16. kolo
05.12.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Giacomo Raspadori (© AFP)

Spezia neudržela dvoubrankový náskok a se Sassuolem remizovala 2:2

Zajímavé utkání bylo k vidění také v La Spezii, kam v rámci 16. kola zavítalo Sassuolo. Hosté plnili roli favorita, ale postupně během zápasu prohrávali o dva góly a měli co dělat, aby dotáhli výsledek do remízového konce.

V konečném výsledku je remíza 2:2 ztrátou pro oba týmy. Sassuolo chtělo v La Spezii potvrdit dobrou formu a jednoznačně získat tři body. Spezia zase bojuje o záchranu a i ona potřebovala nutně zvítězit.

Hlavní sudí měli na začátku zápasu plné ruce práce a již ve třetí minutě museli dementovat pokutový kop ve prospěch Sassuola. Také na druhé straně se cítili být poškozeni, když branka Kovalenka ze 17. minuty nebyla uznána. Bezbrankový stav vydržel nakonec něco málo přes půlhodiny. Ve 31. minutě nejprve Scamacca orazítkoval břevno a jen pár minut po něm vstřelil úvodní gól domácí Rey Manaj. Reca mu po sérii chyb v hostující defenzívě nabídl přesný centr a Manajovi stačilo před brankou jen nastavit kopačku.

Spezia vedla 1:0 a na začátku druhého dějství odskočila na dva góly. Nzola se štěstím prošel až k brankové čáře, odkud našel volného Emmanuela Gyasiho a ten neměl problém trefit prázdnou svatyni.

Sassuolo prohrávalo o dva góly a muselo zabrat. V 54. a 56. minutě měl dvě velké šance Raspadori. Nejprve střelou líznul tyč a vzápětí mu nebyla uznána branka. Giacomo Raspadori se dočkal až po hodině hry, kdy sklepnutý balón napálil zblízka do sítě. Neroverdi byli v kontaktu a jedenáct minut před koncem vyrovnali na konečných 2:2. Byl u toho znovu Raspadori, jenž tvrdou přízemní střelou překonal Provedela. Spezia si mohla ještě jednou vzít vedení zpátky, ale proti byl brankář Consigli, který předvedl vynikající zákrok po střele Nzoly. Sudí ještě nastavili pět minut, ale během nich se už nic nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele