Serie A - preview 16. kola: Dvě pondělní dohrávky

04.12.2021, 09:28, aktualizováno 06.12.2021, 08:30
Previews
João Pedro (© AFP)
Cagliari dokázalo vyhrát jenom jeden zápas a je na předposledním místě tabulky, obě tristní bilance hodlá změnit v souboji s Turínem. Empoli se zatím pohybuje v dostatečné vzdálenosti od sestupových vod, jeho dnešním soupeřem bude Udinese...
Empoli FC - Udinese Calcio  (pondělí 18:30)
Pondělní dohrávka mezi Empoli a Udinese nabídne zajímavý zápas dvou týmů, které si mezi sebou při vzájemných duelech dělí body jen sporadicky. Toskánský celek bude chtít napravit domácí bilanci, Udinese by rádo překvapilo podobně jako v minulém kole.

Empoli a domácí prostředí stadionu Carlo Castellani, to zatím není zrovna vítězná dvojice. V zápasech s většinou vlastních příznivců se Empoli vůbec nedaří. Uhrálo zde jen sedm bodů z dvaceti celkových a v tomhle ohledu se jen třem ostatním týmům dařilo ještě hůř.

Tým trenéra Aurelia Andreazzoliho každopádně umí překvapit a stal se z něj jakýsi expert na vstávání z mrtvých. Už několikrát se zdálo, že Empoli jasně ztratí zápas. Téměř pokaždé se ale dokázalo vzpamatovat a v závěru urvalo aspoň bod i ve chvíli, kdy prohrávalo o dvě branky. Jako naposledy proti Turínu, předtím s Janovem nebo Sassuolem.

Udinese ale bude tvrdý oříšek, protože jen za posledních devět vzájemných duelů se mu povedlo prohrát pouze třikrát. Spolu s janovským CFC mají právě Zebry na kontě nejvíc remíz v ročníku (7) a dělbu bodů přichystaly svým fandům i minule. A stálo to za to, protože na konečných 4:4 s Laziem uzavíralo Udinese až v deváté minutě nastavení.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Romagnoli, Luperto, Marchizza - Zurkowski, Ricci, Bandinelli - Bajrami - Di Francesco, Pinamonti
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Nuytinck, Samir - Soppy, Jajalo, Arslan, Udogie - Pussetto, Deulofeu - Beto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.35 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Turín FC  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávka Serie A nás zavede na Sardinii, odkud pochází celek Cagliari. Domácí jsou v tabulce předposlední a zejména doma by potřebovali získat tři body, což by jim pomohlo opustit sestupové příčky. Soupeřem bude FC Turín, který je v tabulce na klidnějším třináctém místě.

Cagliari vyhrálo naposledy v polovině října a od té doby na tříbodový zisk marně čeká. Určitým pozitivem je fakt, že v minulých třech kolech neprohrálo a remizovalo se silným Sassuolem i Hellasem Verona. Cagliari však potřebuje víc, aby se vyhnulo záchranářským starostem.

FC Turín by doma nemusel být neřešitelným problémem. Poslední vzájemné střetnutí na Sant'Elia sice Cagliari prohrálo, ale stalo se tak po jediném gólu Bremera. Ve stejné sezoně ale i vyhrálo a sice v Turíně 3:2 a v předchozích čtyřech vzájemných zápasech ani jednou neprohrálo.

Granata letos také neoslňuje, i když je v tabulce postavená o něco výše. V týdnu jenom remizovala doma s Empoli 2:2, což je jednoznačná ztráta. Turínu se na hřištích soupeřů zatím vůbec nedaří a s jednou výhrou a remízou na kontě patří k nejhorším týmům.

Cagliari se od začátku sezony marně vypořádává s rozsáhlou marodkou a i v pondělí nebude mít kouč Mazzarri všechny své hráče pohromadě. Chybí Rog, Walukiewicz, Ladinetti, Faragó i velezkušený stoper Godín. Na druhou stranu hosté jsou na tom ještě hůře. Verdi, Ansaldi, Mandragora, Edera, Djidji i střelec Belotti laborují se zraněními. Co se týče Singa, toho do hry nepustí karetní trest.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Cáceres, Ceppitelli, Carboni - Bellanova, Grassi, Marin, Nandez, Dalbert - Joao Pedro, Keita
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Zima, Bremer, Buongiorno, Aina - Lukić, Pobega, Vojvoda, Pjaca, Brekalo - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.23 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - ACF Fiorentina  (neděle 12:30)
Bologna v minulém kole překvapivě vyklepla AS Řím a ještě s ním udržela čisté konto. Něco podobného by ráda zopakovala i proti Fiorentině, ale to nebude tak jednoduché. Fialky se po jednom zaváhání opět vrátily na vítěznou vlnu.

Felsinei si v minulém kole vedli naprosto fantasticky. Dokázali totiž eliminovat většinu zbraní AS Řím a díky jednoduché hře a jedné povedené akci dokázali svému sokovi zasadit rozhodující ránu. Po krásné brance Mattiase Svanberga to Bologně stačilo ke třem bodům a díky nim se skromný celek drží kupodivu vysoko v tabulce.

Trenér Siniša Mihajlović po utkání přirozeně plácal své hochy po ramenou. "Měl jsem velkou radost z toho, jak jsme hráli. Kluci ukázali obrovské srdce, hodně toho naběhali a byli vyčerpaní, ale nevzdali se. Dokázali jsme porazit velmi silný tým díky tomu, že jsme pozorně bránili, měli jasný koncept a nebáli jsme se využít naší šance."

Aktuálně osmý tým tabulky ztrácí na evropské poháry jen lepší skóre a to dělá tenhle duel zajímavý. I proto, že poslední flek zajišťující aspoň Konferenční ligu, má v držení právě toskánská Fiorentina.

Fialky jsou jedním z příjemnějších překvapení ligového ročníku a do velké míry je to zásluha trenéra Italiana. On majitel Fialek Rocco Commisso dobře věděl, proč je ochotný kvůli někomu lehce poškodit vztahy se Spezií. Zatím se mu jeho sázka vyplácí měrou vrchovatou. Jen ta venkovní forma ho musí trochu strašit, protože Viola venku vyhrála z osmi duelů jen třikrát.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - De Silvestri, Svanberg, Dominguez, Dijks - Sansone, Soriano - Barrow
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Odriozola, Milenković, Igor, Biraghi - Maleh, Torreira, Duncan - Gonzalez, Vlahović, Saponara
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.42 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spezia Calcio - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Nedělní odpoledne nabídne zajímavý duel domácí Spezie a hostujícího Sassuola. Jejich vzájemné duely nikdy neskončily bez branek a s formou, jakou umí Sassuolo ukázat, není pravděpodobné, že by v utkání byla nouze o dramatické momenty.

Spezia jen marně vzpomíná na loňský rok, kdy jako nováček Serie A způsoboval nejednomu slavnějšímu soupeři úporné bolesti hlavy a překvapoval jak výsledky, tak především kvalitní hrou nabízející opravdový požitek. Současnost už není ke Spezii tak smířlivá a trenér Thiago Motta si zatím docela kazí reputaci.

Patnáct zápasů odehrála Spezia s tím, že z nich dokázala vyhrát jen třikrát a celkově z nich vytřískala jen 11 bodů. To jí stačí na 17. místo s náskokem jediného bodu na sestupové pásmo. Což asi není zrovna umístění, které by ambiciózní americká rodina Plateků nějak zásadně oslavovala.

Spezia se potýká s formou, ale konečně se jí vyhýbá větší počet absencí. V tuto chvíli se trenér Motta připravuje jen bez záložníka Seny. Sassuolo má situaci trochu horší, protože postrádá Obianga, Romagnu, Djuričiće a Goldanigu.

Na druhou stranu se mu ale daří herně. Konečně to vypadá, že si trenér Dionisi našel správný recept na úspěch a proti komukoli vypadá Sassuolo opět nebezpečně. Z první ruky to může potvrdit třeba lídr ligy, Neapol. Ta sice vedla nad Neroverdi u nich doma už o dvě branky, ale díky Scamaccovi s Ferrarim dokázala soupeře obrat o bod.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlić, Nikolaou, Bastoni - Sala, Kovalenko, Maggiore - Verde, Nzola, Gyasi
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Frattesi, López, Henrique - Berardi, Raspadori - Scamacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.63 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Venezia FC - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Hellas se usadil v pohodlném středu, ale přeci jen by rád trochu výš. Dobrou šanci mu k tomu poskytne nedělní návštěva Benátek, kam vyrazí za ligovým nováčkem. Jenže na jeho hřišti se týmu z Verony moc nedaří.

Jen dvakrát se totiž Hellasu povedlo přivézt si z Benátek tři body! A to už se do populárního města, v němž Bond tragicky přišel o Vesper, vypravil jedenáctkrát jen za posledních 35 let. Ale v souboji těchto dvou týmů prostě prakticky vyhrávají jen domácí. Hostující tým se celkově radoval jen čtyřikrát, což je bilance, kterou by Hellas v neděli odpoledne rád napravil.

A má k tomu docela dobrou šanci, protože domácímu týmu se dvakrát nedaří. Venezia sice před nedávnem porazila AS Řím a pak si poradila i s Bolognou, ale poslední dva duely opět nezvládla a prohrála. Zatím jí patří až šestnáctá příčka s náskokem pěti bodů na sestupovou propast.

Už dvakrát se jí nepovedlo dát ani jednu branku a to je obecně její velký problém. Trenér Paolo Zanetti by měl něco udělat s ofenzivou, protože ta dala jen 12 branek a v tomhle ohledu je pouze poslední Salernitana na tom hůř než Venezia.

Domácí celek se bude muset obejít bez vykartovaného Ampadua a zraněných Vaccy, Fiordilina, Svobody a Ebuehiho. Hostům schází zranění Hongla, Kalinić a Frabotta.
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Haps - Kiyine, Crnigoj, Busio - Aramu, Okereke, Johnsen
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Dawidowicz, Günter, Casale - Faraoni, Veloso, Ilić, Lazović - Barák, Caprari - Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.87 - 3.44 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - SS Lazio  (neděle 18:00)
Sampdoria má nervy, když přijde na duel s Laziem, protože si z něj jen málokdy odnáší něco jiného než porážku. Teď však získává jistou naději, když vidí, s jakou lehkostí soupeři poslední dobou překonávají dříve rozhodně pevnější obranu Lazia.

Blucerchiati si zatím připsali jen dvě výhry z minulých devatenácti utkání proti římskému týmu, což rozhodně není příjemná bilance. Jinak se v tomhle úseku zrodily tři remízy a čtrnáct výher Lazia. A aby toho nebylo málo, tak speciální obavy asi má obrana před brankářem Auderem, protože ta v těch devatenácti utkáních zůstala nepokořena jen jednou, v loňském roce!

Doria má co napravovat. Tým trenéra Roberta D‘Aversy sice získal poprvé v sezoně dvě výhry v řadě, ale minulé kolo pro něj opět skončilo porážkou. Doria nestačila na viditelně lepší Fiorentinu, která doma vyhrála 3:1. Výsledek pro Blucerchiati znamenal pád na patnáctou příčku. Poslední domácí utkání s Laziem ale vyhrála a pokud by vyhrála i v neděli, jednalo by se o dvě domácí výhry nad Laziem za sebou, což se jí nepovedlo od roku 2010!

Moc dobré šance ale Doria nemá. I proto, že trenér D‘Aversa řeší hodně absencí. Mimo jiné se mu vykartoval důležitý stoper Colley a zraněni zůstávají Damsgaard, Depaoli, Torregrossa nebo Vieira. A kde je konce Ihattarenovi, to ví dost možná jen on sám.

Ani Lazio nejde do zápasu ve zrovna pohodové atmosféře. Kromě toho, že mu pro karty schází naposledy vyloučený Patric a zraněný Adekanye, se trenér Maurizio Sarri potýká především s výpadky formy.

Biancocelesti kupříkladu už ve dvou minulých kolech dostali pokaždé čtyři branky! Že jim tenhle příděl dá Neapol, to ještě zas takový šok nebyl. Ale že to ve vloženém kole zvládne i Udinese, to už pár otazníků vzneslo. Navíc předtím v lize Lazio nestačilo na Juventus a z posledních tří ligových duelů tak má bilanci jedné remízy a dvou porážek se skóre 4:10. Přesto se Lazio nevzdává a dál zůstává v dohledu pohárů, na které ztrácí jen dva body.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Ferrari, Augello - Candreva, Thorsby, Ekdal, Verre - Gabbiadini, Caputo
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Lazzari, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj - Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.66 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Janov CFC  (neděle 20:45)
Trenér Andrij Ševčenko má před sebou další složitý úkol a sice pokusit se zastavit krizi Janova na hřišti Juventusu. Stará dáma už není zdaleka tak suverénní jako v minulých sezonách a rozhodně je k poražení, nicméně Janovu se skutečně nedaří, což nejlépe dokresluje série dvanácti zápasu bez výhry.

Juventus letos neoslňuje, ale v nedělním zápase bude tak jako tak v roli obrovského favorita. Stará dáma si tuto roli vyzkoušela už v úterý na hřišti Salernitany, kde zvítězila po brankách Dybaly a Moraty 2:0. Odčinila tím víkendovou porážku od Atalanty, která byla už pátou v sezoně a navíc třetí na vlastním stadionu. "Poté, co jsme prohráli poslední domácí zápas proti Atalantě, se musíme zase vrátit k domácím výhrám. Janov přichází po dvou porážkách a jedné remíze pod novým, mladým trenérem Ševčenkem, který dosáhl vynikajících výsledků s Ukrajinou," prohlásil na tiskovce kouč Juventusu Allegri.

Stará dáma se potřebuje do Vánoc soustředit výhradně na ligové zápasy, kde zatím strádá. V týdnu jí čeká utkání Ligy mistrů proti Malmö, ale postup do osmifinále už má v kapse, a tak bude moci Allegri šetřit opory na další ligový zápas v Benátkách.

Zabrat potřebuje i FC Janov, jenž se před nedělním duelem nachází v sestupových vodách. Janovu se nedaří a zatím to nezměnil ani příchod Andrije Ševčenka. V týdnu jeho nový zaměstnavatel prohrál s AC Milán a teď bude čelit dalšímu italskému gigantovi. "Juventus je pořád Juventus. Je to skvělý tým s velkými šampióny. Mají způsob, jak rychle zapomenout na porážky a tolik kvality, o čemž svědčí statistiky Juve pod Allegrim," vyjádřil se Andrij Ševčenko.

Vzájemná bilance hovoří jasně ve prospěch Juventusu. Janov vyhrál v Turíně naposledy v roce 1991! V loňské sezoně vyhrála Stará dáma oba zápasy shodně 3:1.

Oba tábory v současnosti bojují s rozsáhlou marodkou. Juve nemůže využít služeb Ramseyho, Danila, De Sciglia, Chiesy a McKennieho. Janovu zase chybí Sturaro, Rovella, Destro, Maksimović, Farés, Kallon, Caicedo a Criscito.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Locatelli, Rabiot - Kulusevski, Dybala, Bernardeschi - Morata
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Biraschi, Masiello, Vasquez - Sabelli, Behrami, Badelj, Hernani, Cambiaso - Bianchi, Ekuban
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.63 - 15.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Salernitana Calcio  (sobota 15:00)
Velkou šanci posunout se do čela Serie A bude mít AC Milán. Rossoneri přivítají na San Siru nováčka Salernitanu a jednoznačně cílí na tři body. Vypořádat se ale musí s náročným programem i soupeřem, který nemá vůbec co ztratit.

Salernitana je po patnácti kolech přikovaná na posledním místě tabulky. V týdnu nestačila na jiný favorizovaný celek Juventus a získat body bude velmi obtížné i na San Siru v Miláně. Kouč Stefano Colantuono ale dobře ví, že důležitější zápasy teprve přijdou a na hřišti AC může nováček jenom překvapit. S Milánem sehrál jen dva zápasy v sezoně 1998/1999 a oba těsně prohrál.

Milánští budou i v sobotu velkým favoritem a doma by podle všech předpokladů měli získat tři body. V týdnu Pioliho tým porazil Janov 3:0 a odčinil předchozí dvě porážky s Fiorentinou a Sassuolem. Prosadil se nestárnoucí Zlatan Ibrahimović i kometa posledních zápasů Rossoneri Junior Messias. Náročný program Milána pokračuje a po Salernitaně ho čeká ostře sledovaný zápas s Liverpoolem. "Jsme zvyklí hrát hodně zápasů během pár dní. Času je málo, ale měli jsme možnost načerpat energii, prostudovat soupeře a připravit se na něho," prohlásil Pioli.

"Ani já, ani tým nemyslíme na Liverpool. Do vánoční přestávky zbývá dvacet dní a čekají nás ještě čtyři důležité zápasy. Teď máme v mysli jen Salernitanu a chceme zůstat na špici," podotkl milánský kouč. Pokud Rossoneri Salernitanu porazí, posunou se minimálně do večerního zápasu Neapole do čela tabulky.

AC Milán postihla v týdnu velmi špatná zpráva. Proti Janovu se v počátečních minutách zranil dánský stoper Simon Kjaer a jen o pár dní později se podrobil zdařilé operaci kolene. Tak jako tak ale v sezoně dohrál a to je pro Pioliho a celý Milán citelná ztráta. Rossoneri pak nadále chybí Plizzari, Calabria, Castillejo, Rebić, Giroud, Bennacer a Kjaer. Také Salernitanu trápí rozsáhlá marodka a do sobotního zápasu nezasáhnou Russo, Ruggeri, Strandberg, M. Coulibaly a Gondo.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Kalulu, Tomori, Romagnoli, Theo Hernández - Tonali, Bakayoko - Messias, Diaz, Leão - Ibrahimović
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Zortea, Gyomber, Gagliolo, Veseli - Kechrida, L.Coulibaly, Di Tacchio - Ranieri, Djurić, Bonazzoli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.32 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Inter Milán  (sobota 18:00)
Římský kouč José Mourinho se opět po letech setká se svým někdejším zaměstnavatelem, v jehož barvách psal úspěšnou kapitolu jeho dějin. Portugalský trenér změří síly s Interem Milán, který se pod vedením progresivního Simone Inzaghiho opět nastartoval k velkolepým výsledkům. AS naopak střídá dobré výkony s chabými.

Special One a Inter Milán. Opravdu speciální vztah, který zrodil mimo jiné slavný treble. Mourinhův Inter tehdy opravdu budil strach a patřil k týmům s nálepkou neporazitelnosti. A portugalský stratég dával hodně najevo svou náklonnost k tomuhle milánskému velkoklubu. Například jeho zákulisní loučení s tvrďákem Marcem Materazzim, které následně obletělo svět, bylo hodně dojemnou scénou.

Speciální pouto, které si populární trenér k Interu vytvořil, teď ale bude muset stranou. Protože Mourinho trénuje ambiciózní AS Řím, který se snaží dostat na příčky Ligy mistrů. A nemá zrovna záviděníhodnou pozici. Pokud bychom se drželi linie pouze fotbalových potíží, tak těch má Mourinho až dost.

Jeho tým totiž předvádí výkony velmi nevyrovnané, ne nepodobné horské dráze. Že AS nevyhrává s většími týmy, první čtyřkou minimálně, to už si jeho fanoušci zvykli. Jenže kromě toho je AS schopné prohrát i s týmy, které by jednoznačně porážet mělo. Zvlášť, když se proti nim postaví v plné polní. Jako třeba v minulém kole proti Boloni.

Římané nedali Boloni ani jednu branku, jejich tlak, byl-li vůbec nějaký, vypadal sterilně a bez nápadu. Bologna svého soka uběhala, naběhala o 4,5 km za utkání víc a stačila jí kromě pevné obrany jediná branka. AS se gólu nedočkalo a kromě porážky ještě přišlo o dva klíčové hráče. Karsdorp (jediný dosud používaný pravý bek v týmu) a Abraham (jediná posila, která přicházela s příslibem velkých věcí) dostali žlutou kartu, byť v případě Abrahama to muselo být dost frustrující, neboť její udělení bylo hodně přísné.

Zaniola neustálé okopávaní od soupeřů a nepískání zákroků na něj znechutilo tak, že mu trenér Mourinho v nadsázce doporučil změnit ligu. Mimochodem pro tohoto mladého záložníka to bude taky důležitý duel, protože v Interu strávil několik let, byť jen v juniorce. Především na něj ale bude upřená větší ofenzivní odpovědnost, protože AS ztratilo i kapitána Lorenza Pellegriniho a to až do konce roku. A mimo hru je i Stephan El Shaarawy.

Inter se naopak zvedl a předvádí velmi dobré výkony. Volba tohoto týmu může těšit i kanonýra Edina Džeka, který se právě Římanům na výplatní listinu nehodil. Jeho Inter za posledních deset soutěžních duelů osmkrát vyhrál a připsal si jen dvě remízy.

Kromě toho, že si zajistil postup do další fáze Ligy mistrů, taky porazil Benátky a Spezii. Gól od nich nedostal, takže brankář Handanovič nebyl překonán už ve třech posledních duelech. Inter, jasný favorit římského duelu, tak nyní na první místo ztrácí jen dva body.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Patrício - Ibañez, Mancini, Smalling, Viña - Veretout, Cristante, Mchitarjan - Zaniolo, Carles Pérez - Šomurodov
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, Bastoni, De Vrij - Dumfries, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić - Lautaro Martinez, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 3.82 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Atalanta Bergamo  (sobota 20:45)
Neapol v minulém kole zaváhala a vzhledem k vítězství AC Milán ve stejném kole se její náskok na čele smrskl na pouhý bod. Takže pokud by nyní opět nedokázala vyhrát, dost možná by se mohl změnit lídr ligy. A vzhledem k tomu, že soupeřem Neapole se stane silná Atalanta, musí domácí dát do utkání úplně všechno.

Sobotní program 16. kola Serie A završí očekávaný duel a jeden ze dvou velkých šlágrů. Souboj první Neapole s Atalantou, která se na svého hostitele nebezpečně dotahuje. Pod tlakem bude ale víc Neapol. Ta si totiž po minulém kole nesmí dovolit další zaváhání. Tedy pokud chce zůstat na čele ligového žebříčku. To totiž drží s náskokem jednoho jediného bodu před dotírajícím AC Milán a také před jeho městským rivalem Interem.

Na to, jak suverénně si tým trenéra Luciana Spallettiho poradil s Laziem v předminulém kole, se od něj v tom minulém čekalo daleko víc. Ale vložená kola jsou vždycky dost ošemetnou záležitostí, což poznala Neapol na vlastní kůži. Nad domácím Sassuolem sice po změně stran vedla o dvě branky, jenže závěr utkání jí vůbec nevyšel. Místo toho, aby utkání v poklidu dohrála, dostala jednu branku a začala zmatkovat. Nakonec se domácím povedlo vsítit i druhou a body se dělily.

Neapol se ale přesto opírá o fantastickou práci obrany, která je suverénně nejlepší v celé lize. Dostala totiž jen pouhých 9 branek, což je mimo jiné o osm méně, než kolik zvládla inkasovat Atalanta. Gólově jsou na tom oba produktivní celky stejně, oba daly 32 gólů, což je třetí nejvyšší číslo v lize.

Problémy, které trápí holohlavou mozkovnu trenéra Spallettiho, se týkají primárně složení základní jedenáctky. Ta totiž postrádá několik svých obvyklých členů. Mimo hru jsou totiž Osimhen, Zanoli, Anguissa, Koulibaly i Ruiz! Ve srovnání s Atalantou, které chybí jen dva obránci Gosens a Lovato, to je nebe a dudy.

Atalanta má nyní skvělou formu a opět se jí daří navazovat na dobré výkony. V Lize mistrů sice spáchala menší harakiri, ale v lize jí vlak rozhodně neujíždí. Aktuálně čtvrtý tým, který navíc získal jistotu v podobě prodloužení smlouvy s oblíbeným a úspěšným trenérem Gasperinim, udržel čisté konto proti Juventusu i naposledy s Benátkami, přičemž oba duely jasně vyhrál.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Rrahmani, Manolas, Mario Rui - Lobotka, Demme - Politano, Zieliński, Insigne - Mertens
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Palomino, Djimsiti - Maehle, Freuler, De Roon, Zappacosta - Malinovskyj, Pašalić - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 3.57 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol15113132:936
2.AC Milán15112233:1835
3.Inter Milán15104136:1534
4.Atalanta Bergamo1594232:1731
5.AS Řím1581624:1625
6.ACF Fiorentina1580724:2024
7.Juventus FC1573520:1624
8.Bologna FC1573521:2424
9.SS Lazio1564529:2922
10.Hellas Verona1555528:2520
11.Empoli FC1562723:2820
12.US Sassuolo1554624:2319
13.Turín FC1553719:1618
14.Udinese Calcio1537520:2416
15.UC Sampdoria1543821:2915
16.Venezia FC1543812:2515
17.Spezia Calcio15321015:3411
18.Janov CFC1517717:2910
19.Cagliari Calcio1516816:299
20.Salernitana Calcio15221111:318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (189)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

Mourinho prehra

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si chce dnes někdo vsadit na výhru AS, doporučuji raději zkusit štěstí ve Sportce. Bude tam mít větší pravděpodobnost na výhru.

Reagovat
Largo

Reagovat
Zark

nevěříš, že by se Mourinho proti "svým" hecnul?

Reagovat
Largo

Mourinho mozna, hraci ne. Navic, ne v takhle oklesteny sestave. Pellegrini, Karsdorp, Abraham, El Shaarawy, vsichni mimo.

Reagovat
Yanek

Dnes má Pellegri šanci se ukázat, tak jsem zvědavý

Reagovat
LesyJePan

Zatial nemal ani svetlé záblesky takze som zvedavy dnes

Reagovat
Yanek

Se mi zdá že se moc nehodí do týmu

Reagovat
bobis21

Tak ne no

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžký duel. Tip 1-2.

Forza Inter!

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
fRRR

Leao

Reagovat
LesyJePan

Chudak Pellegri

Reagovat
Eldarion

Chalan posledné roky len zranený, pri jeho talente veľká škoda.

Reagovat
fRRR

Bože můj, to je fakt co zápas to zranění a zrovna Pellegri, kterýmu jsem přál aby pár zápasů odehrál.

Reagovat
Yanek

Ten může ukončit profi kariéru. Škoda že nedal Maldiniho

Reagovat
fRRR

Reagovat
Eldarion

Saleee

Reagovat
fRRR

Saele zjistil, že někdo umí dávat góly na pravým křídle kromě něj a tak dal po roce gól?

Reagovat
cresposuper

Salerno to moze zabalit, jeden z najtragickejsich timov v acku, co pamatam.

Reagovat
Yanek

Poslal bych je rovnou do céčka

Reagovat
fRRR

Já jsem je ještě letos neviděl, tak jsem si myslel, že to lidi přeháněj ale je to fakt tragédie. Tohlo mohlo (a mělo) být tak 4:0.

Reagovat
Shevchenko

Mi to připadá stejné jako každý rok, ze Serie B tam posílají každý rok samé tragédy a jen díky tomu se týmy jako Genoa, Udinese nebo Cagliari zachraňují.

Reagovat
sinter

Reagovat
Dejwa

snížit počet týmů by měli

Reagovat
Largo

Reagovat
10

tohle říkáme každej rok mi přijde, oni se pak často na jaře otrkají a už to je lepší, ale ten přechod ze Serie B je prostě šílenej, tam je ta kvalita úplně v prdeli

Reagovat
EXoRcIsT

Leao by tiez mohol trochu zabrat a nie sa tam prechadzat

Reagovat
LesyJePan

Znepokojuje ma ta neefektivita v zakonceni Brahima a tiez Leaa.

Reagovat
fRRR

Je to tak, mohlo to být tak 6:0, v Janově byla o něco lepší obrana, tak to většinou končilo špatným rozhodnutím ještě před zakončením, tady to končí přímo neproměněnejma šancema...

Reagovat
LesyJePan

Veru tak.

Reagovat
Yanek

To je to co jim chybí do top levelu, buď se tam dostanou a nebo ne. Ale Leao už by tam pomalu měl být

Reagovat
LesyJePan

Lenze u Leaa mi to pride este horsie, pride mi ze v tej finalnej faze bud necha loptu za sebou, zakopne alebo si pusti dlhu a brankar mu to v poho vezme. Je to skoda lebo 1na1 je z kridla super ale casto to poserie vo finale. U Brahima som kludnejsi on do toho podla mna pride.

Reagovat
Yanek

No jasně, a pokud ho nesrovná ani Ibra tak ho čeká Francie jako Nianga

Reagovat
Largo

Daje!!!

Reagovat
Pipo123

Reagovat
lnterista

Recobaaa

Reagovat
GEGE

To je díra

Reagovat
Panděvova ofina

To je přesně to, v co jsem doufal. On bude mít kolísavou formu, ale jeho kopací technika prostě udělá pár bodů.

Reagovat
Nuno čomes

Já jsem to dnes neviděl, ale Hakan jde poslední zápasy hodně nahoru. Je kreativní, takže si to za ty poslední roky nekreativity užívám.

Reagovat
Lubinterista

Nadhera

Reagovat
Dejwa

Nádherná hra, to bude debakl, jestli budem proměňovat šance

Reagovat
fRRR

Džekovi za to neslavení

Reagovat
Largo

Az me mrzelo, ze na nej fandove buceli pri cteni soupisky.

Reagovat
Panděvova ofina

Slušná kombinace

Reagovat
GEGE

Trapnější výkon sem dlouho neviděl... Mourinho velké zklamání...

Reagovat
Maritazzi

To je famózní, prohráváš 2:0 a stojíš na svym vápně bez absolutně žádný snahy o napadání, obrovská ostuda.

Reagovat
danko10

Chcel by som povedat, ze toto je absolutne dno, ale nerad by som chlapcov podcenil.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně to řekni. Lepší příležitost dostaneš jenom stěží.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jízda

Reagovat
Eldarion

Mourinho je odpísaný, stavím sa, že aj Fonseca by mal viac bodov a tá hra by bola lepšia než toto.

Reagovat
lajka30

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lubinterista

Jeee, on se smeje

Reagovat
Pipo123

Tak nejak bolo jasné že Mourinho to nedával v PL, ale vo viac taktickej a pragmatickej Serii A som čakal že bude mať úspech, no on vyzerá stratene ako na lavičke Man U či Spurs.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho by měl dělat už jenom fotbalovýho experta v TV a ještě k tomu v nějaké ruské televizi, abychom ho neměli šanci slyšet, ani vidět.

Reagovat
Dejwa

Denzel taky jde nahoru, dneska zaslouženej gól a předtím zachránil

Reagovat
Largo

Jako pustit si pred tim prvni puli AC,… to srovnani s nama vylozene boli.

Reagovat
Lech

Doufam ze v zime kpupime vic Somurodovu apod. Potrebujeme takove

Reagovat
Maritazzi

Vždyť tam nevypadá jak fotbalista nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj když nevybojuje míč mezi pěti protihráči, tak by v týmu být neměl. Vždyť jsou se Zaniolem sami jak na útočení tak na napadání...

Reagovat
danko10

Jedinu nadej vidim v tom, ze Mourinho je presne ten typ, ktory dokaze tuto provincnu particku zoldakov bez stipky charakteru, rozprasit na prvocinitele. Lebo to je jedina moznost. Technicka nekvalita je jedna vec, ale to ze ten tim nema ziadnu tvar, nie je v nom nikto, kto by to vyhecoval, nic. Ostatne kapitan je Pellegrini. To hovori samo za seba.

Reagovat
smazaný uživatel

A co pak? Mourinho je trenér, který potřebuje mít v týmu ty nejlepší hráče, aby měl úspěchy. Na to AS nemá peníze, což je ten menší problém. Trh nemá ty dobré hráče, kteří by se dali koupit.

Reagovat
Panděvova ofina

Mourinho rozhodně nepotřeboval k úspěchu nejlepší hráče, od toho jsou tu dle mého jiní. Nicméně pokud chceš být úspěšný a bojovat o nejvyšší posty, tak je rozhodně nevyhnutelné mít nějaký kvalitní hráčský základ.

Reagovat
danko10

Ani jedna z veci, ktore si napisal, nie je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím. Jenom jsem vás zkoušel. Každý ví, že Mourinho měl úspěchy pouze se špatnými hráči. AS má spoustu peněz na posily a můžou si dovolit kohokoli z toho přehršle skvělých hráčů, co se daj dnes bez problémů koupit, ale nemá o ně zájem.

Reagovat
danko10

Ani jedna z veci, ktore si napisal, nie je pravda

Reagovat
Maritazzi

To by asi zvládnul, ale ještě by to chtělo nějakýho trenéra, kterej by si s tim pak nějak poradil. Protože to, jakým způsobem jsou zalezlý, bojácný, k hovnu je z velký části i jeho práce. To, že mu hraje stopera Kumbulla je jedna věc, ale postavit 4 stopery vedle sebe a čekat na gól, i když prohráváš je podle mě dost jeho záležitost.

Reagovat
Largo

Reagovat
Panděvova ofina

Zaniola bych moc rád uvítal zpět. Jediný, kdo je dnes motivovaný je právě on.

Mou je odepsaný. Pro nás bude vždy bůh, ale pro zbytek fotbalového světa je momentálně jen neškodný odraz v zrcadle.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, jeho taktika se omezuje na to, že když je třeba bránit, pošle na hřiště co nejvíc stoperů. A když je třeba útočit, tak tam pošle šest útočníku.

Reagovat
smazaný uživatel

V jednoduchosti je genialita.

Reagovat
smazaný uživatel

Formace 5-(Cristante)-2-2 snad v moderním fotbale nemůže fungovat. Stopeři kam se podíváš, ale na křídlech je to stejně jeden na jednoho nebo jeden na dva ve prospěch Interu. Ať se Mou klidně vymlouvá na marodku nebo úzký kádr, ale tahle taktika by neuspěla ani s výběrem Premier League. Bez možnosti napadání, držení míče, kombinace, tým jen čeká, co Inzaghi a jeho hráči vymyslí.

Reagovat
lnterista

Korea je taky porad zranenej

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Lubinterista

Takže Edine, příště slavit

Reagovat
Alberto Aquilani

Zapol som to až teraz, lebo dnes bojujem s internetom.

Ako tu už zaznelo, ten team nemá herného a ani morálneho lídra. Dnes to teda môžeme zvaliť na neprítomnosť IL CAPITANA Navyše je to podľa všetkého super kapitán a človek, lebo ako som sa tu minule dozvedel a bol argumentačne zotretý, chalan nepodvádza svoju ženu, takže je to všetko olrajt.

Na ihrisku síce vyzerá ako dorastenec. Maličký, tenký, fyzicky slabý, pomalý, s amatérskou strelou, ale občas sa ukopne a dá pekný gól, takže FORZA PELEG, CE SOLO UN CAPITANO.

A vice kapitána robí totálny magor, ktorý si asi pomýlil šport, lebo miesto nôh a tela používa v každom súboji ruky a lakte. Väčšieho sedláka na stopérovi som nevidel. Tomu by som dával každý zápas červenú, už len za to že tam je.

A ostatok je taká náhodne zozbieraná bandička, ktorá nemá k tomu klubu nejaký blížší vzťah a zosype sa vždy pri trochu väčšom tlaku. Minule na mňa vyskočilo video hajlajtov Strootmana s Radjom v našom drese a až mi prišlo ľúto. Síce som ich tu na konci už hejtoval, ale aj keď boli z formy, tomu tímu dávali oveľa viac ako títo duchovia.

Reagovat
Alberto Aquilani

TERAZ OTOCIME!!!

Reagovat
Mihal

Ja som dnes dufal, ze to bude dominantny vykon a splnilo sa. Druhy polcas sa ani nemusel hrat.

Reagovat
Dejwa

Malina hezky

Reagovat
fRRR

Podle toho co jsem letos nakoukal, tak všechny ty týmy z top 4 uměj a většinou i hrajou fakt pěknej fotbal.

Reagovat
mastakillah

Piotr letos naprosto klíčovej hráč !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky čumím, jakou chytil formu

Reagovat
mastakillah

Dries

Reagovat
mastakillah

Jinak Malcuit na to, že hraje podruhé v sezóně, tak parádní výkon

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Dejwa

Demiral to uklidil jak zkušenej hrotak remíza by tomu slušela

Reagovat
mastakillah

Ta kvalita naší lavičky je opravdu bídná. Pokud se brzy větší část zraněných neuzdraví či nepřijde kvalitní posilnění, tak ten propad tabulkou bude hodně rychlej

Petagna je hráč maximálně do počtu …

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
pastal

Řím je naprosto v prdeli ti hráči nemají zájem vůbec na hřišti bojovat jdou se vyloženě projít ať to dopadne jak chce chybí hráč jako Daniel ten by jim rozkopal rypaky takový který to vyhecuje!!!Na hřišti to odchodi a Mourek je za to pochválí jak proti Bologni Nejvýstižněji bylo včera kdy se prohrávalo 2:0 je vyprodané a hráči na to úplně mrdaji stojí napadali jen Zaniola a Eldor a záložníci čekali a čekali a čekali , místo toho aby se hecli a chtěli něco udělat tak měli na háku a Mourek za tohle může dost , může říkat že nemá hráče ale ti kteří jsou na hřišti musí jezdit po prdeli a ne to odchodit a ty góly tak to je jak v okrese to bránění Aska je tak komické !!!Řím utratil nejvíce peněz za posily ( 100 mega) a výsledek je že se na to nedá dívat možná by bylo lepší kdyby nasadil více mladých i kdyby prohrávali tak si sem jistý že by na hřišti bojovali mnohem více než Cristante, Mancini a spol.A ten plát Mourka je taky famózní letos myslím 7 a pak 17 mega a za takové prachy vidíš takovou žumpu bez odvahy

Reagovat
DelPiero137

Jose velky risk od zaciatku (v zhladom na tu cenu). Vedenie si myslelo ze zainvestuje do kvalitneho trenera aby boli vysledky. To mali skusit ineho trenera ako Mourinha. Za tie prachy + prestupak je to velka katastrofa.

Reagovat
Bakary3

To nebyl risk, to byly prachy splachnuty do hajzlu uz od zacatku.

Reagovat
cresposuper

Dionisi je zatial velke sklamanie, okrem tych tazkych zapasov hraju strasne pod svoje moznosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Barák byl asi v poločase v kabině

Reagovat
zurix_new

Hellas Vylepšený Csaplár

Reagovat
jaris7

Byl jsem tam živě. Parádní mač

Reagovat
M11

JUAAAAAN !!!

Reagovat
M11

Lepsi gol z rohu jsem nevidel

Reagovat
10

já si ani nevybavím, kdy jsem naposledy gól z rohu viděl

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Stana95

zrovna včera Hakan

Reagovat
zurix_new

Reagovat
10

aha, to jsem neviděl

Reagovat
I*M

Nic moc. Takové housle gólmanovi přímo z rohu, to je jiná

Reagovat
Lubinterista

To je hrozny, dostat housle přímo z rohu . Ten se teď musí v noci pochcavat

Reagovat
I*M

pověsil bych radši rukavice na hřebík

Reagovat
LesyJePan

Sakra dobre sa ukopol

Reagovat
stuff

Kvadrat nadherka. Dnes hrozne treba 3 body sa drzat pelotonu.

Forza juve

Reagovat
svkmd

Ten Morata

Reagovat
stuff

Toho Kena sme z evertonu uz vykupili alebo je len pozicany?

Reagovat
10

Turin, 31 august 2021 - Juventus Football Club S.p.A. announces that an agreement with Everton Football Club for

the temporary acquisition, until 30 June 2023, of the registration rights of the player Moise Bioty Kean has been finalized for a consideration of € 7.0 million, of which € 3.0 million for sporting season 2021/2022 and € 4.0 million for sporting season 2022/2023.

The agreement entails the obligation for Juventus to definitely acquire the player’s registrations rights, subject to the achievement of certain given sporting objectives by the end of the season 2022/2023. The agreed consideration for the definitive acquisition is € 28.0 million, payable in three years.

Furthermore, a maximum of € 3.0 million of cumulative bonuses are envisaged upon achievement of further sporting performance objectives.

Reagovat
stuff

Teda 7 mega za hostovanie a povinnost vykupit pri splneni nejakych podmienok? Spravne? Ak ano, podmienky pozname?

Reagovat
10

podmínky neznáme, ale tipuju něco hodně soft, jako třeba že v tý době bude mít obě nohy

Reagovat
stuff

Ci to nesuvisi s tym, ako malo je na hrisku a pokusame sa ich nesplnit. Som zvedavy

Reagovat
10

to ne, Everton by ho nepůjčil na 2 roky s tím, že se jim pak vrátí z lavičky s končící smlouvou...to bude "povinný", je to jen další účetní klička

Reagovat
10

Morata je horor. Ať mi nikdo neříká, že Kaio nebo Kean s jeho minutama by byli horší. To nejde ani.

Reagovat
DelPiero137

Kaio by si aspon v zapasoch ala Janov zasluzil 20-30min. Max je strasna kozerva...

Reagovat
M11

Morata at uz jde o dum dal prosim

Reagovat
stuff

Kenovi neverim ani proti tomuto Moratovi. A zjavne ani Max. Lebo nestavat kohokolvek miesto Alvara je v sucasnosti skoro urazka.

V zime nam hrozne treba nejakeho Boriella/Matriho na pol roka. Ak neverime vo Vlahovica

Reagovat
10

nabízí se Cavani, Icardi...oba moc nehrajou, údajně se s nima nepočítá

Reagovat
stuff

Obaja by boli super

Reagovat
10

jako oba by dneska měli už minimálně 2 góly

Reagovat
stuff

Obaja po 2

Reagovat
10

Každopádně Berna s Pellegrinim velkej upgrade proti Sandrovi s Rabiotem, zvlášť pokud vylepší tu finální fázi. Každopádně to samo o sobě svědčí o tom, jak jsou Sandro s Rabiotem v totální prdeli

Reagovat
M11

Pelle se mi zase líbí.. svezejsi nez alibista Sandro

Reagovat
10

to ano, ale na druhou stranu proti walking dead Sandrovi bych vypadal svěží i já

Reagovat
M11

Je pravda, ze ta latka neni nastavena vysoko.. ale musime se letos radovat i z malickosti.. to heslo pouziju letos i na vanoce

Reagovat
10

pokud to budeš brát podle měřítek Juve, tak si nedokážu představit dárek, z kterýho by ses neposral radostí

Reagovat
M11

Reagovat
stuff

Aby sa Pellegrini nejak hlupo nevykartoval

Reagovat
M11

Asi si to Max přečetl

Reagovat
10

ne, Pelle se moc snažil, jezdil po prdeli, běhal, snažil se hrát 1:1...takhle Adrienka s Alexem ztrapňovat nebude

Reagovat
DelPiero137

ale

Reagovat
stuff

Je trochu premotivovany, ale inak som rad, ze ho mame

Reagovat
ED91

Berna tuším začal hrať futbal odkedy mu ponúkli zmluvu so zníženým platom.

Reagovat
M11

V tomto rozestaveni vypada Bentancur zase schopne.. bohuzel ta trojka Berna Kulu Morata je tak impotentni

Reagovat
10

Panděv bude nejlepší útočník Janova ještě v 50

Reagovat
10

podle mě tak 17 týmů v lize by po takovým průběhu zápasu vedlo 4:0...proč nestřídá?

Reagovat
10

ok, 5:0...

Reagovat
stuff

Toto uz fakt mozme lutovat

Reagovat
10

to skončí 1:1, vyrovná Panděv jako vždycky

Reagovat
M11

Strašné

Reagovat
stuff

Najradsej by som za nas teraz poslal hore Shevu

Reagovat
Melchior

No nedat haluz gol z rohu, tak ten zapas fakt skonci 0:0

Reagovat
10

Moise a ty už kua něco tref, ať má Max důvod...zatím si mu jich moc nedal

Reagovat
stuff

Reagovat
Melchior

Reagovat
10

Morata ten zápas krásně završil tou žlutou a následnou hádkou s Allegrim...on je jak ženská v permanentním PMS

Reagovat
stuff

A jediny, kto ho alternuje je wannabe Balotelli bez Balotelliho futbaloveho talentu

Reagovat
10

nejvíc z nich ukázal Kaio Jorge...a za odměnu už pak nikdy nehrál

Reagovat
stuff

Pre Maxa je neskuseny aj na primaveru

Reagovat
10

v roce 2028 si konečně zvykne na Itálii a postupně mu začne dávat minuty, v roce 2034 bude připraven na základ, k jeho smůle už tou dobou bohužel bude hrát někde doma v Brazílii...

Reagovat
stuff

Hlavne uz bude mat vyse metrak a bude v gangu s Adrianom

Reagovat
Melchior

Nechápu ze mu Allegri nedá víc prostoru. Horší než Morata s Keanem by nebyl ani údržbář, co dělá na Allianz lajny.

Reagovat
10

ne, to by klidně mohla bejt ženská...pak by to v případě Alvara bylo nastejno se vším všudy, taky nechápe ofsajd, taky se furt vzteká a mává rukama

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zbytečný s ním ztrácet čas a neustále mu věřit, moc nevím, co si od toho Allegri slibuje.

Reagovat
10

Max má svoje oblíbence, který prostě ani náznakem nedostane ani pod náznak nějakýho tlaku, že by ho třeba nechal sedět 2 zápasy za sebou, nebo do médií řekl, že od něj čeká víc...já se děsím toho, že tu opci uplatní

Reagovat
Hristo Stoichkov

Upřímně je pro mě Max po návratu slušným zklamáním. Čekal jsem, že se po pauze vrátí svěží a s novými nápady a jasným plánem, jak vás dostat zpátky. Ale zatím je vidět pouze chaos a minimální snaha o nějakou změnu. Ale jsem teda hodně zvědavý, jak ten kádr dá dohromady.

Reagovat
10

Ani mi nemluv, zatím se vrátila ta nejhorší verze Maxe, kterou jsme tady na konci vyhazovali, se vším všudy a ještě na steroidech...

Reagovat
stuff

Ja stale cakam, ze si to sadne

Reagovat
10

Já doufám, ale jsme ve třetině ligy a ani po dnešku proti týmu na úrovni průměru Serie B jsem tam neviděl nic, čeho by se dalo nějak chytat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Trefný popis, navíc si nedokážu představit, že by měl realizovat nějakou přestavbu. On by potřeboval nějaký zkušený kádr takticky vyspělých hráčů, nikoliv ty dnešní pseudohvězdy, které mají větší přehled o fotbale z playstationu než v reálu .

Reagovat
10

Tady vnímám, že v tomhle některým trenérům začíná strašně ujíždět vlak. Nejvíc je to vidět na Mourinhovi, kterej byl zvyklej na tu pracovitou partu osobností z Porta/Chelsea/Interu a teď naráží v jednom klubu za druhým na úplně jinej přístup. To jsem pochopil i z toho All or nothing, kde na ty rozdíly v generacích a to jak to má ta současná úplně v prdeli naráželi Pirlo s Buffonem a Chiellinim několikrát.

To může být i případ Maxe, on ty mladý hráče strašně dusí, dává jim minimum prostoru, střídá je v poločase atd. Jenže oni nezatnou zuby a nezačnou makat, ale spíš na to budou ještě víc srát. Co fungovalo na Gattusa na Rabiota fakt nefunguje

Reagovat
DelPiero137

Ono to zalezi asi skutocne od trenera a jeho pristupu. Simeone, Klopp, Conte ale aj taky Guardiola dokazu tych hracov nakopnut. Len to chce spravny pristup.

Reagovat
10

Určitě, to je o tý trvdohlavosti asi. Pokud někdo lpí na tom, co fungovalo na Carvalha s Terrym, tak asi u těch současných hráčů narazí...

Reagovat
Hristo Stoichkov

U Simeoneho už se o tom dá silně pochybovat a u Conteho to má omezenou životnost. Je to fakt mistrovská disciplína, Klopp to má založený i na tom, jak ty hráče dokáže zlepšovat a nemá tak široký kádr, Guardiola ten kádr pravidelně točí, ale i tak to jsou opravdoví mistři .

Reagovat
smazaný uživatel

"Co fungovalo na Gattusa na Rabiota fakt nefunguje"

Ty voe, bál jsem se, až to budu muset jednou říct, ale my jsme asi už vážně staří.

Ale všechno je to o těch hodnotách, a zase jen odkaz na Gigiho s Androu. Je to marný, je to marný, je to marný.

Jak se s oblibou říká "pokrok nezastavíš".

Reagovat
10

Asi jo, já si to říkal už včera, když si mi napsal rok narození Hickeyho...resp. si to uvědomuju dost často

Reagovat
stuff

kde to bazmeg je? netflix ci amazon?

Reagovat
smazaný uživatel

Amazon. Na Netflixu je dokument o Azzurri.

Reagovat
10

http://scene-rls.net/?s=juventus&submit=Find

tady je pirátská alternativa...ale ode mě to nemáš

Reagovat
stuff

kurvy mi to v robote blokuju

amazon mam kupeny koli top gearu ajtak

Reagovat
Pipo123

Nemyslím si že táto generácia sa nesnaží, taký Conte, Klop, Inzaghi vedia hráčov nahecovať, ale zrovna Jose a Allegri na tej lavičke pôsobia dojmom mrtvého chrobáka, od nich necítiť žiadnu emóciu, teda ak nerátame nejaké rozhovory.

Allegri je za mňa veľké sklamanie, ešte tak pred rokom by som povedal že to je najlepší taliansky tréner, no on zamrzol niekde v roku 2014, Jose to isté.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mourinho je úplně vyřízený, to je dinosaurus se vším všudy. Navíc má obrovský problém s herním stylem, který je už dávno překonaný.

Maxovi v Juve nevěřím, má podle mě i dost silný ego na to, aby se dokázal nějak radikálněji změnit. Dneska ti hráči nebudou respektovat trenéry s podobným přístupem ála podívejte se na moje úspěchy, držte huby a makejte, já vás dovedu k úspěchu, beze mě nedokážete nic.

Navíc ten kádr je tragicky složený a když se člověk podívá, jak málo stačí hráčům na to dostat se k megasmlouvě (obvykle stačí něco předvést poslední rok smlouvy) nebo pár měsíců v předposledním a už můžou přehrabovat nabídky z celý Evropy . Celkově by mě zajímalo, jak efektivní je to podepisování volných hráčů, nedivil bych se, kdyby to byl ve finále nejdražší způsob skládáni kádru, nakrmíš hráče, agenta a ještě si zbouráš platovou strukturu a naštveš třetinu kádru tím, kolik těm “posilám” nasypeš .

U Tottenhamu to bylo jasně vidět, jak Mourinho nezvládá, na Juve už se delší čas chystám, ještě si tam vyčíhnu něco k tomu a předplatím si zas na chvilku Prime, já už línej na to někde pirátit .

Reagovat
smazaný uživatel

Podepisování volných hráčů může být ukázkovou rituální sebevraždou, což krásně dokládá srovnání Barella vs Ramsey. Když si spočítáš přestupovou částku a plat na 5 let u Barelly, vyjdou ti de facto ty samé peníze jako za "zadarmo" Ramseyho se všemi poplatky a platem na 4 roky. Přestupovali ve stejném období. Od začátku jsem říkal, že to bude průser. Dřív ty průsery dělal Inter a Juve s nimi vyjebávalo. Teď se karta obrátila. Doufám, že si Marotta bude vytírat zadek se všemi ještě dlouho, zvlášť s Agnellim, aby pochopil, že se zachoval jako nevděčná kurva.

Reagovat
stuff

Ani zadarmo podpis nemusi byt zly. Vid nasa byvala zaloha. Len zrejme to nevie robit kazdy

Reagovat
10

Já si pamatuju, jak jsem si až do poslední chvíle myslel, že je Ramsey kachna a smál se tomu, protože to absolutně nedávalo smysl a byl to jasný fail už od první myšlenky ho vůbec podepsat

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se píše o lednových odchodech Ramseyho, Arthura, četl jsem i o Rabiotovi. Jinými slovy je potřeba uklidit bordel po Paraticim.

Opravdu nechápu, že tyto hráče s jejich charakteristikami a jejich minulostí u každého z nich, mohl ten loupák přivést. U každého z nich byly ty vady do očí bijící.

Reagovat
10

Jediný vysvětlení jeho kroků, který mě napadalo, byly neofiko provize ze strany agentů/hráčů a čistý sabotérství, jinak to vysvětlit nešlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Já Mourinha vnímám stejně, to je konečná. Ale v Římě jsem mu naivně věřil v tom, že se do toho prostředí hodí, protože dokáže pracovat s tlakem, který tam je enormní. Ale ani to už moc nezvládá, ta podrážděnost ho zabijí, vypadá i docela unaveně. Teď po Interu odmítl otázky a jen rozjel tu svojí ukřivděnou show, kde novinářům řekl, že jejich práce je mnohem snažší, proto berou o tolik méně peněz než oni jako trenéři.

Max teď změnu udělal, začal hrát 4-2-3-1 s mnohem aktivnějším přístupem a nasazením. Sice proti týmům na úrovni Serie B, ale i tak je to náznak, že tu kritiku vnímá a vidí. Problém bude v práci s mladýma, protože těch teď Juventus má spoustu, stejně jako jeho protěžování vyhořelých oblíbenců, tam bude muset zasáhnout sportovní vedení a tím se dostáváme do toho začarovaného kruhu, který Juventus přivedl tam, kde je.

Podepisování volných hráčů bylo efektivní, když se ten hráč jmenoval Pogba nebo Pirlo a dostali smlouvy podle hierarchie týmu, pokud se jmenují Ramsey nebo Rabiot a dostanou jednou tak vysoký smlouvy co legendy/nejlepší hráči toho týmu (Chiellini, Cuadrado, Buffon...), je to jak říkáš...

Já platím tolik věcí (O2, Netflix, HBOGo, Spotify...), že už se dalšímu pravidelnýmu strhávání z karty bráním. Ono to jsou všechno relativně drobný, ale na konci roku si uvědomíš, že ti to sežralo dvacku a vlastně ses na to stejně moc nedíval. Takže mám zaplacenej i Rapidgator a přes to si všechny ty ostatní věci pohodlně stahuju do media serveru.

Reagovat
DelPiero137

Ja som si povedal ze budem platit iba jedneho providera. Pozriem veci ktore maju len oni, pohladam nejake zaujimavosti a idem dalej. Zacal som Netflixom

Chcelo by to dohodnut sa s viacerymi a zdielat tie predplatne. Myslim kazdy z tychto streamovych medii ponuka niekolko zariadeni sucasne po zaplateni.

Reagovat
DelPiero137

Presne ako pise Hristo, clovek ocakval sviezi vietor po pauze. Mal vela casu cerpat inspiraciu z celej Europy. On je asi najtvrdohlavejsi trener sveta.

Konecne by som uvital Juve ktore dokaze pracovat s novymi, mladymi hracmi

Reagovat
stuff

Konecne bazmeg

Reagovat
M11

DYBALA !!!

Reagovat
10

Kaio dostane 2 minuty, Soule se pak může jít proběhnout po hřišti po zápase, nechají mu rozsvíceno prej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele