37. kolo
05.05.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante prohrálo na Mallorce, udrží pohárové příčky?

Rozplývá se sen Levante? Valencijský klub podruhé v řadě prohrál a přestože momentálně stále drží kýženou šestou pozici, od pronásledovatelů ho dělí už jen pár branek ve skóre. Pořád ve hře je také Mallorca, která šlape na paty právě Levante a je sedmá. O osudu zápasu rozhodl jediným gólem Pina.

Oproti předpokladům se na nic nečekalo a hned od první minuty se hrála otevřená oboustranná partie. Diváky ze sedadel zvedl v páté minutě domácí Nsue, ze standardní situace ale zamířil těsně nad břevno. Na druhé straně pálil po narážečce s Valdem Barkero, tomu ale rána nesedla a míč tak skončil několik metrů od branky. Ve dvanácté minutě rozjelo Levante perfektní akci po pravé straně, oba zmínění fotbalisté si zopakovali spolupráci, Barkerův pokus z gólové pozice ale zblokoval obětavý Chico.

Aktivní Valdo se pak dostal do zajímavého samostatného úniku podél pravé postranní čáry, chytře přehazoval Aouateho, bohužel pro hostující celek ale společně s tím přehodil i samotnou branku. Ve třicáté čtvrté minutě našel domácí Castro na penaltě úplně volného Alfara, ten však svou střelou jen trefil vyběhnuvšího Munúu. Mallorca se těsně před poločasovou přestávkou dožadovala odpískání pokutového kopu ve svůj prospěch, rozhodčí ovšem usoudili, že hlavička Chica nebyla zastavena rukou jednoho z hostujících obránců.

Rozhodnutí nakonec přišlo v padesáté třetí minutě. Rohový kop rozehrál Castro přízemní přihrávkou na hranici velkého čtverce, Pina vypálil chytře k tyči a jelikož Munúa přes kupu hráčů před sebou nemohl vidět vůbec nic, nakonec kapituloval. Už o chvíli později to mohlo být o dva góly, jenže Castrovi ke gólové radosti pár centimetrů scházelo. Pina mohl přidat ještě svůj druhý dnešní zásah, tento jeho pokus z osmdesáté minuty ale z brankové čáry vykopl Ballesteros. Mallorcu to ale mrzet nemusí, porazila Levante 1:0 a dál sní o Evropské lize. K tomu potřebuje porazit Valencii, jenže hosté mají o něco málo lepší výchozí pozici a na závěr sezony přivítají na vlastním stadionu Athletic.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný boj o poháry!!Tipuji 2:3!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele