35. kolo
07.05.2011 18:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Hércules CF - Racing Santander 2:3

Racing zvítězil na půdě Hérculesu 3:2 a zřejmě ho tak definitivně poslal do druhé ligy. Domácí nyní ztrácejí na nesestupové příčky šest bodů, Osasuna a Zaragoza přitom ještě mají zápas k dobru. Santander se naopak dnešní výhrou zachránil, už je jedenáctý. Hércules dokázal dvakrát na vedení soupeře reagovat, potřetí se to však již nepodařilo. Všech pět branek padlo ještě v prvním poločase, hned čtyři z nich přitom v rozmezí pěti minut.

Úvodní nebezpečnou střelu zápasu si připsal domácí záložník Rufete, který sice nenastoupil v základní sestavě, na hřiště se ale kvůli zranění Thomerta podíval už po šesti minutách a okamžitě po svém příchodu na zelený pažit zahrozil, jeho střela ze druhé vlny však skončila mimo.

Ve čtrnácté minutě se do vedení dostal Racing, to když si na Diopovu dlouhou přihrávku z pravé strany naskočil Giovani Dos Santos a nedal Calatayudovi v brance Hérculesu žádnou šanci. Hned o pár minut později mohl vyrovnat Tiago Gomes, jeho tvrdá rána z dálky ovšem jen těsně minula levou tyč hostující branky, kterou jako vždy střežil Toňo.

Hned v zápětí nebezpečně hlavičkoval Paz, ani on se však gólové radosti nedočkal. Ve třicáté deváté minutě zahodil velkou šanci Giovani a hosté za to byli potrestáni. Z protiútoku našel Peňa na zadní tyči nikým nehlídaného Sendoa Aguirreho, který nekompromisní ranou vyrovnal. Ihned po rozehrání našel Gonzalez Giovaniho, který zpoza obránce vystřelil tak chytře, že přehodil překvapeného Calatayuda a podruhé poslal svůj tým do vedení.

Trvalo to jen další dvě minuty a bylo znovu vyrovnáno. Dvě minuty před přestávkou se dostal k míči po rohovém kopu Tiago Gomes a jeho gólovou střelu z otočky ještě tečoval do branky jeden z hostujících obránců. Jenže skóre 2:2 vydrželo jen do poslední minuty prvního dějství. Volný přímý kop rozehrál Adrián, našel přesně hlavu stopera Henriqueho a Racing znovu vedl.

Hércules byl v druhém poločase jednoznačně lepší a vytvořil si několik závarů před brankou soupeře, ze stálého tlaku však nedokázal vyprodukovat gól, a tak je zřejmě odsouzen k sestupu.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

oba muzou tak leda remizovat vic adi ne! 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

dos santos: za goly , za to ze sestrelil hercules

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele