16. kolo
05.12.2021 15:00 CET
3 : 4
(3:0)

Reportáž

Giovanni Simeone (© AFP)

Neuvěřitelné! Hellas proti Benátkám otočil z 0:3 na 4:3

Benátky prožily hrůzostrašně odpoledne, které jen tak nevyženou z hlav. V zápase s Hellasem vedly po prvním poločase už o tři góly, ale ani tom jim na bodový zisk nestačilo. Hellas předvedl neuvěřitelný obrat, podpořený i vyloučením domácího Ceccaroniho.

Takto promrhat zápas se jen tak nevidí, ale pojďme na začátek. Už v 7. minutě musely Benátky poprvé sáhnout ke střídání, když se zranil Okereke a jeho místo zaujal Johnsen. Na hře to nebylo nijak znát a o pět minut později vstřelili domácí první branku. Aramův centr sklepl na střed malého vápna Henry a Pietro Ceccaroni zblízka překonal brankáře Montipá. O dalších sedm minut později pak vlétl do pokutového území Johnsen, přihrávkou doprava našel volného Domena Črnigoje a ten trefil poloprázdnou branku - 2:0.

Takový začátek si Veronští nepředstavovali. A bylo hůře, protože ve 27. minutě se nepohodla hostující defenzíva s Montipem a Thomas Henry vsítil pohodlný třetí gól. Igor Tudor okamžitě zareagoval střídáním a jen nevěřícně kroutil hlavou, co že se to v Benátkách děje. Ještě do konce poločasu byl blízko snížení Miguel Veloso a Sergio Romero vytěsnil jeho střelu nad břevno.

Benátky měly utkání skvěle rozehrané a po poločase vedly o tři góly. Jak se ale nakonec ukázalo, na body to nestačilo. V 52. minutě vstřelil Hellas tolik kýženou první branku. Po rohovém kopu si vstřelil vlastní branku brankář Sergio Romero a když o pár minut později uviděl červenou kartu za hru rukou v pokutovém území Pietro Cacceroni, bylo všechno jinak. Vyloučení s následkem pokutového kopu bylo klíčovým okamžikem celého zápasu. Romero sice vystihl směr, ale střela Gianluky Caprariho byla přesně utažená k tyči.

Hellas už ztrácel jen jeden gól a tohle manko dohnal hned vzápětí. Giovanni Simeone postupoval sám na Romera a chladnokrevně si poradil - 3:3. Náskok Benátek byl fuč a do konce zápasu zbývala ještě spousta času. Oslabení domácí chtěli udržet alespoň bod, ale Hellas si došel pro famózní otočku. V 85. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Giovanni Simeone a nádhernou trefou rozhodl o vítězství Verony 4:3. Italská Serie A viděla jeden z největších obratů a zároveň potvrdila, že už dávno neplatí za ryze defenzivní soutěž.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele