16. kolo
06.12.2021 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Andrea Pinamonti (© AFP)

Empoli po přestávce otočilo výsledek a porazilo Udinese 3:1

Azzurri se nadechují k zajímavé formě. V pondělní dohrávce s Udinese sice prohráli první poločas, ale po přestávce se prosadili třikrát a zvítězili. Tři body posunuly Empoli na jedenácté místo tabulky, pouhé čtyři body od pohárového umístění.

Pondělní várku zápasů odstartovali fotbalisté Empoli a Udinese. Utkání nemělo předem jasného favorita a od začátku se hrál na stadionu Carla Castellaniho dobrý fotbal. Už v 5. minutě prověřil nebezpečnou střelou brankáře Silvestriho polský záložník Žurkowski. Opora Zeber ale jeho pokus vytěsnila. O několik minut později si zpracoval dlouhý nákop za obranu Cutrone a poté poslal balón vysoko nad.

Ve 23. minutě zahrozili také hosté a rázem z toho byla vedoucí branka. Pěknou kombinaci předvedli Success s Deulofeuem a druhý jmenovaný parádně zakončil - 1:0 pro Udine. Hosté měli šance i na zvýšení, ale ránu Arslana vyrazil skokem k tyči Vicario a v nastavení nedokázalo Udine využít velkého závaru v domácí šestnáctce.

Udinese mělo utkání skvěle rozehrané, ale výsledek hned z kraje poločasu ztratilo. Nejprve si výborně navedl balón na pravačku Petar Stojanović a srovnal na 1:1. Success sice mohl vrátit vedení Zebrám, ale těsně před brankovou čárou domácí obrana balón odkopla. Byl to důležitý moment, protože po hodině hry dokonal obrat z bezprostřední dorážky Nedim Bajrami.

Empoli výrazně ožilo a chtělo utkání co nejrychleji rozhodnout ve svůj prospěch. Bajramiho v další akci zastavil skvělý zákrok Silvestriho a o chvíli později Nuytinck musel vyhlavičkovávat z brankové čáry. V 75. minutě odmítl vyrovnání Beto, když trestuhodně zahodil šanci z malého vápna. Andrea Pinamonti pak o tři minuty později pečetil výsledek třetí brankou a tento stav se do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele