznacne zdrtit, s AC taky

Reagovat
Inter Eterno Amore

a Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dejwa

musíme být maximálně vděční Contemu, když si vzpomenu na dobu před ním, brrr.. neskutečný na jakou dostal hráče úroveň, jak fotbalově, tak psychicky.. teď to jen sklízíme a Inzaghi byl skvělá volba na pokračování, Real by to chtělo porazit, ať si hráči věří na ty nejlepší před play-off, cítím úspěch a je to teď fakt radost

Reagovat
Inter Eterno Amore

Začal to už Spalletti. Ale jasné, že Conte im dodal tú víťaznú mentalitu.

Reagovat
Tomanatura

No zacal… Ten system tomu dal Conte, ktery hlavne vyhazel to toxicke jadro (cti Icardi a Radja) a spojil hrace dohromady. Je parada divat se, v jake je ten tym harmonii. Spaletti k tomu podporu ani silu nemel.

Reagovat
10

Conte je rozjížděč, on ani neví, jakou službu těm týmům vždycky dělá, když se v létě najednou sbalí a skončí

Reagovat
FuckT

Ja si tu pamatam ked tu vsetci picovali, ze aky je Skriniar priemerak. Je krasne vidiet, ze komentare na internete su este menej dolezite ako vyjadrenia trenerov po zapasoch, a to uz je co povedat.

Reagovat
cresposuper

Skriniar je podla mna tak cca posledny rok suverenne najlepsi obranca ligy, ten sa neskutocne rozohral.

Reagovat
Deki

Tohle si ovšem nechám líbit Že dáme po Spezii i s AS druhou půli v tréninkovém tempu a bude nám stačit kontrolovat výsledek, jsem fakt nečekal. Hrajeme pěkně, když jeden hráč vypadne, druhý ho v pohodě nahradí. Výborná práce Inzaghiho zatím. Snad to takhle vydrží co nejdýl. Jdu si dát vítěznou tulamorku s colou.

FORZA INTER!

Reagovat
Pipo123

Myslíte že Inzaghi už dozrel takticky, docela sa o ňom pochybovalo, no Inter hraje určite krajší futbal než pod Contem, síce je to rozostavenie rovnaké, ale kvalita futbalu je ďaleko lepšia

Reagovat
GEGE

Jen pokračuje v tom co mu fungovalo v Laziu s rozdílem, že do toho jeho systému má o lvl lepší hráče...

Reagovat
Maritazzi

V tomhle klubu jde do prdele všechno do konce Spala a Franceho. Ok, pak jsme dali ještě jednou semifinále LM, ale to byla spíš dojezdovka, než Monchi započal famózní rozklad, kterej pokračuje do dneška. Je naprosto neskutečný, že jsme před několika rokama měli takovou sestavu, kasírovali jsme prodeje nejlepších hráčů a teď nám zůstal tým naprostých žebráků.

Roma (4-2-3-1): Szczesny, Rudiger, Manolas, Fazio, Emerson (35′ st Juan Jesus), Strootman, Paredes (37′ st Perotti), El Shaarawy, Nainggolan, Salah; Dzeko (26′ st Grenier) (18 Lobont, 19 Alisson, 13 Bruno Peres, 15 Vermaelen, 16 De Rossi, 21 Mario Rui, 30 Gerson).

Fakt je mi z toho až smutno, angažmá Mourinha je za mě další do řady failů od stadion po skoro každej přestup, kterej se u nás uděje. Friedkini to koupili ve zbědovanym stavu, ale zatím mě taky úplně nadějí nenaplňují. Absolutně nevím, co by se muselo stát, abychom hráli nějakou důstojnou roli.

Reagovat
Hlahart

Mně teda ta dnešní sestava přijde úplně hrůzostrašná. S tou by zázrak neudělal asi nikdo. Chápu, že tam jsou zranění a karty, ale tohle by snad muselo v PL hrát o udržení a dlouhodobě by to tak bylo snad i v SA.

Reagovat
AngryPrd

Preco AC nekupilo Schicka? Krasne mu to slape teraz.

Reagovat
danko10

Dnes to malo rychly spad.

- V zostave su styria stoperi. Naskakuje mi husacina.

- Ibanez ide hodit aut. Rozhodca mu ukazuje, nech sa posunie o 10 metrov dozadu. Chlap kyvne na suhlas a posuva sa o dalsich 10 metrov dopredu. Je mi nevolno.

- Majster Europy a clovek, ktory v Anglicku musel pochytat milion centrov, si nestavia pri rohu chlapa na prednu nic. Spusta sa mi krv z nosa.

- Bastoni klusa 70 metrov s umyslom rozohrat, az mu nezostava nic ine, nez tam placnut centrik cez styroch precizne zosikovanych obrancov az na zadnu tyc. Upadam do komy.

- Preberam sa a hovorim si, ze to bol ale debilny sen.

Reagovat
BaggioRoberto

AS Roma za rok a půl vyhrála jeden zápasvs kluby top 6. Derby proti Laziu.

Reagovat
REPLIKATOR

Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Myslite, ze Mourek vydrzi do 20 kola? Ak ano tak po 21 tam uz podla mna nebude

Reagovat
Largo

Ten ma imho ve smlouve takovej zlatej padak, ze ho nepropusti…A navic mi v rozehrany sestave nejak schazej kvalitni alternativy.

Reagovat
pastal

Jestli ho chce Everton tak bych ho v zimě pustil, protože je otázkou času kdy ho vyhodí sami

Reagovat
snuff24

když koukám na tabulku konečně se mi plní můj deset let starý sen kdy jsem si přál Inter a AC opět na čele a Juventus topící se v krizi

Reagovat
AngryPrd

Nerad to priznavam ale Inter hraje momentalne krajsi futbal.

Reagovat
snuff24

ale i u vás je to velký progres akorát by to chtělo vyměnit lékařský personál , fyzioterapeuty apod. .. to už není náhoda aby top tým v lize měl neustále takovou marodku.

Reagovat
AngryPrd

To mas pravdu. Ja by som aj par hracov zbalil a poslal prec.

Reagovat
Morgue

No nevím. Hrajeme LM a defacto vsechny zapasy ve vysokem tempu. Protoze tam kde nemuzeme behat, tam se prohraje. Rekl bych, ze se snazi jet na maximalni obratky a pak to tak dopada.

Reagovat
Beči

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Radin

Inter a Atalanta

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Arnar Resmusonn

Atalanta je prostě super! Gaaperini je vážně trenérský borec, žádný prachama napěchovaný tým a hraje špici tabulky, v Evropě se neztratí . Hlavně taktický mají zvládnuté ty zápasy, i včera, přesto že Neapol otočila na 2:1 se vůbec nesesypali a hráli to svoje . Paráda! Během dvou dní třetí šlágr ( lisabonské derby, Klassiker) a všechny zápasy povedené

Reagovat
Nuno čomes

Atalanta chytla koncem podzimu formičku.

Reagovat
Largo

Ona to tak mivala poslednich par let casto, ze ten uvod uplne nechytila a postupne se dostala do formy.

Reagovat
10

Neapol se zkušeně vyřadí z aspiranta na titul už v prosinci, aby se pak nemohlo mluvit o tom, jak to ve finále zase posrala

Reagovat
DelPiero137

A ktomu nepostupi ani z EL

Reagovat
Zark

Maleh a Hickey budou jednou v topu

Reagovat
10

Reagovat
Zark

Jen škoda, že ne v Juve.. My místo včasného odchytu dravého mládí z ligy raději vysolíme ranec za nějaké chuje je to marné, je to marné

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dobré zprávy, velšský zmrd už si prý balí kufry.

Reagovat
Hyrax

zmrd?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne asi, uplakanej.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Wow

Reagovat
10

ten Hickey by se přímo nabízel...ale toho vezme nějakej Watford za hubičku a pak za 70m Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

Ročník 2002

Reagovat
10

strašný, 4 roky po Naganu, 4 roky před Azzurri...oboje si pamatuju jako kdyby to bylo včera

Reagovat
Zark

mě zaujal už minulou sezonu, takový mladý ucho, ještě z ostrovů a technicky si to celkem dával tvle když to srovnám proti těm kopytům, co tam brousilo levou stranu(krejčí, dijks)

Reagovat
10

je skvělej, hlavně naprosto komplexní hráč, technicky i fyzicky...v 19 hraje jak mazák

Reagovat
Largo

Reagovat
LesyJePan

Verona

Som chcel cez polcas pisat ci sa Simeone nejako zasekol

Reagovat
Pipo123

Ok, Doria slabučká, ale aspoň sa ukázal Strakosha, mal tam dobré zákroky, Hysaj na pravej strane ďaleko lepší než na ľavej.

Zaccagni konečne vyzeral ako futbalista

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Tomanatura

Janov bez pokusu o strelu, kez by jim to letos spolu s Cagliari vyslo.

Reagovat
smazaný uživatel

V Římě daleko jednodušší zápas, než se čekalo, domácí nám výrazně pomohli.

V Janově to vypadá, že Sheva byl slepá ulička.

Reagovat
Yanek

Sheva má za sebou dva zápasy, proti AC a Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Je hezké, že si ho jako legendu ACM idealizuješ, já bych to nejspíš u legendy Interu udělal podobně, ale ve skutečnosti vedl Janov ve 4 zápasech.

Proti AS předvedl jeho tým trapný výkon, domácí prohra 0:2, střely 1:19. V Udinese uhrál zatím jediný bod za remízu 0:0. Následují tebou zmiňované zápasy - 0:3 doma s AC a snad nejslabší výkon klubu v Serii A za posledních 10 let, prohra (sice jenom) 2:0 na Juventusu, nicméně poměr střel 27:0 se v top ligách jen tak nevidí, navíc když hrál Janov celý zápas v plném počtu.

Suma sumárum - bilance 0-1-3, skóre 0:7, souhrnný poměr střel 19:81. Start neměl nejlehčí, ale takovou slabotu jsem teda nečekal. Snad se zvednou, já Shevovi věřil, jeho Ukrajina se mi líbila. Teď mají derby, hůř už hrát nemohou, třeba konečně vyhrají a odrazí se. Uvidíme.

Reagovat
Largo

Shevu bych soudil tak po dvou trech mesicich prace, ne po takhle tezkech dvou (!) zapasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nezačínal zrovna proti vám, tak neřeknu ...

Každopádně platí co jsem psal výš

Reagovat
Largo

Reagovat
10

Sheva dostal šílenej kádr a ještě k tomu má zraněný všechny hráče, který za něco stojí

Reagovat
maras93

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Lehké to nemá, to netvrdím. Ale i tak jsem čekal, že předvede víc než to, co zatím Janov ukázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se toho dožiju,že Atalanta vyhraje ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele