37. kolo
05.05.2012 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting porazil Betis a vykřesal naději

Sporting Gijón ještě není jistým účastníkem Segundy División pro příští sezonu, závěr té letošní tak rozhodně nevypouští naplno bojuje. Dnes porazil Betis 2:1 a snížil ztrátu na Zaragozu a Rayo na tři body, s druhým zmíněným celkem má však lepší vzájemnou bilanci, a tak se kolo před koncem vyskytla nečekaná příležitost na záchranu.

Hned v úvodu výrazně zahrozil domácí Trejo, Casto však jeho povedenou ránu dobře viděl, a tak mohl být u své tyče včas a zasáhnout. V osmé minutě rozehrával Sporting rohový kop, šance ale byla nakonec k vidění na druhé straně, kam utekl po levé straně Castro, jenže těsně minul. První klíčový moment utkání přišel ve třinácté minutě, kdy v pokutovém území zahrál rukou Amaya a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Gaston Sangoy.

Hned vzápětí se prakticky z půlící čáry pokoušel překvapit Juana Pabla Salva Sevilla, domácímu gólmanovi ovšem naštěstí pro domácí pomohl tyč, na druhou stranu je nutné uznat, že Pablo by zřejmě balón stejně zachytil. Brankář Sportingu pak musel zasahovat i proti ráně Montera, ta mu však nemohla nadělat příliš starostí, jelikož neměla dostatečnou razanci. Hosté se tlačili za vyrovnáním, další pokus měl na starost Sevilla, jenže levačkou těsně minul šibenici domácí svatyně.

Krásný fotbalový moment byl v Gijónu k vidění krátce před poločasovou přestávkou, kdy po centru Mendyho zakončoval efektnímu nůžkami Sangoy, bohužel pro Sporting ale přestřelil. Betis vyrovnal v jediné nastavené minutě úvodního dějství, Castrovu ránu z úhlu totiž vyrazil Pablo jen k dobíhajícímu Pozuelovi, jehož pokus tečoval Molina a zavěsil.

Už v padesáté páté minutě ovšem domácí znovu vedli, a to opět po trefě kanonýra Sangoye. Ten si ve vápně soupeře rychle vyměnil balón s Trejem, s ničím se nepáral a pruskou ranou pod břevno nedal Castovi šanci. Betis mohl reagovat prakticky okamžitě, Molinovi ale v tomto případě střela nesedla, a tak mohl Juan Pablo zakročit. Stejný hráč hostujícího celku byl v šanci i po hodině hry, ani tentokrát ale neřešil situaci ideálně a nedal.

Do konce zápasu už byla k vidění jen jedna pořádná příležitost, když Juan Pablo neuvěřitelným reflexivním zákrokem vytěsnil mimo tři tyče hlavičku Castra a uchránil tak svému týmu tři body. Díky tomu už odepsaný Sporting žije, stále ovšem potřebuje shodu několika příznivých výsledků, aby se zachránil.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele