37. kolo
05.05.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia si pojistila třetí místo, Villarreal zase blíž sestupu

Devadesátá druhá minutu dost možná rozhodla o osudu hned dvou klubů. Jednoho určitě, protože Valencia je díky tomu jistým malým mistrem Španělska, o třetí příčku už jí nemůže nic připravit. Velká rána to pak je pro Villarreal, který mohl udělat další důležitý krok k záchraně, místo toho pozdním gólem Jonase prohrál a není v dobré pozici.

Na Mestalle se nehrálo nikterak pohledné utkání, důležitost zápasu předčila v myšlenkách trenérů i hráčů ofenzivní choutky, a tak se hrálo především ve středu pole a s minimem šancí. Z úvodní čtvrthodiny snad lze vybrat pouze Adurizův pas na Tina Costu, ten se ale v šestnáctce nezorientovat dobře a gól z toho nebyl. Hosté o sobě dali poprvé vědět po ráně Bruna, se kterou ale Guaita nemohl mít výraznější potíže.

V šestnácté minutě se situace opakovala a tentokrát už Bruno pořádně vystrašil gólmana Valencie, ten však přesto vyrazil balón na roh. Žlutá ponorka byla mírně nebezpečnějším týmem, efektní nůžky se snažil vystřihnout Hernán Pérez, ovšem branku netrefil. S postupem času se hra vyrovnávala a Netopýři se konečně začali dostávat k ohrožení branky Diega Lópeze, štěstí zkoušel Jonas, avšak neuspěl.

Po přestávce už domácí převzali otěže zápasu do svých rukou, Adurizovu dělovku ale znovu vyrazil jistý Diego López. V padesáté první minutě měla Valencia doposud jasně největší šanci utkání, Albelda totiž krásným dlouhým pasem našel unikajícího Piattiho, ten ale v zakončení selhal, když poslal balón podél nohy Lópeze, ovšem mimo branku. Jonas mířil z hranice pokutového území těsně nad, v ojedinělé příležitosti Villarrealu se pak ocitl Marco Rubén, jenže ani on neuspěl.

Oba celky měly obrovský problém s řešením finální fáze, hned několikrát se dostaly do zajímavé situace a dokonce i přečíslení, avšak vyložené gólové možnosti k vidění nebyly. A když už jí Aduriz měl, zamotal se mu míč pod nohy a ani z toho nebylo zakončení. Stejný hráč mohl rozhodnout ve prospěch Valencie a tři minuty před koncem, v největší šanci celého utkání ale nastřelil břevno. Když už to vypadalo, že to na Mestalle skončí po zásluze 0:0, sklepl Aduriz šikovně balón pro Jonase, který překonal Diega Lópeze a rozhodl.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele