35. kolo
07.05.2011 18:00 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Sociedad 3:0

Valencia díky třem brankám během dvaceti minut první půle porazila Real Sociedad 3:0 a pojistila si tak třetí příčku ligové tabulky. To hosté ještě nejsou za vodou, momentálně jsou čtrnáctí a od sestupu je dělí jen tři body. Další dva góly si připsal kanonýr Roberto Soldado, třetí zásah přidal Jonas a o osudu utkání bylo ještě před poločasem rozhodnuto.

První střelu zápasu si připsal hned po pár sekundách hry Joaquin, nemířil však přesně a hostující gólman Bravo tedy nemusel zasahovat. V páté minutě odcentroval z volného přímého kopu Mata a hlavičku Dealberta dělilo od úspěchu jen pár centimetrů. V šestnácté minutě nejprve nebezpečně pálil Joaquin, míč se však po zákroku Brava dostal zpět do středu hřiště, kde si ho našel Albelda, krásným pasem našel za obranou Matu, jenž postrčil balón před prázdnou branku Soldadovi a domácí vedli 1:0.

V pětadvacáté minutě se Netopýři dostali do dvoubrankového vedení, z pravé strany odcentroval Miguel a našel přesně hlavu nabíhajícího Jonase, jehož nekompromisní střela ke vzdálenější tyči nedala Bravovi žádnou šanci. Snad jedinou vážnější šanci Sociedadu v první půli měl Aranburu, ten však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

V sedmatřicáté minutě bylo rozhodnuto, na Mathieho centr si naběhl Roberto Soldado a chladnokrevnou hlavičkou rozvlnil síť soupeře potřetí. Pro Soldada to byl již čtrnáctý gól v letošní sezoně La Ligy, v zimě měl přitom na svém kontě jen dvě přesné trefy.

Šest minut po přestávce to zkoušel z úctyhodné vzdálenosti Banega, ale Bravo mohl tentokrát zůstat v klidu. V nepříliš záživné druhé půli měl největší šanci znovu Soldado, jeho tutovku ale Bravo vytěsnil a pokazil tak španělskému útočníkovi radost z hattricku.

Valencia tedy bez větších (i menších) problémů porazila Real Sociedad 3:0 a nyní má na čtvrtý Villarreal šestibodový náskok, Žlutá ponorka má však jeden zápas k dobru. Hosté se vracejí do Baskicka zklamaní, ještě musejí hodně bojovat o setrvání v Primera División.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0 Soldado .

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele