16. kolo
05.12.2021 18:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Ciro Immobile řídil výhru Lazia na půdě Sampdorie

Fotbalisté Lazia vezou ze stadionu Luigi Ferraris tři body, přestože od 67. minuty dohrávali bez vyloučeného Sergeje Milinkoviće-Saviće. V té době už Biancocelesti vedli o tři góly a jasně kráčeli za vítězstvím. Sampdoria dokázala jen snížit a to minutu před koncem prostřednictvím Manola Gabbiadiniho.

Hlavní hvězdou utkání byl útočník Ciro Immobile. Letos mu začátek sezony nevyšel podle představ, ale teď už zase střílí góly jako na běžícím páse a s celkovými třinácti zásahy vévodí společně s Dušanem Vlahovićem tabulce střelců.

Lazio šlo do vedení už v 7. minutě, kdy se po přihrávce Zaccagniho prosadil v šestnáctce neobsazený Sergej Milinković-Savić. O deset minut později odvedl Zaccagni další skvělou práci, ze které Ciro Immobile vytěžil druhý gól zápasu. Lazio se dvěma góly uklidnilo a výsledek v poklidu kontrolovalo. Po půlhodině hry zlikvidoval Audero nebezpečnou hlavičku Immobileho, ale italský kanonýr se o čtyři minuty později stejně znovu prosadil. Parádně si převzal balón a tvrdou ranou nedal Auderovi žádnou šanci. První poločas byl zcela v režii Biancocelesti, kteří vyslali celkem pět střeleckých pokusů oproti žádnému na domácí straně.

Výkon Sampdorie byl jednoznačně zklamáním a změnit průběh hry měli nově příchozí Caputo, Dragusin a Adrien Silva. Hra se skutečně zlepšila a k vidění byly i brankové příležitosti. Nejprve Thorsbyho vychytal Strakoša a po něm na zadní tyči minul cíl Manolo Gabbiadini.

Lazio mělo nadále větší územní převahu, ale to se mělo změnit. V 67. minutě totiž uviděl hned dvě žluté karty Sergej Milinković-Savić. Nejprve za podražení protihráče a vzápětí za nevybíravé poznámky na adresu sudího. Lazio šlo do oslabení, ale naštěstí pro něho mělo z prvního poločasu nahráno.

Každopádně šance Námořníků na sebe nenechaly dlouho čekat. Osm minut před koncem nebezpečně hlavičkoval obránce Yoshida a v další šanci nedokázal přesně zakončit Thorsby. Sampdorii se alespoň podařilo snížit. V 89. minutě se rychle obtočil s balónem u nohy Manolo Gabbiadini a přízemní střelou překonal Strakošu. Domácím zbývalo už jen málo času, ale i přesto byly k vidění další dvě šance. Ekdalova rána jen tak prosvištěla mimo a s dělovkou Gabbiadiniho měl plné ruce práce Strakoša. Lazio si už vedení pohlídalo a zaslouženě zvítězilo 3:1. Naopak druhou porážku v řadě zaznamenala Sampdoria a v tabulce zůstala na patnáctém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele