37. kolo
05.05.2012 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Pepovo loučení řídil Messi, čtyřmi góly sestřelil Espanyol

Emotivní loučení s Nou Campem vyšlo Pepu Guardiolovi na jedničku. Barcelona totiž vyhrála derby s Espanyolem jednoznačně 4:0, přičemž všechny góly vstřelil neuvěřitelný Lionel Messi, jenž tak dosáhl hranice padesáti ligových branek v sezoně.

Ještě se pořádně ani nehrálo, domácí fanoušci už ale rozvinuli na tribuně obrovskou plachtu s fotografií Guardioly a začali vyvolávat jeho jméno, což samotného lodivoda Barcy dohnalo až k slzám. První střelecký pokus zápasu měl na svědomí Andrés Iniesta, svou ranou ale jen trefil clonícího Lópeze. O pár desítek sekund později našel Pedro přesně hlavu nabíhajícího Thiaga, ten ale nedokázal své zakončení usměrnit mimo dosah Álvareze.

Ve dvanácté minutě už Blaugranas vedli, když byl ve vzdálenosti pětadvaceti metrů od branky faulován Messi, sám se ujal exekuce nařízené standardní situace a krásnou střelou přes zeď otevřel skóre. Stejná situace byla k vidění i na druhé straně, jen s opačným konce, Verdú kroutil balón těsně vedle levé šibenice Pintovy svatyně. Iniestův další krásný pokus z volného přímého kopu skončil dobrým zákrokem Álvareze, Messi zase nedokázal zakončit přesně.

Argentinec pak chytrou přihrávkou vysunul do samostatného úniku Keitu, ten ale dobře reagujícího Álvareze obejít nedokázal. Hosté rozhodně nepůsobili odevzdaným dojmem a když Pinto vychytal Verdúa, zkoušel to následně Álvaro téměř z půlící čáry, ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Poslední zajímavou akci prvního poločasu už však znovu znamenala hrozbu pro branku Espanyolu, Messi ale trefil pouze boční síť.

Hned na úvod druhého dějství Barcelona opět ukázala, kdo je na hřišti pánem, Messi krásnou uličkou mezi oba stopery našel Iniestu, ten si ovšem nevěřil na souboj s urostlými beky, vystřelil a levačkou těsně minul. V šedesáté čtvrté minutě dostal přesný míč na levou stranu znovu aktivní argentinský šikula, obhazoval si Lópeze a ten zahrál v pokutovém území rukou. Domácí tak dostali k dispozici penaltu, k ní se samozřejmě postavila barcelonská desítka a s přehledem zvýšila na 2:0.

Espanyol se mohl vrátit do hry v době, kdy do konce normální hrací doby zbývalo něco málo přes čtvrt hodiny. To výrazně zachyboval Pinto a Weiss mohl nikým nehlídaný zakončovat, jeho úspěšný lob přes barcelonského brankáře ale skvěle zachytil vracející se Mascherano. A hned z protiútoku to bylo 3:0, Messi si totiž perfektně do běhu zpracoval dlouhý pas za obranu a levačkou z úhlu překonal Álvareze.

Jedenáct minut před koncem to bylo o čtyři branky, tentokrát byl ve velkém vápně faulován Busquets, Messi zvolil stejnou stranu jako v prvním případě a i tentokrát poslal hostujícího gólmana do opačného kouta. Emotivní závěr ještě mohl argentinský fotbalista vyšperkovat pátou trefou, v tomto případě ale nezamířil přesně. Přesto skončilo domácí loučení s Guardiolou nejlépe, jak mohlo, tedy vysokým vítězstvím Barcelony zařízeným nejlepším hráčem světa.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol vyhra 1:0

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 2 goly z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Leo..to snad není možný..

Reagovat
Ebola SVK

Leova odpoved na ,,malú krízu,, si král !!! a Weisko bez karty ? neverím

Reagovat
smazaný uživatel

ale kopak za tři zápase pět penalt ?...chápu, že chcou at vyhraje kopačku, ale takto ?..ble

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsie kolo este 2 aby sa aspon dotiahol na Ronalda.

Reagovat
klvana

Mohl mít taky 12, kdyby ty 2, co letos v lize neproměnil, proměnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanda realu se projevil. leo tech pencli mel v prubehu sezony kopat o 10 vic.naopak proti realu se nic nepiska. Urcite si vzpomenes v tydnu na bilbao... zavist ze nejlepsi fotbalista vsech dob kope za barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Messi rozhodně není nejlepší fotbalista všech dob.. si asi upadl ne?? Pelé, Ronaldo a Zidane, to byli daleko lepší hráči s daleko vytříbenější technikou.. Messi je jen dítětem svého klubu.. nemít za prdelí Xaviho s Iniestou a hrát někde jinde, zdaleka by nebyl tím, kým je.. Zizou a R9 se dokázali prosadit ve více velkoklubech než jen v jednom. V Monaku, Juventusu a Realu resp. Eindhovenu, Barceloně, Interu, Realu a AC.. Messi je možná čtvrtej, ale rozhodně ne nej..

Reagovat
klvana

Reagovat
smazaný uživatel

chech....Xavi vcera nehral a iniesta messimu neprihral ani na jeden gol...a stejne 4 :))))) Pelé byl relativně dobrej fotbalista, protože hrál v době kdy se nebránilo, nebylo těžký dávat hatrick v každým zápase...co se týče MS tak s temi spoluhráči by to vyhrál každej, brazílie v te době neměla konkurenci, Ronaldo byl hvězdou možná dva rokya krom přímých kopů mě neoslnil,, zidan??kvalita, ale na Messiho nikdo nemá - neříkám to jako fanda Barcelony, ale kdo se podívá na jeho schopnosti ten musí říct: 4 zlatý míč už má svého držitele :-)

A co se táýče fandů realu: směju se tomu jak se tady smějete Barceloně, že po 4 letech nevyhrála ligu a léčíte si tim svoje mindráky z toho, že real má za poslední 2 sezony 2 trofeje a Barca jich má 7 :-D

Reagovat
smazaný uživatel

1) Však taky včera dával 2 goly z penalt

2) Messi má schopnosti jo? Jo, má sakra rychlý nohy a dobrý vedení míče, ale technika má maximálně nadprůměrnou

3) Zlatý míč si nezeslouží

4) Ligu vyhrála Barca 3 krát po sobě, ne 4krát a předtím 2krát Real, takž co se La Ligy týče- nic moc, je to vyrovnaný

5) 7 trofejí možná, ale minimálně 2 si nezasloužila

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim

Reagovat
roberos

NO Messi je nejlepší fotbalista všech dob Barcelona hrálo před 3 roky ligu mistrů s béčkem pak přišel NA 30 minut Messi a to byl průvan obrany - nehrál nikdo s áčka jen on!!!

Reagovat
roberos

Nazdar IloveRMCF Messi v lize 50 gólů ( 10 penalt) . C.Ronaldo 45 gólů - 12 penalt tak nevím co žvaníš odečti penalty a je to 40:33 pro Messiho a to nikdo v Evropě nedá takže Messi zaslouženě zlatá kopačka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

50? Tohle snad už stačí jako důkaz, že je Messi prostě nejlepší..

Reagovat
Ebola SVK

Reagovat
smazaný uživatel

pseudofanoušci Barcelony mě je to celkem fuk :) ...jen v poslední dnech těch momentů bylo moc :) a jde vidět, kdo že tu vlastně je sobec a hraje na sebe :):)...běžte si vyhonit nad Pichichi Messiho :)..Já se radši podívám na titul z La Ligy a dovrším to pohledem na vaše smutné tváře po prohře s Bilbaem v CdR :))

Reagovat
smazaný uživatel

ty si jdi vyhonit nad Pichichi Ronalda,a neposer se z titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Bibao v současné době nemá kvalitu porazit barcu a naopak dostanou dostanou na prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkal si něco podobnýho o Realu před posledním El Clasicem?

Reagovat
roberos

Dopřej si titul - příští sezónu nebude, zajímavé clasico Real druhý nejlepší tým a celý zápas brání ( jen brejky ) Barca je jen jedna a v plné sestavě i s Villou nemá Real nárok - bohužel !

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem fanoušek Realu.. Ale to co Messi dokázal je prostě víc než rivalita dvou týmu, Messi pravděpodobně udělal něco na co budou za padesát let vzpomínat jooo tenkrát Messi. My to vidíme v přímém přenosu..

Reagovat
roberos

Ronaldo je dobrá dvojka - skvělé trestné kopy a dělové střely ale Messi je jen jeden - dokonalá technika,dribling,přehled a to zpracování a vedení míče je geniální a když je faulován tak pokračuje ve hře - Ronaldo a ostatní hráči Realu se válejí po trávníku , jako kdyby jim ustřelili nohu! Věčná sláva Messimu!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, hráči Realu se válejí po trávníku V posledním El Clasicu a v semifinále LM se ukázalo, co je Messi zač

Reagovat
roberos

Tak kdyby Messi penaltu proti Chelsea tak se nebylo o čem bavit. Messimu nevyjdou 3,4 zápasy v sezóne a hned ta kritika , C.Ronaldo hraje prd víc zápasů a je ticho!

Reagovat
smazaný uživatel

Za Barcelonu nikdo jinej goly nedává

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale proč ? Prpotože Messi včera 2x vysunul nádhernejma přihrávkama hráče jen proti golmanovi a selhali ? Jo přesně tím to bude ,) on za to vážně nemůže že kdyby třeba byl včera na pozici Thiaga začátkem zápasu, že by to nezahodil a dal góla ,)

Reagovat
smazaný uživatel

jak někdo tady vejš může říct že Messi má špatnou nebo průměrnou techniku nechápu todle...máte oči ? Vidíte jeho práci s míčem, zpracování v plné rychlosti, milimetrový přihrávky do nohy ??? Nechápu vás, buď jste zaslepení antifandové jeho, nebo prostě fotbalu nerozumíte...Nebo prostě jen prudíte a sami víte že Messi je jednoznačně (a mimochodem dle většiny fotbalovejch expertů na světě - to už snad něco značí, nebo oni se nevyznaj, oni fotbalu nerozumí ? ) největším fotbalovým fenoménem v historii fotbalu...Vám je možná 15-17 (podle vašeho vyjádřování to tomu odpovídá) takže nepamatujete hry Rivalda, Ronalda9, Zidana potažmo MacMannamana, Colea aj. borců, já jo a umim bejt objektivní, Messi je nejlepší, jinej, dokonalej hráč. The end.

Reagovat
smazaný uživatel

McManamana* toho hráče jsem obdivoval svýho času, nebyl to extra třída, ale fotbalista par excellence...

Reagovat
smazaný uživatel

Steva pamatam ... v tedajsom Reale medzi tymi megahviezdami nevycnieval , ale to svoje si vzdy odohral - nieco podibne ako dnes Khedira

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem pred 10 lety fandil Ronaldovi, protoze to byl uzasny fotbalista, pak byla doba kdy sem fandil CR7 nebot je to vynikajici fotbalista!!!!! opravdu nejlepsi!!! jenze pak se objevil MEssi a ja mlel reci jako co to je za streta!!! Jenze jak sem ho cim dal vic sledoval tak jsem zjistil ze Messi je vyjimecny, pak byla doba kdy sem fanidl CR i MEssimu uplne stejne!!! ale uz rok musim rict ze MEssi je asi o tridu az dve tridy lepsi nez CR!!! Messi je nejlepsi hrac vsech DOB!!! a lidi co melou ze nema techniku :D:D nebo ze si to nezaslouzi tak tem smeju primo do ksichtu :D prej nema techniku:D a prej ze ma posledni dobou hodne penalt :D hahahah je to jednoduchy, Messi dava prumerne asi 2 goly na zapas plus penalty tak asi 4 goly :D ale CR7 dava max 2 goly na zapas a to diki penaltam, jinak by byl stejne jako Higuan nebo Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebylo Messiho tak by se lidi ptali je opravdu Ronaldo tak dobrý jako byl Pelé nebo Maradona? Jenže on tady je ten Messi.. A Ronaldo je opravdu dobrý jako ti dva.. A Messi je o tolik dál před nima jako je před Ronaldem.. asi tak o třídu a půl..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele