16. kolo
05.12.2021 12:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Vlahović opět hvězdou, rozhodl Derby dell'Appennino

Derby mezi Boloňou a Fiorentinou dopadlo lépe pro hostující tým. Ten si postupně vypracoval náskok, o který už nepřišel. Hlavní hvězdnou byl opět srbský útočník Dušan Vlahović, nyní autor už třinácti ligových branek. Fiorentina se také po výhře 3:2 posunula na páté místo tabulky.

Na stadionu Renato Dall'Ara se potkali staří známí - Boloňa s Fiorentinou. Obě města jsou od sebe vzdálená zhruba 100 kilometrů a odděluje je apeninské pohoří.

Začalo se opatrně a teprve po jedenácti minutách vyslal nebezpečný pokus na branku González, branku však těsně minul. Ani potom nebylo tempo hry kdovíjak závratné, nicméně ve 33. minutě si naskočil na Gonzálezův centr Youssef Maleh a hlavou poslal Fiorentinu do vedení. Boloňa do té doby nic nepředvedla, ale teď musela přidat. Tři minuty před koncem poločasu ukázal cit pro hru Svanberg, který krásně přenesl balón na Musu Barrowa, který rovnou z první překonal brankáře Terracciana.

První poločas skončil remízou a vlastně byl příslibem i zajímavého druhého poločasu. Na jeho začátku zakroutil volný přímý kop nechytatelně k tyči Cristiano Biraghi a Fiorentina v derby opět vedla.

Fiorentina vedla zaslouženě, byla zkrátka lepším týmem a po hodině hry se jí podařilo vedení znásobit. Brankář Skorupski šel až nahoru na vápno, kde fauloval Gonázeleze, takže sudí Irrati odpískal pokutový kop. K němu se postavila největší hvězda Dušan Vlahović a střelou po zemi do opačné strany, než skákal Skorupski zvýšil na 3:1.

Domácí Rossoblu měli ještě zhruba půlhodinu na případné vyrovnání nebo alespoň zdramatizování zápasu. Sedm minut před koncem přenesl Orsolini hru na Aarona Hickeyho, který tečovanou střelou překonal Terracciana a snížil na rozdíl jediného gólu. Na stadionu Renato Dall'Ara bylo zaděláno na drama. Boloňa se ještě snažila o vyrovnání, ale Viola pozorně bránila a v její prospěch hrál i čas, který rychle ubíhal. Fiorentina vyhrála v Boloni 3:2 a Derby dell'Appennino ovládla znovu po roční odmlce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele