37. kolo
05.05.2012 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Infarktový závěr srazil Granadu

Vlastním gólem Cortésem v nastaveném čase podlehla Granada na vlastním hřišti Realu Madrid a řádně si zkomplikovala záchranu v La Lize. Domácí bojovali statečně a většinu zápasu vedli, pak inkasovali z penalty a nešťastný konec zápasu je připravil o všechny body.

Granadskému týmu se dařilo držet cenný bodový zisk, který by mu zaručoval setrvání v nejvyšší ligové soutěži. Domácí se nově korunovaného mistra nezalekli, ale po konečném hvizdu budou muset ještě muset v závěrečném kole na hřišti Raya Vallecana bodovat, pokud chtějí mít záchranu jistou. Dohru bude mít možná i závěrečná strkanice, kdy byli vyloučeni Moisés a Siqueira a Benítez dokonce hodil po rozhodčím láhev.

Domácí nastoupili s jedinou změnou - na levém beku nastoupil Cortés místo Nyoma. To kouč Realu Mourinho jedenáctku naprosto překopal. V brance se objevil Adán, na pravém beku nastoupil Albiol, ve stoperské dvojici Varane s Carvalhem. Tandem ve středu zálohy měl složení Granero - Sahin, zamýšleného Callejona nahradil Di María a na hrotu dostal Benzema příležitost před Higuaínem.

Po špalíru pro šampiony začala Granada boj o záchranu výborně. Už ve 4.minutě se dostal Jara přes Marcela a mezi nohama prostřelil Adána. Chyby obrany umožnily o dvě minuty nato dvojí šanci Ighalovi, první pokus zneškodnil Adán a druhý na brankové čáře Marcelo. Real odpověděl hlavičkou Ronalda nad, poté Portugalec nastřelil z přímého kopu zeď a nakonec o pár minut poté vybídl přihrávkou Kaká, ten ale přestřelil.

Domácí se snažili prosadit centry do vápna, ty ale vyboxoval Adán. Ve 22.minutě odvrátil nebezpečnou střelu Jary hlavou mimo Marcelo. Real na převahu granadských odpověděl ranou Sahina, která těsně minula. V závěrečné šanci první půle se ocitl Ronaldo, ale v postavení mimo hru neodmávaném rozhodčím pouze otřel střelu o tyč.

Mourinho poslal do druhého dějství na hřiště Xabiho a Higuaína za Sahina a Kaká. Nejprve ale vyzkoušel pozornost Adána střelou Ighalo. Poté začali hrozit hosté, nejprve hlavičkoval nad Varane, poté vytěsnil ránu Benzemy výborným zákrokem gólman César a nakonec Ronaldo jen o kousek nedosáhl na tečovaný centr Higuaína před prázdnou brankou. V 63.minutě vytáhl pěkný zákrok César proti střele Ronalda, který využil chyby Cortése.

Xabi Alonso znepokojil tribuny dvěma dalekonosnými střelami, ale žádná z nich netrefila branku. V 80.minutě načal Real obrat v zápase, když Moisés zápasnicky složil při rohu ve vápně Ronalda a Portugalec penaltu sám proměnil a zmrazil ochozy stadionu Los Cármenes. Ighalo se pokusil strhnout vedení na stranu domácích, ale jeho oblouček nebyl přesný.

Zápas pak dospěl do svého dramatického závěru. V 90.minutě minul v závaru nůžkami Varane. Finální akce utkání s nešťastným rozuzlením pro Granadu začala v 92.minutě centrem Benzemy zprava, Granero nezvládl doklepnout, ale "zastoupil" ho Cortés, který zavěsil do vlastní sítě a dostal Granadu do vážných potíží,

Naopak Real se přiblížil na tři body k rekordní stobodové hranici. Oba týmy tak potřebují v závěrečném kole vyhrát. Naproti tomu je zřejmě již rozhodnuto o titulu krále střelců po čtyřech gólech Messiho v barcelonském derby.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
PePiG7

1-4 Ighalo-3xCR7,Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Losinho

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

mou by mohl nechat hrát Sahina,Varana a klidně by mohl adan do kasy...HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to príma. Já chci hlavně Sahina, ale ať hraje hodně mladých a náhradníků (CR7 samozřejmě musí hrát)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, jestli to bude v tv? Na sport 2 mají fotbal, ale oni všichni hrají v 9, tak kdoví jestli dají zrovna Real... Jinak by si uz konečně mohli zahrát Varane a Sahin :-)

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš se dívat na netu

Reagovat
smazaný uživatel

to bohuzel nemuzu :-( protoze jsem v praci a nemame tam wifi, ale muzu koukat na tv, kdyz nemame co na praci,tak vzdycky koukam na sport tv, ale ted jak davaji vsechny, tak kdovi jestli bude zrovna Real :-/

Reagovat
smazaný uživatel

zkus štěkat, ono se to zachová jako svět

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 to by v tom byl čert, aby Real neinkasoval

Reagovat
Krausio_Real_M

Chytat bude Adán, Iker bude odpočívat

Reagovat
smazaný uživatel

Granada o patro níže

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta? Koukal jsem na to 3x a stále si myslím, že to byla slušný chvat od Cristiana Ronalda. CR7 protihráče chytil za krk a nechal ho převalit přes sebe. CR7 L. Messi .

Reagovat
valloire

Jedině Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je dokonalé otočení zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

bolo stasie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele