Primera División - souhrn 37. kola

05.05.2012, 22:53
Komentáře a souhrny
Real Madrid na poslední chvíli urval výhru v Granadě a může myslet na dosažení stobodové hranice. Barcelona vyhrála 4:0 nad Espanyolem, všechny branky dal Messi. Valencia obhájila třetí místo, když porazila Villarreal, její jediný konkurent z Malagy navíc podlehl Atléticu Madrid. Řádně zamotaný zůstává boj o záchranu...

Real Zaragoza - Racing Santander 2:1

05.05.2012 21:00

Góly: 13. Hélder Postiga, 78. Ángel Lafita - 12. Christian Fernández

Až do posledního kola bude souboj o záchranu zajímavý a nesmírně dramatický. Po třetí výhře v řadě v podání Zaragozy se tento klub dostal už pouze o skóre za své rivaly, takže pokud bodově zvládne i závěrečné klání sezony, bude moci slavit záchranu. O dnešním vítězství nad jistě sestupujícím Racingem rozhodla trefa Lafity dvanáct minut před koncem.

Přestože domácí začali dobře a nepřesnou střelou Postigy jako první zahrozili, museli už od dvanácté minuty dotahovat náskok soupeře. Právě v ten moment poslal do vápna zajímavý centr Bedía a domácí brankář Roberto se stačil pouze ohlédnout, aby viděl přesnou hlavičku Christiana Fernándeze. Jenže Racing nevedl dlouho, z příznivého stavu se mohl těšit pouhou minutu. Pak poslal do vápna zajímavý centr Alvarez, na míč si naskočil Hélder Postiga a hlavou srovnal.

A Lafita mohl krátce nato dokonce strhnout vedení na stranu Zaragozy, to by však musel po dvou efektních kličkách zamířit přesněji. V další příležitosti domácího výběru se ocitl Oriol, jenže ani on Fernándeze neprověřil. Ve dvaadvacáté minutě hlavičkoval ze slibné pozice Postiga a po zákroku brankáře Racingu se snažil dorážet Apoňo, ovšem neuspěl. Zaragoza byla i nadále jasně lepší, další možnost měl na kopačce Oriol, pouze ale protáhl Fernándeze.

I po přestávce se hrál zajímavý fotbal, oba týmy chtěly útočit, a tak šance přicházely na obou stranách. Postiga ale z hranice pokutového území přestřelil, Acostu pro změnu vychytal Roberto. Po hodině hry měli domácí obrovskou možnost dostat se do vedení, jenže Paredes hlavou nastřelil jen břevno, dorážející Postiga byl zase v záklonu a nedokázal usměrnit míč pod břevno.

Prakticky totožný moment přišel i o několik minut později, kdy z několika metrů hlavičkoval Lafita, i on však pouze orazítkoval horní tyč. Dvanáct minut po úvodním hvizdu byl načat gólový účet zápasu, dvanáct minut před koncem byl zase uzavřen. Postaral se o to Angel Lafita, přestože první dva střelecké pokusy v téže akci ještě v síti neskončily. Sedmadvacetiletý útočník se s ničím nepáral, napálil balón k bližší tyči a rozhodl. Zaragoza tak udržela reálnou naději na záchranu, o kterou budou v závěrečném kole bojovat hned čtyři týmy.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Getafe CF 0:0

05.05.2012 21:00

Góly: -

Athletic s Getafe si rozdělily po bodu, což je výsledek, který příliš nevyhovuje ani jednomu celku. Oba totiž přišly o naději dostat se po osmatřicátém kole na příčky zaručující evropské poháry, což tedy může mrzet hlavně madridský celek, domácí už totiž vstup do Evropské ligy mají zajištěn z poháru a bojovali tak o Ligu mistrů. Na San Mamés dnes branka nepadla.

Domácí však už ani před zápasem v možnost dostat se na čtvrtou pozici, ze které se jde do milionářské soutěže, a tak kouč Marcelo Bielsa nominoval hodně pozměněnou jedenáctku, oproti normálu vlastně nastoupili jen San José, Aurtenetxe a Herrera. Jen na lavičce zůstali Iraola, Susaeta nebo Iturraspe, největší hvězdy Llorente s Muniainem se pak vůbec nevešli do nominace. Athletic totiž ještě čekají dva vrcholy sezony v podobě finálových zápasů Copa del Rey a Evropské ligy. Hosté už také hráli jen o teoretickou naději, přesto na trávník vyběhla prakticky nejsilnější možná sestava.

A Getafe začalo o něco lépe, už po pár minutách se hnal do šestnáctky Gavilán, situaci ale perfektně vyhodnotil a načasoval Ekiza. V jedenácté minutě dostal dobrý pas od Sarabiy jediný útočník Miku, dobře se s míčem otočil, ovšem zakončil těsně vedle pravé tyče. Gavilán byl v další slušné možnosti, tentokrát se dostal k nebezpečné hlavičce po rohovém kopu, náhradního brankáře Raúla ale nepřekonal.

Athletic zahrozil poprvé až po dvaceti minutách, kdy z dálky vyzkoušel štěstí Ibai Gómez, ovšem přestřelil. O něco nebezpečnější však i nadále byli hosté z předměstí Madridu, zajímavou hlavičkou se prezentoval Juan Rodríguez, jenže Raúl byl na jeho zakončení na zadní tyč připraven. Opravdu jasná gólová možnost domácích přišla až po půlhodině hry, když Gabilondo chytře prostrčil balón k Ibaiovi, jenž mířil chytře podél nohou Moyi, ale těsně minul.

Ibai Gómez byl hodně aktivní, vytvořil také první důležitou akci druhého dějství, před Gabilondem, na kterého už čekala prázdná branka, ale na poslední chvíli uklidil míč do zámezí Arroyo. Domácí po přestávce jasně převzali iniciativu a zásluhou Toquera se málem dostali do vedení, sedmadvacetiletý útočník však přestřelil. Nějakých deset minut před koncem mělo Bilbao zdaleka největší šance strhnout vítězství na svou stranu, dnes ovšem kanonýrům nebylo přáno, Gabilondo hlavičkoval do břevna, další Gómezův pokus bravurně vyrazil Moya a hlavně zásluhou obou brankářů tak utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Levante UD 1:0

05.05.2012 21:00

Góly: 54. Tomás Pina

Rozplývá se sen Levante? Valencijský klub podruhé v řadě prohrál a přestože momentálně stále drží kýženou šestou pozici, od pronásledovatelů ho dělí už jen pár branek ve skóre. Pořád ve hře je také Mallorca, která šlape na paty právě Levante a je sedmá. O osudu zápasu rozhodl jediným gólem Pina.

Oproti předpokladům se na nic nečekalo a hned od první minuty se hrála otevřená oboustranná partie. Diváky ze sedadel zvedl v páté minutě domácí Nsue, ze standardní situace ale zamířil těsně nad břevno. Na druhé straně pálil po narážečce s Valdem Barkero, tomu ale rána nesedla a míč tak skončil několik metrů od branky. Ve dvanácté minutě rozjelo Levante perfektní akci po pravé straně, oba zmínění fotbalisté si zopakovali spolupráci, Barkerův pokus z gólové pozice ale zblokoval obětavý Chico.

Aktivní Valdo se pak dostal do zajímavého samostatného úniku podél pravé postranní čáry, chytře přehazoval Aouateho, bohužel pro hostující celek ale společně s tím přehodil i samotnou branku. Ve třicáté čtvrté minutě našel domácí Castro na penaltě úplně volného Alfara, ten však svou střelou jen trefil vyběhnuvšího Munúu. Mallorca se těsně před poločasovou přestávkou dožadovala odpískání pokutového kopu ve svůj prospěch, rozhodčí ovšem usoudili, že hlavička Chica nebyla zastavena rukou jednoho z hostujících obránců.

Rozhodnutí nakonec přišlo v padesáté třetí minutě. Rohový kop rozehrál Castro přízemní přihrávkou na hranici velkého čtverce, Pina vypálil chytře k tyči a jelikož Munúa přes kupu hráčů před sebou nemohl vidět vůbec nic, nakonec kapituloval. Už o chvíli později to mohlo být o dva góly, jenže Castrovi ke gólové radosti pár centimetrů scházelo. Pina mohl přidat ještě svůj druhý dnešní zásah, tento jeho pokus z osmdesáté minuty ale z brankové čáry vykopl Ballesteros. Mallorcu to ale mrzet nemusí, porazila Levante 1:0 a dál sní o Evropské lize. K tomu potřebuje porazit Valencii, jenže hosté mají o něco málo lepší výchozí pozici a na závěr sezony přivítají na vlastním stadionu Athletic.

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Madrid 1:2

05.05.2012 21:00

Góly: 5. Franco Jara - 81. Cristiano Ronaldo (pen.), 90. David Cortés (vl.)

Vlastním gólem Cortésem v nastaveném čase podlehla Granada na vlastním hřišti Realu Madrid a řádně si zkomplikovala záchranu v La Lize. Domácí bojovali statečně a většinu zápasu vedli, pak inkasovali z penalty a nešťastný konec zápasu je připravil o všechny body.

Granadskému týmu se dařilo držet cenný bodový zisk, který by mu zaručoval setrvání v nejvyšší ligové soutěži. Domácí se nově korunovaného mistra nezalekli, ale po konečném hvizdu budou muset ještě muset v závěrečném kole na hřišti Raya Vallecana bodovat, pokud chtějí mít záchranu jistou. Dohru bude mít možná i závěrečná strkanice, kdy byli vyloučeni Moisés a Siqueira a Benítez dokonce hodil po rozhodčím láhev.

Domácí nastoupili s jedinou změnou - na levém beku nastoupil Cortés místo Nyoma. To kouč Realu Mourinho jedenáctku naprosto překopal. V brance se objevil Adán, na pravém beku nastoupil Albiol, ve stoperské dvojici Varane s Carvalhem. Tandem ve středu zálohy měl složení Granero - Sahin, zamýšleného Callejona nahradil Di María a na hrotu dostal Benzema příležitost před Higuaínem.

Po špalíru pro šampiony začala Granada boj o záchranu výborně. Už ve 4.minutě se dostal Jara přes Marcela a mezi nohama prostřelil Adána. Chyby obrany umožnily o dvě minuty nato dvojí šanci Ighalovi, první pokus zneškodnil Adán a druhý na brankové čáře Marcelo. Real odpověděl hlavičkou Ronalda nad, poté Portugalec nastřelil z přímého kopu zeď a nakonec o pár minut poté vybídl přihrávkou Kaká, ten ale přestřelil.

Domácí se snažili prosadit centry do vápna, ty ale vyboxoval Adán. Ve 22.minutě odvrátil nebezpečnou střelu Jary hlavou mimo Marcelo. Real na převahu granadských odpověděl ranou Sahina, která těsně minula. V závěrečné šanci první půle se ocitl Ronaldo, ale v postavení mimo hru neodmávaném rozhodčím pouze otřel střelu o tyč.

Mourinho poslal do druhého dějství na hřiště Xabiho a Higuaína za Sahina a Kaká. Nejprve ale vyzkoušel pozornost Adána střelou Ighalo. Poté začali hrozit hosté, nejprve hlavičkoval nad Varane, poté vytěsnil ránu Benzemy výborným zákrokem gólman César a nakonec Ronaldo jen o kousek nedosáhl na tečovaný centr Higuaína před prázdnou brankou. V 63.minutě vytáhl pěkný zákrok César proti střele Ronalda, který využil chyby Cortése.

Xabi Alonso znepokojil tribuny dvěma dalekonosnými střelami, ale žádná z nich netrefila branku. V 80.minutě načal Real obrat v zápase, když Moisés zápasnicky složil při rohu ve vápně Ronalda a Portugalec penaltu sám proměnil a zmrazil ochozy stadionu Los Cármenes. Ighalo se pokusil strhnout vedení na stranu domácích, ale jeho oblouček nebyl přesný.

Zápas pak dospěl do svého dramatického závěru. V 90.minutě minul v závaru nůžkami Varane. Finální akce utkání s nešťastným rozuzlením pro Granadu začala v 92.minutě centrem Benzemy zprava, Granero nezvládl doklepnout, ale "zastoupil" ho Cortés, který zavěsil do vlastní sítě a dostal Granadu do vážných potíží,

Naopak Real se přiblížil na tři body k rekordní stobodové hranici. Oba týmy tak potřebují v závěrečném kole vyhrát. Naproti tomu je zřejmě již rozhodnuto o titulu krále střelců po čtyřech gólech Messiho v barcelonském derby.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Rayo Vallecano 5:2

05.05.2012 21:00

Góly: 31. Babá, 43. Cala, 46. Babá, 65. José Antonio Reyes, 81. Frédéric Kanouté - 37. Diego Costa (pen.), 77. Diego Costa

Gólově nejbohatší duel sedmatřicátého kola španělské Primera División se hrál na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuana, kde Sevilla přehrála Rayo 5:2. Na první trefu domácích ještě Vallecano odpovědělo, svou druhou branku v utkání však vstřelilo až za silně nepříznivého stavu. Sevilla si udržela teoretické šance na šesté místo, Rayo bude muset záchranu potvrdit až v posledním kole.

Hned od začátku bylo jasně patrné, který tým bude udávat tempo hry, byli to jednoznačně domácí hráči. A už ve třetí minutě měla Sevilla první obrovskou příležitost dostat se do vedení, když Manu připravil takřka ideální pozici Trochowskimu, ten ale z malého vápna nepochopitelně přestřelil. Hosté se do blízkosti Palopovy svatyně nedostávali, a tak to například Piti musel vyzkoušet z velké dálky a podle toho to také dopadlo, rána skončila mimo tři tyče.

V jedenácté minutě vyrobil gólman Raya Cobeňo obrovskou hrubku a svým odkopem doslova namazal balón na nohu Babá, ten však tváří v tvář strážci hostující svatyně totálně selhal a o několik metrů minul. V osmnácté minutě stáhl v šestnáctce Delibašič Navarra a Sevilla kopala penaltu, Trochowski ovšem zamířil do středu branky a Cobeňo své předešlé zaváhání do puntíku odčinil.

Ve třicáté minutě už se skóre poprvé měnilo, když po pravé straně utekl Jesus Navas, předložil do vápna naprosto ideální přihrávku a Babá v poklidu rozvlnil síť. Jenže Rayo prohrávalo jen sedm minut, pak kopalo penaltu a Diego Costa zachoval chladnou hlavu. Do poločasové přestávky se však stav měnil ještě jednou, do kabin nakonec odházela spokojenější Sevilla. Na povedený Rakitičův centr od rohového praporku si naskočil Cala a prudkou hlavičkou nedal Cobeňovi šanci.

A hned dvě minuty po návratu ze šaten to bylo o dvě branky ve prospěch domácích, tentokrát centroval zprava Navas a úkol trhnout míč zblízka do sítě splnil na jedničku Babá. Navas byl i u čtvrté trefy domácích, Reyes už po jeho pobídce před prázdnou branku nemohl zaváhat. Osmadvacetiletý ofenzivní univerzál tak dal svůj první gól po návratu do Andalusie. Rayo ještě jednou snížilo, opět se o to postaral Diego Costa, jenž se prosadil po rohovém kopu.

V tu chvíli se hrálo ze strany na stranu, šance střídala šanci. Babá šel úplně sám na Cobeňa a mohl zkompletovat hattrick, jenže hostujícího brankáře nepřekonal. Na opačném pólu hřiště zazdil obrovskou gólovku Michu, který trefil pouze břevno, a tak mohla Sevilla definitivně utnout naděje Raya na body. Stalo se tak devět minut před koncem, kdy už do otevřené obrany vnikl Navas, přihrál střídajícímu Kanoutému a ten nadvakrát skóroval.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 4:0

05.05.2012 21:00

Góly: 12. Lionel Messi, 64. Lionel Messi (pen.), 74. Lionel Messi, 79. Lionel Messi (pen.)

Emotivní loučení s Nou Campem vyšlo Pepu Guardiolovi na jedničku. Barcelona totiž vyhrála derby s Espanyolem jednoznačně 4:0, přičemž všechny góly vstřelil neuvěřitelný Lionel Messi, jenž tak dosáhl hranice padesáti ligových branek v sezoně.

Ještě se pořádně ani nehrálo, domácí fanoušci už ale rozvinuli na tribuně obrovskou plachtu s fotografií Guardioly a začali vyvolávat jeho jméno, což samotného lodivoda Barcy dohnalo až k slzám. První střelecký pokus zápasu měl na svědomí Andrés Iniesta, svou ranou ale jen trefil clonícího Lópeze. O pár desítek sekund později našel Pedro přesně hlavu nabíhajícího Thiaga, ten ale nedokázal své zakončení usměrnit mimo dosah Álvareze.

Ve dvanácté minutě už Blaugranas vedli, když byl ve vzdálenosti pětadvaceti metrů od branky faulován Messi, sám se ujal exekuce nařízené standardní situace a krásnou střelou přes zeď otevřel skóre. Stejná situace byla k vidění i na druhé straně, jen s opačným konce, Verdú kroutil balón těsně vedle levé šibenice Pintovy svatyně. Iniestův další krásný pokus z volného přímého kopu skončil dobrým zákrokem Álvareze, Messi zase nedokázal zakončit přesně.

Argentinec pak chytrou přihrávkou vysunul do samostatného úniku Keitu, ten ale dobře reagujícího Álvareze obejít nedokázal. Hosté rozhodně nepůsobili odevzdaným dojmem a když Pinto vychytal Verdúa, zkoušel to následně Álvaro téměř z půlící čáry, ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Poslední zajímavou akci prvního poločasu už však znovu znamenala hrozbu pro branku Espanyolu, Messi ale trefil pouze boční síť.

Hned na úvod druhého dějství Barcelona opět ukázala, kdo je na hřišti pánem, Messi krásnou uličkou mezi oba stopery našel Iniestu, ten si ovšem nevěřil na souboj s urostlými beky, vystřelil a levačkou těsně minul. V šedesáté čtvrté minutě dostal přesný míč na levou stranu znovu aktivní argentinský šikula, obhazoval si Lópeze a ten zahrál v pokutovém území rukou. Domácí tak dostali k dispozici penaltu, k ní se samozřejmě postavila barcelonská desítka a s přehledem zvýšila na 2:0.

Espanyol se mohl vrátit do hry v době, kdy do konce normální hrací doby zbývalo něco málo přes čtvrt hodiny. To výrazně zachyboval Pinto a Weiss mohl nikým nehlídaný zakončovat, jeho úspěšný lob přes barcelonského brankáře ale skvěle zachytil vracející se Mascherano. A hned z protiútoku to bylo 3:0, Messi si totiž perfektně do běhu zpracoval dlouhý pas za obranu a levačkou z úhlu překonal Álvareze.

Jedenáct minut před koncem to bylo o čtyři branky, tentokrát byl ve velkém vápně faulován Busquets, Messi zvolil stejnou stranu jako v prvním případě a i tentokrát poslal hostujícího gólmana do opačného kouta. Emotivní závěr ještě mohl argentinský fotbalista vyšperkovat pátou trefou, v tomto případě ale nezamířil přesně. Přesto skončilo domácí loučení s Guardiolou nejlépe, jak mohlo, tedy vysokým vítězstvím Barcelony zařízeným nejlepším hráčem světa.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Betis 2:1

05.05.2012 21:00

Góly: 13. Gastón Sangoy (pen.), 55. Gastón Sangoy - 45. Jorge Molina

Sporting Gijón ještě není jistým účastníkem Segundy División pro příští sezonu, závěr té letošní tak rozhodně nevypouští naplno bojuje. Dnes porazil Betis 2:1 a snížil ztrátu na Zaragozu a Rayo na tři body, s druhým zmíněným celkem má však lepší vzájemnou bilanci, a tak se kolo před koncem vyskytla nečekaná příležitost na záchranu.

Hned v úvodu výrazně zahrozil domácí Trejo, Casto však jeho povedenou ránu dobře viděl, a tak mohl být u své tyče včas a zasáhnout. V osmé minutě rozehrával Sporting rohový kop, šance ale byla nakonec k vidění na druhé straně, kam utekl po levé straně Castro, jenže těsně minul. První klíčový moment utkání přišel ve třinácté minutě, kdy v pokutovém území zahrál rukou Amaya a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Gaston Sangoy.

Hned vzápětí se prakticky z půlící čáry pokoušel překvapit Juana Pabla Salva Sevilla, domácímu gólmanovi ovšem naštěstí pro domácí pomohl tyč, na druhou stranu je nutné uznat, že Pablo by zřejmě balón stejně zachytil. Brankář Sportingu pak musel zasahovat i proti ráně Montera, ta mu však nemohla nadělat příliš starostí, jelikož neměla dostatečnou razanci. Hosté se tlačili za vyrovnáním, další pokus měl na starost Sevilla, jenže levačkou těsně minul šibenici domácí svatyně.

Krásný fotbalový moment byl v Gijónu k vidění krátce před poločasovou přestávkou, kdy po centru Mendyho zakončoval efektnímu nůžkami Sangoy, bohužel pro Sporting ale přestřelil. Betis vyrovnal v jediné nastavené minutě úvodního dějství, Castrovu ránu z úhlu totiž vyrazil Pablo jen k dobíhajícímu Pozuelovi, jehož pokus tečoval Molina a zavěsil.

Už v padesáté páté minutě ovšem domácí znovu vedli, a to opět po trefě kanonýra Sangoye. Ten si ve vápně soupeře rychle vyměnil balón s Trejem, s ničím se nepáral a pruskou ranou pod břevno nedal Castovi šanci. Betis mohl reagovat prakticky okamžitě, Molinovi ale v tomto případě střela nesedla, a tak mohl Juan Pablo zakročit. Stejný hráč hostujícího celku byl v šanci i po hodině hry, ani tentokrát ale neřešil situaci ideálně a nedal.

Do konce zápasu už byla k vidění jen jedna pořádná příležitost, když Juan Pablo neuvěřitelným reflexivním zákrokem vytěsnil mimo tři tyče hlavičku Castra a uchránil tak svému týmu tři body. Díky tomu už odepsaný Sporting žije, stále ovšem potřebuje shodu několika příznivých výsledků, aby se zachránil.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Málaga CF 2:1

05.05.2012 21:00

Góly: 69. Koke, 79. Adrián - 38. Eliseu

I boj o umístění v horních patrech tabulky ještě nabídne v posledním kole pořádné drama, Atlético Madrid totiž otočilo nepříznivě se vyvíjející souboj s Málagou a po výsledku 2:1 se posunulo na páté místo, jen dva body za svého dnešního soupeře. Skóre sice otevřel hostující Eliseu, za domácí se však trefili Koke a Adrián.

Utkaly se dva týmy praktikující atraktivní styl fotbalu, na druhou stranu ale všichni moc dobře věděli, co všechno je ve hře. V případě tříbodového zisku by si hosté definitivně zajistili účast v příštím ročníku Ligy mistrů, domácí zase případní porážka výrazně znevýhodňovala v boji i o Evropskou ligu. Atléti nastoupili pouze bez Ardy Turana, kouč Málagy Pellegrini byl nucen udělat oproti jakémusi ideálu více změn, přesto nakonec složil silnou základní jedenáctku.

V úvodních minutách tedy příliš vzruchu před jednou z branek k vidění nebylo, pokud už ale přecejen ano, pozor musel dávat domácí brankář Courtois. Ten se musel pořádně natahovat hlavně po ráně Sáncheze, kterou ale dobře viděl, a tak jí nakonec vyrazil na roh. Z opačného úhlu to zkoušel Eliseu, tak přesný ale nebyl a přestřelil. V pětadvacáté minutě rozehrával z nějakých dvaceti metrů standardní situaci Cazorla, jenže zeď nepřestřelil.

Poté dostal vynikající přihrávku za obranu domácích Isco a mohl postupovat sám na Courtoise, mladý belgický brankář ale vytáhl velice dobrý zákrok nohou a vykopl balón. V rozpětí dvou minut měly oba týmy obrovskou příležitost dostat se do vedení, kanonýři Rondón a Falcaem však jakoby byli zaskočeni náhlou jednoznačnou situací a oba neuvěřitelně selhali. Ve třicáté osmé minutě se Málaga zaslouženě dostala do vedení, když se do míče z dálky opřel Eliseu a nádhernou bombou vymetl pavučinky ze šibenice Courtoisovy brány.

Domácí po přestávce výrazně přidali a šli za vyrovnáním, ovšem šance Adriána skončila pouhým odkopem od Kameniho svatyně, útočník Atlética totiž nezamířil přesně. Stejný hráč pak dostal výborný pas za obranu, obešel hostujícího brankáře, jenže se s míčem dostal do těžkého úhlu a nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů. V šedesáté deváté minutě bylo zaslouženě vyrovnáno, když Kameni pouze vyboxoval centr z levé straně ke Kokemu, jehož rána bez přípravy se zastavila až v síti.

A Atlético ani po vyrovnání nepolevovalo, i nadále svého soupeře přehrávalo a vstřelilo i důležitý rozhodující gól. Nejprve tedy ještě museli domácí přežít gólovou možnost Seby Fernándeze, ale deset minut před koncem už se mohli radovat. Dlouhý výkop Courtoise prodloužil Falcao přesně do běhu Adriánovi, který následně uklidil kulatinu k tyči a rozhodl.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 1:0

05.05.2012 21:00

Góly: 90. Jonas

Devadesátá druhá minutu dost možná rozhodla o osudu hned dvou klubů. Jednoho určitě, protože Valencia je díky tomu jistým malým mistrem Španělska, o třetí příčku už jí nemůže nic připravit. Velká rána to pak je pro Villarreal, který mohl udělat další důležitý krok k záchraně, místo toho pozdním gólem Jonase prohrál a není v dobré pozici.

Na Mestalle se nehrálo nikterak pohledné utkání, důležitost zápasu předčila v myšlenkách trenérů i hráčů ofenzivní choutky, a tak se hrálo především ve středu pole a s minimem šancí. Z úvodní čtvrthodiny snad lze vybrat pouze Adurizův pas na Tina Costu, ten se ale v šestnáctce nezorientovat dobře a gól z toho nebyl. Hosté o sobě dali poprvé vědět po ráně Bruna, se kterou ale Guaita nemohl mít výraznější potíže.

V šestnácté minutě se situace opakovala a tentokrát už Bruno pořádně vystrašil gólmana Valencie, ten však přesto vyrazil balón na roh. Žlutá ponorka byla mírně nebezpečnějším týmem, efektní nůžky se snažil vystřihnout Hernán Pérez, ovšem branku netrefil. S postupem času se hra vyrovnávala a Netopýři se konečně začali dostávat k ohrožení branky Diega Lópeze, štěstí zkoušel Jonas, avšak neuspěl.

Po přestávce už domácí převzali otěže zápasu do svých rukou, Adurizovu dělovku ale znovu vyrazil jistý Diego López. V padesáté první minutě měla Valencia doposud jasně největší šanci utkání, Albelda totiž krásným dlouhým pasem našel unikajícího Piattiho, ten ale v zakončení selhal, když poslal balón podél nohy Lópeze, ovšem mimo branku. Jonas mířil z hranice pokutového území těsně nad, v ojedinělé příležitosti Villarrealu se pak ocitl Marco Rubén, jenže ani on neuspěl.

Oba celky měly obrovský problém s řešením finální fáze, hned několikrát se dostaly do zajímavé situace a dokonce i přečíslení, avšak vyložené gólové možnosti k vidění nebyly. A když už jí Aduriz měl, zamotal se mu míč pod nohy a ani z toho nebylo zakončení. Stejný hráč mohl rozhodnout ve prospěch Valencie a tři minuty před koncem, v největší šanci celého utkání ale nastřelil břevno. Když už to vypadalo, že to na Mestalle skončí po zásluze 0:0, sklepl Aduriz šikovně balón pro Jonase, který překonal Diega Lópeze a rozhodl.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Sociedad 1:0

05.05.2012 21:00

Góly: 14. Ibrahima Baldé

Důležité tři body si na své konto připsala Osasuna, která udolal na domácím hřišti Real Sociedad 1:0 a posunula se v tabulce španělské ligy na osmé místo, což značí určitou naději vzhledem k pohárovým pozicím. Jediný gól zápasu dal už ve čtrnácté minutě Baldé.

Hosté už nemají sestupové starosti, a tak se hrál poměrně hezký a uvolněný fotbal, přičemž lepším týmem byla jednoznačně domácí Osasuna. V šesté minutě chyboval v obraně hostující bek Demidov a García se najednou ocitl úplně sám před Bravem, toho ale zblízka překonat nedokázal. Už o tři minuty později se nádhernou individuální akcí prezentoval Cejudo, sám přesně vypálil, strážce svatyně Realu Sociedad ovšem výborně zasáhl.

Ve čtrnácté minutě už to ale Osasuně gólově vyšlo, potvrdilo se pravidlo do třetice všeho dobrého... A stejné přísloví lze aplikovat i na samotnou akci, jelikož Ibrahima Baldé potřeboval hned tři po sobě jdoucí pokusy ke skórování - nejprve trefil tyč, pak Brava a až dalším pokusem rozvlnil síť. Hosté poprvé výrazně zahrozili standardní situací ve dvacáté minutě, kdy Ifran chytře podstřeloval zeď a mířil přesně k tyči, Fernández ale včas zareagoval a zachránil svůj tým.

Ve zbytku prvního poločasu už se nic podstatného nestalo, a tak se s popisem důležitých událostí přesuňme do pětapadesáté minuty. To běžel sám na Brava autor jediné branky Baldé, chilského gólmana však tentokrát nepropálil. Tlak Osasuny neustával, v další velké šanci byl Nino, jenže Bravo předváděl opravdu úžasné zákroky. Sociedad o sobě dal opět pořádně vědět až dvacet minut před koncem, hned z toho však byla pořádná příležitost Veky, která ovšem gólem neskončila, Fernández zaslouží za svůj dvojitý zákrok pochvalu.

Rozhodnuto mohlo být po další spolupráci Nina s Baldém, první jmenovaný nahrával a druhý střílel, trestuhodně ale minul. Vyrovnat mohl na druhé straně Llorente, avšak z dobré pozice těsně přestřelil. A poslední možnost zápasu měl tak trochu symbolicky domácí Baldé, ani tentokrát ovšem na famózního Brava nevyzrál. Osasuna přesto porazila Real Sociedad a pokud v posledním kole porazí Racing, může pomýšlet na Evropskou ligu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid373142117:3197
2.FC Barcelona372863112:2790
3.Valencia CF3717101059:4361
4.Málaga CF371671453:5355
5.Atlético Madrid3714111252:4653
6.Levante UD371571551:5052
7.RCD Mallorca3714101341:4252
8.CA Osasuna3712151040:5951
9.Sevilla FC3713101447:4649
10.Athletic Bilbao3712131249:4949
11.Getafe CF3712111440:4947
12.Real Betis371371745:5446
13.Espanyol Barcelona371291645:5545
14.Real Sociedad3711111545:5244
15.Granada CF371261935:5542
16.Villarreal CF379141439:5241
17.Rayo Vallecano371242152:7340
18.Real Zaragoza371171934:6140
19.Sporting Gijón371072042:6837
20.Racing Santander374151826:5927

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (611)

Přidat komentář
Kily

juchů, obhájili jsme španělský titul pro negalaktické kluby, tralala

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Maresma

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Falcao se stane nejlepším střelcem ne RonaldovskoMessiovského žebříčku?

Reagovat
Kily

Reagovat
Kily

určitě negalaktického, Higuain a Benzema se tam moc pletou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
One-Real

Zara, Rayo a Villareal vyhrat, Granada spadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

messi

Reagovat
smazaný uživatel

budem mít 100 bodůůůůůůůů

Reagovat
JacoBee

Grácias, Pep!

mám slzy v očích <3

Reagovat
smazaný uživatel

50 gólů respekt.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss je lepsi nez Nasri, i typologicky by sa k Citizens viac hodil. Po sezone Malaga, Valencia ?

Reagovat
Al Capone

Tak a na Bernabeu nebo-li na místě kde hraje Galaktický klub porazait Mallorcu a dosáhnout něčeho nevídaného.

Díky kluci.

!HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Co má Granada za problém?

Reagovat
smazaný uživatel

Pichichi je už jasnej...

Reagovat
herbage

hm, Messi sám dal v sezóně více gólů, než všechny kluby Primery krom Realu. Koukal jsem i na Arsenal a oba před dnešními zápasy měli 68. Arsenal dal Norwichi 3, Messi Espanyolu 4, takže Messi má teď dokonce navrch

Reagovat
Al Capone

Valencia 59, Malaga 53 atd...pokud chceš počítat i mimo La ligu tak počítej i jejich vstřelené goly

Reagovat
herbage

psal jsem v sezóně, kde Leo dal 72 a u klubů počítám jen ligu

Reagovat
C0br

Tak co to je za počty? Messiho dickrider.

Reagovat
Masi

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Al Capone

Nemá tvuj nick něco společného s Jonem Daltonem?

Reagovat
cubinho

Reagovat
Al Capone

Snad ho neznáš?

Reagovat
cubinho

Jasně, že znám. Miluju Survivora

Reagovat
Al Capone

tak to jsme minimálně dva, muj nejoblíbější hráč

Reagovat
cubinho

No, můj ne. Sice mě bavil, ale můj absolutně nejoblíbenější je Tom Westman

Reagovat
Al Capone

http://www.csfd.cz/uzivatel/54733-cubinho/

toto předpokládám nebude náhoda

Reagovat
cubinho

Reagovat
Mercury

Russel Hantz forever! :)

Reagovat
Fairplay

Nene, každopádně jsem si ho hned vygooglil a co nevidím. Survivor! Před tak 8 roky můj nejoblíbenější seriál, vždycky ráno o víkendu jsem na tom strašně ujížděl

Reagovat
Al Capone

no já to okouzelní Survivorem zažívám až teď

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
fantomas

Reagovat
madridcan

Guardiola velky frajer Vela stastia v dalsom zivote

Reagovat
madridcan

znie to divne, ale viete ako to myslim

Reagovat
herbage

jj, aby už odešel z tohoto světa

Reagovat
Elliasson

Gijóne, prosím tě - příští kolo udělej zázrak v Maláze!!!

Reagovat
One-Real

Oba rekordy jsou parada. 50 golu v La Lize je uzasny pocin jednotlivce a pripadnych 100 bodu je zase uzasny pocin tymu. Navic goly 117 a 112. Ted se soustredit na Mallorcu a snad nastoupime v plne polni.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ta Zaragoza to je takovej španělskej Wigan, já jim to přeju na úkor Raya

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec žádné ádios, ale jen hasta pronto. Tak doufejme...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hráč historie. Chtěl jsem napsat, že se něco podobného už nikdy nebude opakovat, ale Messi nemá žadný strop...

Parádní rozlučka s Guardiolou, snad se s ním definitivně rozloučíme podobným výsledkem a další trofejí

Gracies Pep

Visca el Barça!

Reagovat
herbage

psal jsem to už vloni, že ten loňský nepřekoná, ale nyní vím jistě, že tohle už nikdy nikdo nepřekoná

Reagovat
Al Capone

ale ale... Ronaldo je nejlepší hráč historie (pro ročníky 2000+ myslím Brazilce)

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo byl fenomén jen jednu, možná dvě sezony, jinak byl jen jeden z těch nejlepších, když nebyl zraněný. A to myslím jedním z nejlepších své doby, takže jako o nejlepším hráči historie se o něm mluvit fakt nemůže, i když jsem ho zbožňoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty dva/tři roky byly z jeho strany natolik výjimečný, že to ani nejde popsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, a co jsou Messiho sezony?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná blbý dotaz ale stejnak, kolik golů dal Messi mimo pokutový území? 2 nebo 3 ?

Reagovat
herbage

dneska jeden

Reagovat
herbage

ale hádám, že tak 20-30%, tedy něco mezi 14 a 21

Reagovat
Losinho

Reagovat
C0br

Reagovat
herbage

tak v minulosti jich dal takhle mnohem více. Proti Arsenal, Stuttgartu, ale hodně mi to splývá

Reagovat
Losinho

Teď s tím přímým kopem už to 2 nebo 3 budou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem napocital 4, z toho jeden daval Sanchez a jednou nechytal golman

Reagovat
Minister

no v tomto videu som ich narátal asi 3 spoza šestnástky a 3 z čiary ostatné všetky zvnútra

Reagovat
Losinho

Tak celkově (i s dneškem) 4, z toho 3 z přímých kopů. Víc gólů dal snad i hlavou.

Reagovat
herbage

jj, 4 to jsem se hodně sekl

Reagovat
Losinho

On jich klidně mohl mít víc, ale prostě si spíš věří na ještě pár kroků a pak lob než tvrdou ránu z dálky. Přitom těch příležitostí natáhnout z osmnácti metrů tam bylo požehnaně.

Reagovat
herbage

tak většina hráčů z těch pozic střílí, protože si lepší už vytvořit nedokáží. On ano a proto je tak úspěšný

Reagovat
Losinho

Tak se to dá taky říct. Mně se tenhle styl každopádně moc nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli myslíš tuhle sezonu tak 3 - dneska, proti Leverkusenu a proti Atleticu

Reagovat
herbage

4 a proti Bayeru jediný ze hry

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu. hodně blbý dotaz

Reagovat
Israha

Ty týmy, bojující o šesté místo, to je jeden žebrák vedle druhého...doufám, že to nějak vyjde a nakonec to ukopou Sevilla nebo Bilbao. Vidět v EL Osasunu, Mallorcu nebo Levante, to by byl hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je to blázen

Reagovat
mickey mouse

Vyjít ještě ten Athletic tak jsou sázkařeké hody, všechno vyšlo tak jak mělo

Reagovat
madridcan
Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

GRACIES PEP

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký je bodový rekord La Ligy?

Reagovat
Al Capone

99 bodů Barcelony

Reagovat
Fairplay

99

Reagovat
smazaný uživatel

Messi co dodat, to je neuvěřitelný a to říkam,jako Madridista Jenom ať proboha nespadne Villarreal nebo Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

villareal kludne moze ist..

Reagovat
blaugrana

Leo je prosté pán pánov. Šialenec v tom najlepšom slova zmysle. Je potešenie sledovať ho s akou ľahkosťou aktuálne vládne svetovému futbalu. A Pep, ty si daj pauzu a budúci rok sa pekne vrátiš!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

72 gólů v sezoně, 50 gólů v lize...já už fakt nemám slov, to je něco naprosto neskutečného Po minulé sezoně, kdy dal asi 52 jsem říkal, že to už asi nepřekoná a on jakoby nic přidá ještě 20 kousků

Reagovat
FUnk

presne

Reagovat
smazaný uživatel

s kym hraju malaga a atletico posledne kolo?

Reagovat
madridcan

Malaga s Gijonom, Atletico vo VIllareale

Reagovat
burinka

seš hloupej nebo línej?

Reagovat
cubinho

50 gólů, toto je fakt neuvěřitelné... A jelikož dal Messi za posledních 15 zápasů 27 gólů, tak i ta padesátka se zdá býti překonatelná. Neuvěřitelné...

Reagovat
CubONE

penalty pre Barcu boli aspon zasluzene?

Reagovat
smazaný uživatel

tak docela přísné, ale zase ne že by byly vymyšlené

Reagovat
smazaný uživatel

A co pro Real ? zasloužena ?

Reagovat
Fairplay

Naše podle mě správně odpískaná, kopali jsme roh, Ronalda od začátku držel hráč co to šlo. Ale jsem fanda Realu, tak nevím, jak moc objektivní to pro tebe bude

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to beru, spis me stvou kecy jestli byly penalty Barcy zaslouzene

Reagovat
blaugrana

Obe vymyslené.

Reagovat
smazaný uživatel

Obě byly v pořádku, jen trochu smůly a nešikovnosti u Espanyolu.

Reagovat
Ligter

Nemůžou být rozdílnější reakce. Tomu se říká komplexní pohled na věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moltes gracies, Pep! Hasta pronto

Reagovat
Shevchenko

Gratuluji Messimu k Zlatému míči.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

podle katalánské logiky by ho měl letos vyhrát Bůh z Madeiry

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulujem k tomu, ze tvoja barcelonska gula z vestiarne ako obvykle dava "presne" informacie

Reagovat
Shevchenko

Kdy naposled měl fotbalista za jeden půlrok takové statistiky? Já osobně jsem nic takového nezažil. K tomu opravdu nepotřebuješ věšteckou kouli.

Reagovat
smazaný uživatel

spis k zlate kopacce

Reagovat
C0br

Za to, že totálně vyhořel v nejdůležitějších okamžíicích sezóny a nezískal žádnou významnou trofej?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

má k němu dobře nakročeno, i přes to, že titul vyhraje Real, to má rozehrané lépe než Ronaldo

Reagovat
C0br

Ronaldo má dvojsečnou možnost na ME. Pokud ho vyhraje, nebo bude alespoň ve finále a bude nejlepším hráčem týmu, měl ten míč dostat. Pokud vyhoří je to, bude to jasnější než teď.

Reagovat
Kily

jj, Euro hodně napoví

Reagovat
herbage

tak když vypadnul Real v LM a jestli Barca vyhraje Copu, tak budou s C.Ronaldem prakticky nastejno, prot Messiho hraje větší fazóna. A když jsem koukal na výsledky toho hlasování, tak by to měl vyhrát znova, protože trenéři národního týmu Indonésie či Barmy asi všechny zápasy sledovat nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Právě i kvůli té poslední části ta cena nedává dost dobře smysl.

Reagovat
Kily

díky nim zase měl Ronaldo loni alespoň nějakou šanci, být to jen na odbornících z řad novinářů, kteří ty dva hráče sledují pravidelně, byla by z toho pořádná fraška

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nejde o Ronalda a Messiho. Ale o 1) Totální subjektivnost této ankety 2) Nedostatečnou možnost části lidí - díky prostředkům nebo jenom času opravdu ty hráče sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Trenéra indonéské reprezentace sice neznám, ale Indonésii jako takovou bych ve vztahu k Messimu a Ronaldovi nepodceňoval. Oba kluby tam mají vybudované akademie, jsou tam dost sledované a my tam prý údajně dokonce máme mít více fanoušků než v celém Španělsku, takže by jejich trenér úplně mimo být nemusel.

Reagovat
smazaný uživatel

chcelo by to aj nejaky pohar

Reagovat
madridcan

Dobre pivko je nutnost, ale predtym male zhrnutie. Takze Messi gratulacia. Ked poviem lajkovi, ze Messi dal 50 golov, tak sa ma spyta, ze za aky hokejovy tím hraje Granada dakujeme za moznost mat 100 bodov.

A buduci rok Real Madrid musi vyhrat titul, mat 112 bodov, Cristiano musi dat 60 golov v La lige, Liga Majstrov musi tiez byt a nesmieme zabudnut aj na pohár a superpohár, lebo niektorí tu nevedia byt za nic vdacní!

Reagovat
One-Real

Ja teda pocitam ze 114 body, nevim jak ty.

Reagovat
Kily

před týdnem a půl jsem viděl pana Škorpila

Reagovat
madridcan

ano, tak to presne malo byt

Reagovat
Al Capone

ale prosim tě..prostě 100 bodů je strašně lákavé, nevím jak v ostatních ligách, ale řekl bych, že se to nikdy nikomu nepovedlo

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii povedlo.

Reagovat
Al Capone

komu a kdy?

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Rekord má snad Chelsea s 95, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, já si to pak hledal, moje vina.

Reagovat
madridcan

V poriadku, ja ju chcem tiez. Ale hned sa zblaznit, ze Real nehraje ako ma(po oslavach), tak to je trosku prehnane.

Reagovat
Shevchenko

Ve Skotsku se to, myslím, někomu povedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Budúcu sezónu budete mať o tri menej. Deportivo sa vracia do PD

Reagovat
madridcan

100

Reagovat
smazaný uživatel

pro 100 bodů Realu letos

Reagovat
smazaný uživatel

50

nemůžu se toho nabažit.

Za rok padne stovka?

Reagovat
Kily

už za týden

Reagovat
madridcan

Reagovat
smazaný uživatel

Jojooo

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem to

Reagovat
Losinho

pěkně

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

letos to nahnal hlavně díky penaltám, tedy hlavně v závěru. Navíc jste hráli i MS klubů. Na MS nebudete a že vám budou toho tolik pískat si nemyslím. Příští rok bude rád zase za 50, pokud se nezraní

Reagovat
Shevchenko

Zase jen 50?

Reagovat
herbage

Nedokáži si představit, že by v tom pokračoval

Reagovat
miky10

Já teda spíš nevidím důvod, proč by ne.

Reagovat
herbage

inspirace u Betonstavby Chelsea London

Reagovat
miky10

Reagovat
herbage

soupeři Barcelony budou více betonovat a stavět hlouběji blok, co ti na tom není jasné? Messi bude mít méně gólů a více asistencí

Reagovat
miky10

Pochopil jsem to. Podle mě se to říkalo už tolikrát, že teď to bude mít těžší, a teď ještě těžší, a pak...A zlepšuje se pořád, takže prostě nevidím důvod, proč by v tom měl přestat.

Reagovat
miky10

Jako takhle, je klidně možný, že dá příště v lize jen 40 (to je hrozný to napsat ), jen mi přijde jako blbost brát jakési zhoršení jako samozřejmost.

Reagovat
herbage

jen aplikuji teorii dr. Hubberta

Reagovat
smazaný uživatel

..

Reagovat
smazaný uživatel

jen 50.. slšíš se vůbec?

Reagovat
herbage

jen jsem nikde nepsal

Reagovat
smazaný uživatel

taky pravda! to psal kolega pod tebou

Reagovat
smazaný uživatel

ani ja sa toho nemozem nabazit, len skoda, ze proti chelsea a posledne Realu sedel na tribune a nemohol dokazat aky je to velkolepy hrac v tych najdolezitejsich zapasoch

Reagovat
ADM

Taký ako ty ma strašne bavia

Reagovat
C0br

Jestli přivedete útočníka, tak budu příští rok "rád" za 60 celkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Když dá ten druhej útočník 40. tak mi to vadit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

50 gólů? 10 je z penalt, nuda

Reagovat
smazaný uživatel

já bych si teď rád pokecal s těma barceloňákama, co tu kolem Vánoc vyvijeli teorie, jak by goly z penalt meli platit za pul ( kvuli Ronaldvejm golum ) ... Jestli by pořád byli na stejné vlně

Reagovat
smazaný uživatel

můžeme začít. Gól z penalty není plnohodnotný. Co ty na to?

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 45 letos prej v lize, ne 50 v tom případě Tak co tu honíš s "50"

Reagovat
smazaný uživatel

holt se to počítá i s penaltama, tak oslavujeme pade.

Že by se to mělo psát "počet gólů/počet gólů z penalt" jako v házené, je ale jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

no, já budu oslavovat hlavně titul a pak našich 100 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

jo, čekal jsem, že uhneš z tématu.

Reagovat
smazaný uživatel

Žij si čím chceš, brachu

Reagovat
smazaný uživatel

co je zase tohle za reakci?

Chtěl jsi o něčem mluvit a nejsi o tom napsat vůbec nic. Madrista ...

Reagovat
smazaný uživatel

jiri

Reagovat
Fairplay

Tak co teprve loni na konci sezony. To tady bylo nablito, že Ronaldo je sobec, že se hraje akorát na něj, že mu jde akorát o Zlatou kopačku. (v tu dobu, kdy Real už o nic nehrál). Letos je ve stejné pozici Barcelona - o nic jí nejde - a i v rozhovorech s hráči "už jde akorát o to, pomoc Messimu dát co nejvíc branek.." apod, ale to ho Culés oslavují.

Reagovat
smazaný uživatel

jen 10?? počítal jsem s více.. když ted behem par zapasu měl 5 penalt. no, tak tím pádem ještě větší respekt patří Leovi!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ked dal Roy Makaay za Deportivo 29 golov a ziskal zlatu kopacku tak som nechapal jak moze dat niekto tak vela golov kedze standard a uspech bol 20, maximalne 25. Messi dal teraz 50. Mi to pride jak novacikovsky rekord NHL ked dal Selanne vo svojej prvej sezone 76 golov, tiez to nikto neprekonal doteraz, ani neprekona

Reagovat
Al Capone

ale překoná, fotbal je takový fenomén, že se bude hrát ještě hodně dlouho

Reagovat
Kily

notyvole, před rokem jsme ve chvíli, kdy nám šlo o prd, poslali dolů Depor, teď vzhledem k výsledku Malagy vlastně za stejných podmínek potápíme Villarreal

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Hajzlové.

Reagovat
Infi

To je dobré, Messi zastiňuje Ronalda jak prase, rekord po rekordu, 4 góly opět v derby, prostě neuvěřitelné. Kdo tohle dokázal?

A stejně tu každý vidí "Kolik dal mimo 16?", nebo " fanoušci Realu "kde je ten messi" atd".

Běžte do prdele

Reagovat
Al Capone

A loni jste teda měli jít do prdele vy?

Reagovat
smazaný uživatel

proč? minulý rok měli oba 52

Reagovat
Fairplay

Mimochodem Ronaldo měl 53, tady nejsou pohárové zápasy. Případně 54 za gól, který ale jemu počítá jen Marca myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zastinuje jak prase fakt neskutočne až o 5 golov to je stíň jak kráva

Reagovat
smazaný uživatel

přesně..50 a 45 - to je stín jak kráva a kolik to bylo loni?

Reagovat
smazaný uživatel

spis reakce na "infiho"

Reagovat
Losinho

40 a 34? Nebo tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

72 x 59

Reagovat
smazaný uživatel

- tenhle rok 72 x 59 (50 x 45) a minulej 53 x 53 (34 x 40)

Reagovat
smazaný uživatel

no áno Mesko ale hral viac zápasov .. hral MS klubov a Superpohár ..

Reagovat
smazaný uživatel

o 3 zápasy víc, hrůza

Reagovat
Fairplay

V průměru těhle dvou by to znamenalo o 3 až 4 góly víc

Reagovat
smazaný uživatel

taky o 3 goly a keby som bol sviňa tak spomeniem že Ronaldo nehral ani vo fáze ked sme mali už postup v LM zaistený (domáci zápas so Záhrebom či v Amsterdame)

Reagovat
smazaný uživatel

jj a taky nehrál 2 zápasy navíc v poháru, protože Barcelona vyřadila Real.. to není fér

Reagovat
smazaný uživatel

O tom nehovorím :) beriem len zápasy to ktorých mohol reálne zasiahnuť

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobře:

Messi 58 zápasů - 72 gólů (1,24 g/z)

Ronaldo 57 zápasů - 59 gólů (1,09 g/z)

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo 54 zápasů*

Reagovat
Losinho

A co tím chtěl básník říci?

Reagovat
smazaný uživatel

zkus na to přijít sám

Reagovat
smazaný uživatel

infi opäť naINFIkovaný

Reagovat
smazaný uživatel

72 - 58 = 14 ... to už mi jako zastiňování i docela příjde!

Reagovat
Losinho

Jednak 59, druhak má Messi víc zápasů. A náskok si udělal hlavně v posledních 2 kolech.

Reagovat
Losinho

Tak ne, vážně 58.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, je to 59. Tady na EF chybi gol proti Ponferradine.

Reagovat
Losinho

Tak přece.

Reagovat
smazaný uživatel

jo o 3 zápasy víc.. to by vlastně crstiano těch "13" branek dohnal! a co, že je messi nasbíral až ke ke konci? to se jako nepočítá

Reagovat
Losinho

To asi ne, ale tak 5 fíků by dal. (Hlavně na MS klubů) A to ti hnedka ten rozdíl docela smázne. Navíc v důležitých zápasech Messi nic extra nepředváděl, zato Cristiano rozhodl poslední El Clásico a jako jeden z mála obstál ve dvojzápase s Bayernem (podílel se na všech brankách Realu).

Ne, Messi Ronalda neválcuje.

Reagovat
Losinho

Nehledě na to, že podle EF hrál Messi o 5 zápasů víc...

Reagovat
smazaný uživatel

a podle EF má ronaldo 58 a ne 59

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší na tom je, že v hlavních momentech klíčovejch soutěží (LM, LaLiga) selhal. Takže ty čísla tímto trochu ztrácej na významu - aspoň teda účelnosti - neni 50 jako 50 - loni mel min a Barcelona byla jako tym daleko uspesnejsi, letos je to vsehcno jen na nem a hle, jak to pohrbili v 2 nejdulezitejsich soutezich Proti Realu třeba letos nedal gol ani jednou v lize ani ve dvojazpase poharu.

Reagovat
Infi

tak pohřbil Real v superpoháru a když celý mančaft spoléhá na jednoho hráče, tak je to špatně a to selhání přijít muselo, ono táhnout svůj tým celou sezonu, nebo teda dá se říct gólově táhnout (protože ostatní útočníci byli hotoví) je celkem náročné bych řekl

Reagovat
Infi

Kde berete tu jistotu, že tím "zastiňuje" jsem myslel góly?

Reagovat
Losinho

Nemyslim si, že by Messi zastiňoval Ronalda "jak prase".

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo napsat to první slovo

Reagovat
Losinho

Zato tys radši neměl psát vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelne by bolo keby tie 4 goly dal chelsey alebo realu..lenze v tych najdolezitejsich zapasoch v sezone zlyhal!!...teraz moze davat golov kolko chce..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak to měl cristiano minulý rok... až na to, že minulý rok Leo dovedl barcu k poháru v LM a ronaldo letos nikoliv!

Reagovat
smazaný uživatel

mna to netrapi co bolo minuly rok..mal dat vtedy goly ked to muzstvo najviac potrebovalo teraz ich uz nepotrebuje..co je vsetko..tam si ani neskrtol je to uzasne kolko dal golov ale treba sa na to pozerat objektivne..urcite by bol cenejsi postupovy gol z penalty proti chelsea na 3:1 jak to ze teraz tam 10 golov ked im o nic nejde..

Reagovat
Infi

Selhal? Prostřílel Barcelonu základní skupinou, přes osmi, čtvrt a v semi si každý pamatuje jen tu penaltu, ale že nahrál Iniestovi na gól, měl pár šancí, které bohužel neproměnil a v prvním zápase dokonce trefil tyčku se mi zdá. Celý tým držel během ligy, jo selhal proti Seville, ale prohra/remíza se nemůže shazovat na penaltu. Bylo dalších 90 minut, kdy měli i ostatní hráči šance a neproměnilo se.

Ale je pěkné, že ty a tobě podobní máte zas argument jak Messiho neuvěřitelné kvality snížit. To zas bude půl roku "nj ale Messi v nejdůležitějších zápasech selhal" než třeba omylem přišlápne někomu kotník, pak to zas bude "hovado co by nemělo hrát" atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi letos na jaře hraje úplně stejně jako Cristiano loni na konci sezóny. Není pod žádným tlakem, tým v pohodě dohrává sezónu a pomáhá mu ve vylepšování statistik. Cristiano ještě donedávna podřizoval své ego a statistiky týmu. Když Barca jeho góly letos opravdu potřebovala a rozhodovalo se o osudu této sezóny (souboj s Realem na Nou Campu, dvojzápas s Chelsea), nepředvedl zhola nic. Ano, dává více gólů než Cristiano, nepochybuju o tom, že pokud Cristiano nepředvede galaktické výkony na EURO, Zlatý míc znovu obhají, ale to zveličování jeho kvalit je už vážně úsměvné.

Reagovat
smazaný uživatel

zveličování kvalit? 72 golu!!! to se ani nedá zveličit

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dá. Viz. výše.

Reagovat
alcantara

Leo musi byt suverenne najlepsim hracom na svete podla tunajsich uzivatelov, pretoze naroky nanho su jednoznacne najvyssie spomedzi vsetkych hracov, ktory mozu mat na podobny honor narok. V oboch zapasoch zariadil svojou prihravkou ci aktivitou gol, dostal sa do golovych sanci(posudzujem najma Chelsea, clásico som cele nevidel), len ich nepremenil, co sa obcas stava, presadit vo velkych zapasoch sa dokazal milionkrat predtym, takze ziadne pochyby o jeho kvalitach nie su namieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Já o jeho kvalitách nikdy nepochyboval. Dokonce nepochybuju ani o tom, že je králem světového fotbalu (společně s Cristianem). Jen mi vadí to zveličování jeho kvalit ve stylu: "Messi Cristiana letos o parník válcuje.". V letošním španělském zápase zápasů zastníil Cristiano Messiho. Celkově dává letos Messi více gólů a čistě z individuálního hlediska ta sezóna vyznívá spíš pro něj, ale kvalitu mají podobnou a Messi ho ani omylem neválcuje.

Reagovat
Kenneth

Děláš něco jiného než že srovnáváš Messi a Ronalda?

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem od rána dělal celý den něco jiného než srovnávání těch dvou a na fotbal prakticky nepomyslel, na EF se taky dost často bavím o něčem jiném...řekl bych, že jo.

Reagovat
Infi

Ty vole taková nevole Měl jsem tak trojku v žile, ale tohle je můj názor, střízlivý bych to tu nejspíš nenapsal, protože bych přesně tušil, co to vyvolá Hoši Messi je prostě rebel

Reagovat
smazaný uživatel

K té schůzce Villar - Rosell došlo někdy kolem 21. února, a teď si porovnejte, co se dělo do té doby a co od té doby. Přišel jsi pozdě, Sandro, Florentino ví, že se chodí už v srpnu .

Reagovat
herbage

kolik kopala Barcelona penalt od té doby? Od toho února jí začali pískat úplně vše

Reagovat
smazaný uživatel

V lize asi osm, podle Messiho čísel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Tak jestli Zara porzí getafe...tak pápá Ponorko

Reagovat
smazaný uživatel

Granada ještě není zachráněná a jelikož má s Ponorkama horší vzájemné zápasy, tak musejí hrát na Rayu na výhru. Určitě to Rayu nepojedou jen tak nechat.

Ponorky mají lepší zápasy i s Rayem, takže dolů nepůjdou, když by měli stejně bodů. To zase bude nutit k výhře Rayo.

Ponorky před posledním kolem zdánlivě nemají růžové vyhlídky, ale nejhůř na tom taky nejsou. Prakticky jim stačí "jen" porazit Atlety.

Zaragoza to snad na Getafe, kterýmu už o nich nejde, urve na 3 body.

Já prostě chci, aby spadlo Rayo. Ještě pár kol před koncem to bylo nemyslitelné. Teď to dostává reálné obrysy.

Reagovat
Al Capone

jen ať zůstane a v Madridu hraje více ligovách týmů

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorce stačí k záchraně remíza díky tomu lepšímu vzájemnému s Granadou

Reagovat
alcantara

Messi slabota, Dean dal celych 60 ligovych golov, takze celkom bieda, upadne coskoro do zabudnutia

Reagovat
Fairplay

Myslím si, že Messi je celkem rád, že se Villa zranil, přeci jen by mu z těch gólů ubral.

Reagovat
ADM

Neviem čo tu všetci riešite kto získa Zlatú loptu. Aj tak sa nestihne udeliť .. 21.12.2012 koniec sveta

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne ju vyhra Filip Sebo

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude konec světa, tak potom snim svuj klobouk.

Reagovat
smazaný uživatel

A já ho sním, až ho vysereš.

Reagovat
smazaný uživatel

Boss tohto portalu zmazal nasu zaujimavu poucno-ekonomicko-turisticku diskusiu. No hlavne, ze ked sa tu pisalo, ze Michal David ziskal Ty Ty tak to bolo poucnejsi

Reagovat
alcantara
Reagovat
smazaný uživatel

Adios Pep, vitaj Pito

Reagovat
iamek

POKUD MÁTE RÁDI FOTBAL TAK SE TĚŠTE ŽE ŽIJETE V DOBĚ TAK VELKÝCH FOTBALISTŮ JAKO JE MESSI A RONALDO.A JE JEDNO KOMU FANDÍTE.JSOU FOTBLISTÉ O KTERÝCH BUDETE JEDNOU VYPRÁVĚT SVÝM VNUKŮM.

Reagovat
smazaný uživatel

ja budem rozpravat o jednom co sa vola Enzo Zidane

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ano. Každý obdivuje někoho, každému se líbí něčí styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Magická hranice 100 bodů se blíží...snad Letos jsem si Real jako obvykle užíval, navrch vítězství v lize. Dortmund, Ajax, Celtic taky Jenom Sparta to zatim k*rví, ale pořád je šance

Reagovat
valloire

Messi střílí góly jak na běžícím pásu,hlavně z penalt,ale když je měl dávat v rozhodujících zápasech sezony,tak to nějak nešlo...Campeones

Reagovat
iamek

V el classicu má s Ronaldem skore 13:4

Reagovat
valloire

Myslím v poslední době.

Reagovat
iamek

ty jsi kašpar

Reagovat
valloire

řekl klaun

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice hezký a on moc dobře ví co způsobil, na druhou stranu, nebýt jeho, tak jsme ten náš "osudový" týden ani nemuseli prožít.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne aby Athletic nejakym zazrakem vybojoval finale Copy pak si muze Messi svejch 150 golu nebo kolik to dal strcit za klobouk , protoze jeho klub nebude mit ani jednu dulezitou trofej.

Reagovat
iamek

letos mé španělský a evropský super pohár,mistrovství světa klubů a ještě finále před sebou.

Reagovat
valloire

Superpoháry o ničem, MS klubů dobře, ale CdR má větší hodnotu. Takže zatím nic.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou trofeje davany za 1 zapas, respektive 2 za MS klubu to ja neuznavam bavim se o plnohodnotnych trofejich o ktery se bojuje celou sezonu a ty jsou 3 : Liga,Pohar a LM.

Reagovat
valloire

Jestli nepísknou 2 penalty,tak nedá nic. Střílí jenom do sítě odevzdanejch soupeřů,kterým o nic nejde. V poslední době,když o něco šlo,nedal. Ani penaltu.

Reagovat
iamek

mluvíš o krystínce?

Reagovat
valloire

vo trpaslíkovi

Reagovat
alcantara

252. pre 252 Leovych golov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zvládli jsme zápas i po náročných oslavách, stále útočíme na rekordních 100 bodů, navýšili jsme rekord v počtu branek, navýšili jsme rekord v počtu výher venku za sezónu. Teď tomu nasadit tu třešničku v domácím zápase a je...

Messi ať si střílí jak chce, vždyť takové branky nemají hodnotu, penalty jsou prapodivné, hraje se na něho a navíc už dávno barcelona o nic nehraje...tak ať mu to tam padá, za branky dostane zlatou kopačku, přece to nemá souvislost na zlatý míč .... (vše vaše slova)

DÍKY ŠAMPIÓNI !!!

Reagovat
valloire

To bylo loni,letos to je ale jiné. Tady jde o Lea.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož to vloni bylo co se golu dost vyrovnané, tak to roli určitě nehrálo. Letos má navrch Leo + má o dost víc asistencí a jestli nebude hrát absolutní hovno na podzim, zlatý míč je opět a zase jeho.l

Možná by ses měl více radovat z titulu, než řešit Barcelonu, protože ta je pro tebe více, než Real, jak se tady prezentuješ.

Hodně štěstí do příští sezony, budete ho potřebovat, protože skuteční šampioni mají opět motivaci.

Gratulace k titulu, letos byl zasloužený

Palec dolů ale půjde pro tebe, iSkagene, pro F.Torrese, nadutost yardy atd. nemám celý večer na vypisování vás všech. Zkuste mít více radost z úspěchu svých hráčů a svého týmu, než z neúspěchu rivala. Je rozdíl nemít rád svého rivala a mít svého rivala v hlavě.

Do příští sezony si přeji normální diskuze. Když letos Leo mohl dát přes 70branek, je možné i toto

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ten, pro které patří palec dolů, jen aby ti to nebylo líto, že jsem tě nevypsal, když sám moc dobře víš, že tam patříš

Reagovat
valloire

Jsem na to hrdý! Mrzelo mě,že jsi na mě zapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to teda nevím, jestli to bylo loni kolo před koncem vyrovnanější (vážně nvm), takže rád se od tebe nechám poučit, i když i myslím, že pravdu nemáš a plácáš hlouposti....

Asistence? Ty jste začali počítat vy, až když měl messi méně branek, ale o to víc asistencí, tak najednou začínáte počítat asistence, tohle prostě není hokej. Nevím o tom, že by se tady v jiné než v PD sekci řešili nějaké asistence u střelců...

Jistě, že radost z titulu mám, a to pořádnou. A to jestli vyhraje Ronaldo nad Messim nějaké individuální ocenění? Tak ať, a jeslti ne, tak prostě ne. Zlatý míč se nedává za nejlepšího střelce, tohle jsou vaše slova z loňské sezony, takže prostě nějaký argument "se podívejte kolik dokázal dát branek" není a ani nebude na místě. Naopak jste se oháněli, jak má messi navíc co se týče důležitých zápasů a letos to je přesně naopak, tak jsem zvědavý jak se k tomu postavíte...

Titul zasloužený byl, o tom se netřeba dohadovat. Za gratulaci děkuji za celý Real Madrid. Jen jsme potvrdili, že jsme minulé kolo prostě potvrdili, že jsme nejlepší.

Takže ať vidíš tu radost: Campeeeeeeeoooooooneeee campeeeeeeeoneeeeee ooeee oeee oeeeeeeee !

A ještě jednou: DÍKY ŠAMPIÓNI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nadutost yardy Jestli tím myslíš moji strategii jeden příspěvek a od tématu, tak to dělám z mnoha důvodů a není to nadutost, je to úspora času

Reagovat
JacoBee

Jinak cpát jak jde barce/hráčům jen o Pichichi proto jde vše na Messiho je úsměvný..když si vzpomenu na konec minulé sezóny kdy adebayor běžel sám pomalu od půlky a těsně před vápnem se skoro zastavil a čekal na Krystínu která běžela co to šlo od zadu k vápně...adebayor to dal před prázdnou a Krystína to díky tomu vyhrála...(pak samozřejmně přišli další)

Reagovat
smazaný uživatel

jaké další, jaké?

Reagovat
JacoBee

Další góly?

Reagovat
smazaný uživatel

příklad, nebo nemáš?

Reagovat
Kenneth

Vždyt vy jste dělali to samý.

Reagovat
JacoBee

já ne,ostatní fans ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Cpe se to proto,že s tím začli loni fanoušci FCB. Teď se jim to pouze vrací. Mně to přijde normální,titul není,tak aspoň nej střelec,když to jde.

Reagovat
JacoBee

Ano..já jen že na to fanoušci realu ''zapomínají''

Reagovat
valloire

Není to naopak?

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo i Leo letos fenomenální. Leo ale byl fenomenálnější a Ronaldo má prostě smůlu, že má takového protivníka v boji o nejlepšího hráče na světě.

Co se týče ale letošního střeleckého rekordu a toho loňského. Kdo nevidí rozdíli mezi tím, jak po něm šel vloni Ronaldo a jak ho dosáhl letos Leo, tak by si měl zajít k očnímu. Leo hraje celou sezonu stejně a stejně tak i Barcelona. Ať si říkal Busquets co chtěl, poslední zápasy se na Lea prostě nehrálo, jen byl uvolněnější a těžil i z nešikovnosti hrůču soupeře v pokutovém území. Real vloni vyloženě hrál na Ronalda a to až závěrem sezony. Letos toho dosáhl dá se říct sám za sebe a 45branek je prostě úžasných

A teď už vážně, těšte se více z Realu, řešte méně Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že se z Realu těšíme Střelecké statistiky jsou víc než druhořadé. Zajímavé, to jo, ale to je tak vše..

Reagovat
valloire

K očnímu chodit fakt nemusím,abych viděl,že Leo je naprosto posedlý dát co nejvíc gólů. Zajímavý je,že mu to tak střílí v lize(půlku z podivnejch penalt),ale proti Chelsea nic a v boji o titul proti Realu též.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Leo je úplně prvním člověkem, který je nejlepší ve svém oboru a měl slabší týden. Doslova týden, bohužel pro něj v něm byly zrovna nesmírně důležité zápasy. Rozhodně ale nezklamal, vypracovával šance pro ostatní, protože ho zdvojovali i ztrojovali. Spoluhráči selhali v koncovce, nic víc. a jaké podivné penalty máš na mysli? Jen škoda, že pro Barcu nebylo písknuté vše, co měla být penalta, to by pak to číslo bylo větší, než 50 a mohli byste se klidně posrat, že má hodně branek z penalt.

Reagovat
valloire

Vaše měřítko co je penalta je prapodivné,to jsme si už zvykli. Takže to byla pouze náhoda,že se v nej zápasech sezony neprosadil. Na MS je to též náhoda.Ach ti spoluhráči,takový nemehla....

Reagovat
asskicker

V nej zapasech takze su len dva za celu sezonu ty fanatik? a v tom jednom vytvoril viac golovych sanci ako Ronaldo proti Bayernu za 2 zapasy...navyse nepotopil potom Madrid v rozstrele?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně spíš přijde zajímavé, že Barcelona má pouze 1 výborného střelce. Real má trio CR-Pipita-Karim, ale v Barceloně to stojí pouze na Messim. Byl bych docela zvědav, co by dělali, kdyby se třeba na měsíc zranil..

Reagovat
smazaný uživatel

Proto bych bral Neymara už letošní léto, ne čekat po MS. Messi vpravo, Neymar vlevo, oba hodně pohyblivý, sbíhali by si hodně do středu, prostě To už by ale bylo moc nefér vůči ostatním.

Reagovat
Kily

jj, hlavně vůči Villovi, který by se do středu útoku posunul jen kvůli tomu, aby makal na dva spoluhráče

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Neymar půjde do středu, on to zvládá i ve středu a aspoň by měl Messi popdporu a neběhal by na brankáře sám, mohli by běhat 2. Já ty loby Messiho klidně oželím, on takový ťukec do prázdné má taky své kouzlo

Reagovat
Kily

no jen aby se nepoprali o to, kdo tam ten míč dokopne

Reagovat
smazaný uživatel

jedna z věcí, kterou jsem měl na mysli.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať tam jde co nejdříve. Podle mě si Messi s Neymarem nemají šanci vyhovět. Takže teď v létě a nejmíň za 50 éček

Reagovat
JacoBee

Protože Villa je zraněný.

Reagovat
valloire

Jo,Villa měl úžasnou formu,když se zranil. pamatuju,že se psalo,že to pro Barcu není až taková ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

tak loni to bylo víceméně naopak, Real táhl po většinu sezóny CR a u Barcy byla v popředí neustále trojíce Pedro,Messi,Villa

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme, že si toho všímají i volitelé v anketě o Zlatý míč.

Reagovat
smazaný uživatel

whatever

Reagovat
C0br

Uvidí to, že Messi ten tým nikam nedotáhl.

Reagovat
JacoBee

Kdo jinej ve světě udělal víc než on?...

Reagovat
valloire

P E L É

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo toho udělal ve světě více? To i David Beckham

Reagovat
JacoBee

Jistě...místo toho troll-ování by jsi mohl použít mozek...logicky je řečo letošním GB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dotatahl ho ke 4 trofejim, cr real jen k jedne byt velmi dulezite.nebyt absence villy bylo by vse jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Cr messiho v zadnym el clasicu nezastinil. To ze xavi a tello zahodili tutovky do kterych je leo genialne vysunul, to neni jeho chyba. V ppoharu vymyslel genialni prihravku na abiho a byl to rozhodujici gol.ze selhal v rozhodujicich zapasech? Na ms klubu rozhodl, sam porazil real v superpoharu, rozhodl evropsky superpohar, zajistil postup pres leverkusen i ac milam, v lize barcelonu tahl...kazdej zapas je klicovej, protoze pokud v nem neuspejes, uz nedostanes sanci hrat dalsi klicovej zapas. Nedal penaltu s chelsea, cr proti bayernu. No a??? To neznamena ze nejsou skveli...ka slu na pocet golu. Je jedno ze jich ma messi o 13 vic. Ja se divam na dribling, prehled, jistotu v kombinaci, prihravky, zpracovani...messi best ever!!!

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

doporučuji Magnesii

Reagovat
valloire

Já psychiatra.

Reagovat
smazaný uživatel

TOP SCORERS IN 100 LA LIGA GAMES

Player Total goals

Cristiano Ronaldo 111

Puskas 97

Mundo 95

Bata 93

Martin Alonso 90

Pruden 89

Di Stefano 88

Fenomén

Reagovat
JacoBee

Messi>....

Reagovat
valloire

nikde,je pryč....

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu ti uniklo ze messi hraje v lalize od 18 let a to vazne nemohl skorovat kazdej zapas...jo mimochodem...cr se nikdy nedokazal proti barce prosadit vice nez jednou. Messi dal realu v pouhych 19 letech hattrick e

Reagovat
smazaný uživatel

taky dal v 19ti letech umyslne gol rukou v klicovy fazi sezony No, jeste ze Real i tehdy vyhral ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Mě CR jednoduše baví nejvíc Ale čísla k tomu patří taky a tohle je hodně krásný.

Reagovat
smazaný uživatel

Vladimir Weiss znamka 6.5 - najvyssia z Espanyolu

Showed some impressive dribbling skills and pace during the game and managed to cause Barcelona slight problems when he cut inside from the left and attempted to pick out passes. Just failed to have team-mates beside him to match the quality he showed tonight.

GOAL.COM

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Leo stlačil průměr minut na gól už pod magickou sedmdesátku - přesně 69,5 minuty na gól to má.

V lize dokonce ten průměr klesá až pod neuvěřitelných 65 minut. 63,5 minuty na gól. To jsou hodnoty, o kterých se ještě před dvěma lety nikomu ani nesnilo. Loni už jsme se nad tím mohli zasnít. Letos je to skutečnost.

Opakovaně se ptám: Je tohle Messiho strop, nebo nám ukáže, jak se dává jeden gól průměrně za jeden poločas? Další metou, kterou by si mohl Messi zkusit je ta již zmíněná stovka branek v sezoně. Že se Messi stane nejlepším střelcem Primery v historii, už vypadá jako skoro jasná věc. Tam to vidím na 2 - 3 roky. Ještě mě napadlo 500 gólů v lize. Napadne někoho další zdánlivě nedosažitelná meta?

Reagovat
Kily

hattrick za čtyři minuty. Stovku gólů za sezonu ale nedá, to už je šílená sci-fi

Reagovat
Kenneth

Musel by proměnit všechny šance.

Reagovat
JacoBee

Tak upřímně kdo by si pomyslel že dá 75+

Reagovat
Kily

moc lidí ne, respektive slušné minimum oproti těm, co si byli jistí, že toho nedosáhne, ale tohle je dalších 25 gólů navíc

Reagovat
JacoBee

Ale jak už jsem x krát...je to i díky absence villy...stačí kouknout na počty gólů našich hráčů...to by příští rok směl skórovat jen messi...

Reagovat
smazaný uživatel

uvedom sa

Reagovat
JacoBee

Piš česky.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý argument barceloňáka. Skutečně neskutečné.

Reagovat
JacoBee

Jakej argument?on diskutuje?...jestli ano ať píše česky...je na .cz webu a já mu nerozumim.

Reagovat
Kily

...

Reagovat
smazaný uživatel

Primitív

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fakt cirkus

Reagovat
JacoBee

Ano souhlasím...co je ''uvedom sa'¨'?...jako uvedom si?...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě doufám, že až třeba pojedeš na dovolenou za hranice této země, budeš se stejně debilním pravidlem řídit taky.

Reagovat
JacoBee

Jezdím jen tam kde se domluvím...

Španělsko,Anglie,Francie.

Teoreticky i USA,Portugalsko...

Reagovat
smazaný uživatel

co?

Reagovat
Kenneth

Pokud se domluvíš v Anglii, tak snad i v USA ne?

Reagovat
JacoBee

no třeba 30-40 asistencí :)

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už má skoro letos, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

má 27

Reagovat
JacoBee

zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

já čerpám z wiki, samozřejmě každej zdroj uvádí něco jinýho, ale na wiki je vedeno:

14 Liga, 4 Copa, 5 LM, 2 Supercopa, 1 Supercopa de Europa, 1 MS klubů

ikdyž se mi zdá, že v Lize má těch asistencí víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

37 jich ma.

Reagovat
Kily

transfermarkt?

Reagovat
Kenneth

jop

Reagovat
valloire

50 gólů z penalt za sezónu. Nesmí to ovšem v zákulisí FCB podcenit . Campeones

Reagovat
JacoBee

Krystína kopala víc penalt

Reagovat
valloire

Ale ten nechce nedosažitelné mety.

Reagovat
JacoBee

Protože na ně nemá

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Messi letos asi 3 nedal + ma vic v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Tři hattricky v pěti po sobě jdoucích zápasech. Teda pokud to ještě nemá, což je dost možné.

Reagovat
smazaný uživatel

Pohár Českej pošty...

Reagovat
smazaný uživatel

Na českých stránkách Barcy dnes o těch nepřekonaných rekordech vyšel článek, některý jsou sice téměř nemožný, ale je výpis:

Najviac štartov za Barcelonu: Xavi vs Messi - 626 vs 326

Najviac gólov v La lige za Barcelonu: Rodriguez vs Messi - 192 vs 259

Najviac gólov v jednom zápase za Barcelonu: Gamper vs Messi - 9 vs 5

Najviac titulov v LL za FCB: Xavi, Guardiola, Samitier vs Messi - 6 vs 5

Najviac štartov v LL: Zubizarreta vs Messi - 622 vs 212

Najviac titulov v La lige: Gento vs Messi - 12 vs 5

Najlepší strelec v dejinách La Ligy: Zarra vs Messi - 252 vs 165

Najrýchlejší hattrick v La lige (v minútach): Villa vs Messi - 5 vs 12

Najviac titulov LM za FCB: Iniesta, Puyol, Xavi, Valdés vs Messi - 3 vs 3

Najviac zápasov v Lige majstrov: Raúl vs Messi - 71 vs 51

Najviac gólov v Lige majstrov: Raúl vs Messi - 73 vs 52

Najviac ocenení "Top scorer": G.Muller vs Messi - 4 vs 3

Najviac gólov v jednej sezóne LM: Altafini vs Messi - 14 vs 14

Najviac účastí vo finále LM: Di Stefáno vs Messi - 5 vs 2

Najviac gólov vo finále LM: Di Stefáno, Puskás vs Messi - 7 vs 2

Najviac hattrickov v LM: Owen, Gómez, Inzaghi vs Messi - 3 vs 3

Najviac zápasov za Argentínu: Zanetti vs Messi - 145 vs 67

Najlepší strelec v dejinách Argentíny: Batistuta vs Messi - 56 vs 22

Najviac zápasov na MS: Matthaus vs Messi - 25 vs 8

Najlepší strelec v dejinách MS: Ronaldo vs Messi - 15 vs 1

Najviac titulov MS: Pelé vs Messi - 3 vs 0

Najviac gólov na jednom turnaji MS: Fontaine vs Messi - 13 vs 1

Najviac účastí na turnaji MS: Carbajal, Matthaus vs Messi - 5 vs 2

Reagovat
Kily

tady asi bude chyba

Najviac zápasov v Lige majstrov: Raúl vs Messi - 71 vs 51

Reagovat
smazaný uživatel

to budou asi góly no

Reagovat
valloire

Na tom MS to nějak skřípe.

Reagovat
JacoBee

Tak kdyby se alespoň trenér argentiny koukal na zápasy barcelony,aby věděl jak messiho využívat

Reagovat
valloire

Takže spoluhráči nemehla a trenér taky na prd No,uvidíme za 2 roky,ale to by mohl být unavenej po další rekordní sezoně v La Lize.

Reagovat
Kily

tam jsem celkem zvědav, jak si to s Cristianem rozdělí. Loni měl Messi Copu, tak osobní statistiky neřešil a ty naopak naháněl Ronaldo, který má letos Euro, tak se šetří a nechává rekordy Messimu. Když to dobře dopadne, nezíská za rok titul Barcelona, ani Real

Reagovat
JacoBee

Nemyslím si že by se ronaldo šetřil...a upřímně budou rádi když postoupí ze skupiny

Reagovat
valloire

ale Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo! možno v Segunde

Reagovat
Kily

ještě to nevzdávej, sice jste z těch sestupem ohrožených klubů nejchudší, nejméně vlivní a na Granadu ztrácíte dva body, ale třeba to dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Má toho před sebou ještě dvě fůry. Ale některé jsou prostě nepřekonatelné.

Reagovat
fantomas

Najviac gólov na jednom turnaji MS: Fontaine vs Messi - 13 vs 1

Reagovat
valloire

2 turnaje - 1 gól. Úchvatná bilance . Pelé v 21 letech - 7 gólů,2 krát mistr světa.

Reagovat
JacoBee

A kolik měl Pelí titulu LM?....0...

Porovnávat tohle je kravina.

Reagovat
valloire

Pelé LM ignoroval

Reagovat
JacoBee

Pelé by si v týhle době pomalu ani neškrtl...měl štěstí hrát v době ''all attack,no defense''

Reagovat
valloire

Chudák Facchetti,Schnellinger,Burgnich ani doteď neví,že vlastně nebyli obránci,ale komparz Pelému.

Reagovat
valloire

Pelé okolo sebe neměl pomalu výběr světa.

Reagovat
alcantara

Iba tym, ktory dokazal byt majstrom sveta aj bez jeho pomoci.

Reagovat
valloire

Pravda. Brazílie měla v té době vynikající tým,ale já to myslel spíš na ligu.

Reagovat
fantomas

A kolikrát ji hrál?

Reagovat
valloire

To není podstatné. Jestli si chce říkat král,měl by LM vyhrát aspoň 5 krát.

Reagovat
Losinho

Blbost. Vrchol je jasně MS. Finále LM je největší zápas na klubové úrovni, ale finále MS je ještě dál, už proto, že se hraje jednou za 4 roky.

Reagovat
valloire

přečti si to celý pořádně

Reagovat
Losinho

Čtu. LM neni tak podstatná jako MS.

Reagovat
valloire

Pelé těžko mohl hrát LM

Reagovat
smazaný uživatel

A6 tyci a 7 asistenci + juniorsky mistr sveta kde byl ve svych 19 letech vyhlasen nejlepdim hracem turnaje a rozhodl dvema goly finale

Reagovat
valloire

O čemž nikdo neví.

Reagovat
Jerichoo

tam to bude záležať aj na tom, ako zmení Tito hru, ak kúpite nejakého silného hroťáka tak tých gólov asi tolko nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm....Messi má lepší statistiky než moji neskuteční útočníci kdysi ve Football Manageru...

Reagovat
smazaný uživatel

U měl byl rekord za Barcu u vygenerovaného hráče z Japonska. 20let, 56branek v lize, 17branek v poháru, 20branek v LM, 6branek na MS klubů a 8branek v Supercopa a superpoháru. Do toho měl přesně 50asistencí. To jsem měl v týmu, na ofenzivních postech, 6nejlepších vygenerovaných hráčů, kteří si atributama mohli vytřít s Messim nebo ronaldem prdel Když ale skončíš ligu s 38výhrami a skore 166:15, přestane tě to bavit. Do toho Makedonie vyhraje ME, Nový Zealand MS atd. Můj australský hráč měl v repre bilanci 30z a 66g atd. To přestane bavit prostě

Reagovat
smazaný uživatel

ak aj zostúpime, stále sme najlepší, dokonca po Athleticu najzaujímavejší úkaz Primery

AUPA RAYO!

DC19

Reagovat
smazaný uživatel

Valoire nedokaze prekousnout leovu genialitu a leci si svoje mindraky tim ze real po 4 letech vyhral ligu...jinak cr ma o 3 roky vic a jeste s portugalskem vubec nic nevyhral

Reagovat
DreamTeam

jenze taky krom jednoho turnaje kdyz v repre zacinal,, ma ten narodak podstatne slabsi nez Messi... Nicmene Argentina nevyhraje podle me v nejblizsich letech stejne nic...

Reagovat
valloire

Není genialita nestřílet 4 góly Espanyolu. Genialita by byla dát je Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Sleduju fotbal odmalička, troufám si říct, že relativně nezaujatýma očima (miloval jsem Baggia, Ronalda, Zidana, Bergkampa, Ronaldinha..), ale Messi předvádí něco, co si myslíim, že už neuvidím a dá-li Bůh budu o tom vyprávět svým synům a vnukům. Ten člověk (?) je naprostý fenomén, nejen co se týče samotných gólů a asistencí, ale jeho celková hra a technika je na takové úrovni, že mě to nutí pochybovat, zda se dá jít ještě dál a jestli toho budu svědkem. Jsem od mladých let, po vzoru otce, fanoušek Barcelony, ale i když od toho odhlédnu, je pro mě Messi svými individuálními schopnostmi se slušným náskokem tím nejlepším, kterého jsem měl tu čest vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

naprostý souhlas!

Reagovat
madridcan

Porto majster Portugalska Som uz takmer zabudol na Hulka. Som zvedavy, ze ci ostane verny Portu toto prestupove obdbobie

Reagovat
madridcan

No a Valencia ma s tym ,,predplateným" tretím miestom nesklamala Nepochyboval som, ze si to udrzia

Reagovat
santini

Mnooo.. zatiaľ vychádza moja predtucha o konci sveta, alebo v tomto prípade PD. Neviem, ako vy, ale posledné kolo idem all in na Zaragozu... Ten tím v súčasnej forme by určite nemal v žiadnom prípade zostúpiť, nehovoriac o tom, že ak sa napokon zachránia, bude to jeden z najúžasnejších záchranárskych bojov, aké som kedy zažil. Už minule sme v rámci EF-Chatu rozoberali posledné dve kolá a s tým súvisiacu otázku - komu zostane čierny peter. Samozrejme, všetko visí na víťazstve Zaragozy v Getafe, ktorej však verím. Taktiež verím tomu, že Villareal bude doma bodovať. Keďže má lepší vzájomný zápas s Granadou, myslím si, že aj remíza mu postačí na zotrvanie. Kľúčom k rozuzlenie tajničky teda bude zápas Raya s Granadou, ktorý budú domáci musieť vyhrať. Videl som túto sezónu viackrát hrať Granadu, Rayo už menej... V každom prípade, hra Granady nebola zlá, práve naopak. Okrem toho, súčasná forma nie je zas až taká zlá, ako v prípade madridského tímu... kladiem si otázku...bude sa Granada spoliehať na ubránenie remízy?... nie som si istý, či je to tím, ktorý dokáže betónovať. Rayo bude musieť jednoznačne vyhrať a tomu podriadiť prípravu pred zápasom ako aj samotný víkendový výkon. Zahrám sa ale na veštca a poviem, že Granada v Madride zaboduje, Zaragoza porazí Getafe, čo v konečnom dôsledku odsunie Rayo do segundy jediné, čo by som bol nerád, keby spadol Villareal a fandím tiež Zaragoze, za tú heroickú cestu, ktorá vyvrcholí o pár dní

Reagovat
madridcan

Rayo Granadu podla mna porazi a podla mna jednoznacnejsie ako si myslis

Reagovat
santini

uvidíme... rád sa nechám prekvapiť

Reagovat
santini

uvidíme... rád sa nechám prekvapiť

Reagovat
Kokesh

To jsi napsal jen kvůli palcu od nosonohy.

Reagovat
smazaný uživatel

a?

proste Rayo je sympatický klub

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý pohled, bohužel si myslím, že tam hraje a bude hrát větší roli zákulisí než kvalita týmů. Jaro Zaragozy je podezřelé, včerejší rozhodčí ze Zaragozy na utkání Granady je neuvěřitelná věc, ale to asi ve Španělsku nikoho netrápí. Spadne jeden z nováčků, s tím souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

já se pořád divím, že vás to baví :) místo pořádné a příjemné diskuze je tady týden co týden dementní přetahovaná o ho*no

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je slušný magor...nepochybuju, že opět vyhraje Zlatý míč, jednak je většinou veřejnosti (včetně odborné) vnímán pozitivněji a druhak se mu Ronaldo odmítl přiblížit nepostupem Realu do finále LM.

Reagovat
homeles8

LOL !

Reagovat
Kokesh

Když dal Cris minulý rok za poslední čtyři kola 10 gólů, bylo vše hraním na Crise a priorita vítězství v zlaté kopačce. Teď se vše děje úplně stejně, akorát v opačným gardu a i tak si ani ti jeho svatí zastánci nedokážou připustit, že by tomu tak mohlo být.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlobte se na mně,ale aby Real měl o 36 bodů víc od třetí Valencie To je liga jen o 2 týmech. Zlatá PL. Uznávám PD,ale toto je celkem bída. Je jasné,že tady píšou JEN fans FCB a Realu,ale co ti další? Tady jsem neslyšel mluvit o "svém" týmu nikoho jiného. I když chápu co by tu psal,že? Je to smutné ! At´ žije PL a její vyrovnanost !

Reagovat
Pinturicchio

Itálie je taky liga o dvou týmech, když tam třetí na prvního ztrácí 20 bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo taky mě to štve, určitě by PD prospělo, kdyby si Barca a Madrid založily svojí ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, takovou Hanspaulku cca 10 týmů po pěti hráčích, stejně ale myslim, že by to zase byla liga dvou týmů - Messiho, Xaviho, Puyola, Alvése a Iniesty x Ronalda, Özila, Xabiho, Ramose a Marcela

Reagovat
smazaný uživatel

snad mě zas neodsoudíš i za tento komentář. 35 je fakt hafo. ale v PL je tuším 17 a to je taky hodně. tento rok tam byly taky jenom 2 týmy

Reagovat
blaugrana

PL a jej vyrovnanosť? Možno tam nie sp také bodové rozostupy, ale PL tiež nie je vyrovnaná. Posledné roky tam kraľuje United a teraz im pravdepodobne začne šliapať na päty city.

Reagovat
Pinturicchio

36 zápasů, 50 golů, ... neskutečné.

Reagovat
Pinturicchio

36 zápasů, 50 golů, ... neskutečné.

Reagovat
herbage

copa, chtěl bys ho do Juve?

Reagovat
Pinturicchio

Nedělej ze sebe vola, když je venku tak krásně.

Reagovat
herbage

u nás ne

Reagovat
homeles8

Reagovat
Pinturicchio

400. pro Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Forza AC!

Reagovat
Pinturicchio

Nespojuj si všechno se svou osobou

Reagovat
blaugrana

Mne sa jedná len o záverečnú časť tvojho trest.

Reagovat
Pinturicchio

... a zároven sis myslel, že tu "400" dávám proto, abys fandil Juve, což není pravda.

Reagovat
blaugrana

Ty si slizký had. Ťažko u teba predpokladať.

Reagovat
Pinturicchio

Nejsem, jsem čestný chlapec pevných zásad, který si vždy stojí za svým.

Reagovat
blaugrana

Takže si tvrdohlavý ignorant.

Reagovat
Pinturicchio

... zároven jsem otevřený argumentům druhé strany.

Reagovat
blaugrana

Praješ madridu, čiže nemôžeš byť.

Reagovat
Pinturicchio

Letos(!) jsou mi sympatičtější, no.

Reagovat
blaugrana

Si satan!

Reagovat
smazaný uživatel

gloryhunter

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
blaugrana

A keď vyhrá titul AC, tak od budúcej sezóny bude fandiť AC!

Reagovat
Infi

Reagovat
LAM

Není třeba tady probírat Mssiho 72 golů v sezoně to si ani o komentář nežádá ale chtěl bych tady mluvit o tom co včéra cules udělali pro Pepa.Ten obrovskej plakát na začátku paráda a hlavně po konci zápasu když celý realizační tým obíhal středové kolo tak to bylo skoro na slzy.Tady bylo vidět v čem se Barca liší od jinných týmů a proč je víc než jen klub.Gracias Pep.

Reagovat
blaugrana

Jedna veľká rodina.

Btw, je nejaké video z tej ďakovačky?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
alcantara
Reagovat
blaugrana

Jak sa zahnal na Carlesa. je to pán pánov.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

http://youtu.be/MJsMFfU9E1g

překlad projevu do angličtiny

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, ono se totiž málo kdy stává, že trenér končí za takovýchto okolností, většinou trenéři končí demisí nebo vyhazovem, Pep pouze neprodloužil smlouvu a oznámil to dopředu, proto dal fanouškům, kteřího mj. milují, prostor pro uspořádání něčeho takového.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen fanoušků, ale i hráčům a vedení.

Reagovat
smazaný uživatel

50 golů, to je mega nářez, prostě nejlepší jednoduše.

Reagovat
smazaný uživatel

Blížíme se rekordu 100, paráda Díky šampioni

Reagovat
smazaný uživatel

Gracies Pep!

Reagovat
smazaný uživatel

To prostě není možný co Messi předvádí. Ronaldo taky dává neuvěřitelně ale má smůlu, že se narodil do období Messiho. A to je Messimu jenom 24 let a co ještě od něj přijde? takhle vyhraje zlatejc míčů 10 Bude jak Loeb v Rallye... kdyby nebylo Messiho Ronaldo už má tak 3 zlatý míče ale prostě hold má pech. Messi je pro mě nelejšpí fotbalista všech dob a Ronalda bych klidně dal do první pětky už. Pro mě 1. Messi 2. Pelé 3. Maradona 4. Ronaldo 5. Di Stefano

Reagovat
smazaný uživatel

bude sa to tu opakovať každý deň?

Reagovat
Infi

jop

Reagovat
smazaný uživatel

Co jako? Tady je diskuze od toho aby se diskutovalo a přidávali názory. Jestli tady je takovejch spousta tak to asi nění náhodou. Zase kdybych všechno přečíst tak tu sedím celej den. jestli se ti něco nelíbí tak se s tím asi budeš muset smířit

Reagovat
smazaný uživatel

no neni to náhoda, barcelona nevyhrá titul, tak tu jej fanúšikovia messiujú, minulý rok sa ronaldovalo

Reagovat
smazaný uživatel

A čemu se divíš? Ronaldo dal vloni 40 a překonal rekord. Letos dal Messi 50 golů a to je už trošku hardcore. I kdyby Barca získala titul stejně by se víc mluvilo o tomhle. Titul vyhraje každej rok někdo ale 50 golů nikdy nikdo v la Lize nedal...

Reagovat
blaugrana

Ťa žere, že sa nemôžeš pridať čo?

Reagovat
smazaný uživatel

k čomu?

Reagovat
valloire

Přece k oslavě božského Lea. Včera dal nějaký góly Espanyolu. Smůla je,že když měl dávat v rozhodující fázi sezony,tak nedával. Ani jeden. Ani z penalty. Jinak ale dává poslední zápasy pravidelně. Santanderu,Gijonu,Malaze atd.

Reagovat
smazaný uživatel

...kult osobnosti, rovnako ako Hitler alebo Stalin

Reagovat
blaugrana

No,. Považovať Hitlera a Stalina za osobnosti je tiež pekná zhovadilosť.

Reagovat
smazaný uživatel

a čo boli?

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je irelevantní, kdyby nedal 2 postupový góly AC, tak třeba k těm, jak ty říkáš nejdůležitějším zápasům sezóny s Chelsea ani nedošlo. Ale to je o úhlu pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

...a keby bol jeho otec gay, tak sa nenarodí, toto je hrozný alibizmus

Reagovat
smazaný uživatel

To není žádný alibizmus, to je pouze poukázání na to, že nebýt Messiho tak v tom semifinále LM taky ani třeba být nemusíme. Ovšem co z toho, proti Chelsea střelecky vyhořel a tak jak je zvykem, prostě se to hodí na něj a nehledají se jiné důvody neúspěchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono někteří lidi ho prostě asi neuznají, že je ted nejlepší... asi musí dát 100 golů v lize a Chelsea každej zápas aspon hatrick. Dát 74 golů za sezonu je něco co v moderním fotbale nemá obdoby...

Reagovat
smazaný uživatel

to zase tak o uznání není

Reagovat
smazaný uživatel

lenže to máš furt len keby, keby....

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tomu Milánu goly dal postoupili do sf...

Reagovat
smazaný uživatel

a Chelsea nie a sú doma

Reagovat
blaugrana

Keby si nebol taký zabednenec, tak pochopíš, že sa jedná o navyšovanie rekordu. Ale čo čakať...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč.. Messi sal spoustu důležitejch golů... dokázal třeba Realu dát hatrick kdysi. Manchesteru dal goly atd... jen nemůžeš vydejchat rekord Messiho... to je asi tak vše...

Reagovat
smazaný uživatel

A proč teda ostatní nedali ty goly Malaze, santanderu atd... smiř se s tím..

Reagovat
valloire

Já mu ten rekord přeju. Přes 50 gólů v lize,to je neuvěřitelný. Ale fotbal je o týmu. A týmový úspěch je to,o co tu jde. Takže si měl nějaký góly schovat na Chelsea a Real. Tady vyhořel,takže nějakej rekord je k ničemu,když není podpořen úspěchem týmu. Bylo by snad lepší,kdyby byla Barcelona mistr a hrála finále LM. Teda pro fans FCB.

Reagovat
Kluivert9

A on někdo tvrdí opak?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak barca se dostala do SF, v lize druhá, nejspíš vyhraje CdR, když se podíváš na poslední 4 roky, tak se podívej kolik získali trofejí a kolik dal messi důležitejch golů. Každej rok se nedá vyhrát všechno. Stejně jako měl Messi šance proti Malaze, tak je měl i proti Chelsea a prostě to tam nepadlo. To mohlo bejt i naopak... tak to prostě někdy chodí, nic neubírá na jeho umu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ke všemu Malaga nejsou žádní šiti, je to 4. tým La ligy...

Reagovat
Infi

Každý rok se Messiuje, i během sezony. Proč by se neMessiovalo, když je Messi prostě messiální

Reagovat
smazaný uživatel

možno sa raz dostane aj na level Michuiálny

Reagovat
valloire

Pelé, Maradona, Ronaldo(Braz.), Cruyff, Di Stéfano. Messi i C.Ronaldo můžou v lize střílet jak chtěj,ale není úspěch na MS. Pár let bych počkal.

Reagovat
blaugrana

bla bla bla

Reagovat
valloire

huš

Reagovat
DreamTeam

nenarodil se Messi pozdeji nez Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane, Maradona, Pele...pak dlouho nic a dá se spekulovat

Reagovat
valloire

Reagovat
barcelona17

http://www.youtube.com/watch?v=rZuGNYsFprQ moc dojemný video o konci skveleho trenera a hlavne obrovskeho cloveka svym charizmem, to z nej proste sálá.. nezbyva, nez Pepovi doprat nejaky ten odpocinek a do 5ti let bych ho rad zase videl na trenerske zidli v Barcee..

Reagovat
-Carles-

KING LEO

Má ešte 2 zápasy, tak pome na tú 80ku

Reagovat
Mercury
Reagovat
blaugrana

Meeeeeeeeeeeeeeeeeessi, Meeeeeeeeeeeeeeeeeessi, Meeeeeeeeeeeeeeeeessi!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 50 gólu na to, že ve Španělku májí obranu 4 tými je to málo

kdyby hrál v Anglii tak je rád že dal vubec 5 gólu za sezonu

na MS dal jenom jeden gol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bože kolik kreténu se tu vyplodí.. kdo kdy tý obraně nasekal 50 golů.... kdyby hrál v anglii bla, bla... tam se taky moc obranej styl hry nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně, že poslední zápas v repre dal hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

a ke všemu je mu 24 let... a co třeba 14 golů v LM...

Reagovat
Kluivert9

Že se ti na něj chce reagovat Je to jen trapná provokace.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že je jehorší srážka s blbcema... jen nedokážou vydejchat to co ještě nikdo nedokázal... jim zbyde jen trapně tlachat, závistivě na webu...

Reagovat
alcantara

Som videl naposledy vcera obranne "systemy" arsenalu a norwichu, dedina hadr

Reagovat
Mercury

No bez Xaviho s Iniestou by si v Anglii ani neuprdl. Tam by jim UEFA neservírovala penalty a Messi by se proti Stoke neprosadil. Pokud neprokáže své kvality jinde než v Barceloně, nikdy nemůže být nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde berete tyhle sračky? Když vůbec nevíte jak by tam hrál? I když nehrál Xavi a Iniesta dal hodně golů... bože vy jste fakt...

Reagovat
ADM

To bola irónia

Reagovat
smazaný uživatel

aha no já neznám všechny diskutující jací tu jsou, jestli to byla ironie tak dobře mířená

Reagovat
Kenneth

Jen mu dej!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že mě Mercury předběhl, už jsem chtěl taky spustit po 45212174tý o Stoke atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Když koukám na rozlosování posledního kola, tak mi nejvíc vychází sestup Villarrealu .

Reagovat
smazaný uživatel

nesmí sestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Hrají doma s Atléticem, přitom Atléticu jde ještě o LM. Rayo má doma slabou Granadu a pokud se chce zachránit, tak prostě vyhrát musí. Zara hraje sice na hřišti Getafe, ale má fazónu a Getafe už víceméně o nice nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Že ty chceš Valera?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Už o tom byla řeč, v Realu by byl zbytečný. Spíš nechce v lize umělotiny.

Reagovat
smazaný uživatel

To by musela spadnout Málaga

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Mně už to nějak přešlo a jsem za ni naopak rád. Přinese peníze do ligy, zvýší konkurenceschopnost a vystrnadí Vale z třetího fleku. Win-win-win...

Reagovat
smazaný uživatel

To by asi šlo dolů i béčko, co? To by mohl být rekord i pro Lotinu, dovést k sestupu dva týmy najednou se mu snad v kariéře ještě nepodařilo.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

I béčko.

Reagovat
Kenneth

Pořadí

Loni

Mužstvo

Soutěž

Prům. plat

Týdenní plat

Rozpočet

1 1 Barcelona La Liga $8,680,569 $166,934

$217,014,221 (1)

2 2 Real Madrid La Liga $7,796,637 $149,935

$194,915,932 (3)

3 10 Manchester City EPL $7,403,754 $142,380

$185,093,858 (4)

Reagovat
blaugrana

Platové stropy.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kenneth

Dáváte o 30 mega na platy víc než City, to je hodně smutné.

Reagovat
Infi

Ty ono za kvalitu se platí

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ale taky na tu kvalitu musíš mít...

Reagovat
smazaný uživatel

No, na to že má jít v jednom případě o klub žoldáků, kterým jde jen o peníze a v druhém případě o více než klub, kde jsou hráči co mají ke klubu prý vztah a nejde o peníze...hodně velký rozdíl, asi o ty peníze jde asi v první řadě...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže třeba Xavi má brát 20tisíc eur týdně a pořád být v Barce, aby tobě a dalším blbečkům ukázal, že je pro něj Barca vše? Když na to máš, hraješ za Barcu a jsi taky za to dostatečně finančně ohodnocený. Jestli ale něco Barca nedělá, tak nepřeplácí své hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

A jaký je měřítko přeplácenosti?

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo napsal, že má brát Xavi 20tisíc. Každopádně prostě peníze na prvním místě i ve "více než klubu" a tyhle čísla to prostě potvrzují.

Reagovat
smazaný uživatel

očividně se zase vyjadřuješ k něčemu, čemu vůbec nerozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

A copak sem napsal tak hrozného?

Reagovat
smazaný uživatel

Spojuješ platové výšky a slogan "Més que un club", přitom tyto dvě věci nemají společného absolutně nic.

Reagovat
smazaný uživatel

reči sa hovoria (més que un club), ale chleba (eurá) sa je

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči jsou nejlepší na světě.. Barcelona byla spíš špatná, pokud by je adekvátně nezaplatila.. Bylo by to jakoby si jich nevážila.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je lehký platit a být zároveň nejzadluženějším klubem světa...

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalová sekce končí každoročně v plusu.

Reagovat
Infi

Bože, když plácneš zas takovou hovadinu do větru, tak si ověř info

Reagovat
blaugrana

Ty si tak blbý, ako ďaleko dovidíš a určite netrpíš krátkozrakosťou.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře hoši, nejzadluženější klub světa je nadsázka, ale fotbalová sekce rozhodně nekončí každoročně v plusu a pokud by směly hrát poháry jen týmy s vyrovnaným rozpočtem, Barca by je určitě nehrála, stejně, jako další evropský velkokluby...tvrzení opaku a toho, že si Barcelona může dovolit hráče takto platit, je naivní zaujatost...a ty, blaugrano, se nechej zavřít někam do polepšovny, když se ani na netu neumíš slušně vyjadřovat...

Reagovat
blaugrana

A ty si nauč chovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, říká někdo, kdo reaguje většinou samotným smajlíkem nebo nějakou nadávkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže fotbalová sekce opravdu končí každoročně v plusu.

Ale Basket a ostatní sporty jsou ztrátové...

Reagovat
X-bano-X

Futbalová sekcia končí každoročne v pluse niekoľko miliónov a to aj po odpočítaní splátok dlhu vo výške niekoľko desiatok miliónov ročne. Zaujímavé je že čím bola Barcelona úspešnejšia tým menej zarobila, keďže hráči mali nastavené vysoké prémie za zisk titulu LM či ligy. Teda táto sezóna by mala byť pre klub po finančnej stránke najlepšou za posledné roky.

Reagovat
X-bano-X

No a nakoniec, neviem ako došli k tým priemerným platom, keďže plat vyšší ako 6 mil(ale eur) ročne má len Xavi, Iniesta a Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, a máte k tomu nějakej zdroj, kde je napsaná jen čistě fotbalová ekonomická sekce Barcelony? Já jsem čerpal z nějakých vyjádření a auditů, ovšem vyvodil jsem z nich, že se jedná pouze o fotbalovou část Barcelony, které roční hospodaření vycházela v červených číslech...

Reagovat
X-bano-X

Tak rok späť bol zverejnený dokument, v ktorom sa písalo, že futbalová sekcia si na seba každoročne zarobí, dokonca produkuje zisk. Barcelona je v červených číslach hlavne kvôli dlhu z minulosti + má nevyplatené pohľadávky, ktoré sa riešia súdnou cestou. Naviac bola podpísana zmluva s Katarom, ktorá prináša slušný balík do pokladnice. Barca si dala za cieľ každoročne znižovať dlh (neviem presné číslo ale zdá sa mi že o 15-20 miliónov) takže z dlhodobého hľadiska je nastúpená cesta správna.

Ty pravdepodobne vychádzaš z auditu, ktorý si dal spracovať Rosell. Problém s tým auditom je ten, že počítal aktuálny stav. tj nepočítal so splátkami za hráčov, ktoré boli dohodnuté, ale len s tým čo mala barca aktuálne. Tam vyšiel rozdiel okolo 80 miliónov.

Reagovat
Losinho

U Realu to mohlo dost klesnout, ne? Kaká, Lass, Carvalho...

Reagovat
Kenneth

Za Kaká musí být kvalitní náhrada, která určitě nebude hrát zadarmo. Takže klesnutí jen o minimum určitě.

Reagovat
X-bano-X

Celý ten rebríček je smiešny hneď z viacerých hľadísk.

1, nepíšeš zdroj

2,nevieš, či je počet hráčov rovnaký(keďže od budúcej sezóny prechádza 6 hráčov z B tímu do A, tak priemer rapídne klesne)

3, nezahŕňaš dane - tj v Španielsku je vysoké daňové zaťaženie, aby si Messi zarobil toľko čo kvalitatívne porovnateľní hráči v zahraničí, musí dostať o 20-40% vyšší plat

Reagovat
smazaný uživatel

4, Kenneth

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

1. zdroj mohol napísať

2. na súpiske A-mužstva môžeš mať v Španielsku 25 hráčov + ak prestupujú do A-mužstva, tak im tiež stúpne aj ich, na pomery juniorov, resp. béčkarov nadštandartný plat

3. británií by bol zdanený 50%

Reagovat
X-bano-X

V Británii....ale zas v Taliansku len 20%.....naviac ak by došli k prípadu ako Abidal, tiež od tejto sezóny ma zdaňovanie 50% aj v Španielsku........

Samozrejme že plat tým hráčom stúpne, ale celkový priemer klesne, predsa len budú najslabšie platení členovia Ačka.

Ďalší bod je, že nepísal aké staré sú to údaje. Trebárz Maxwellovho platu sme sa zbavili a bral teda slušný obnos a osobne neverím, že hráči typu Thiago, Fontás, Afellay, Adriano, Pinto, Keita a Pedro berú nadštandardné platy. Zvyšok sú hráči absolútnej svetovej špičky. Nakoniec Barca pred rokmi pristúpila k plošnému zníženiu platov u hráčov, čo bola aj príčina odchodu Savioly, ktorý na to ako jediný nepristúpil.

Inak s tou 25 je to samozrejme pravda, ale je tu jedno veľké ale. Barca má v tejto sezóne na súpiske tuším len 20 hráčov(Real 23), ktorých dopĺňa Cuenca, Tello, Montoya, Dos Santos a Bartra. Takže tie priemery sú proste len čísla bez akejkoľvek výpovednej hodnoty.

Reagovat
X-bano-X

No a nakoniec, neviem ako došli k tým priemerným platom, keďže plat vyšší ako 6 mil(ale eur) ročne má len Xavi, Iniesta a Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné ten Messi, fakt klobouk dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Campeooones Campeooones !!

HALA MADRID !

Reagovat
madridcan

Granada odpojila rozhodcovi internet a vypla teplu vodu Prísna pomsta

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že túto sezónu to nebolo prvý raz, čo nešla teplá voda

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Po zápase Sporingu s Osasunou v únoru netekla.

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico

Reagovat
kubys

Hmmm, Messi překonal Gretzkyho 50 gólů v 39 zápasech.

Reagovat
DreamTeam

neprekonal

Reagovat
smazaný uživatel

Neni rekord v lize co se tyce trojky Higuain-Benzema-Ronaldo a jejich goly jen v PD? Mela nekdy nejaka trojka z jednoho tymu vice?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že ne, už je to asi tři kola překonané

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo držel předtím rekord? A kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona - tuším, že Henry, Eto´o a Messi a 100 gólů, v rámci Realu pak Puskás, Di Stéfano a Pepillo 95.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana
Reagovat
smazaný uživatel

Byli tady experti co tvrdili ze barca ted hraje jen na messiho a on sam se zene sobecky za rekordem. Ale Leo dokazal ze neni jako CR.televizni zaznamy odhalily ze druhou penaltu nabidl mascheranovi protoze jeste za barcu neskoroval. Velky srdce!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A co má tohle za souvislost s tím, že Barcelona nehraje na Messiho? A on že není takový sobec, že by místo 50 gólů dal jen 49, když už věděl, že má na CR7 náskok? Ta vaše "skřetdependencia" se projeví při jeho dlouhodobější absenci. Real se s Ronaldovou vyrovnal...

Reagovat
X-bano-X

A odkiaľ to mal vedieť, keď sa hralo súbežne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak... Lavičky vůbec nesledují zápasy jiných týmů, že?

Reagovat
-Carles-

Messi ponúkol druhú penaltu Mascheranovi ten to odmietol

Reagovat
smazaný uživatel

598.pro všechny normální fanoušky Barcelony, takže zdravím Xaviho, Hrista a Jakuba19

Reagovat
smazaný uživatel

599.pro náš letošní úžasný tým Realu s JM na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

600.pro Real a pro mě

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám 600., Real má titul a ty nemáš ani jedno, pročež tě souložím do orgánu sluchu Kdo se směje naposled...

Reagovat
-Carles-

Zasiahla vyššia sila (Kily)

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj prázdný příspěvek mě urážel, proto byl vymazán

Reagovat
Kily

snažil se mě uplatit a dlouho jsem odolával, odmítl jsem deset tisíc, balíček s překvapením, deník Jana Amose Komenského i klíč od věže v pevnosti Boyard, nakonec jsem ale vzal tři piva

Reagovat
-Carles-

Každý má svoju cenu Hádam že aspoň niečo kvalitnejšie, nie nejaký párcentový šmuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Na značce jsme se nedohodli, takže hádám bude stačit nachcat nalitej do tří pivních flašek

Reagovat
-Carles-

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele