35. kolo
07.05.2011 22:00 CET
2 : 6
(0:3)

Reportáž

Po Valencii dal Real venku „set“ i Seville

Real Madrid nastřílel podruhé v sezóně na hřišti soupeře šest gólů. Po Valencii to tentokrát odnesla Sevilla, která podlehla před vlastním publikem 2:6. Hrdinou utkání se stal Cristiano Ronaldo, který vstřelil čtyři branky.

Sevilla si značně zkomplikovala boj o Evropskou ligu a rovněž znechutila své fanoušky na domácí půdě. Již dlouho tým z andaluské metropole neinkasoval doma půltucet gólů. Pro Bílý balet je výrazná výhra naopak balzámem po vypadnutí z Ligy mistrů.

Trenér Manzano učinil v základní jedenáctce dvě změny, kdy Daba nahradil na pravém beku Sergio Sánchez a Luise Alberta nalevo v záloze zase Romaric. V dresu Realu se seřadili do ofenzívy vedle sebe Ozil i Kaká, na lavičce zůstal Higuaín a Arbeloa posunul Ramose na stopera, takže očekávaný Albiol se rovněž do základu nedostal.

Domácí se do soupeře obuli od začátku, nicméně první střílel Benzema a donutil Varase k zákroku nadvakrát. Poté se zranil Navarro, kterého vystřídal Dabo a vzápětí zblízka promarnil hlavičku Benzema a mimo pálil Ronaldo. Real převzal režii hry a hráči Sevilly nevěděli, kde jim hlava stojí.

Logickým vyústěním byl úvodní gól hostí ve 21. minutě, když si naskočil na roh odchovanec Sevilly Ramos a zavěsil. Po dalším rohu hlavičkoval do tyče Cristiano Ronaldo. Portugalec se však mohl radovat ve 30. minutě, kdy Pepe sklepl míč a Ronaldo pohodlně skóroval.

Domácí se pokusili kontrovat, ale hlavička Negreda skončila po pase Sergia Sáncheze nad brankou. Další příležitost měl Ronaldo po přihrávce Kaká, ale z ostrého úhlu nedokázal zakončit. Chvíli nato pálil z vápna Xabi, ale Varas vyrazil na roh. Gólově uzavřel poločas ve 43. minutě Kaká, který využil pohotové přihrávky Ozila a srazil definitivně Sevillu do kolen.

Druhý poločas začali Andalusané v obraně opatrněji a Kanouté vyzkoušel Casillase ranou z dálky. Snaha domácích se dočkala odměny v 60. minutě, kdy Negredo na hranici šestnáctky napřáhl a propasíroval střelu přes obranu i Casillase - 1: 3.

O pět minut nato ovšem Negredo zapříčinil čtvrtý gólový úspěch Realu, poté co nahrál přes hřiště přímo na nohu Ronaldovi, ten přešel přes Fazia a prostřelil Varase. Portugalec byl po odpočinku při chuti a jeho další rána šla nad. Pak se hosté dožadovali penalty po zákroku Medela na Marcela, ale sudí Lahoz nic neodpískal.

V 70. minutě už Sevilla obdržela "bůra", když dovršil hattrick po pěkném náběhu Cristiano Ronaldo. Domácí se snažili aspoň snížit, ale Escudého jasnou šanci po přímém kopu vychytal pěkně Casillas a o minutu nato pálil nad břevno Capel.

V 77. minutě vstřelil svou čtvrtou branku a celkově šestou svého týmu Ronaldo, který využil krásnou křížnou přihrávku Benzemy. O minutu později mohl Francouz rovněž skórovat po tvrdé střele Ronalda a vyražení Varase, nicméně přestřelil. A když nevyužil Portugalec ani další šanci, trestal hosty kosmetickou úpravou výsledku znovu Negredo, který po rohu přeskočil Arbelou a hlavičkou překonal Casillase.

Zbytek utkání už proběhl v klidu. Real odvrátil oslavu ligového titulu pro Barcelonu, Cristiano Ronaldo se ujal vedení v tabulce střelců a Sevilla zhoršila své šance na vybojování si místa v Evropské lize.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2 Kanouté2,Marcelo1,Cr.Ronaldo1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
FCBjhonysFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Prehrá Real alebo X ale 3 body si nebere na 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš mi ale expert

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no :D

Reagovat
Veselac

Reagovat
MacekKlacek

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju ze to skonci 2:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele