16. kolo
04.12.2021 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Alexis Saelemaekers (© AFP)

AC Milán porazil Salernitanu a minimálně do večera se posunul do čela Serie A

Italská nejvyšší soutěž má minimálně do večera nového lídra! AC Milán porazil díky gólům Kessiého a Saelemaekerse Salernitanu 2:0 a v tabulce vystřídal na prvním místě Neapol. Oba góly Rossoneri padly už v prvním poločase, během úvodních dvaceti minut.

Domácí trenér Stefano Pioli se rozhodl šetřit Zlatana Ibrahimoviće na utkání s Liverpoolem, a tak od úvodní minuty dostal prostor Pietro Pellegri. Vidět ale příliš nebyl, přestože AC si rychle zajistilo dvoubrankový náskok. První branka padla po pěti minutách, kdy se rozeběhl s balónem u nohy Leão a zpětnou přihrávkou našel na malém vápně zakončujícího Franka Kessiého.

I nadále bylo častěji u balónu AC a svojí aktivitu zanedlouho proměnilo ve druhý gól. Saelemaekers nejprve nepřesně zakončil pravačkou, ale v 18. minutě si všechno vynahradil a křižnou střelou na vzdálenější tyč zvýšil na 2:0.

Milán i za dvoubrankového náskoku stále hrozil, často byl u balónu Theo Hernández, který se v jednu chvíli objevil i na pozici pravého útočníka. Brankář Belec musel zasahovat až před koncem poločasu po ráně Romagnoliho a za další tři minuty minul zařízení Kessié. AC Milán vedl po prvním poločase 2:0 a držel otěže utkání pevně ve svých rukou.

Salernitana udělala o přestávce jednu změnu a Di Tacchia nahradil Kastanos. Ke stejnému činu se odhodlal i Pioli a Leãa z důvodu šetření na Liverpool nahradil Messiasem. Druhý poločas byl zcela v režii domácích Rossoneri, kteří pálili další a další šance.

Krunićův střílený centr nezasáhl Díaz a v 70. minutě se dostal do zakončení také Junior Messias, ale jeho střelu vyrazil Belec. Hned vzápětí zase vysunul Díaze záložník Bennacer a i tady byl včas Belec. Deset minut před koncem Salernitana špatně rozehrála, Saelemaekers okamžitě přihrál Díazovi a ten v další ložence trestuhodně minul branku.

Gólem neskončila ani dalekonosná střela střídajícího Tonaliho, takže stav zůstával i nadále stejný. Salernitaně se nepodařilo zápas zdramatizovat a ze San Sira odjíždí bez bodů.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele