37. kolo
05.05.2012 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Getafe CF 0:0

Athletic s Getafe si rozdělily po bodu, což je výsledek, který příliš nevyhovuje ani jednomu celku. Oba totiž přišly o naději dostat se po osmatřicátém kole na příčky zaručující evropské poháry, což tedy může mrzet hlavně madridský celek, domácí už totiž vstup do Evropské ligy mají zajištěn z poháru a bojovali tak o Ligu mistrů. Na San Mamés dnes branka nepadla.

Domácí však už ani před zápasem v možnost dostat se na čtvrtou pozici, ze které se jde do milionářské soutěže, a tak kouč Marcelo Bielsa nominoval hodně pozměněnou jedenáctku, oproti normálu vlastně nastoupili jen San José, Aurtenetxe a Herrera. Jen na lavičce zůstali Iraola, Susaeta nebo Iturraspe, největší hvězdy Llorente s Muniainem se pak vůbec nevešli do nominace. Athletic totiž ještě čekají dva vrcholy sezony v podobě finálových zápasů Copa del Rey a Evropské ligy. Hosté už také hráli jen o teoretickou naději, přesto na trávník vyběhla prakticky nejsilnější možná sestava.

A Getafe začalo o něco lépe, už po pár minutách se hnal do šestnáctky Gavilán, situaci ale perfektně vyhodnotil a načasoval Ekiza. V jedenácté minutě dostal dobrý pas od Sarabiy jediný útočník Miku, dobře se s míčem otočil, ovšem zakončil těsně vedle pravé tyče. Gavilán byl v další slušné možnosti, tentokrát se dostal k nebezpečné hlavičce po rohovém kopu, náhradního brankáře Raúla ale nepřekonal.

Athletic zahrozil poprvé až po dvaceti minutách, kdy z dálky vyzkoušel štěstí Ibai Gómez, ovšem přestřelil. O něco nebezpečnější však i nadále byli hosté z předměstí Madridu, zajímavou hlavičkou se prezentoval Juan Rodríguez, jenže Raúl byl na jeho zakončení na zadní tyč připraven. Opravdu jasná gólová možnost domácích přišla až po půlhodině hry, když Gabilondo chytře prostrčil balón k Ibaiovi, jenž mířil chytře podél nohou Moyi, ale těsně minul.

Ibai Gómez byl hodně aktivní, vytvořil také první důležitou akci druhého dějství, před Gabilondem, na kterého už čekala prázdná branka, ale na poslední chvíli uklidil míč do zámezí Arroyo. Domácí po přestávce jasně převzali iniciativu a zásluhou Toquera se málem dostali do vedení, sedmadvacetiletý útočník však přestřelil. Nějakých deset minut před koncem mělo Bilbao zdaleka největší šance strhnout vítězství na svou stranu, dnes ovšem kanonýrům nebylo přáno, Gabilondo hlavičkoval do břevna, další Gómezův pokus bravurně vyrazil Moya a hlavně zásluhou obou brankářů tak utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele