35. kolo
08.05.2011 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 2:0

Barcelona si na Nou Campu poradila v derby s Espanyolem 2:0 a k definitivě titulu jí nyní chybí jediný bod. Barca po celých devadesát minut kontrolovala průběh zápasu a zaslouženě zvítězila. O branky se postarali Andrés Iniesta a Gerard Piqué, naprázdno tak vyšel Lionel Messi, jenž tedy ztrácí na Cristiana Ronalda dva góly.

První šanci měli přitom hosté z Espanyolu, Callejónova rána z levé strany ale branku minula. V osmnácté minutě mohl otevřít skóre David Villa, po přihrávce Iniesty se ale sám vytlačil z ideální střelecké pozice, a tak mohl Kameni s klidem zasáhnout. Tak v klidu už nemohl brát Pedrovu obrovskou šanci o dvě minuty později, Pedro však po skvělé kombinaci s Alvesem a Messim kamerunského brankáře nepřekonal.

V osmadvacáté minutě na sebe poprvé upozornil nejlepší hráč světa Messi, argentinský šikula ale netrefil branku soupeře. O šedesát sekund později se již Blaugranas radovali ze zaslouženého vedení, to když si Iniesta zpracoval míč na hranici šestnáctky, uvolnil se přes dva bránící protihráče a střelou na bližší tyč rozvlnil síť.

Ještě do poločasu mohli navýšit vedení domácích Villa a následně i Messi, oba útočníky Barcelony však zablokoval stoper Amat. I druhý poločas se nesl ve stejném duchu, jako ten první. Barcelona držela míč na vlastních kopačkách a nikam se nehnala, téměř vůbec nepouštěla Espanyol k míči.

Dvě minuty po přestávce se do další velké příležitosti dostal Pedro, i tentokrát ho však vychytal brankář Kameni. V osmačtyřicáté minutě už ale Barca vedla o dvě branky, od rohového praporku odcentroval Xavi a míč na bližší tyči poslal do sítě Gerard Piqué.

V padesáté čtvrté minutě poslal nádhernou kolmici za obranu Callejón, Osvaldo však vybral špatný typ zakončení, snažil se přehodit vybíhajícího Valdése, míč mu ale nesedl a Osvaldo minul. Stejný muž pak mohl snížit i o tři minuty později, dnes však neměl svůj den.

Stejně jako útočníci Barcelony, Messi znovu netrefil prostor mezi třemi tyčemi, Villa si zase po skvělém průniku Iniesty tak dlouho zpracovával míč, až o něj přišel. V závěru ještě hledal Messiho střídající Afellay, skvěle ovšem zakročil vrátivší se Javi Marquéz a šanci zmařil.

Espanyol tak po prohře 0:2 zůstává osmý bez větší šance na evropské poháry, Barcelona opět navýšila svůj náskok před Realem na osm bodů, do konce zbývají tři kola, Blaugranas tak stačí ke stvrzení obhajoby ligového primátu bod, který může vybojovat už v příštím kole na půdě Levante.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0-Messi,Alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona si už první místo udrží. 3 - 0 Messi,Messi,Pedro .

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FCBjhonysFCB

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele