16. kolo
05.12.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juan Cuadrado (© AFP)

Juventus opět zvítězil, Janov prohlubuje svou mizérii

Juventus si poradil s hostujícím Janovem a dal mu dvě branky. V první půli se nádherně prosadil Juan Cuadrado a pár minut před koncem pečetil snadné vítězství Staré dámy Dybala.

Juventus potřeboval odpovědět na povedené zápasy svých konkurentů a znovu zabrat, aby se dostal blíž k příčkám Ligy mistrů. A začal proti janovskému CFC velmi dobře. V poměrně atraktivní sestavě, do níž se vešli Dybala, Morata, Kulusevski nebo Bernardeschi, vystartoval na Grify a od deváté minuty vedl.

Neprosadil se ale nikdo z ofenzivních hráčů, nýbrž univerzál a dnešní bek Juan Cuadrado. A byla to skvostná trefa. Cuadrado, který včera asi sledoval šlágr AS Řím s Interem Milán, zahrával rohový kop a troufl si na velkou kulišárnu. Míč totiž zakroutil od rohového praporku přímo do brány!

O pár minut později odmítl navýšit stav utkání jeho ofenzivnější kolega Federico Bernardeschi, který se procpal až do vápna, jenže v něm pálil jen do míst, kam se brankář Sirigu v pohodě natáhl. Potom se obraz hry trochu zklidnil a další šanci si Juventus vytvořil až v 37. minutě. Jenže jak pokus De Ligta, tak dorážku Moraty brankář Sirigu dokázal ustrážit.

První půli završil Juventus krásnou akcí, protože Paulo Dybala ukořistil míč a nádherným pasem poslal míč do vápna. Tam se po něm natáhl Álvaro Morata, který ho sice perfektně trefil, jenže brankář Sirigu si připsal ještě lepší zákrok!

Druhou půli si vzal na triko Paulo Dybala. Jeho první šance z 51. minuty volala po lepším zakončení a druhou tutovku po chybě hostující obrany zcela zazdil, protože v situaci dvou na jednoho pálil jen do Sirigua. Přesto se argentinský útočník přeci jen dočkal. Osm minut před koncem totiž po nahrávce Bernardeschiho dostal míč do vápna a křížnou střelou na zadní tyč upravil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

3x0

Reagovat
Fikus19

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele