16. kolo
04.12.2021 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Neapol doma padla, nestačila na Atalantu

Atalanta dokázala porazit domácí Neapol a pomohla AC Milán k osamostatnění na čele ligového žebříčku. Pod Vesuvem jsme se dočkali mnoha branek a ještě většího množství šancí, viděli jsme hned pět branek!

Jeden ze dvou šlágrů, které si pro příznivce calcia připravil sobotní program 16. kola, se odehrál pod stínem Vesuvu. Na nedávno přejmenovaném stadionu Diega Armanda Maradony se představil jeden z dlouhodobě nejatraktivnějších týmů Itálie, Atalanta. Že to dnes bude taky stát za to, naznačovala především jména v ofenzivě. Mertens, Zieliński, Lozano, Pessina nebo Zapata, to už je solidní lákadlo na gólové hody.

Jen sedm minut stačilo oběma týmům k tomu, aby padl první gól. Šťastnější byli hosté z Bergama. Zapata velmi dobře vybojoval míč a posunul ho na Ruslana Malinovského. Ten ze středu vypálil krásně a brankář Ospina se po jeho přesně umístěné ráně natahoval marně.

Vyrovnat mohli domácí jen o chvíli později, jenže ani Elmas s Mertensem si s brankářem Mussem neporadili. Naopak se málem znovu prosadila Atalanta. Zappacosta nejprve pálil nepřesně, po sedmadvaceti minutách se ale Atalanta ke gólu přiblížila rapidně. Zappacostovu ránu vyrazil Ospina jen do míst, kam si naběhl Zapata, jenže Ospina si poradil i s dorážkou zkušeného bombera Orobici!

Přeci jen se však ještě do konce první půle skóre měnilo. Psala se 40. minuta, když Piotr Zieliński nejprve tvrdou ránu poslal jen do prvního protihráče, ale se štěstím se dostal k dorážce a napodruhé už nezaváhal - 1:1.

Tyhle minuty patřily obecně právě domácím a Neapol to potvrdila po pouhých dvou minutách od začátku druhé půle. Eljif Elmas totiž krásnou nahrávkou oslovil Belgičana Driese Mertense, který si pokryl míč, pronikl do vápna a střelou na zadní tyč poslal Neapol do vedení!

A Neapol byla pořád při chuti. Přesto ji Atalanta nejednou pořádně připomněla, že je tady. Po sedmi minutách od inkasování Duván Zapata tečoval hlavou vysoký míč a pořádně protáhl brankáře Davida Ospinu. Tenhle duel se odehrál do konce utkání ještě několikrát a minimálně po hodině hry byla Atalanta hodně blízko vyrovnání. Jenže Zapatovu hlavičku mířící pod břevno dokázala velezkušený a veleobratný brankář Ospina vyrazit!

Jenže o pouhou minutu později byl i Ospina krátký. Do úniku se totiž po rychlé nahrávce dostal obránce Merih Demiral, který prokázal jednak rychlé nohy a jednak chladnokrevnost pro zakončení - 2:2.

Neapol potřebovala zabrat, jenže místo očekávaného jejího tlaku inkasovala. Po čtyřech minutách totiž Josip Iličić našel skvělou nahrávkou na střed Rema Freulera, který přesnou ranou k tyči nedal brankáři Ospinovi šanci zasáhnout a Neapol vedla! A protože v posledních minutách hry brankář Musso dokázal neutralizovat Ounasovu ránu, slavila Atalanta tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele